Radikaali arkisto: Kapitalismi vai kansallismielisyys?

Partisaanin Radikaali arkisto -nimisessä artikkelisarjassa julkaistaan ajattomia kansallisradikaaleja tekstejä viime vuosikymmeniltä Suomen eri vastamedioista. Artikkelisarjan tavoite on lisätä kansallismielisen yleisön syvällistä ymmärrystä ideologisista ja poliittisista kysymyksistä.

Radikaali arkisto

Kuluneen viikon heittämällä masentavimpiin puheenvuoroihin lukeutui kokoomusnuorten viimeisin tölväys. Järjestö vaati puheenjohtajansa Ville Sipiläisen suulla, että Suomen sairaanhoitajien akuuttivastaanotot tulisi muuttaa maksullisiksi. Terveyspalvelukulttuurissa pitäisi ottaa käyttöön Amerikan malli, sillä Sipilästä suomalaiset eivät osaa käyttää palveluita oikein. Samat isänmaantoivot ovat viime vuosina vaatineet myös lapsilisien poistamista, sairaanhoitajien palkkojen sivaltamista 20 prosentilla sekä rankkoja sosiaaliturvan leikkauksia. Säästetyillä rahoilla rakennettaisiin Sipiläiselle, Wille Rydmanille ja Saul Schubakille mieluisampaa Suomea, jossa rikkaat rypevät omaisuudessaan ja köyhät ovat varsinaisia ryysyläisiä.

Kataisen hallituksen täydellisesti tyrittyäkin työllisyyden kohentamisessa ja velkakierteen torjumisessa on nuorisojärjestön emopuolue kokoomus silti maamme toiseksi suosituin. Käsittämättömälle ilmiölle tuskin löytyy muita syitä kuin suomalaisten erityinen herranpelko ja siitä kumpuava masokismi. Taidamme suorastaan tykätä tulla potkituiksi.

Valtavirtapolitiikassa markkinavoimat siis jylläävät. Niiden mätiä hedelmiä joutuu maistelemaan kasvava joukko EU-kansalaisia konkurssikypsästä etelästä aina lama-Suomen perukoille. Onneksi on kuitenkin vastavoima, kansallismieliset, joka haastaa kapitalismin, kasvuideologian ja talousliberalismin vitsaukset. Vai haastaako sittenkään? Yllättävän moni “nationalisti” toteaa, etteivät markkinat, pankit ja globalisaatio ole syyllisiä Euroopan ahdinkoon, olipa kyse asunnottomuudesta, työttömyydestä tai monikulttuurisuuden raakalaismaisista lieveilmiöistä. Syyllistä etsitään kylmän sodan hengessä edelleen vasemmalta, vaikka kärttyisän kukkahattutädin sijaan todellinen vallankäyttäjä on länsimaissa sliipattu osakesalkkusetä.

Talousliberaalista “kansallismielisyydestä” monille tulevat mieleen Jussi Halla-ahon ja Sampo Terhon kaltaiset salonkipersut, joiden ajattelu on yhtä suomalaista kuin George W. Bushin. Esimerkiksi Terhon laatimassa kasvuohjelmassa visioitiin suuryritysystävällistä Suomea, jossa elintarvikkeiden ja lääkkeiden hintaa on korotettu roimasti ja jossa koulunkäynti on maksullista. Halla-aho on puolestaan vaatinut panssarivaunuja rauhoittelemaan pankkiirien ryöväämiä kreikkalaismielenosoittajia. Harva kansallismielistä kenttää seurannut kuitenkaan pitää Terhoa tai Halla-ahoa minään muuna kuin maahanmuuttopopulismiin opportunistisesti tarttuneina peruskokoomuslaisina. Liberalismin kiro on vieläkin syvemmällä kansallismielisessä kulttuurissa; se voi ulottua hyvinkin lähelle meitä.

Uusliberalismi perustuu ajatukselle, että ajamalla häikäilemättömästi omaa etuaan ihminen tuottaa eniten hyötyä. Markkinat on vapautettava, verotus käytännössä poistettava, valtion kontrolli kansalaisiin lakkautettava ja ilmaiset palvelut suljettava, jotta kansalaisille ei iske kiusaus lusmuilla. Kun yhteiskunnallista turvaverkkoa tai yhteisiä pelisääntöjä ei ole, ihmiset kahmivat omaisuutta mahdollisimman tehokkaasti ja talouden rattaat pyörivät vilkkaasti. Jos joku sattuu sairastumaan pitkäaikaisesti eikä säästöjä ole kertynyt tarpeeksi kattamaan hoitokuluja, on hänen kuolemansa merkityksetön oheisvahinko. Sellaista sattuu.

Vaikka uusliberalistinen maailmankuva on mahdollisimman kaukana kansanyhteisön ihanteesta, on kova kapitalismi saatu liitettyä kansallismielisyyteen muutamalla aasinsillalla. Jotkut perustelevat sitä näennäisdarwinilaisesti “vahvimman oikeuden” puhtaana ilmentymänä ymmärtämättä, että evoluutiobiologia ja markkinat ovat kaksi eri maailmaa. Toiset taas uskovat, että itsekkyyden kulttuurista ja jättimäisistä tuloeroista huolimatta kapitalismi on kansakunnan pelastus, sillä se tuottaa vaurautta. Kolmas kannattaa kapitalismia, koska se on “vasemmiston” vastakohta, ja neljäs puupää ei vain sattumoisin tahdo tänne ulkomaalaisia, muttei myöskään halua, että valtio velvoittaa tai rajoittaa häntä millään tavoin.

Kansallismielisen silmissä uusliberalismin suurin ongelma on se, että ihmiset ovat liian ahneita ja henkisesti laiskoja kyetäkseen elämään vastuullisesti “minimivaltiossa“, jossa kukin on oman onnensa seppä. Oman napaan tuijottelu ajaa pakostakin yhteisen hyvän ohi, jolloin rodullinen identiteetti ja kulttuuri kuolevat. Yhdysvallat on tästä malliesimerkki. Rikkaat mediamogulit ja etujärjestöt käyttävät siellä rajattomia varojaan monikulttuurisuuden edistämiseksi, vieläpä pelottavan suurella menestyksellä. Kapitalismin säännöt eivät kiellä kansanpetturuutta – markkinat ei tunne rotua tai kulttuuria.

Vahvoja yhteiskunnallisia hierarkioita ja muun muassa taloudellista sääntelyä tarvitaan korruption ehkäisemiseksi ja yhteiskuntajärjestyksen ylläpitämiseksi. Jos valtio ei ole vahva, järjestystä alkaa ylläpitää lopulta jokin yksityinen ryhmä. Todellisia “minimivaltioita” ovat Meksikon, Kolumbian ja Sisilian kaltaiset alueet, joissa puhdasta kapitalismia toteuttavat järjestäytyneet rikollisryhmät ovat korvanneet julkisen vallan. Myös järjestäytyneen rikollisuuden nousu Neuvostoliiton romahtamisen jälkeisessä Itä-Euroopassa on valaiseva oppitunti vapaiden markkinavoimien kylmästä luonteesta.

Valtion on kyettävä säännöstelemään taloutta, sillä raha on yhteiskunnallisen vallan lähde. Rahaa on suunnattava kansalaisten hyvinvointiin ja eettisiin, paikallisiin yrityksiin, jotta voimme elää hyvää sekä mahdollisimman omavaraista elämää. Tukea on suunnattava puolustusvoimille, tasavertaiseen koulutukseen, tieteelliseen tutkimukseen ja kansallismielisille tiedotusvälineille, jotta kansallinen turvallisuus, kehitys ja yhtenäiskulttuuri ovat turvattuja. Vaikka valtion ei tulekaan kontrolloida kaikkea rahaliikennettä tai kansallistaa yrityksiä ja ihmisten omaisuutta, on sen harteilla kansakunnan tulevaisuus. Valtio ei voi olla näkymätön yövartija, vaan sen täytyy olla arvojohtaja sekä palvella aktiivisesti ja kehittää kansaansa. Kaikkeen tarvitaan rahaa ja sen keskusjohtoista suuntaamista.

Olisikin kiintoisaa tietää, milloin uusliberaalien “kansallismielisten” mukaan Suomessa tulisi alkaa soveltamaan todellista kapitalismia ja minimivaltion mallia. Nyt hetikö? Ratkaisisiko se monikulttuurisuuden ongelman? Vai aloitettaisiinko vasta sitten, kun valkoisen kansan tulevaisuus on turvattu lähettämällä tänne kuulumaton aines ulos Euroopasta? Entä mitä valkoinen minimivaltio tekisi, jos sen sisälle syntyisi varakkaita kansalaisjärjestöjä, jotka ryhtyisivät auttamaan maahanmuuttajia jälleen Suomeen? Estäisikö minimivaltio näiden toiminnan, voisiko se jäädyttää niiden pankkitilit, kieltää niiden julkaisut tai sulkea maan rajat? Tuotteiden ja työvoiman vapaa liikkuvuushan kun ovat markkinatalouskapitalismin pyhiä opinkappaleita. Jäämme jännityksellä odottamaan vastauksia.

Kapitalismi Politiikka Radikaali arkisto Rotu Talous

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Vajaa mielinen

  Vastaa

  Ei oikein tunnu luontevalta että otsikoidaan tekstejä ”viimevuosikymmeniltä” ja kerrotaan päivänpolttavista asioista.

  Ehkä viimevuosikymmeniltä olisi voitu tuoda esiin Väyrysen maratonipuheet EU:n vsatustamiseksi, mutta kun sille luvattiin sieltä paikka, se käännytti KEPU-laiset ja niiden äänillä Suomi liittyi EU:hun.

  Toisaalta, viimevuosikymmeninä ei ollut kansallismielisiä. Oli vain isänmaallisia. Kansalismieliset ovat tulleet puheisiin mukaan viimeisen viiden vuoden aikana. Sikäli härhäänjohtavat sana että se ei kerro minkä kansan puolesta ollaan ja mitä mieltä. 

  Kansallismilinenhän voi asua Suomessa ja puolustaa vaikka israelia, olla siis oman kansansa mielinen. Toisaalta, olla isänmaallinen tarkoittaa että ajaa isänsä maan asioita. Eli olla toisen polven ”maalainen”, jota esim. sekarotuiset eivät ole.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Olipa hyvä artikkeli, joka herätti ajatuksia. Olen nimittäin saanut tai joutunut näkemään pohjoismaisen kansalaisistaan huolta pitävän hyvinvointivaltion romahtamisen vain 35 vuodessa surkeaksi KEHITYSMAAKSI. Kaikki meni niin kauan hyvin kun Kokoomus oli vielä siellä, missä sen sen pitäisi iänkaikkisesti olla, eli oppositiossa.

  KEHITYSMAA on todellakin se sana joka PARHAITEN kuvaa nykysuomea. Mikä ero on nimittäin sillä rahalla jota ”oikealle” kehitysmaalle annetaan ilmaiseksi että saavat yhteiskuntaa pyöritettyä verrattuna siihen rahaan jota Suomi saa lainaksi ulkomailta?. Käyttötarkoituksen suhteen ei ole mitään eroa, molemmat maathan ottavat sen rahan vain RAHANPUUTTEESEEN. Jos valtion asiat on hoidettu hyvin, niin ei valtio tarvitse sen kummemmin kehitysapua kuin lainaakaan!

  Kaikkein hirveintä tässä on että vuosikymmenien aikana viennistä riippuvaisen Suomen elinkeinorakenne ja yritysten omistussuhteet ovat muuttuneet niin paljon että ulkomaan velan maksaminen pois on TÄYSIN MAHDOTONTA. Mikä tietää sitä että velan ottaminen jatkuu ja jatkuu. Myös kaiken kurjistuminen jatkuu.

  KEHITYSMAA SUOMESSA Terveydenhuoltomme on jo romahduspisteessä, samoin tiestömme kunto. Myös kouluruokailu, joka oli aikoinaan kansallinen ylpeytemme, on romahduspisteessä. Mitä kaupunkiemme turvallisuuteen tulee, niin tulee sekin päivä vielä jolloin poliisimme ovat pelkkää riistaa ulkomailta tuleville huumejengeille.

  Suomi ei ole enää pitkään aikaan täyttänyt niitä itsenäiselle valtiolle ominaisia kriteereitä, jotka Suomella oli vielä tasan 40 vuotta sitten vuonna 1983. Kaikista YYA- höpinöistä huolimatta tämä Suomi oli hieno maa asua MEILLE SUOMALAISILLE!

  • JFK

   Vastaa

   Aidolla kehitysmaalla ja Suomella on se ero, että aito kehitysmaa pyörittää organisaatiotaan kehitysavulla, Suomi lainarahalla. Kumpi on tyhmempi?

   Eräällä kv. kommenttialustalla joku kielestä päätellen ulkomaalainen sanoi:
   ”– The Finns will learn quickly they have shot themselves in the clit (especially with
   the PartySanna having taken French leave) – life on an Iron Curtain when you are
   already marginal is the kiss of death. ”

 • TT

  Vastaa

  Valkoisten kotimaat saadaan sekasortoon nähtävästi millä hyvänsä järjestelmällä, kunhan muistetaan vain kuunnella erääseen valittuun kansaan kuuluvien antamia ohjeita ja neuvoja ja luotetaan niiden omistamiin instituutioihin.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Sionismi on tuhonnut Valkoisen Maailman.

  Ennen vauraat Valkoiset Maat ovat taloudellisesti konkurssissa. Partaiset miehet voittavat missikisoja, naisten urheilussa miehet, jotka ”kokevat olevansa naisia” voittavat kultamitaleja.

  Suomi on nyt vieraan sionistisen maan miehittämä, ja idioottikansa ei ymmärrä mistään mitään, vaan hymisee onnesta nyt kun varmuudella olemme kriisin sattuessa osapuoli Kolmannessa Maailmansodassa.

  Tulevien presidentinvaalien yhdistävä tekijä on polvistuminen sionismin edessä ja täydellinen sokeus oman maan parhaalle.

  Eikä siinä kaikki.

  Jos joku ihmettelee Israelin näennäisesti idioottimaista PR-toimintaa, jossa röyhkeästi murhataan naisia ja lapsia, niin miettikääpä toisenkin kerran. Sy tähän on kristallinkirkas: USA on vääjäämättömästi konkurssissa ja Israel haluaa sotia ennen kuin USA on rutiköyhä keppikerjäläinen ihan virallisesti ja USD on arvoton kasa paskapaperia.

  Siksi Netanyahu toimii kuin vesikauhuinen koira, sillä Israel HALUAA Kolmannen Maailmansodan NYT. Israel ja sionismi yleensä elää tappamisesta ja kauhusta, sellainen sionismi on aina ollut. Sata vuotta sitten juutalaisjohtoinen bolshevikkivallankumous ei ollut työläisen tai köyhän asialla, ei sinne päinkään, asia oli Valkoisen Kansan alistaminen diktatuuriin ja luktaitoisten ihmisten teurastus ”proletariaatin” nimissä. Ja se onnistui, vasta nyt Venäjä pyristelee irti sionismin helvetistä.

  Me Valkoiset olemme juuri nyt se Venäjän tuhoutunut ”aatelisto”. Meidät halutaan teurastaa täsmälleen samoin kuin Venäjän silloinen aatelisto. Loppu on nyt tulossa, ja meidän ikiomat narsistipyrkyrihuoramme vilkuttavat iloisesti, kun maamme tuhotaan.

  On viimeinen hetki Bolshevikkivallankumoukselle 2.0. Nyt prole on Valkoinen Kansa ja porvari on sionisti ja hänen orjansa. Se on se Viimeinen Taisto!

  • TT

   Vastaa

   Parasiiteilla alkaa olla kiire etsiä itselleen uusi isäntä ja suojelija.

 • Suomaalaiset eivät tunnu ymmärtävän

  Vastaa

  Jos ei hälytyskellot soi päässä niin sitten niitä ei ole. Suomi yhtenä maailman kovimmin verotettuna maana meinaa lopettaa julkiset palvelut Amerikan malliin. Amerikka ei ole sentään sikaverotettu eli kyllä suomalaisia kustaan silmään ja kunnolla.

 • Hema

  Vastaa

  Olipas typerä artikkeli, vaikka käsittelikin hyviä aiheita. Artikkeli ei tarjonnut mitään; Ei vastauksia, ei parempia vaihtoehtoja, mutta tehokkaasti sekoitti syitä, seurauksia ja kirjoittajan omia ennakkoluuloja tai vääriymmärtämiä.
  Kapitalismi ei ole kenenkään vihollinen, vaan se on termi jolla kuvataa käyttämäämme talousmallia. Miksi niin monet pitävät sitä pahuuden ruumiillistumana, johtuu kommunismista ja siitä tosiseikasta, että nykypäivän suuret korporaatiot eivät todellisuudessa edusta kapitalismia. Se että niitä kapitalismiksi kutsutaan, siirtää vastuun pois pahantekijältä ja syyttää konseptia.
  Noissa kommenteissa kompattiin kovin sitä mitä valtion pitäisi tehdä ja mitä ei, ettekö te nyt hyvänen aika sentään tajua, että juuri se VALTIO on tämän paskatilanteen aiheuttanut. Se luo lainsäädännön ulkomaisten yritysten toiminnalle suomessa. Se haluaa vetää välistä kaikesta kaupankäynnistä. Veroa sieltä ja täältä, veroa jo maksetusta omaisuudesta, veroa verotetusta omaisuudesta – kun joku kuolee, veroa kun haluat antaa lapsillesi lahjan. Hyvinpä täytyy valtiota luotsata kun kaikki tuo verotus ei riitä edes valtionpankin ylläpitoon. Ainoastaan Liigasen virkaan riitti rahaa. Miten on kapitalismin syy, että tarvitsemme jatkuvasti lisää lainaa? Kapitalismikö on määritellyt kolminkertaisen palkkatason ja ala-astelaisten kyvykkyyden virkamiehissämme? Tilaavat hallitusohjelman ensi töikseen ( noin 250 000€:n paperinpala ) ulkomaiselta konsulttiyhtiöltä. Eikö niiden pitäisi pystyä sorvaamaan semmoinen itse, kun niitä vatiotieteitä vuosia yliopistoissaan jauhavat. Avustajia on enemmän kuin rannalla hiekkaa, mutta mikään ei tunnu riittävän parempiin suorituksiin. Valtio oli se joka kyseenalaistamatta nieli myrkkypiikkimandaatin, vei meidät liitovaltioon, pitää rajamme auki ja haalii tänne ulkomaalaisia sotilaita. Nyt Niinistö – tuo sukkela pikku maanpetturimme – on hyväksynyt sopimuksen, joka antaa ulkomaiselle järjestölle ( joka saa rahoituksensa lääkeyhtiöiltä ) täyden päätäntävallan koskien pandemioita. Mitä vielä?
  En kiellä etteikö suuret yritykset toiminnallaan monesti asettuisi siviilejä vastaan, mutta kyllä se on valitettavasti valtio, jolta ne toimilupansa maahamme saavat. Pfiserilla ja googlella on varaa ostaa haluamansalaista lainsäädäntöä hallitukseltamme, kun Kittilän kyläkaupan kauppiaalla ei ole. Kapitalismi on vain yksi keino saavuttaa haluamansa. Se että se on turmeltu ja vääristetty, ei ole kapitalismin vika. Kutsutaanhan myrkkypiikejäkin rokotteiksi. Oikein VIRALLINEN määritelmäkin piti muuttaa että voisivat näin väittää. Onko siis poliorokotuksen vika että mrna-geenimuunteluteknologiapiikki on vale-rokote? Länsitaloutemme suurin vika on se FAKTA, että yksityinen pankki voi luoda rahaa tyhjästä ja lainata sitä valtioille. Aiheesta enemmän muunmuassa kirjassa ”Creature from the Jeckyll Island”. Suosittelen.

  • Oh

   Vastaa

   ”Määritelmän osa ”yksityisomistajien määräysvallassa” sopii nykyiseen länsimaiseen järjestelmäämme. Mutta mikä puuttuu siitä on että nykyinen  talousjärjestelmä ei voisi toimia ilman täydellistä valtion sponsorointia ja puuttumista asiaan. 

   Tämä on nerokas rakennus, jonka joukko huippupankkiireja suunnitteli Jekyll Islandilla Yhdysvalloissa marraskuussa 1910. Tämä oli kokous, joka johti Fedin perustamiseen vuonna 1913. Yhdysvaltain keskuspankki perustettiin yksityiseksi pankiksi. ja siten yksityispankkiirien hallinnassa omaksi hyödykseen.

   Pankkiirit keksivät sen, mitä yksi heidän esi-isistään Mayer Amshel Rothschild oli saarnannut:

   “Let me issue and control a nation’s money and I care not who writes the laws.”

   Pankkiirien näkökulmasta tämä oli loistava idea. Heillä oli nyt täydellinen määräysvalta rahasta ilman, että heidän piti riskeerata enemmän kuin pienempi osa omasta pääomastaan. 

   Ja hallitus piti tätä järjestelmää täydellisenä kansan äänten ostamiseen. 

   Laskemalla liikkeelle yhä enemmän velkaa ja antamalla pankkien hyödyntää taseensa, kansakunta näki elintasonsa nousevan merkittävästi. 

   Enemmän autoja, televisioita, lomapäiviä, iPhoneja jne. Ihmiset eivät tajunneet, että heidän parantuneet standardinsa olivat kaikki valtion velan ja henkilökohtaisen velan massiivisen kasvun kustannuksella.”

   https://www.lewrockwell.com/2017/11/egon-von-greyerz/the-biggest-wealth-transfer-in-history/

  • Unto

   Vastaa

   Kiitos osuvasta ja upottavasta kommentista Hema. Nyt ei tarviste samoista asioista huomauttaa. Artikkeli oli toden totta tietämättömyyden ja ymmärtämättömyyden tuotos joka pelkästään johtaa ihmisiä suosta toiseen. Jos tämä artikkeli edustaisi nykytilan ns. ”vastavoimia” niin ei muuta kuin viimeinen sammuttamaan valot.
   Ei ollut edes perusasioita hallussa, mutta mielikuvia ja poliittista paloa niitä enemmän ja niitä ”korvaten”. Kuten ilmaisit ”Ei vastauksia, ei parempia vaihtoehtoja, mutta tehokkaasti sekoitti syitä, seurauksia ja kirjoittajan omia ennakkoluuloja tai vääriymmärtämiä.”

 • Oh

  Vastaa

  Suomen suurin ongelma on valtiouskovaisuus. Tämä artikkeli on hyvä esimerkki siitä.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Sionistien petos Numero Uno: Yhdysvallat ja USD.

  Juuri nyt USA ja sen sionistijohtoinen ”presidentti” (lue: pahasti dementoitunut, korruptoitunut paskahousu Biden) ottavat lainaa n. 1000–1500 miljardia jokainen vuosineljännes.

  Rahat kulutetaan sponsoroimalla sotia. Ukrainassa sionistijohtoinen juutalaisvaljeskunta tapattaa ukrainalaisia (ja venäläisiä) ja laajentaa NATOA, jotta tapattaminen laajenisi kaikkiin valkoisiin maihin. Sionistien huorat ympäri maailmaa vaativat lisää verta pakkiin.

  Rakkaalle ”best ally ever) annetaan ilmaiseksi kymmeniä miljardeja, jotta juutalainen saisi kiven kengästä tapettua Gazassa. Rahat luodaan tyhjästä USA:ssa ja USA:n tyhjiin imetty kansa köyhtyy köyhtymistään. Sionistien aseteollisuus rikastuu, tietenkin.

  Sionisti vie rahat ja jättää, tapansa mukaan, tuhotun, raiskatun maan taakseen. Eli ei mitään uutta. Näin nousi sata vuotta sitten Hitler, kun sionismi oli saanut Saksan polvilleen. Ihan tavallista, sitä ennen oli raiskattu ja tapettu Venäjä ja sen lukutaitoinen kansa.

  Katsokaa sionismia. Ei koskaan, ei vahingossakaan, mitään hyvää meille valkoisille. Ennen todella vauras USA on nykyään umpiköyhä, militantti Kolmannen Maailman Perseenreikä. Ja siellä käyvät nyt meidänkin ”johtajamme” kumartamassa maan tuhoajia. Amen, swidu.

 • Stubbilla on pitkänenäinen englantilainen sängynlämmittäjä

  Vastaa

  Qlexander Stubb itkee sitä kun kansallisvaltio Suomi on olemassa. Hän olisi kansainvälinen Nato-presidentti. Pyrkii presidentiksi Natoon.

  • ValhallaX

   Vastaa

   Täsmälleen.

   Stubb on Sanna Marin. Nämä kaksi narsistia kuvaavat hyvin nykyistä rappiota. Stubb on toki syvemmällä suossa, onhan hän sionistin aviomies.

   Menetetty mies, tuulen viemää.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi