Singapore hirtti huumeiden salakuljettajan

Singapore hirtti viime vuonna 11 ihmistä, ja kertoo kuolemantuomion olevan tehokas ase huumeita vastaan.

Ulkomaat

Tangaraju Suppiah, 46, hirtettiin keskiviikkona Singaporessa. Suppiah salakuljetti vuonna 2013 yli kilon verran kannabista.

Singaporen Yhdysvaltojen suurlähettilään mukaan maan taktiikkana on käyttää paljon resursseja huumevalistukseen ja ehkäisevään päihdetyöhön, ja tehdä huumediilereiden ja ‑kuriirien elämästä mahdollisimman tukalaa.

Lähde: Reuters

Huumeet Huumekauppa Hyvinvointi Kannabis Kuolemantuomio Politiikka Rikos Singapore Ulkomaat

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Ainoa oikea ratkaisu.

 • Fakta nakki

  Vastaa

  Tämä huume homma on vähän kaksijakoinen asia. Huumeet ovat vaarallisia mutta mikä rooli heroiinilla oli suomessa sota aikana, armeijalla oli silloin ainakin 100 miljoonaa heroiini taplettia joilla hoidettiin sotilaiden psyykettä. kaikki heroiini käytettiin, ja saksasta tuli lisäksi pervetiini. Asia on niin että ilman näitä piristeitä olisimme ryssiä. kannabis on linnun maitoa näihin piristeisiin verrattuna.

  • Asiassa ei ole mitään kaksijakoista

   Vastaa

   siis ymmärrätkö nyt, että sä vertaat sotakäyttöä puhtaaseen narkkaamiseen? Sano vielä, että perustelet tuolla omaa käyttöäsi.

  • Nimetön

   Vastaa

   Kai ymmärrät että kun ihmisestä otetaan kaikki irti, piristeet auttavat siinä. yhdysvallat romahtaisi samoin tein jos piristeet kiellettäisiin , lailliset ja laittomat. Me astumme nyt osaksi yhdysvaltoja, tulet näkemään mitä tarkoitan. Vapailla markkinoilla kaikki on vapaata.

  • Fakta makkara

   Vastaa

   ”Näihin piristeisiin verrattuna”? Just, kertoo suoraan ettet tiedä yhtään mistä puhut. Heroiinia niin kuin mitään muitakaan opiaatteja ei luokittele piristeeksi kukaan, paitsi sinä.

   • Kyynikko

    Vastaa

    Kyse on annostelusta. Pienet määrät piristävät. ”Viihdekäytössä”, jossa paetaan pahaa oloa opiaatteja käytetään ”anesteettisina” annoksina. Fyysisesti raskaimpia ”paskahommia” tehdään Aasiassa monesti heroiinin avulla.

  • Nationalisti

   Vastaa

   ”Fakta nakki”, ei jumalauta mikä idiootti sinä olet.
   En edes halua tietää miten perustelet muita asioita, kun älynväläyksesi on tuolla tasolla.

  • Leif

   Vastaa

   Mistä tuollainen käsitys on tullut? Heroiinipohjainen morfiini oli toki suomellakin käytössä, mutta ensisijsisesti sitä käytettiin kivun lievitykseen. Mitä noihin piristeisiin tulee, niin suomessa niitä käytettiin hyvin marginaalisesti ehkä kaukopartiotoiminnassa, muttei se koko armeijan vakiovaruste ollut. Naurettava päätelmä, että torjuntavoitto olisi tullut huumeiden ansiosta, kuulostaa narkkarin puheilta. Jopa Hitler veti nämä piristeet saksan armeijalta pois, huomattuaan haittavaikutukset. Sekavuus- ja ylirasitustilat eivät olleet pitkässä juoksussa eduksi. Japanin armeija sen sijaan marssi loppuun asti metamfetamiinin voimalla ja siinä voitiin nähdä kyseisen aineen tunne-elämää tuhoava vaikutus, jonka mm. brittisotavangit saivat kokea. Myös Nanjingin verilöyly tehtiin amfetamiinipsykoosissa. Äärimmäisiin julmuuksiin kykenevä armeija ei toki Japanin kenraaleja haitannut ja tämähän oli tiedetty amfetamiinin pitkäaikaishaitta, joka tunnetaan nykyäänkin huumepiireissä. Se näkyy sosiopaattisena käytöksenä ja äärimmäisen sairaina väkivaltarikoksina.

  • God bless

   Vastaa

   yhdysvalloissa vähintään 10% väestöstä käyttää laittomia huumeita. Työikäisistä psyykelääkkeitä käyttää enemmistö, nämä ovat siis laillisia piristeitä. Yhdysvallat on kehittynein maa teknologiassa ja tuottavuudessa, on luonnonlaki että vähemmän kehittyneet seuraavat perässä. Älkää koskaan käyttäkö laittomia aineita, laillisia ihmisen on vaan pakko käyttää, sen osoittaa USA. Luoja on armoton

 • Seppo Lehto oikea Suomen vapaussoturi

  Vastaa

  #Ehdottoman #kannatettava toimi #huumejengeille: Singapore hirtti huumeiden salakuljettajan https://www.partisaani.com/news/world/2023/04/26/singapore-hirtti-huumekauppiaan-salakuljetti-yli-kilon-verran-kannabista/ Pitää olla toki tarkka ettei lavastettuja kiristettyjä tahoja ko toimeen hirtetä, vain ne jotka sitä ammatikseen tekevät tai pakottavat toisia ko toimiin. #SeppoLehto Chilessä #Huumekauppiaat ammuttiin 😉 Se olisi ok Suomessakin

  Seppo Lehto eurovaaliehdokas 😉

 • vanha skönö

  Vastaa

  Joo‑o. Mä olen käynyt nuoruudessani rahtilaivalla kahdesti Singaporessa ja tämä sama laki ja käytäntö oli jo silloin, v. 1979 voimassa. Kipparin piti tehdä vielä jokaiselle selväksi, että itku ei auta, jos olet huumebisnestä tehnyt ja siitä sit kärynnyt. Messin ilmoitustaululle laitettiin sanomalehdistä valokuvia teloituksista ja niiden oikeudenkäynneistä käännökset suomeksi. Kippari painotti vielä erikseen, että jokainen on siten tietoinen ko. käytännöstä. Uskoin sen jo silloin ja uskon sen vieläkin. Raaka, mutta toimiva pelote ja tuomio. Olen melko varma, ettei meidän laivan porukasta kukaan sekaantunut huumebisnekseen? Täytyy tosin mainita, että maihin mennessä, heti sataman portin jälkeen, tuli useita miehiä kyselemään, että haluaisitko kenties heroiinia. Siitä ei tosin ollut mitään varmuutta, että olivatko ko. diilerit poliiseja vai rosvoja.

 • Leif

  Vastaa

  Kaakkoisaasiassa jaetaan yleisesti aika kovia tuomioita huumeiden hallussapidosta, mutta niitä liikkuu silti aika näkyvästi ja isoja määriä varsinkin Thaimaassa ja Kambodzassa. Singaporesta en tiedä. Toki järjestäytynyt rikollisuus, mihin kuuluu huumekauppa korreloi valtion korruptioasteen kanssa, ei niinkään kovien tuomioiden.

 • Internationalisti

  Vastaa

  Yleensä kirjoitan tänne vittuillakseni nationalistipölvästeille, mutta minulla on henkilökohtaista kokemusta muuleista. Minä näin, kuinka täysi roisto sai nuoria mimmejä houkuteltua bilematkalle Eestiin ja sitten ennen tullia antoi niille muutaman laukun kannettavaksi. Saattoivat olla krapulassa tai pillereissä. Pointti on, että on tosi helppoa joutua huumekuriiriksi ihan vain hölmöyttään, nuoruuttaan ja kokemattomuuttaan. Nämä ihmiset ovat uhreja, ei sen puoleen, että te mitään uhreista ymmärtäisitte tai välittäisitte. Sitten on tietysti sellaiset, jotka voidaan kätevästi lavastaa huumekuriireiksi. Joka tapauksessa, jos on vedetty orteen, niin tuomiota ei voi enää mitenkään peruuttaa.
  No, alun roiston kävi itsensä lopulta huonosti. Astui isojen poikien varpaille.

 • murre iisakki riepunen

  Vastaa

  Suomen uuden hallituksen on pikimmiten käytävä Singaporessa mallia hirttäjäisistä ottaen, vihervasemmiston ajama huumeiden yhä vapaampi elämä loppukoon, huumekauppaan syyllistyvien uusintarikollisuus pienenee, sehän on hyvä asia.

 • Anonymous

  Vastaa

  Joskus muinoin oli viinakin kiellettyä. Eipä niistä kieltoajoista ole mitään opittu. Ihmiset tulee aina juomaan, vetään huumeita ja käymää huorissa, huolimatta siitä mitä tahansa hirttäjäisiä täällä moraalinvartijat suunnittelisi.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Mitä enemmän näitä ”hirttäjäisiä” on, sitä enemmän ne vähän tyhmemmätkin alkavat ajattelemaan sitä omaa henkeään.
   Sinä taas sen sijaan vaikutat niin idiootilta, ettet oppisi mistään virheestä.

 • Anonymous

  Vastaa

  Älkää käsittäkö väärin. Mielestäni huumeidenmyyjät pitäis laittaa katulampuista kiikkuun, mutta se ei poista ikävä kyllä tuota faktaa… Ihmiset ovat yrittäneet tuloksetta taistella tätä vitsautta vastaan aina, ehkä tarvitsemme uudenlaisia keinoja ja ehkä pitäisi ajatella sitä Big picturea

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi