Euroopan korkein juutalaisjohtaja talouspakotteiden kohteeksi Putin-yhteyksien vuoksi

Moshe Kantor on ajanut kiivaasti Euroopan kansallismielisiin kohdistuvaa viranomaisvainoa.

Sionismi

Moshe Kantor.

Euroopan korkea-arvoisin juutalaisjohtaja, Euroopan juutalaiskongressin keulahahmo Moshe Kantor on eronnut tehtävistään. Kantor jätti juutalaisjärjestön puheenjohtajuuden jouduttuaan Venäjä-vastaisten talouspakotteiden kohteeksi.

Kuten olemme uutisoineet (1, 2), merkittävä osa länsimaiden ja Israelin juutalaisjärjestöjen rahoituksesta on peräisin Venäjällä syntyneiltä juutalaisilta oligarkeilta, jotka ovat rikastuneet ryöväämällä venäläisiä veronmaksajia. Euroopan juutalaisjohtajien likeiset suhteet Venäjän kanssa ovat nousseet ongelmaksi tänä keväänä, kun Venäjään kohdistuvat talouspakotteet ovat kiristyneet.

Venäjällä syntynyt Kantor on Venäjän ja Britannian kaksoiskansalainen. Hän on johtanut Euroopan juutalaiskongressia jo vuodesta 2007 lähtien.

Juutalaisjärjestö vaatii pakotteiden poistamista

Kantor erosi tehtävistään, kun Britannian hallitus nimesi hänet ”yhdeksi kahdeksasta oligarkista”, joita ”Putin hyödyntää rahoittaakseen sotatalouttaan”. Kantor on suuromistaja muun muassa Venäjän merkittävimpiin lukeutuvassa lannoitteita valmistavassa pörssiyhtiössä, Acronissa. Pakotteiden kohteiden Britanniaan rekisteröidyt varat on jäädytetty toistaiseksi.

Euroopan juutalaiskongressi ilmoitti olevansa ”šokissa” Kantoriin kohdistuvien pakotteiden vuoksi. ”Hän on pitkäaikainen ja kunnioitettu juutalaisjohtaja, joka on omistanut koko elämänsä Euroopan juutalaisten hyvinvoinnille sekä taistelulle antisemitismiä, rasismia ja muukalaisvihaa vastaan. Toivomme, että pakotteet tullaan poistamaan nopeasti,” juutalaisjärjestö linjasi julkilausumassaan.

Kantor on ajanut kiivaasti Euroopan kansallismielisiin kohdistuvaa viranomaisvainoa. Hän on esimerkiksi vaatinut, että kansallisradikaalien järjestöjen johtajat on vangittava, jotta isänmaalliset puolueet eivät voisi nousta valtaan Euroopassa. Samalla Kantor on kannattanut kuitenkin Israelin rasistista sortopolitiikkaa palestiinalaisia vastaan.

Lue myös: Juutalaisjärjestö Euroopan nationalisteihin kohdistuvan vainon takana

Lähde: Forward

Acron Britannia Britannian juutalaisyhteisö Euroopan juutalaiskongressi Juutalainen lobby Juutalainen mafia Juutalainen rasismi Juutalaiset viharyhmät Juutalaisjärjestöt Moshe Kantor Politiikka Rikos Sionismi Sota Talous Talouspakotteet Ulkomaat Venäjä Venäjän juutalaisyhteisö Vladimir Putin Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Kasaarijuutalaisten operaatiot sotkeutuvat välillä omiin kiemuroihinsa. Oma tulkintani Ukrainan operaatiosta on se, että alueelle kaavaillaan Uutta Pohjoista Israelia, koska Lähi-Idän Israel-projekti on osin epäonnistunut. Maa ei pysty asuttamaan kaikkia sinne haluavia uudisasukkaita. Siksi juutalaisten on pitänyt juonitella puhdistussota Ukrainaan. Slaavit on ollut helppo usuttaa toisiaan vastaan ja lopulta tappamaan toisiaan. Sionistinen Länsi tukee sodan pitkittymistä, mutta toki myös Putinin taustalla on juutalaisia vaikuttajia, jotka ajavat mahdollisimman tuhoisaa puhdistussotaa Ukrainaan.
  Syyriassa käytiin vastaava kuvio. Länsi tuki kapinallisia ja lopulta ISIStä, mutta Venäjä auttoi Syyrian johtoa ja kampanja Syyrian kaatamiseksi Israelin syliin epäonnistui. Kasaarien suunnitelma Euroopan heikentämiseksi onnistui kuitenkin siinä suhteessa, että tänne saatiin lähetettyä valtavasti pakolaisia ja siirtolaisia sodan melskeen varjolla.

  • Pekka

   Vastaa

   Ukrainahan on jo valmiiksi jo maailman kymmenenneksi juutalaisin maa, jos ei lasketa ykköstä ja kakkosta eli USA:ta ja Israelia mukaan. Manner-Euroopassa se on nelonen heti Ranskan, Venäjän ja Saksan jälkeen. Muuttoliikehän on ollut juuri sen suuntainen että Ukrainasta varsinkin on paljon muutettu Israeliin, josta kansalaisuuden saa helposti. Toki jos on kovin arabin näköinen eli tummempihipiäinen, niin joutuu DNA-testiin.

   • Plääh

    Vastaa

    Muistele myös, kuinka Venäjältä on muutettu. Ja sitä ennen Neuvostoliitosta, jossa juutalaiset saivat ainoana ryhmänä erityisluvan muuttaa Läänteen.

  • Syöpä leviää helposti

   Vastaa

   Samoilla ajatuslinjoilla ollaan. Ja nyt ne levittäytyvät sodan varjolla koko eurooppaa. Lehtikuvista Suomeenkin tulleita kun katsoo niin ovat päärynä-päitä, sammakko- ja hevosnaamoja koukkunokilla. Helposti tunnistettavia vähänkin kallonmuotoja katselleelle. Luiska otsa kavaltaa viimeistään korean hiusrajan kanssa vaikka kuinka olisi muuten pottunokan näköinen. No, eivät vielä tiedä miltä tuntuu kuin räntää sataa kaljuun.

   Mutta joo… Tämä näytelmä toinen osa on se että Venäjän juutalaiset ovat osteskelleet paljon isoja tyhjillään olevia rakennuksia. Niihin on tarkoitus asuttaa sekä Ukrainasta että Venjältä tulevia juutalaisia. Osa jatka matkaansa israeliin ja osa jää asumaan tänne. Suomalaisten pitäisi nyt teroittaa älynsä ja olla myymättä kiinteistöjä venäläisille. Rakennuksia saa myydä mutta maata ei saa kuin vuokrata.

   Onneksi ne tsetsenit lähtivät putsaamaan Ukrainasta koukkunokkia. Silloin niidenkin elo on tulevaisuudessa helpompaa. Palestiina aloitti maahyökkäyksen israeliin pari päivää sitten. Katsotaan mitä siitä tulee. Jos Iran lähtee tukemaan Palestiinaa niin taas on tsetseeneillä uutta rintamalinjaa tiedossa. Ja venäjä varmasti tukee tarvikkeilla. 

   Katsotaan miten tämä kehittyy. Mutta meillä on käsillä todellinen koukkunokka-ongelma.

 • Käänellään kiviä

  Vastaa

  Siinä meni kiinni ne rahahanat. Toivottavasti kaikki kiinteistötkin takavaroikoidaan ja pakkohuutokaupataan. Saas nähdä keitä muita joutuu mustalle listalle. 

  Mutta ihan samalla tavalla kuin Peter Walzmaninkin kohdalla, histotirasta ei juuri löydy mitään… vielä. Kaveri kuulemma onnistui ensimmäisinä levittämään tietokoneverkkoa ja pääsi kähmimällä Neuvostoliiton lannoiteteollisuuteen. Jonka se sai hallintaansa kun se yksityistettiin. Vähän niinkuin Peterin ”suklaahistori”.

  Vaan eiköhän ajan kanssa tuostakin jotain tule ihmisten ilmoille.

  …viisi lasta…

 • juha II

  Vastaa

  Kovin on näköisensä mies!

 • Antisionisti

  Vastaa

  Kasaarit haluavat valtakuntansa takaisin, se on yksi syy sotaan Ukrainassa. Suurin syy on kuitenkin se, että ne haluavat Venäjän nurin saadakseen Putinin pois vallasta ja omat kasaariveljensä taas valtaan, kuten ne tekivät 1900-luvun taitteessa, NL:n perustajathan olivat lähes kaikki kasaaribolsevikkeja. Kasaarien viha meitä valkoisia kohtaan on sammumaton, ne aikovat tuhota meidät, se on tehty selväksi monta kertaa, esim. jo helvettiin siirtyneen Noel Ignatievin suulla.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi