Suomi ja Pankkimafia

Partisaani julkaisee lukijan kirjoituksen Suomen itsenäisyyden ja talouden alennustilasta.

Lukijan mielipide

Toimintasuunnitelma:

 • laatikon ulkopuolella ajattelu
 • laatikon ulkopuolella löytyvän tiedon tiedostaminen
 • tämän tiedon ymmärtäminen
 • kokonaisuuden hahmottaminen, sen analysointi ja sisäistäminen

Tieto on valtaa, mutta yksin kukaan ei ole tarpeeksi vahva. Tietoa pitää jakaa. Se on haastavaa, koska lammaslauma on tottunut laatikon reunoihin eivätkä näe syytä poistua mukavuusalueeltaan. Helpompi on seurata valtavirtaa. Jotkut kieltäytyvät uskomasta, että joku kehtaavat varastaa kansallisomaisuutemme ja pakottaa sinut töihin 9 euron päiväpalkalla.

On hyvä aloittaa ruohonjuuritasolla, yksilö kerrallaan. Vaatii kognitiivista taitoa ymmärtää laatikon ulkopuolella olevan tiedon sisältö, sen vaikutukset ja se, miksi tämä tieto on laatikon ulkopuolella. Vasta kun hahmottaa, ja sitä kautta hallitsee tätä tietoa, voi aloittaa lähetystyö.


On eri asia ymmärtää, miten pankit luovat rahaa tyhjästä, kuin hahmottaa ilmiön laajuus ja kokonaisvaikutus. Lammas tietää vain, että jos ei pankkia olisi, ei olisi ollut varaa ostaa oma asunto. Lammas täten on, ei vain täysin riippuvainen pankista, vaan luulee myös olevansa pankin arvoisa asiakas, ja että pankki on olemassa häntä varten.

Jos baarin vakioasiakas päättää ryhtyä absolutistiksi, vaikka edelleen joka päivä käykin baarissa, hän kokee edelleenkin olevan yhtä arvokas asiakas. Todellisuudessa hän on riesaksi, koska vie tuolin potentiaaliselta uudelta asiakkaalta. Baarihan haluaa mahdollisimman juopon jannun raittiin tilalle.

Siis, jos et ole velkaa pankille, olet heidän silmissä arvoton. Pankki toivoo että kulutat, mielellään luottokortilla. Toiveiden täyttymys olisi, että elät yli varojesi, joten he ehdottavat Mastercardia Visa-kortin rinnalle. Ja hei, oletko jo kuullut meidän uudesta joustavasta kulutusluotosta? Sen saa helposti yhdellä klikkauksella heti tilille, jos vaikkapa molemmat luottokortit on höylätty tappiin!

Jos et kuluta olemattomia, ja aina hoidat velvollisuutesi ajallaan, olet pankin huonoin asiakas, koska omaisuutesi on pankin ulottumattomissa. Pankki toivoo, että mahdollisimman moni ajautuu maksuvaikeuksiin jolloin pankki saa, mitä alunperin tavoitteli: omaisuutesi. Menetät kaiken, paitsi velkasi.

Sama pätee valtiollisella tasolla, kun velkaa on liikaa, eikä siitä selviä, ja mikään muu pankki ei myönnä lainaa, olet niin sanotusti velkojan armolla. Joko valtio tekee konkurssin ja velat jäävät maksamatta. Samalla valtion hyvinvointi ja talous romahtaa siten, että on rakennettava kaikki alusta. Menee vuosikymmeniä palauttaa talous ja samalla kaatunut teollisuus ennalleen, ja hintalappu on kymmeniä kertoja isompi kuin maksamatta jätetyt velat. Ahdinkoa lisää myös se, ettei mikään muu pankki halua rahoittaa jo kertaalleen epäluotettavaksi osoitettua asiakasta.

Voisi verrata Talvivaaran kaivokseen, kun sijoittajien rahat on tuhlattu, ja miljardiveloissa oleva yhtiö pakotetaan konkurssiin. Kuinka moni pankki lähtisi jakelemaan miljoonia jo kertaalleen kannattamattomaksi todetulle yritykselle? Kyllä pankit ymmärtävät rahan päälle, eikä Talvivaara saanut enää rahoitusta. Pankki sulkee hanat heti, kun tietävät jäävänsä nuolemaan näppejään.

Silti jostain mielenvikaisesta syystä Ab Suomi Oy:n hallituksen puhemies Juha Sipilä luotsasi Olli Rehnin ja Mika Lintilän säestyksellä päätöstä, että olisi paras vaihtoehto Suomen kansalle ja taloudelle, että valtio ostaisi täysin retuperällä olevan, ikinä euroakaan tuottamattoman kaivoksen ympäristötuhoineen. Oli kuulemma ainoa tapa varmistaa, että ympäristötuhot tulee korjatuksi. Joku toinen voisi peruskoulun matematiikalla laskea, että kaikki kaivoksesta maksetut rahat olisi säästynyt, ja tappiota olisi ollut pelkät siivouskulut. Sen sijaan poliitikot ostivat rahoillamme arvottoman ja velallisen luonnonkatastrofin, vain saadakseen velvollisuuden loppusiivouksesta. Voi jokainen varmaan arvata, että siivouskulut olisi joka tapauksessa repäisty veroina meidän persnahasta.

Jos kerran rahaa jaellaan holtittomasti maailman joka kolkkaan ilman katetta ja korvamerkintää, miksi emme samalla maksa suomalaisten kaikki ulosotossa olevat velat? Se toisi yli puoli miljoonaa suomalaista takaisin tuottaviksi kansalaisiksi, kun he eivät enää makoilisi työttömänä, vaan duunista jäisi taas rahaa käteen. Tai vielä edistyneempi teko: Raha kun näyttää olevan ilmaista, niin miksi valtio ei maksa pois kansalaisten asuntolainat ja luottokorttilaskut?

Rahaa on paljon Suomen kassassa, ja lisää saa lainaamalla. Ja lainaa voi aina lyhentää ottamalla lisää lainaa. Toistaiseksi. Nimittäin kun tietty piste saavutetaan, ei olla edes omillaan, vaan puun ja kuoren välissä. Liikkumatilaa ei ole, eikä rahaa tipu. Tai kyllä lainaa saa, mutta nyt on uudet ehdot. Voi olla esimerkiksi valtioyhtiöiden myynti, metsien ja järvien yhtiöittämistä, infrastruktuurin myynti (Caruna, Fortum, VR). Alkaako kokonaisuus hahmottua?

Kiina lainasi avokätisesti rahaa Afrikkaan, tietäen ettei rahaa saada koskaan takaisin. Se oli kuitenkin harkittu teko. Kiina ilmoitti, että he ottavat kyseisen maan satamat ym. infrastruktuurin haltuunsa, koska velallinen ei pystynyt maksamaan velkojaan. Maa olikin hetkittäin velaton, kunnes lyhytnäköisyys ja afrikkalainen ahneus voitti, ja Kiinan tyrkyttämä raha kelpasi taas. Suomesta Afrikan monet maat saavat ilmaista rahaa. Tai onhan sekin lainarahaa, mutta sen maksavat suomalaiset. Hyvä diili, antaa miljardin pois ilmaiseksi, ja maksaa sen päälle vielä vuosia lainan korkoja. Taas tuli käynti duunarin lompakolla.

Samalla tavalla luottoluokittajat, jotka määräävät lainamme korkoja, kiristävät valtioita. Jälkiä seuraamalla löytyy se, kuka määrää ja tekee päätökset, siis se, joka hyötyy kansalaisten korvissa järjettömältä kuulostavalta päätöksenteosta. Suurten pankkien omistajat, ennen kaikkea keskuspankit, voivat tehdä vapaasti mitä haluavat. Laki sallii jo pankkien harjoittamaa laillista ryöstelyä. Taas voi jokainen miettiä, kuka on ja millä verukkeella saanut kyseisen lain läpi? Koivisto sen allekirjoitti, mutta joku muu taho on sen takana. Follow the money.

Ilmiö on samanlainen lobbausjärjestöjen toiminnassa. Lobbarin ja pankin työnjako on selkeä: Missä lobbari edustaa intressiryhmää, ainoa keino edistää toimeksiantajan etua, on raha. Lobbaus on täysin, 100-prosenttisesti sama asia kuin korruptio. Pankin ei tarvitse enää turvautua korruptioon, tulihan lobbaajien maksamat voitelurahat heiltä, ja se tulee korkoineen takaisin. Mutta pankeilla on velan kasvaessa yhä tiukempi ote Suomen kivespussista. Pankkimafia on jo kirjoittanut ostoslistan.

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

Lukijan mielipiteet ovat Partisaanin lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita Partisaanin toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen julkaisun yleiseen sähköpostiin.
Afrikka Caruna Finanssikeinottelu Fortum Globalismi Itsenäisyys Keskuspankit Kiina Konkurssi Korko-orjuus Kotimaa Lobbaus Lukijan mielipide Luottoluokittajat Pankit Pankkiirit Poliittiset viholliset Politiikka Raha Talous Talvivaara Valtionvelka Velka Veronmaksajat Verotus VR Yhteiskunta Ympäristörikos

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Juha6

  Vastaa

  Suomessa ehkä 1%lla kansasta riittää ylläolevan erinomaisen kirjoituksen älylliseen hahmottamiseen.. loput saavissa kasvaneet jatkavat elämistään saavissa.. vai sanoisiko kattilassa.. jonka lämpöä hitaasti nostetaan..

 • Epävirallisto

  Vastaa

  Edelleen jotkut ”paremmat ihmiset” edelleen korostavat että aina pitää ottaa vastaan työtä kuin työtä, veroja maksaa. 

  Mitäpä jos väittäisin että teitä rakennettaisiin, terveyttä huollettaisiin, kehittäisimme kaupunkirakenteita ja tuottaisimme upeita innovaatioita, ILMAN hallitusta, ”valtiota” ja sen veroja.… 

  Osaamisemme ja tahtomme ei ole kiinni näistä asioita vaikka luulisi. Työ ja ”koulutus” ovat edelleen liian monille kuin pyhiä asioita joiden avulla voi myös selittää aivan kaiken. 

  Onneksi uusi sukupolvi osaa jo ajatella ja valita ainutlaatuisen elämänpolkunsa itse. Syrjäytyneitä eivät ole he, joiksi sellaisia yleensä kutsutaan. Virastotäti tai muu viranomainen tiesi ennen vanhaan aina paremmin, ja mikä on parhaaksi. Nyt näiden olemassaoloa lähinnä ihmetellään. Suojatyöpaikkoja on Suomi täynnä.

 • Kenelle Sinä teet voittoja?

  Vastaa

  Osa ihmisistä rakentaa järkevästi talouttaan lainan avulla. Mutta suurimmalle osalle se on tapa kuluttaa enemmän. Siinä vaiheessa kun saadaan rahaa esim. talon rakentamista varten, sitä on enemmän kuin ennen. Ja mnella hämärtyykin sen käytön tarkoitus. Kaikesta maksetaan ylihintaa kun on rahaa. Ei ymmärretä että se kiihdyttää inflaatiota ja sitäkautta syö nopeammin sen pääoman jota varten lainaa on otettu.

  Kaikkein ymmärtämättömimiä ovat ne tahot joiden rahatalous lihottaa muiden maiden pankkeja tai veroparatiiseja. Niitä ovat: Danske Bankin‑, Nordean ja Alandsbankin asiakkaat. Heillä tehdyistä voitoista ei makseta Suomen valtion kassaan pennikään veroja. Vaikka OP ja säästöpankit eivät ole niitä parhaita vaihtoehtoja, niin niiden voitoista sentään jotain tulee takaisin suomalaisille veroina. 

  Tästä rahataloudesta koitetaan aina tehdä jotenkin ”vaikeaa” vaikka se on hyvin yksinkertaista ja helppoa. Ehkä se on siinä että ihmiset eivät halua ymmärtää sitä, koska totuus tekee usein kipeää.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä on hyvin kirjoitettu artikkeli.
  Toivon ja uskon siihen, että ihmiset heräävät tästä globalistisesta kulutuskulttuurista ja ymmärtävät sen, mikä on kaikkein tärkeintä elämässä.
  Se herääminen ei tapahdu mitenkään hetkessä, vaan hiljalleen yhä useampi alkaa avaamaan silmänsä ja miettimään mihin tämä maa on kiihtyvässä tahdissa menossa.

  • jupi

   Vastaa

   Ongelmahan on se mitä erottaa lainattu raha, ja se raha millä laina maksetaan pois: Lainaraha on luotu tyhjästä täysin vastikkeetta, ja se raha, jolla laina maksetaan pois, on kovan työnteon vastike. Vähän kuin ostaisi oikealla rahalla jotain, jonka arvo on vain nimellinen.

  • Emil

   Vastaa

   Kiitos. Tämän tiedon levittäminen on valitettavasti haastavaa, laittakaa linkkiä jakoon. Mulla on työn alla artikkeli joka käsittelee globalismia ja sen syvät lonkerot maailmalla, ja miten ne näkyvät Suomen politiikassa ja päätöksenteossa. Elämmä nimittäin hyvin mielenkiintoista aikaa.

 • Leino Kimmo

  Vastaa

  Tämä kaikki tehdään sadun LAHJONNAN takia. Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille”. Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” Rahalla on saatu ”omanlaista lainsäädäntöä”.

  Eli Suomi on OSTETTU.

  Millaista ”lainsäädäntöä” sitten ostettiin ?

  Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurhat aiotaan kaapata.”

  ”Lailla 444/2012” siis varastettiin kolmisen miljardia euroa pienyritysten omasiuutta pankki-vakuutuslaitoksille .

  Poliisi ei 2017 suostunut kirjaamaan edes diaariin siittä tekemääni julkista rikosilmoitusta .

  Lisää tietoa kansalle : archive.today/kimmoleaks.fi

  P.S. Lisää ostettua lainsäädäntöä: Suomen ”perustuslain” 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.…. valtiopetoshan tämä !

  PL 6 § kansalaisia on kohdeltava tasavertaisesti !

  • jupi

   Vastaa

   Ja läpimätää järjestelmää kruunaa se pukki kaalimaan vartijana. Globalismin lonkerot ovat syvällä meidän järvissä ja metsissä, eikä se perkele ja hänen isoisä pois lähde kiltisti pyytämällä. EU on globalistien työkalu, jolla globalistit on luonut diktatuurin, jossa vastustaminen ei ole mahdollista. Aina on löytynyt kiertotie saada asiat ja sopimukset ”sovittua” milloin milläkin verukkeella. Viimeiksi koronaelvytys, esimerkkinä

 • juha.

  Vastaa

  Lyhyesti: Koivisto tuhosi Suomen. Kaikki siitä eteenpäin on ollut vain jälkipeliä!

  • Patriootti

   Vastaa

   Koivisto vei Suomen itsenäisyyden. Urho Kekkonen oli viimeinen legitiimi presidentti. Perustuslain mukaan valta kuuluu kansalle. Nykyiset hallitukset ovat kaikki pettureita, eivätkä heidän päätöksensä ole lainvoimaisia. 

   Ongelmat alkoivat, kun Neuvostoliitto pakotti lakkauttamaan Suojeluskunnat. Tie itsenäisyyteen ja vapauteen voi alkaa vain suojeluskuntien uudelleen perustamisesta.

  • Patriootti

   Vastaa

   Koivisto tuhosi Suomen itsenäisyyden, Urho Kekkonen oli viimeinen laillinen presidentti. Perustuslain mukaan valta kuuluu Suomessa kansalle, joten kaikki nämä Euroopan Unionin satraappi-hallitukset ovat täysin perustuslain vastaisia maanpettureita ja kansan vihollisia. 

   Ongelmien juuri on siinä, että Neuvostoliitto pakotti lakkauttamaan suojeluskunnat, ja ainut tie takaisin itsenäisyyteen ja vapauteen alkaa suojeluskuntien perustamisesta uudestaan.

  • j

   Vastaa

   EU:n ja pankkimafian lobbarit ovat tapelleet keskenään kuka pääsi lobbaamaan maailman johtavaa maata huipputeknologiassa. Siinä ei ole ollut ylärajaa paljonko päättäjille voidaan maksaa voitelurahaa. Yksi asia todistaa olevani oikeassa: EURO. Siitä ei edes keskusteltu. Suomella olisi aika tasan 100 mrd vähemmän velkaa tänään jos olisimme haistattaneet pitkät mummot yhteisvaluutalle.

 • Patriootti

  Vastaa

  Yksilötasolla täytyy siirtyä pois eurosta, ja sisään kryptovaluuttojen ihmeelliseen maailmaan. Hajautettu ruoantuotanto, energiantuotanto, ja itsenäiset mediakanavat ovat oleellinen osa nykypäivän dystopian vastarintaa totalitaristiselle rahavallan maailmanhallitukselle. Paikallisten suojeluskuntien perustaminen uudelleen on ensimmäinen askel matkalla kohti itsenäisyyttä ja vapautta.

 • Ylimääräiset lyhennykset

  Vastaa

  Jokainen jolla on lainaa pystyy vaikeuttamaan pankkien oloa. Kun tiedetään että laina kuitatessa se muuttuu pankin taseessa velasta saatavaksi (eli siis plusmerkkiseksi) ja se voidaan myydä eteenpäin niin monta kertaa kuin vakuusrahaston määrä sallii, niin jokainen ”ylimääräisenä” lyhennetty laina pienentää pankin tasetta.

  Jokainen 100e lyhennetty laina vähentää pankin tasetta 9 990e. Ja tämä kirvelee. Ylimääräiset lyhennykset siis heikentävät pankkien valtaa enemmän kuin yksityistä ihmistä.

  Siksi onkin suotavaa että ihmiset lyhentäsivät lainojaan. Eivätkä sijoittaisi niitä kuten yleinen markkinajärjestelmä ehdottaa. Näin saataisiin pankkien valta-asema niille kuuluvalle tasolle jolloin asiakas olisi tärkeä taho josta kannattaa kilpailla. Eikä vain aikaa ja saranoita kuluttava turhake.

  • jupi

   Vastaa

   Samallahan voisi tehdä rahanluontioikeudesta jokaisen ihmisen oikeus. Se että liikepankeilla on yksinoikeus siihen on sairasta. Samahan se on kuka sen ’rahan’ luo, ero on siinä kuka sen rahan perii korkoineen takas. Katteettomasta rahasta saatuja korkoja on haamurahaa, joka ei ole syntynyt työllä, kuten se raha jolla laina maksetaan pois.

  • 421 dobg bless

   Vastaa

   Toinen vaihtoehto on ottaa lainaa ja ostaa sillä bitcoinia ja kryptovaluuttoja. Nauttia suuresta arvonnoususta ja samalla katsoa kun pankit itkee

   Mutta jokatapauksessa. Tosi hienoa nähdä, että porukka on hereillä tän pankkikusetusjärjestelmän suhteen ja tästä käydään keskustelua. Meillä on toivoa, vaikka sensuuri huutaakin nyt hirveällä vaihteella

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi