Libya erotti ulkoministerin, joka ryhtyi yhteyksiin Israelin kanssa

Libya oli Afrikan rikkain valtio ennen Naton terrorioperaatiota. Sionisminvastaisuus on kuitenkin säilynyt vahvana libyalaisten keskuudessa.

Sionismi

Libyan pääministeri ilmoitti sunnuntaina erottaneensa ulkoministeri Najla Mangoushin sen jälkeen, kun Israel oli kertonut Mangoushin ja Israelin ulkoministerin Eli Cohenin tavanneen viime viikolla Roomassa. Tapaamista isännöi Italian ulkoministeri Antonio Tajani.

Libyan presidenttineuvoston mukaan tapaamisen kaltainen kehitys ”ei kuvasta Libyan valtion ulkopolitiikkaa eikä edusta Libyan kansallisia normeja, ja sen katsotaan rikkovan Libyan lakeja, jotka kriminalisoivat sionistisen kokonaisuuden normalisoinnin”.

Tapaaminen aiheutti mielenosoituksia useissa Libyan kaupungeissa.

Libya on ollut kaaoksessa Naton operaatiosta lähtien

Vuonna 2011 terrorijärjestö Nato hyökkäsi Yhdysvaltojen johdolla Libyaan murhatakseen maan johtaja Muammar Gaddafin ja kaataakseen tämän hallinnon. Nato väitti levittävänsä demokratiaa, mutta terroripommitus ajoi Libyan kaaokseen, josta se ei ole toipunut.

Yhdysvallat päätti tuhota Libyan, koska maan hallitusta pidettiin uhkana juutalaisvaltio Israelille. Lisäksi Gaddafi oli käynnistänyt kultadinaarihankkeen, jonka tavoitteena oli vapauttaa alueen valtioita kansainvälisten pankkien korko-orjuudesta. Oman vihansa sokaisemat natomaat eivät ole kyenneet tarjoamaan libyalaisille mitään parempaa vaihtoehtoa Gaddafin politiikalle.

Naton operaatio on helpottanut myös ”turvapaikanhakijoiden” kulkua Eurooppaan.

“Pommitatte muuria, joka aiemmin suojasi Eurooppaa afrikkalaiselta siirtolaistulvalta ja al-Qaidan terrorismilta. Muurin nimi oli Libya. Te tuhoatte sitä. Olette idiootteja! Tulette palamaan helvetissä afrikkalaisen siirtolaisuuden ja al-Qaidan vuoksi!” – Muammar Gaddafi

Gaddafin 1970-luvulla kirjoittamaa Vihreää Kirjaa saa myös Kielletyt kirjat ‑kaupasta. Teos toimii mainiona johdatuksena Gaddafin nationalistiseen ajatteluun. Voit lukea myös kirja-arvostelun tästä.

Lähde: AFP, Reuters

Historia Israel Italia Libya Muammar Gaddafi Nato Rotu Sionismi Turvapaikanhakija Ulkomaat Väestönvaihto Vihreä Kirja

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • p.grandell

  Vastaa

  kaddafi oli fiksu mies, ei kätellyt edes peppu-haavistoa, siihen aikaan kukaan sateenkaaren hihuli ei uskaltanut sanoa mitään.. oli kunnon ajat.

 • TT

  Vastaa

  Arabimaiden sosialismissa on ollut jonkun verran kansallissosialismin piirteitä. Oman kansan etu ja hyvinvointi asetetaan kaiken edelle ja suurvallat ja niiden ahneet yritykset pyritään pitämään loitolla.

  Kansallisten etujen ajamisesta tulee mieleen mielenkiintoinen sattumus. Afrikkalainen rutiköyhä valtio Burkina Faso on aivan hiljattain ajanut kultakaivoksiltaan pois kanadalaisen kaivosyhtiön. Samalla itsenäistä valtiota leikkivä maa nimeltä Suomi luovuttaa kaikki kulta‑, arvometalli‑, ja muut mineraalivaransa käytännössä ilmaiseksi ulkomaisille yhtiöille. Lapin Kittilässä kultaa kaivaa kanadalainen yhtiö. Mineraalivaroja suojelemaan on kutsuttu mikäpä muu kuin sotilasjärjestö NATO, mikä takaa sen, ettei Suomen valtio jatkossakaan saa penniäkään irti omista mineraalivaroistaan tai muistakaan luonnonvaroistaan. Tyydy siihen suomalainen hottentotti.

 • Nimetön

  Vastaa

  Suomalaiset, muka itsenäistä Suomea puolustavat ja ihannoivat huutaneet kilpaa Nato ihanuuden perään, näkemättä kuitenkaan edes oman nenän mittaa pidemmälle, puhumattakaan siitä mitä tämä ihannoitu Nato todellisuudessa on.

  Nato aikoinaan perustettu, ainakin mainostettu puolustusliittona, todellusuudessa Nato toimillaan, kerta toisensa jälkeen toiminut täysin toisin, hyökkäysliittona.
  Syyksihän on kelvannut milloin mikäkin.
  Yksi tunnetuimmista Saddamin kemiallisin asein lastatut rekat joiden perään jenkkilän idiootit lähti tuhottuaan ensin kaksoistorninsa.

  Ja suomalaiset marionetti politiikot peesäsivat kyrpä pystyssä jenkkilää nöyristellen.

  Tuskin mennään vuoden päähän kun näemme itse näitä joukkoja Suomen kaupunkien kaduilla, vahtimassa että WHO:on mahtikäskyt tulee toteutetuksi.
  v. 2024 loppuun mennessä, 60% pallon väestöstö tullaan piikittämäön WHO:on määräämillä rokotteilla, eli Plandemiaa tulee riittämään uutta toisen perään.
  (osaava löytää tiedon who:on sivuilta)

  Vieläkö sitten huutaa nämä Nato kiimaiset Natoa ihannoiden?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi