Vasemmisto ällistyi: Säännöt muuttuvat, kun arvostelet Israelia

Vasemmisto on tottunut saamaan kaiken haluamansa sormia napsauttamalla, mutta tällä kertaa säännöt olivat toiset.

Sionismi

Vasemmistolainen tekee antisemitistiseksi tulkittavaa käsimerkkiä Helsingissä.

Helsingissä järjestettiin tiistaina rikollisvaltio Israelia kritisoiva mielenosoitus. Poikkeuksellisesti asialla eivät olleet kansallissosialistit, vaan vasemmistolaiset. Vasemmisto joutuikin totutusta poiketen todistamaan sääntöjen olevan erilaiset silloin, kun kritisoit heitä, joita ei saisi kritisoida.

Normaalisti vasemmisto on saanut osoittaa mieltään siellä missä huvittaa ilman, että poliisi on puuttunut muuten kuin näennäisesti heidän oikeuteen osoittaa mieltä. Poliisi myös siirtelee esimerkiksi kansallismielisten mielenosoitusten tapahtumapaikkoja pois vasemmistomielenosoitusten tieltä, eikä se vaikuta vasemmistolaisia harmittavan.

Nyt he kuitenkin sohaisivat ampiaispesää ja ilmoittivat järjestävänsä mielenosoituksen rikollisvaltio Israelin suurlähetystön edessä Helsingissä. Tässä vaiheessa poliisillakin herättiin (tai sitten heitä heräteltiin ulkopuolisten painostajien toimesta) ja todettiin, ettei tapahtuman voida antaa mennä sellaisenaan läpi.

https://twitter.com/huumorukko/status/1277980517560750086

Vastamielenosoitus etusijalle

Tapahtumalle järjestettiin myös Israelia tukeva mielenosoitus, jonka järjestäjinä toimi sionistikristityt. Vastamielenosoituksen nimissä ensin ilmoitettu tapahtuma siirrettiin toiseen paikkaan ja jälkimmäisenä ilmoitettu tapahtuma annettiin järjestää ensin ilmoitetun tapahtuman alkuperäisellä ja julkisuuteen ilmoitetulla paikalla. Asiasta on olemassa eduskunnan oikeusasiamiehen päätös, että ensin ilmoitettu tapahtuma on etusijalla paikkavalinnoissa ja myös muiden järjestelyihin liittyvien asioiden suhteen, mutta etenkin Helsingin poliisi tulkitsee asioita aivan omalla tavallaan.

Vasemmisto, joka ei perinteisesti osaa tulkita, miksi jotkut käytännöt ovat kuten ovat, onkin ollut asiasta ihmeissään. Miksi Israelia kritisoiva tapahtuma siirrettiin jälkimmäisenä ilmoitetun tapahtuman tieltä, he kyselivät sosiaalisessa mediassa. Eräs kommentoija kuitenkin osasi päätellä kysymyksen muodossa jo jotain oikean suuntaista: ”Israel vaikuttaa sananvapauteen jo Suomessakin?”

Kristillisten kansanedustaja kauhuissaan

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja, kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman oli kauhuissaan ”juutalaisvastaisesta” mielenosoituksesta. Östmanin mukaan tapahtumassa huudeltiin ”räikeitä” Israel-vastaisia iskulauseita.

Östman toteaa, että mielenosoituksessa huudettu lause ”Palestine will be free, from the river to the sea”, eli Palestiina tulee olemaan vapaa joesta (Jordan) mereen saakka ”muistuttaa läheisesti Israelin vihollismaiden ja etenkin ääri-islamistien pitkäaikaista uhkausta siitä, että juutalaiset tulee ajaa välimereen pois koko Palestiinan alueelta.” Östman ei tietenkään halua käsitellä aiheena sitä, mikä oikeuttaa palestiinalaisten eristämiseen ja taloussaartoon omassa kotimaassaan.

Lähde: Seurakuntalainen

Äärivasemmisto Helsinki Israel Kotimaa Kristillisdemokraatit Kristinusko Peter Östman Poliittiset viholliset Politiikka Sionismi Valeoppositio Vasemmistoliitto Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Mirkka Salo

  Vastaa

  Hyvä artikkeli 👍

 • Thomas

  Vastaa

  Palestiinalaiset ovat pelkkiä arabimuslimeja, jotka pyrkivät Israelin tuhoamiseen. Eivät ne elä rauhassa ja sovussa Juutalaisten tai muitten kanssa. Nämä muslimit on pakko eristää omille alueillensa, etteivät ne tekisi terrori iskuja.

  • Jude

   Vastaa

   Israel on ansainnut tuhonsa.Miksi puolustelet sitä?

 • Osmo

  Vastaa

  Nuori juutalainen yritti 2000 vuotta sitten luoda rauhaa, palauttamalla uskontoon ajatuksen, kaikkien ihmisten samanarvoisuudesta Luojamme silmissä. Mikään ei ole muuttunut, mutta nyt israelilaiset ovat itse roomalaisten asemassa.

 • Timo

  Vastaa

  Pitäisihän tuo nyt ymmärtää, miksi noita arabeja ( palestiinalaiset) eristetään. Murhaavat juutalaisia. Palestiina on pelkkää taitavasti tehtyä propagandaa. Ei sitä oikeasti ole.

 • Ääni persuille

  Vastaa

  Juutalaisviha yhdistää kaikkia sosialisteja: niin tavallisia kuin heidän tovereitaan kansallissosialistejakin. Joka sortin sosialismi pitää kitkeä pois.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi