Ukrainan juutalainen presidentti tuomitsee Hamasin itsenäisyystaistelijoiden operaation

Presidentti väitti, että Israelilla on "kiistaton oikeus puolustaa itseään" eli jatkaa ei-juutalaisten kansojen sortamista.

Sionismi

Ukrainan juutalainen presidentti Volodymyr Zelensky on tuominnut Hamasin vapaustaistelijoiden sotilasoperaation Israelia vastaan. Zelensky ilmaisi osanottonsa henkensä menettäneiden juutalaismiehittäjien omaisille. Presidentti myös väitti, että Israelilla on ”kiistaton oikeus puolustaa itseään” eli jatkaa ei-juutalaisten kansojen sortamista.

Lisäksi Zelensky vaati, että kaikki yksityiskohdat sotilasoperaatiosta paljastetaan, jotta kansainvälinen yhteisö voi asetaa ”vastuuseen” kaikki, jotka ovat tukeneet ja auttaneet hyökkäyksen toteuttamisessa.

Ukrainan presidentti on juutalainen ja hänellä on avoimesti hyvin lämmin suhde Israeliin. Zelensky on kertonut julkisuudessa avoimesti juutalaisesta taustastaan ja hän on myös vieraillut Israelissa useita kertoja. Zelensky on todennut, että hän haluaa vahvistaa Ukrainan ja Israelin välistä yhteistyötä.

Lähde: The Times of Israel

Hamas Israel Palestiina Rotu Sionismi Ukraina Ukrainan juutalaisyhteisö Ulkomaat Volodymyr Zelenskiy

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Asko Liukkonen

  Vastaa

  Slava Palestiina! Suomen ulkoministeri on neuvottelemassa ensimmäistä sotatarvikeapupakettia palestiinalaisille. Israelin julma hyökkäyssota sai kolauksen, kun palestiinalaiset vapaustaistelijat tekivät pitkään odotetun vastahyökkäyksen. Miehittäjäörkit on ajettava maasta keinoja kaihtamatta! 

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  kaksinaismoralismin huipentuma

 • Tulevaisuus kertoo

  Vastaa

  Jos nyt ajatellaan sekä ukrainaan kohdistuneen erityisoperaation tuloksia sekä länsirannalle syntynyttä sisällissotaa jossa palestiinalaiset häätävät syövän lailla laajentuneet miehittäjät pois, niin voi olla että tällä kerralla päästään lähelle sitä kuutta miljoonaa. 

  Aika näyttää täyttyykö.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Imelät paskiaiset.

 • TT

  Vastaa

  Israelin apartheid-hallinto sortaa palestiinalaisia sellaisella intensiteetillä, että sitä voi verrata matala-asteiseen sodankäyntiin. Etenkin Gazan kaistalla Israel käy näännytyssotaa palestiinalaisia vastaan. Siellä asuvien liikkumista rajoitetaan, alueen infrastuktuuria mm. vesihuoltoa tuhotaan pommituksin. Tavaran ja ruokatarvikkeiden saantia alueelle ja sieltä ulos säännellään. Israel on jopa laskenut palestiinalaisten saamat kalorit. Alueen työttömyys on korkea ja noin puolella väestöstä ei ole mahdollisuutta elättää itseään töillä. Palestiinalaisia kuolee israelilaisten tulituksissa ja operaatioissa lähes päivittäin. Edes lapsia ei säästetä. Meno on kaiken kaikkiaan kuin holokaustikertomusten keskitysleirissä. Palestiinalaisilla ei siis ole mahdollisuutta arvokkaaseen ihmiselämään ja on ilmiselvää, että Israel jatkuvasti loukkaa suuren joukon ihmisoikeuksia. Mutta tämä on odotettua, kun on kyse sionisteista, joilla ei ole mitään empatiakykyä ketään kohtaan. Sionismissa on kyseessä syöpä, josta ihmiskunnan olisi päästävä eroon, koska sen sortomekanismit eivät jää pelkästää Levantin alueelle, vaan ovat leviämässä koko maapallolle ja entiset vapaat yhteiskunnat ovat muuttumassa sionistien miehittämiksi vyöhykkeiksi.

 • Minä

  Vastaa

  Melko Israel-vastaista asennetta täällä. On väärin puhua palestiinalaisista, kun tarkoitetaan Palestiinan arabeja, oikeauskoisia. Palestiina on alue, ei valtio, siksipä kaikki Palestiinassa asuvat ovat palestiinalaisia, niin j‑laiset kuin kristityt ja arabitkin, joita aleella asui kauan ennen kuin Israelin valtio syntyi. Palestiinan arabit eivät ole jokin palestiinalainen kansa, he ovat samaa kansaa kuin mm. Syyrian arabit. Arafat keksi poliittisista syistä alkaa kutsua Palestiinan arabeja palestiinalaisiksi, ikään kuin olisi jokin Palestiinan kansa, mitä ei ole koskaan ollut.

  J‑laisia on asunut alueella kauemmin kuin arabeja, jotka vyöryivät alueelle islamin valloitusten myötä. Palestiinan arabien tukeminen on yhtä kuin islamin tukeminen ja islamilaisen imperialismin tukeminen. Alueella on ollut aikoinaan jopa j‑lainen kuningaskunta, mutta ei arabien valtiota.

  Palestiinan arabit harrastavat terroria sen sijaan, että pyrkisivät maltillisesti elämään sovussa. Palestiinan arabit ovat käyneet Israelin puolella töissä varsin vapaasti, mutta se hankaloitui, kun alkoi ilmestyä itsemurhapommittajia tulijoiden joukkoon. Terrori ei edistä mitään, mutta arabit kärsivät itse eniten sen seurauksista.

  Israelissa on myös kansalaisia, jotka ovat Palestiinan arabeja. Ne elävät kaikessa rauhassa Israelissa ja äänestävät vaaleissa.

  Oltakoon Israelista tai j‑laisista mitä mieltä huvittaa, mutta niitä tunteita ei ole mitään järkeä kääntää Palestiinan arabien tukemiseksi, sillä se on islamin tukemista ja se vahvistaa islamia.

  • korjattu

   Vastaa

   Melko Israel-myönteistä asennetta täällä. On väärin puhua juutalaisista, kun tarkoitetaan kasaareja, käännynnäisiä. Israel on laiton miehitysalue, ei valtio, siksipä kaikki Israelin kasaarit ovat maahantunkeutuja. Israelin juutalaiset eivät ole jokin juutalainen kansa, he ovat samaa kansaa kuin mm. turkkilaiset. Herzl keksi poliittisista syistä alkaa kutsua Palestiinaa Israeliksi, ikään kuin olisi jokin israelilainen kansa, mitä ei ole koskaan ollut.

   Palestiinalaisia on asunut alueella kauemmin kuin juutalaisia, jotka vyöryivät alueelle sionismin valloitusten myötä. Israelin tukeminen on yhtä kuin pedofilian, huumekaupan, salamurhien, homouden, lasten ihmiskilpinä käyttämisen tukeminen ja sionistisen imperialismin tukeminen. Alueella ei ole ollut juutalaisvaltiota.

   Israel harrastaa terroria sen sijaan, että pyrkisi maltillisesti elämään sovussa. Israel on käynyt Saksan, EU:n ja USA:n veronmaksajien taskussa varsin vapaasti, mutta se ei pelastanut heiltä viikonlopun yllätykseltä. Israel ei edistä mitään, mutta Israelin kustantajat kärsivät itse eniten sen seurauksista.

   Oltakoon palestiinalaisista mitä mieltä huvittaa, mutta niitä tunteita ei ole mitään järkeä kääntää Israelin tukemiseksi, sillä se on pakolaistulvan tukemista ja se vahvistaa monikulttuuria.

 • AWM

  Vastaa

  Kyllä se Putin ehtiikin joka paikkaan…

 • Minä

  Vastaa

  Nimimerkille ”korjattu” – Kasaarien kaanikunnassa asui suuri juutalaisyhteisö (siis ei kasaareja) ja niitä asui myös Dagestanin alueella. Osa kasaarien eliitistä kääntyi juutalaisuuteen, mikä ei suinkaan tarkoita, että kaikki kasaarit olisivat äkillisesti juutalaisessa uskossa. Tämän kertoo historia, ihan julkinen historia. Kaikkiin kansoihin, miten se sitten milloinkin määritellään, on sulautunut muitakin, joten jos juutalaisten joukkoon sulautui kasaareja, ei se muuta kyseistä kansaa muuksi.

  Mistä kuvittelet kaikkien kasaarien äkillisesti muuttuneen juutalaisiksi? Muuttuivatko he ilman mitään juutalaista vaikutusta, siis yhtään juutalaista missään lähistöllä? Oletko varma, ettei käsityksesi siitä, että kaikki juutalaiset olisivat kasaareja, olisi syntynyt joidenkin tarkoituksellisesta historiapropagandasta?

  Kun slaavit valloittivat Kasaarien kaanikunnan, mielestäsi siellä olleet aidot juutalaiset katosivat ja kaikki kasaarit muuttuivat juutalaisiksi?

  Juutalaisia on elänyt Palestiinan alueella ikiajat, koko ajan, jo kauan ennen kuin islamin nimissä arabit valloittivat alueen. Se, että sinne on tullut myöhemmin lisää juutalaisia, ei poista sitä tosiasiaa.

  Israel on pyrkinyt elämään sovussa, mutta Palestiinan arabien parissa Hamas ja aiemmin muut terrorijärjestöt pitivät valtaa ja pakottivat arabit valtansa alle.

  Tämä isku ei ollut mitään vapaustaistelua, vaan puhdasta terroria, eikä sitä ollut tarkoitettukaan miksikään muuksi.

  Mielikuvituksesi ja ilmeinen kiukkusi suurentelee juutalaisen eliitin parissa harrastetut touhut koskemaan kaikkia juutalaisia. Siitä seuraa sokeus ja viha, joka kohdistuu myös syyttömiin, joita on monin verroin enemmän.

  Israelin tukeminen ei tue tuota kertomaasi listaa, mutta arabien touhujen tukeminen vahvistaa islamia.

  Jos yrität korjata, älä lankea muunnelmiin, sillä ne tapaavat olla epäonnistuneita asiallisessa keskustelussa.

  • korjattu

   Vastaa

   ”Juutalaisia on elänyt Palestiinan alueella ikiajat sössösti sössöti”

   Sössötyksesi ei muuta sitä tosiasiaa, että nakba ja koko Israelin olemassaolo eivät ole oikeutettuja.

   Kaikki muutkin väitteesi ovat potaskaa. Israel on sen 70 vuotisen historian aikana pyrkinyt laajentumaan aggressiivisesti (onnistumatta) ja salamurhaamaan tieltään kaikki vihollisensa. Sitähän Israelin lippukin kuvastaa: Ne siniset raidat ovat Niili ja Tigris, joiden välinen alue kuuluu ”pyhälle kansalle”. Kun katsoo kartalta, niin ymmärtää miten suuruudenhullu niiden agenda on. Ja ne on valmiit tappamaan kaikki saadakseen tuon alueen itselleen.

   Tälläkin hetkellä USA on tulossa hätiin, kun Israelin paperitiikeristä ei ollutkaan puolustamaan itseään. Onkohan juutalaisilla tämän jälkeen pokkaa väittää maata omakseen? Koko ”Israel” on vain turha menoerä lännelle.

   ”sössötisössöti juutalaisen eliitin parissa harrastetut touhut koskemaan kaikkia juutalaisia. Siitä seuraa sokeus ja viha, joka kohdistuu myös syyttömiin, joita on monin verroin enemmän.

   Israelin tukeminen ei tue tuota kertomaasi listaa, mutta arabien touhujen tukeminen vahvistaa islamia.”

   Huhhuh, tuollaista tekstiä ei voi tulla kuin helluntai-alkoholistien näppikseltä. Aika kornia puhua erikseen jostain pienestä juutalaiseliitistä, kun sen prosentuaalinen osuus kaikista juutalaisista on paljon suurempi kuin hamasin osuus kaikista arabeista.

  • Plääh

   Vastaa

   Kourallinen juutalaisia siellä vastusti Israelin valtion perustamista. Sinne alettiin pumpata muukalaisia Balfourin julistuksen jälkeen yhä kiivaammin. Jo 1800-luvulla tuotiin siirtolaisia. Myös esim. saksalainen Temppeli-lahko oli myös mukana, joka itse asiassa rakensi ne appelsiinitarhat palestiinalaisten lisäksi.

   Israelin perustamisne yhteydessä juutalaisterroristit järjestivät kaameita joukkomurhia ja ajoivat koko paleväen pois alueelta

 • Minä

  Vastaa

  Nimimerkille ”korjattu” – Kirjoittelet kyllä innolla ja tunteella, mutta tosiasiallista asiaa ei siihen tullut mukaan. Sössötisössöti tokaisut eivät perustele mitään, vaan ovat kirjoittajan paikkalappuja niihin kohtiin, missä tieto loppuu. Muistuttaa kovasti sitä intoa, kiukkua ja paatosta mitä 60-luvulla esittivät taistolaiset ja stalinistit.

  Millä tavalla käytännössä on ilmennyt Israelin halu valloittaa alueita itselleen? Eivät ole aloittaneet yhtään sotaa. Onnistuivat miehittämään Siinain niemimaan Egyptiltä sodassa, jonka Egypti aloitti, mutta antoivat sen niemimaan takaisin Egyptille. Ei oikein istu tuo juttu tarinoihisi, vailla kuinka heittelisit noita sössötisössöjä.

  • Nimetön

   Vastaa

   ”Millä tavalla käytännössä on ilmennyt Israelin halu valloittaa alueita itselleen? ”

   Laittomat siirtokunnat ja muutenkin koko Israelin olemassaolo. Ei lapsellinen vänkäämisesi muuta faktoja miksikään. Nytkin USA on tulossa apuun, kun vähäisetkin aluevaltaukset on vihdoin menossa kankkulan kaivoon :DD ei sillä laajenemisella ole muuta estettä kuin idf:n oma ammattitaidottomuus.

 • Minä

  Vastaa

  Nimimerkille ”TT” – Juu, tosiaan Israel on laskenut kalorit ruoasta jonka he toimittavat avustuksena arabeille. Onko se huono asia?

  • Nimetön

   Vastaa

   Lähde?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi