Katsaus Dimitri Ollikaisen propagandavideoon Kukkavirrasta

Uudenmaan akselin kirjurin vastine Dimitri Ollikaisen videoon sunnuntain tapahtumista Turussa.

Lukijan mielipide

päivitetty

Kohtaus Dimitri Ollikaisen videolta, jossa hän haastattelee Turku ilman natseja -mielenosoitukseen osallistunutta henkilöä. Haastateltavalla ja haastattelijalla on suuri näköero tapahtuman osallistujamäärään.

Eilen, päivä Kukkavirran jälkeen, Dimitri Ollikainen julkaisi videon Turku ilman natseja ‑mielenosoitusta ja Kukkavirtaa koskien. Satuin katsomaan kyseisen videon ja huomasin siinä monia epäkohtia, minkä vuoksi haluan katsastaa tässä artikkelissa videossa faktoina esitettyjä, jopa propagandistisia väitteitä.

Video alkaa suhteellisen ”neutraalisti”, ja siinä tehdään tilannekatsaus tulevista mielenosoituksista. Mitä pidemmälle videota katsoo, sitä selvemmin videon todellinen tarkoitusperä suoranaisena propaganda tulee ilmi. Erona muuhun yleiseen propagandaan tämä video on harvinaisen huonoa propagandaa, jossa sen esitettämät väitteet eivät kestä tarkastelua.

Video pyörii hiljalleen eteenpäin ja kuuluu ensimmäinen mieltä häiritsevä väite muiden yleisten natsit pahoja ‑mantrojen seasta, nimittäin Ollikaisen mukaan Turku ilman natseja ‑mielenosoitukseen olisi osallistunut jopa 1000 ihmistä (pienimmillään 850). Se on huomattava määrä ja se valtaisi selvästi alaa kaupungin keskustassa, jotakuinkin korttelin verran. On kuitenkin selvää, että tämä luku ei pidä paikkaansa, minkä takia antifasistit käyttävätkin useita kuvan keinoja yrittääkseen peitellä totuutta. Selvästä valheellisesta luvusta huolimatta Ollikainen jatkaa läpi koko videon kyseisten lukujen viljelemistä.

Tässä on nähtävä yksi kuvan keino, jota antifasistit käyttävät saadakseen kulkueensa näyttämään suuremmalta. He kuvaavat alhaalta, maantasanteelta, eivätkä pyri ottamaan kuvaa korkealta, jolloin koko porukka näkyisi.

Pian videossa päästäänkin pisteeseen, jossa Ollikainen väittää Kukkavirtaan osallistuneen vain 70 ihmistä (josta myöhemmin). Dimitri uskaltautuu lähteä kuvaamaan ”pahojen natsien säälittävän pientä kulkuetta”. Kuva katkeaa ja seuraavassa kohtauksessa Ollikainen pysyy Kukkavirrasta nähden sillan toisella puolella ja selittää, kuinka ei voinut käydä kuvaamassa tätä ”pientä natsikulkuetta” olosuhteista johtuen. Todellisuudessa mikään ei estänyt Ollikaista tulemasta kulkueen luo ja kuvaamaan kulkuetta. Tästä huolimatta Ollikainen silti vakuuttaa Kukkavirran olevan erittäin pieni, ”muutaman pahan natsin” kulkue, eikä tämän jälkeen missään kohtaa videota kuvaa Kukkavirrasta sekuntiakaan.

Huvittavaa on se, kuinka Ollikainen ei ihan omaehtoisesti suostunut tulla kuvaamaan Kukkavirtaa sen todellisessa koossa, sillä se olisi saattanut altistaa katsojat laskemaan osallistujien määrän omin silmin. Todellisuus tosiaan olisi harvinaisen nopeasti ilmi, kun katsojat olisivatkin laskeneet osallistujia enemmän kuin Ollikaisen väittämät 70 ihmistä.

Kukkavirtaa kuvasi moni ihminen vierestä, eivätkä olosuhteet millään estäneet ketään tulemasta lähelle tai olemaan kuvaamatta. On totta, että Kukkavirta on pienentynyt viime vuosiin nähden, kuten on myös antifasistien marssi (luultavasti johtuen koronasta enimmäkseen), mutta on täysin naurettavaa propagandaa väittää osallistujien tippuneen seitsemäänkymmeneen.

Ollikaisen väite 850‑1000 osallistujasta antifasistien marssilla joutuu koetukselle, kun hän haastattelee Turku ilman natseja ‑mielenosoituksesta tyttöä, joka arvioi omien sanojensa mukaan mielenosoituksen kooksi vähän yli 100 ihmistä. Tämän jälkeen Ollikainen aloittaa ”damage controllit” ja oikaisee tälle ”jonkun” laskeneen ainakin 850 osallistujaa, mikä saa tytön kasvot näyttämään epäluuloista riemua.

Varikset ovat selvästi tänä vuonna ottaneet maltillisemman kannan Kukkavirta-kuvien ja ‑reportaasien leivttämisessä. Sitä enemmän silmiin on pistänyt se, miksei Uudenmaan ja Varsinais-Suomen akselista ole kuultu halaistua sanaa. Syy löytyykin yllättävän nopeasti videolta, kun haastateltava tyttö alkaa puhua antifasistien järjestämistä bussikyydeistä. Hän kuvailee tapahtunutta tilannetta, kun antifasistien bussi pysähtyi bensa-asemalle Turussa ja heitä oli ”suuri hyvin organisoitunut joukko”, samalla kun asemalla seisoi ”yksinäinen onneton natsi, joka oli tullut omalla pienellä henkilöautollaan jostain pimeästä yksinäisestä kolostaan”. Tyttö sitten sovelsi lauselmaansa vertauksiin siitä, kuinka antifasistit ovat hyvin organisoituneita ja suuri joukko siinä, missä ”säälittävät natsit” ovat erillään ja elävät syrjäytyneinä yksin koloissaan. Tämä onkin yksi niistä syistä, miksi akselista ei näytetä mitään antifasistien puolelta tänä vuonna. Akseli on hyvin organisoitunut, suurehko joukko hyvin pukeutuneita nuoria, jotka eivät vastaa antifasistien levittämää kuvaa ”syrjäytyneistä natseista”. (Toinen syy hiljaisuudesta akselin suhteen on myös se, että he ottavat mainioita mainoskuvia akselille akselin puolesta).

Haastattelun päätyttyä tähän vertaukseen Ollikainen alkoi kuvata joenrannan toiselle puolelle Kukkavirran loputtua jääneitä akselilaisia. Videolla näkyy antifasisteja huutamassa yhteen ääneen kaikenlaisia iskulauseita vastarannalle ja akselien lähteminen, mitä Ollikainen kuvailee sanoin: ”Ja sieltä viimeiset natsit lähtee pois häntä koipien välissä.” Todellisuudessa hän teki tilanteesta täysin omaa propagandaansa, sillä hän leikkasi pois kohdan, jossa akselilaisia tuli joenrannan tuntumaan ja alkoivat huutamaan antifasisteille takaisin tervehdyksiä. Kuitenkin tämän sisällyttäminen videoon sattui olemaan Ollikaisen mielestä luultavasti liian häpeällistä antifasisteille, joten hän leikkasi sen pois.

Videon loppua kohden akselilaiset olivat ehtineet liikahtamaan syömälää kohti joukkiona, jota poliisi vaikutti intensiivisesti seuraavan (luultavasti sen takia, koska eivät tienneet, minne akselilaiset olivat suuntaamassa). Ollikainen laittoi videon pyörimään samassa, kun antifasistit alkoivat yksittäisinä henkilöinä seuraamaan akselin porukkaa vieläkin huutaen vastarannalle. Ollikainen toisti jo perinteeksi muodostuneen temppunsa, eli ei kuvannut itse seurattavien akselilaisten joukkiota, jossa oli noin 24–30 ihmistä. Sen sijaan Ollikainen kuvasi visusti omaa naamaansa ja alkoi juontamaan sitä, että ”suuri joukko antifasisteja” alkoi seurata ”hävyttömän pientä joukkoa natseja”. Todellisuudessa kun videota tarkkaan katsoo, niin näkee Ollikaisen ”suuren joukon antifasisteja” olevan 7–10 irtonaista henkilöä.

Taas tässä näkyi Ollikaisen perinteiset kuviot olla kuvaamatta selvästi antifasisteja suurempaa joukkoa akselilaisia. Samalla kun antifasistit huusivat iskulauseita, Ollikainen selosti juuri ennen videon loppua, että tämä on ollut suuri tappio ”natsimarssille” ja entistä suurempi menestys antifasistien mielenosoitukselle ennustaen sitä, kuinka ensi vuonna Kukkavirtaan osallistuu ”ehkä enää kaksi kämäistä natsia”.

Todellisuus ja oikeat osallistujamäärät?

Onko Ollikaisen väittämät 70 osallistujasta Kukkavirrassa ja vähintään 850 osallistujasta Turku ilman natseja ‑mielenosoituksessa todellisia? Eivät alkuunsakaan, mutta en voi myöskään väittää Kukkavirran olleen isompi kuin Turku ilman natseja ‑mielenosoituksen. Kuvien perusteella Turku ilman natseja ‑mielenosoituksella oli realistisesti katsottuna noin 140–180 osallistujaa siinä, missä Kukkavirrassa vähän yli 100. Tämän kykenee todentamaan sillä, että akselin ryhmäkuvassa ihmisiä oli 27. Kokonaisuudessaan Kukkavirrassa oli 3–4 kertaa enemmän kuin akselin ryhmäkuvassa näkyneitä ihmisiä, mikä muodostaa luvusta yhteensä vähän yli 100 ihmistä. Korona on selvästi syönyt kummaltakin kulkueelta jonnin verran väkeä.

Viimeisenä oikaisisin Ollikaisen selvästi propagandaksi tarkoitetulla videolla sanotun väitteen. Ollikainen väittää videolla Uudenmaan akselin vaatineen Taliban-hallinnon tunnustamista, vaikka tätä vaati tosiasiassa Sinimusta Liike.

Lukijan mielipiteet ovat Partisaanin lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita Partisaanin toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen julkaisun yleiseen sähköpostiin.

Christian Heikkonen Dimitri Ollikainen Kolumnit Kotimaa Kukkavirta Lukijan mielipide Poliittiset viholliset Propaganda Rappiokulttuuri Turku ilman natseja Uudenmaan akseli Viihde

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Old school

  Vastaa

  Kikkelikuvia harrastava kiusallinen läski valehtelee sen verran julkaisuissaan, että jopa suomen paskin koomikko Iikka Kivi totesi asian tässä vastikään. Ei sitä kannata tosissaan ottaa.

  Hyvää työtä kasvavalta akselilta, mitä sometilejänne olen seuraillut!

 • Pieniä eroja

  Vastaa

  JOS käyttää keskushermostoon vaikuttavia aineita niin vastapuolen laskutoimituksen tulokseksi voi saada 850 kulttuuri-marxistia.

  Ja JOS ymmärtää sen eron mitä tarkoittaa veronmaksajana se ero että omistaa oman auton ja tankkaa sen työstään saamalla palkalla versus istuu bussissa jonka kkustannuket otetaan työtä tekevien veroista, niin silloin ei kyllä tuollaisia päästelisi suustaan.

 • Lol

  Vastaa

  Yllätyitkö, että vassari valehtelee? Ollikaisen propaganda ei ole edes hyvälaatuista, sillä hän valehtelee jatkuvasti silmät päästään niin, että jo omansakin huomaavat asian.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Tämä Dimitri on läski homo, joka ottaa itsestänsä sukupuolisiveettömiä valokuvia!

  Dimitrille tiedoksi. Tavallisilla ihmisillä on tapana perustaa perhe ja lapset vievät hyvin paljon vapaa-aikaa ja viikonloppuina on monesti muitakin tapahtumia, joista on jopa maksettu ennakkoon osallistumismaksu. Näin meidän perheellä meni viime sunnuntai ja voin todeta, että kivaa oli. 

  Myös omakotitalossa asuminen tuo lisävelvotteita arkeen myös viikonloppuisin, eli kotiaskareet eivät lopu koskaan, varsinkin jos on kotieläimiä.

  6.12 on merkattu kalenteriin ja sinne me tulemme koko perheen voimalla Suomen lippu mukana!

  • Fat fuck

   Vastaa

   Tuo punttiohjelman bulkkivaihdetta vähän pidempään ylläpitänyt alastonkuvaaja esittelee itsensä muuten ”pääasiassa heterona.” Tämä tarkoittaa sitä, että hän on täysin hetero eikä homostelu kiinnosta lainkaan, mutta sosiaalisen hyväksynnän vuoksi omissa mielenterveysongelmaisissa piireissä on pakko sanoa että olen kyllä saletisti ainakin vähän homo, näin uskoisin.

  • Missä tavat

   Vastaa

   Hei tosi siistiä kirjoittajalta kehuskella takaisin huutelulla kun kyseessä on kuitenkin hautajaiskulkue

 • pää määrää

  Vastaa

  Sanoille pitäisi määritellä selitykset

  Mitä ovat natsit ja antifasistit? Taitavat olla vain pilkkanimityksiä.
  Natsi tarkoittaa kansallissosialistia, joka pyrkii totalitaariseen (valtio määrää kaikesta) hallintoon. Tähän kai natsistiksi pilkatut eivät pyri vaan päinvastoin vastustavat nykyajan totalitarismin hajuista hallintoa.
  Fasisti on kansallismielitnen totalitaariseen hallintoon pyrkivä ja antifasisti kai tähän pyrkimykseen muutosta haluava. Nykyinen antifasisti on kai kansallismielisyyttä mielenosoituksellisesti vastustava sosialismin kannattaja.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Itse en ymmärrä tarvetta tunnustella mitään ählämivaltiota tai talebaaneja erikseen milläänmuotoa
  Paskakin kun tartuu kadulla ruohikossa kenkään, siitä pyritään pääsemään eroon, ilman sen hyväksyntää.
  Seppo Lehto

 • ms

  Vastaa

  Ihmisiä vihaavat kommarit eivät ole koskaan rehellisiä, eivät edes toisilleen, saatikka itselleen.

 • RSHA

  Vastaa

  Komea paskamaha Ollikaisella. Saletisti homo ja jonkun neekerin anaalipanopuu. Eikös tämä Ollikainen muuten lyönyt sitä Tiina Wiikin poikaystävää pyöränlukolla?

 • Nimetön

  Vastaa

  mikä vitun propagandasivusto tää on? täysin valheellisia uutisia

  dimi on paras 🙂

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi