Myös Latvia osallistuu neuvostomuistomerkkien poistamiseen

Kommunistiset muistomerkit eivät kuulu kaduille, vaan museoihin muistuttamaan kyseisen aatteen kauheudesta.

Ulkomaat

Riian neuvostomonumentti Latvian ja Ukrainan lippujen ympäröimänä.

Viron ja Puolan ohella myös Latvia on päättänyt poista neuvostomuistomerkit katukuvasta. Ainakin 70 muistomerkkiä on otettu purkukohteeksi ja uusi lakimuutos antaa myös paikallisviranomaisille oikeuden poistaa maassa olevat noin 300 muuta monumenttia.

Päätös poistaa neuvostomonumentit tehtiin protestina Venäjän aloittamalle sodalle Ukrainassa. Purettavat monumentit joko luovutetaan museoille tai tuhotaan kokonaan.

Erityisen vihan kohteena vuosikaudet ollut 79 metriä korkea Riian puna-armeijan muistomerkki on toistaiseksi ympäröity Latvian ja Ukrainan lipuilla. Muistomerkki on pystytetty Latvian saksalaisvallasta ”vapauttaneille” puna-armeijan sotilaiden muistolle. Vihattu muistomerkki on yritetty aiemmin räjäyttää kansallismielisten toimesta.

Lähde

Antikommunismi Baltia Historia Kulttuuri Latvia Puna-armeija Puola Ukraina Ulkomaat Venäjä Viro

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Mutta ei Suomi, ei.
  Täällä hallitus on suoraan ryssän perän nuolijoita.

 • TT

  Vastaa

  Täytyy olla todella heikot hermot, jos ei kestä muutamaa patsasta tai muistomerkkiä ympärillään. Klaus Schwabin patsaitako tilalle? Suomessa ainakin puuhataan vauihdilla uutta digitotalitarismia, joka voi olla osin jopa rajumpi kuin vanhan ajan kommunismi tai fasismi. Kaikille nykyisin pakkosyötettävät ”liberal” moraaliarvot ovat sairaat. Lääkityksestäkään et saa enää itse päättää ja koko ajan on päällä ”pandemia” tai muuten vain erikoishätätila ties mistä syystä. Sensuuri kovenee päivä päivältä ja lämmityksestä täytyy kohta tinkiä. Ei Neuvostoliitossa vaihdettu lasten sukupuolia tai miehet menneet keskenään ”naimisiin” tai orgioineet julkisesti homobileissä. Mamutus on tietenkin oma lukunsa.

  Jättäkää patsaat rauhaan ja lopettakaa pelleily ts. uuskommunismi,

  • Heikki Salama

   Vastaa

   Niin, tässähän eräällä tavalla kielletään historia ja unohdetaan samalla, voiiko menneistä ajoista oppia mitään?

  • Plääh

   Vastaa

   Pyh. Tuota kommunistimurhaajien krääsää on joa puolella itäisessä Euroopassa. Kertoo paljon idoleistasi, että Lelin seisoo lähes joka kylässä naapurimaassamme

  • Anonymous

   Vastaa

   Kyllä Kremlin maksama trolli, TT nyt pahoitti mielensä kun hänen ihannoimien vanhojen kommunistiukkojen patsoja poistetaan rumentamasta katukuvaa ympäri Eurooppaa. Varmaan Januksen anusta Pietarissa nuoleva TT voisi pitää päänsä kiinni. Ketään ei kiinnosta sinun fantasiat ja ihannoinnit terroristivaltio Venäjästä.

  • RAC

   Vastaa

   Niin siis ei saisi poistaa patsaista heistä, jotka toivat mainitsemasi rappion länteen ja joiden ansioista tänä päivänä maailmaa johtaa juutalainen eliitti kuten Klaus? Kommunismi ja sen hallitus on juutalaisia, heidän ideologiansa on juutalaisten kyhäämä. Painuppas nyt kotiryssä maanpetturi mvlehteä lukeva paskanaama sinne venäjälle nuolemaan juutalaisen Klausin kanssa kättelevän kommunistipaska-Putinin persettä.

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Ongelmana USAssakin. Pitäisikö ikävät asiat ja muistot poistaa vai jättää esille. Nehän ovat historiaa. Pitää muistaa että Latvialaiset äänesti aikoinaan NLoon liittymisen puolesta. Pidän vaalitulosta oikeana kuten EU äänestyksen tuoksiakin. Suomi ainakin luovutti rahansa ja itsenäisyytensä. Yksikään puolue aja EU eroa…

  • Plääh

   Vastaa

   Venäläisasiamies taas asialla. Latviassa vain juutalaiset äänestivät liittymisen puolesta

  • T . T

   Vastaa

   Etkös lukenut uutisen ensimmäistä lausetta? ”Kommunistiset muistomerkit eivät kuulu kaduille, vaan museoihin muistuttamaan kyseisen aatteen kauheudesta.”

 • Nakke

  Vastaa

  Patsaita siirrellään sen perustellaan sen vuoksi, etteivät ne miellytä tämän päivän paljon fiksumpia ja korkeammassa tietoisuudessa eläviä nykyihmisiä. Ilmeisesti koittaa vielä aika, että todelliset fossiilit ja kyhätyt dinosaurukset jauhetaan luujauhoksi. Yksittäiset neuvostoliiton sotilaat eivät kanna (ainakaan kaikki) voi kantaa sen ”vihan maljaa”, joka kaadetaan heidän päälleen. Stalinin julma diktatuuri oli kuin lihamylly, joka murskasi kaikkien luita olipa hän oma tai vieras. Stalinin komissaarit ja NKVD ampuivat mielivaltaisesti omia sotilaitaan ”pelkuruudesta” ja sotavangiksi jääminen oli aina rikos Neuvostoliittoa vastaan osoituksena pettuuruudesta ja ”puolen vaihtamisesta”. Venäläisiä sotilaita ampuivat saksalaiset ja omat melkeinpä kilpaa.. Edes Talvisodan päätyttyä viimeisessä Päiväkäskyssään sotilailleen G. C. Mannerheim ei halunnut syyllistää ja nostattaa vihaa yksittäisiä puna-armeijan sotilaita vastaa, jonka rikollinen diktatuurihallinto kohteli heitä ihmisarvon vastaisesti, jossa ei ollut ihmishengellä mitään arvoa edes rauhan aikana! Voihan oikeutettua vihaa kohdistaa Baltian maista entistä miehittäjää kohtaan, koska ne ovat NATO maita. Mutta voiko NATOon todella luottaa kuin ”kirveen silmään” kun Yhdtsvallat on alennustilassa ja Euroopan armeijat laiminlyötyjä vain siksi, että ne ovat WWII jälkeisen ajan olleet USA:n ”siivellä eläjiä”. Mutta on kyseinalaistamattoman selvää, että globalistien suorana tavoitteena sytyttää WWIII, koska noilla psykopaateilla on itsellään täydellinen suojat kokonaisine maanalaisine kaupunkeineen. Tavalliset ”torakat” käristyvät alta aikayksikön ja pölyn laskeuduttua ”uutta uljasta maailmaa” voidaan alkaa rakentamaan eikä edes tarvita ruumiita haudata. Ehkä wanhan viisauden nojalla ei kannata mennä potkaisemaan karhua perseelle. Ainakin oikean kohdalla neuvotaan näyttelemään kuollutta.

 • Plääh

  Vastaa

  Puna-armeinan yksittäisten sotilaittenkaan vuoksi tuota sontaa ei tule säilyttää.

 • Leif

  Vastaa

  Näillä patsailla ei ole enää mitään merkitystä. Uudet palvonnan kohteet ovat monikulttuurisuus, ilmastouskonto ja sukupuolineutraalius. Työväestö on korvattu vähemmistöillä, eikä sortaja ole enää porvari vaan valtaväestö. Yksityisomaisuus ollaan nyt takavarikoimassa ilmastohätätilaan vedoten, sananvapautta kavennetaan rasismin varjolla ja ihmisiä lietsotaan väärinajattelijoita vastaan julistamalla toisinajattelijat ilmastodenialisteiksi, rasisteiksi, kulkutautimyönteisiksi jne. Neuvostovastaisuus ei enää ole toimivaa päämäärän kannalta, koska konservatiivinen venäjä on nyt vihollinen ja hyvin toimeentuleva duunari on nykyään ongelma, josta pitää päästä eroon. Yrittäkääpä vaatia lähitulevaisuudessa vaikka sen Schwabin, Sorosin tai Gatesin patsaiden poistoa. Luultavasti päädytte linnaan. Kommunismi oli ja on paha asia, mutta keskittykää ajankohtaisiin uhkiin. Tämä valloillaan oleva uusi marksismin muoto saa Stalinin ja Pol Potinkin näyttämään amatööreiltä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi