Juutalainen näyttelijä Joshua Malina vaatii Hollywoodia canceloimaan Mel Gibsonin antisemitismin vuoksi

Gibson ohjasi vuonna 2004 elokuvan “The Passion of the Christ” (Kristuksen viimeinen kiusaus), joka sai ristiriitaisen vastaanoton, ja lisäksi juutalaisten syytökset antisemitismistä, sillä elokuva vahvisti entisestään antisemitistisiä käsityksiä juutalaisten olevan vastuussa Jeesuksen kuolemasta.

Sionismi

Gibsonin vuonna 2004 valmistunut elokuva ”The Passion of the Christ” sai ristiriitaisen vastaanoton, ja sitä kutsuttiin muun muassa antisemitistiseksi elokuvaksi, jossa korostetaan juutalaisten vastuuta Jeesuksen kuolemasta.
Näyttelijä Joshua Malina, joka tunnetaan rooleistaan muun muassa televisiosarjoissa The West Wing, The Big Bang Theory, Scandal ja Shameless, kehotti torstaina Hollywoodia canceloimaan tunnetun elokuvaohjaajan ja näyttelijän Mel Gibsonin väitetyn antisemitismin vuoksi.

Juutalainen näyttelijä viittasi The Atlantic ‑lehdelle kirjoittamassaan artikkelissa uutiseen, jonka mukaan Gibson on ohjaamassa Tappava ase ‑elokuvasarjan viidettä osaa, ja sanonut, että Gibson on ”tunnettu juutalaisvihaaja” ja että ”minulle ei voisi maksaa tarpeeksi siitä, että työskentelisin Mel Gibsonin kanssa”.

Malina vertaa artikkelissaan Gibsonia muihin kiisteltyihin historiallisiin henkilöihin. Malinan väitteen mukaan, että Gibson yhä elää ja työskentelee alalla, vaikeuttaa hänen nauttimista omista taiteellisista pyrkimyksistään.

Näyttelijä toteaa myös, että jos Gibson saa jatkaa työtään antisemitistisistä kommenteista huolimatta, ”cancel-kulttuuria ei yksinkertaisesti ole olemassa”.

Anti-Defamation League – kansalaisjärjestön virallisessa vastauksessa Gibsonin elokuvaan todetaan seuraavaa: ”Jotta elokuvantekijät voisivat tehdä oikeutta raamatullisille kertomuksille, heidän on täydennettävä taiteellista näkemystään vankalla tieteellisellä faktalla, johon kuuluu tieto siitä, miten kertomuksia on historiallisesti käytetty juutalaisten ja juutalaisuuden halventamiseen ja vastustamiseen.”

Gibsonin antisemitismistä, jota Malina on kuvannut artikkelissaan ”johdonmukaiseksi”, on kertonut myös Heathers- ja Stranger Things ‑elokuvien näyttelijä Winona Ryder, joka väitti myös Hacksaw Ridge ‑ohjaajan antaneen homofobisia lausuntoja. Ryder kertoi Gibsonin kysyneen häneltä, onko hän ”oven dodger” eli uunikarkuri.

Gibson kiisti nämä väitteet, ja hänen edustajansa kertoi Varietylle, että ”tämä on 100-prosenttisesti valetta. Ryder valehteli siitä yli kymmenen vuotta sitten, kun hän puhui lehdistölle, ja hän valehtelee siitä nytkin.”

Viime vuoden kesäkuussa Basic Instinct ‑elokuvan käsikirjoittaja Joe Eszterhas totesi podcastissa tukevansa Ryderin väitteitä Gibsonin antisemitismistä ja sanoi, että Gibson nimitteli ympärillään olevia juutalaisia toistuvasti ”uunikarkureiksi”, ”hebeiksi” ja ”jutkupojiksi”.

Eszterhas väittää myös, että Gibson sanoi “The Passion of the Christ”- elokuvasta: ”Se, mitä todella haluan tehdä tällä elokuvalla, on käännyttää juutalaiset kristinuskoon.”

Kuitenkin kuukauden kuluttua tästä republikaanien kongressiehdokas Floridan 22. piirissä päätti puolustaa Gibsonia kaikilta antisemitistisiltä lausunnoilta, joita hänen on väitetty esittäneen.

Gibsonin kerrottiin myös huutaneen humalassa antisemitistisesti poliisille, mikä aiheutti hänelle mainehaittaa elokuva-alalla.

Lähde: Jerusalem Post

Anti-Defamation League Cancel Elokuvat Hollywood Holokausti Juutalaiset Juutalaisuus Kristinusko Kulttuuri Mel Gibson Poliittiset viholliset Politiikka Rotu Sionismi Teknologia The Passion of the Christ Ulkomaat Uutiset Viihde Yhdysvaltojen juutalaisyhteisö

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Eihän juutalaisia kukaan vihaa. Inhotaan vaan tekopyhiä fariseuksia ja paheksutaan kasaarimafian eli huijarijuutalaisten rikollista Israel-projektia. Piskuinen häirikkövaltio ja sitä taustalla tukevat sionistijuonittelijat ovat 99% vastuussa maailman kaikista maailman sodista ja levottomuuksista, joiden vuoksi meidän kaikkien elämä on jälleen kerran täyttä helvettiä. Kasaarimafia omistaa valemedian ja ohjailee taustalla pankkikartellia. Erityisesti se iskee valkoiseen rotuun, jota se vihaa. Sillä on kyky usuttaa valkoiset toisiaan vastaan, mikä nähdään mm. maahanmuutossa tai koronassa. Kommunismin syöpää istutetaan jatkuvasti lisää valkoisen rodun keskuuteen, mikä tekeekin rodusta kohta kokonaan lopun.

 • EV

  Vastaa

  Melkoinen antisemitistihän tuo Gibson onkin, mm. artikkelissa mainitussa Hacksaw Ridgessä sankaripääosaa näyttelee mikäs muukaan, kuin juutalainen Andrew Garfield. Ihan hyvin tehty sotaraina, vaikka onkin samaa ”amerikkalaista” propagandaa minkä Spielberg teki tunnetuksi. Juutalaisten kohdalla tuo totuus näyttää sattuttavan kaikista eniten. Lisäys vielä missä yhteydessä Gibson oli väitetysti huutanut poliisille näitä ”juutalaisvastaisia” juttuja, oli rattijuopumuspidätyksen aikaan ja se rattijuopumus on erittäin tuomittavaa.

 • Tomppa

  Vastaa

  Taas yksi valejuutalainen itkemässä krokotiilin kyyneleitä. Saatanan synagooga eli valejuutalaiset tappoivat Jeesuksen, ylipappi Kaifas etunenässä. Juuri tästä syystä Pontius Pilatus pesi kätensä, koska ei halunnut syyllistyä Jeesuksen tuomioon. Pilatus myös yritti saada jeesuksen vapautetuksi, mutta Saatanan synagooga halusi mieluummin vapaaksi murhamies Barabbaan.

 • huutavan ääni erämaassa

  Vastaa

  Rakas Taivaan Isä, Israelin Pyhä

  Psalmin 23:n tavoin sinun vitsasi nimenomaisesti tuotakin koukkunenää kurittakoot. Sinun sauvan ohjauksesta ei nyt ole niin suurta väliä.…

  Vapahtajamme Jeesuksen nimessä

  Amen

 • p.grandell

  Vastaa

  taas on yksi sionisti pahoittanut mielensä! Uskomatonta ######…

 • Autistiteisti

  Vastaa

  The Passion of the Christin suomennos ei ole Kristuksen viimeinen kiusaus. Se suomennos kuuluu Martin Scorsesen ohjaamalle The Last Temptation of Christ. Suomessa Gibsonin teos on esitetty nimellä Kristuksen kärsimyskertomus.

 • Plääh

  Vastaa

  Juutalaisten todistukset antisemitisissistä lausunnoista eivät kuulosta uskottavilta

  • Tomppa

   Vastaa

   Eli vähän niin kuin Husun kertomukset rasistisesta taksiasiakkaasta, tai Suldaanin kertomus hänelle eduskuntaan lähetystä hirttoköydestä., tai lähi-itäläisten ”lapsien” kertomukset Välimereen uponneista henkilöpapereista – sitä Auringon puhkipolttamaa pelastusrengasta tietenkään unohtamatta.

 • Salomon

  Vastaa

  Hi hi.. uunikarkuri. Eiks tää ole jo käsitelty, Gibsonhan antoi rahaa johonkin holokausti rahastoon. Rauha maassa ja juutalaisilla paksu lompsa.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Summa summarum: juutalaisista ei saa sanoa mitään poikkipuolista, varsinkaan totuudenmukaista. Valehtelijat voidaan osoittaa valehtelijaksi mutta totuudenpuhujat täytyy vaientaa.

 • obserwer

  Vastaa

  Pelkkä vastatoimi,
  puhui asiasta jo 20 vuotta sitten
  https://www.youtube.com/watch?v=Uq88lnhuVxw

 • Turo

  Vastaa

  Hakekaa duckduckgolla ”the jews the not so chosen people”.

  Hyvä pätkä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi