Yle Watch: Myös poliittisille toisinajattelijoille liikkumista kontrolloiva jalkapanta?

Uudelleen julkaisemme Yle Watchin kirjoituksen.

Kolumnit

Lännen poliittinen ”eliitti” on sille uskollisen nomenklatuuran kanssa jatkuvasti korostanut, kuinka vapaita me olemme Aasian maihin ja kolmannen maailman valtioihin verrattuna. Todellisuudessa demokraattisen fasadin takaa kansalaisten vapauksia on purettu lännessäkin viime vuosina pala palalta vetoamalla turvallisuuteen. Se, mikä on aiemmin erottanut yhteiskuntamme Itä-Aasian maista ei olekaan enää itsestäänselvää. Mitä jää jäljelle länsiglobalistien maailmalla melskaavasta vapaudesta ja ihmisoikeuksista, kun niitä kavennettaan kiihtyvää vauhtia vieläpä demokratian turvaamisen nimissä!

Vika on myös hyväuskoisissa kansalaisissa, jotka luovuttavat vapautensa ”turvallisuuden” tai muun tärkeäksi väitetyn asian vuoksi. He eivät näytä ymmärtävän, että sosiaalidemokraattisen kansalaisten suojelun nimissä riisutaan ennen pitkää vapauksia, jotka eivät liity mitenkään alkuperäiseen ”suojelun tarpeeseen”. Koska kyse on ns. kaltavan pöydän prosessista, jossa turvallisuuteen vetoaminen johtaa ennen pitkää totaaliseen kontrollivaltioon.

Ylen uutinen Lähestymiskieltoon määrätty voi saada pannan jalkaansa ensi vuonna – oikeusministeri: ”Jos on uhrin lähellä, niin laite piippaa ja hälyttää” kertoo asiantuntijoiden esittävän aluksi ihan järkevältä kuulostavan ehdotuksen hallitukselle:

Laajennettuun lähestymiskieltoon määrätyn liikkumista voitaisiin erityisen vakavissa tilanteissa valvoa sähköisesti. Asiantuntijoiden mukaan nykyinen järjestelmä ei riittävän hyvin suojaa lähestymiskiellon hakijoita.

Lähestymiskieltojen ja niiden rikkomisten määrät ovat olleet laskussa jo usean vuoden ajan. Asiantuntijoiden mukaan tämä ei kerro niinkään ongelmien vähentymisestä, vaan siitä, että kielto koetaan tehottomaksi.

Hälytyskellot alkavat soida viimeistään siinä kohtaa kun jutussa ei kerrota keitä nämä asiantuntijat oikeastaan ovat. Vaikenemisen saattaa selittää se, että asiantuntijajoukko koostuu todennäköisesti enimmäkseen päivystävistä feministeistä ja sosiaalidemokraattisista turvakypäräpaternalisteista. Heitä taas kiinnostaa vallankäyttö alamaisiin ja ylipäätään mahdollisuus lisätä kansalaisten kontrollointia.

Tässä kohtaa on syytä pitää mielessä se, että lähestymiskiellon saanut ei välttämättä ole syyllistynyt mihinkään oikeusistuimen tuomitsemaan rikokseen eikä lähestymiskiellon rikkominenkaan ole automaattisesti rangaistava teko. Silti häntä voidaan kontrolloida samaan tapaan kuin vankilomalla olevaa murhaajaa.

Kun ideologisesti synnytetty naisvetoinen valtionjohto on nyt laittamassa häiriköille ja törkyturville liikkumista kontrolloivan jalkapannan, voidaan se ennen pitkää asettaa myös poliittisille toisinajattelijoille julistamalla heidät ”vaaraksi yleiselle turvallisuudelle”. Tälläisen mahdollisen kehityskulun esittäjät tullaan todennäköisesti leimaamaan alarmisteiksi tai jopa vainoharhaisiksi salaliittoteoreetikoiksi. Havaitut tosiasiat tukevat kuitenkin sitä, että kun joku tekninen kontrollikeino on kerran valtaapitäjien hallussa, sen käyttöä ei suinkaan vähennetä vaan sitä pyritään soveltamaan kaikkialle, jossa kuvitellaan nähtävän uhkia.

Poliittisen eliitin vallan kannalta suurin huoli on tietenkin aito oppositio varsinkin epävakaassa yhteiskunnallisessa tilanteessa. Siksi politisoituneessa virkamieskunnassa on saatettu käydä visionäärisiä keskusteluja kuinka suitsia järjestelmän vastustajia. Raottamalla oven matalan kynnyksen elektroniselle jalkapantavalvonnalle, saadaan avattua laillinen väylä valvoa myös niitä, joita on koko ajan haluttu kontrolloida poliittisista syistä. Heidät pitää vain julistaa yleisvaarallisiksi vetomalla kansalaisten turvallisuuteen. Se onkin helppoa, sillä monet asiantuntijat (kts. edellä) näkevät jo nyt ”vihapuheen” olevan fyysinen uhka ”hauraille vähemmistöille”.

Lähde: Yle Watch

Kolumnit Kotimaa Oppositio Poliittinen vaino Politiikka Teknologia Valvontayhteiskunta Yhteiskunta Yle Watch

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Salomon

  Vastaa

  Okei mulla on siis oikeus ruveta penäämään Marinin j ohisalon kaltaisten piripää- paskiais petturi poliitikkojen julkista teloittamista. Ei tää sen kummallisempia ole

 • otto suni

  Vastaa

  Orwellin yhteiskunta on kyseessä eli vauhdilla kaikki saadaan kontrolliin ja kansa on tyytyväistä, asuuhan Suomessa maailman onnellsin kansa!

  • Nimetön

   Vastaa

   Et omista mitään ja olet onnellinen.. Joko alkaa aueta miksi meidän väitetään olevan niin onnellisia!

 • Ilmari

  Vastaa

  Lähestymiskielto on virallisen syytteen alainen eli aina rangaistava teko. Tässä siis esitetään niin että joissain tapauksissa lähestymiskieltoon määrätylle voidaan määrätä jalkapanta. Kiellon käyttöalaa ei siis esitä laajennettavaksi

 • Puolueeton

  Vastaa

  Nykysuomalainen oppositio on pienin terävä joukko massiiviseen tylsään konsensuksen verrattuna. Tämä pikku joukko on kuitenkin ainoa turva totalitarismiin, joka vahvetessaan päätyy jalkapannoista keskitysleireihin.

 • Bella

  Vastaa

  Itse asiassa tallainen kehitys on jo taalla, silla mina sain tuomion vuonna 2o14, ja tuomiossa lukee selvin sanoin seuraavasti: allekirjoittaneen ”…tuomitseminen on rikosoikeudellisesti perusteltua yhteiskuntarauhan ‑ja järjestyksen säilymisen vuoksi.”. Lisaksi salissa tuomari puhui siita, etta kuinka ”kansaryhmat ovat olleet vaarassa” kirjoittamiseni vuoksi. Eika tassa kaikki, silla ne, ketka seuraavat blogiani, tietavat, etta minulla on kuin onkin myos ”jalkapanta”, ei ehka pannan muodossa, mutta muutoin digitaalisen kautta.

 • Mietintä

  Vastaa

  Muuten kuulostaisi hyvältä, mutta nykyinen vihapuhe/kiihottaminen kansanryhmää lainsäädäntö on osoittanut että lakia voidaan surutta käyttää hiljentämään toisinajattelijat, vai olisiko kukaan uskonut 10 vuotta sitten että kyseisellä lailla pitkäaikainen poliitikko istuu käräjillä syytettynä raamatun jakeiden julkaisemisesta twitterissä kun samaan aikaa muslimi käskee tappamaan kaikki homot, eikä edes tutkintakynnys ylity?
  Tämän vuoksi on vaikea kannattaa mitään lisäkeinoja millä rikoksiin syyllistyneitä voidaan valvoa entistä tehokkaammin.
  Varsinkin laajennetun lähestymiskiellon (perusmuotoinen kieltää ao. kodin läheisyydessä oleskelemisen ja yhteydenotot sekä niiden yritykset, laajennettu ed. mainitut + esim tietyt julkiset tilat kuten ao:n työpaikka) saaminen ei ole mikään itsestään selvyys vaan vaatii esim. selvän väkivallan uhkan. Joten laajennetun lähestymiskiellon kohdalla tuo kuulostaisi hyvältä, mutta, kuka uskaltaa luottaa siihen ettei muutaman vuoden päästä sanota että subjektiivinen pelko (ilmastoahdistus) ole riittävän iso syy saada laajennettu kielto?
  Summa summarum, ensin pitäisi nykylainsäädäntö korjata ja nykyisiäkin rangaistuksia pidennettävä väkivalta‑, seksuaali- yms. ‑rikostapauksissa eikä etsiä uusia valvontakeinoja korjaamaan nykyisten rangaistusten riittämättömyyttä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Taas lisää hienoja sääntöjä. Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Kiinassa alkaa oleen ainakin parempi yrittämisen vapaus. Meillä estetään pian puun polttokin ja turkistarhat kielletty. Kivihiilivoimalat jne. Kiinan kommari tosin pitää edelleen koronan takia vankina…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi