Italian juutalaiset huolissaan pääministeri Giorgia Melonista

Melonin Italian veljet -puoluetta pidetään fasistisen MSI-puolueen ideologisena perillisenä.

Sionismi

Italian juutalaisyhteisö on huolissaan vaalit hiljattain voittaneesta maan ensimmäisestä naispääministeristä Giorgia Melonista. Pääministeri on herättänyt maailmalla raivoa tunnustautumalla ylpeäksi italialaiseksi, kristityksi ja äidiksi.

Kansainvälisen juutalaisyhteisön pää-äänenkannattaja Jewish Telegraphic Agencyn (JTA) mukaan Italialla on vaalien myötä ”oikeistolaisin hallitus sitten toisen maailmansodan, jolloin Italia oli Hitlerin tärkein liittolainen Euroopassa”. Muun muassa Italian juutalainen nuorisojohtaja David Fiorentini on kehottanut heimoveljiään julkisesti varomaan muuttunutta poliittista ilmapiiriä.

JTA painottaa, että uusi pääministeri vastustaa homoavioliittoja ja ‑adoptioita. Ilmeisesti myös tämä on juutalaisten kannalta haitallista.

Melonin Italian veljet ‑puoluetta pidetään fasistisen MSI-puolueen ideologisena perillisenä. Sionistien mukaan tämä on ongelma, koska heidän mielestään vain Israelilla on oikeus radikaaliin nationalistiseen hallitukseen.

Fiorentinin mukaan on myös ongelmallista, ettei uusi hallitus ”tunnu siltä, että juutalaiset olisivat edustettuina”. Kysyä kuitenkin sopii, ovatko italialaiset vastavuoroisesti edustettuina Israelin hallituksessa ja miksi muukalaisheimojen tulisi ylipäätään nauttia poliittisesta vallasta Euroopassa.

Lähde: Jewish Telegraphic Agency

Fasismi Giorgia Meloni Italia Italian juutalaisyhteisö Kansallismieliset Kansallismielisyys Politiikka Sionismi Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Heikki Salama

  Vastaa

  Johtopäätös: On siis onnistuttu!

 • otto suni

  Vastaa

  Juutalaiset ovat aina huolissaan etuoikeutetun asemansa kyseenalaistamisesta ja siitä, että Melonin johdolla perhe, valtio, uskonto ja isänmaa käsitteinä olisivat prioriteetti!

  • hane

   Vastaa

   ja rotu

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä on hyvä merkki, kun juutalaiset ovat ”huolissaan”.
  Toivottavasti uudet tuulet vähentävät juutalaisten vaikutusvaltaa maan politiikassa.

 • TT

  Vastaa

  Meloni on aivan liian mieto tapaus, jolla tulee olemaan suuria vaikeuksia pyrkiessään tervehdyttämään Italian poliittisia oloja. ”Liberal Word Order” tekee kaikkensa, ettei tämä onnistu. Sehän tiedetään, että juutalaiset ovat em. maailmanjärjestyksen keskiössä. Missä pääsee valtaan kommunismi, vihreä aate, uusliberalismi tai näiden sairas yhdistelmä, niin siellä häärii juutalainen tai näiden kätyri.

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Jaa ettei tunnu? Kai tuo Fiorentino osaa katsoa onko hallituspuolueissa ja ylipäätänsä parlamentissa juutalaisia siinä määrin kuin heitä on väestössä. Melonin puolue on kuitenkin kaukana fasismista, Suomessa vastaavalla tavalla haukutaan hyvin herkästi äärioikeistolaiseksi.

  Onko Israelin hallituksessa palestiinalaiset edustettuina?

 • Suomalainen mies

  Vastaa

  I believe that the existence of Israel is vital and I will make every effort to invest in greater cooperation between our countries.
  – Giorgia Meloni

  Suomennettuna: Uskon, että Israelin olemassaolo on elintärkeää, ja teen kaikkeni panostaakseni maidemme välisen yhteistyön lisäämiseen.

  Meloni on valevastarintaa, ja en ihmettelisi jos lähteen ”Italian Jews worry and wait” olisi harhauttamistarkoituksessa tehty valeuutinen.

 • Lukija

  Vastaa

  Jaa, uusi ”kansallismielinen poliitikko” jota kannustaa kuin urheilumatsissa ikään.
  Nainen vieläpä; naurettava ajatus että tämä olisi jokin huolenaihe pettureille/vihollisille. Tämähän menee ihan suunnitellun hajoita ja hallitse-kaavan mukaan: oikea vs. vasen, sininen vs. punainen.

 • Valkoisen Euroopan ja Venäjän puolesta

  Vastaa

  Asia ja suunta on positiivinen. Mussolinin linjalle on hyvä palata koska JudeKommarit on liian kauan tuollakin juhlinut toisten rahoilla. Toivon että uudet ja vanhat puolueet ja liitot yhdistyvät voimaksi Casa Poundia myöden tuolla Italiassa.
  VKK puolueen kryptovaluutta antirasisti Nico Giansanti on muuten Jew ja kommari. Helsingin varavaltuutettuna nykyään. Mikä lie klubilainen ja ritaripoju lie…

 • juha II

  Vastaa

  Eikös se juutalaisten kompassi näytä aina suuntiman Israeliin. Siellä on niin turvallista kun oletusarvoisesti ammutaan kuula kalloon sellaiselle, joka ei passaa kuosiin. Eli siellä eivät huolet paina. Ja voihan nykyisessä digitaalisessa valokuitu maailmassa ammattimaista kiristystä harjoittaa kotisohvaltakin. Se on nykyaikaa se!!!
  Juutalaiset pelkäävät vain ja ainoastaan oman valtansa puolesta länsimaissa, jossa ovat toisaalta omien fantasioittensa uhreja siinä, että polttouuneja on joka kadunkulmissa kuin Ameriikoissa aborttiklinikoita mustien asuma-alueilla! Ja siksi toisekseen suosittelen pirauttamista Etelä-Afrikkaan buureille, että ”kuis seillä heiluu”?

 • tymä

  Vastaa

  Liian hyvää ollakseen totta.

 • Nimetön

  Vastaa

  Iltalehti käytti tuota samaa lausetta eli ”oikeistolaisin hallitus sitten toisen maailmansodan”.
  Liekö lainaus vai yhteinen näkemys asiasta, veikkaan jälkimmäistä. Sen verran politisoitunut artikkeli oli ja kaukana mistään neutraalista. Kumma ettei voida kertoa edes toisen maan vaalituloksesta mustamaalaamatta valittuja henkilöitä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi