Puolet USA:n hävittäjistä ei ole taistelukuntoisia

Sotilaskoneille tehdyn inventaarion jälkeen selvisi, ettei läheskään kaikilla koneilla voi osallistua taisteluun. Pahimmillaan puolet laivueesta ei suoriutuisi tehtävistään.

Ulkomaat

Yhdysvaltojen Pentagonista tuli julki raportti, jonka mukaan osa maan sotilaslentokoneista ei ole taistelukelpoisia.

Lennoston ja laivaston riskivalmiutta selvittänyt raportti kävi läpi kahdeksan eri lentokonelaivuetta puolustusvoimista ja selvitti niiden valmiudet lähteä suorittamaan tehtävää. Tarkastelussa olivat budjettikaudet vuodesta 2015 vuoteen 2021 saakka.

Yhdysvalloilla on sotakalustossaan 186 kappaletta F‑22-Raptor-hävittäjää, mutta vain noin 93 niistä oli sellaisessa kunnossa, että taisteluun voitaisiin lähteä milloin vain.

Luvut ovat yhtä huonoja muiden lentokoneiden osalta, kuten laivaston alaisuudessa olevien F/A‑18E/F Super Hornetien osalta.

Hävittäjissä tulos oli surkein. F‑22 Raptoreissa toimintakuntoisten osuus laski kuudessa vuodessa 67 prosentista 50 prosenttiin. Lennoston ja laivaston oletus on, että jopa 75 prosenttia koneista on taistelukykyisiä.

Auditoinnin ulkopuolelle jätettiin F‑16 Fighting Falcon ‑hävittäjät, F‑35 Joint Strike ‑hävittäjät ja C‑17 Globemaster III ‑kuljetuskoneet. Ne ovat hävittäjien ja kuljetuskoneiden selkäranka Yhdysvalloissa. Arvioitiin kuitenkin, että mikään näistä kolmesta lentokoneryhmästä ei saavuttanut läheskään niitä toimintakykytavoitteita, mitä niille vuosien 2015 ja 2021 aikana asetettiin.

Syitä koneiden heikkoon tilaan ovat muun muassa mekaanikoiden, varaosien ja rahan puute. Toisaalta osa koneista on jo yli 30 vuotta vanhoja.

Lähde: Talouselämä

Nato Poliittiset viholliset Sionismi Talous Teknologia Ulkomaat Yhdysvallat

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Monikohan Suomen ilmavoimien surullisenkuuluisista NH-90 helikoptereista on tällä hetkellä lentokelpoisia?.

  • No johan pomppas!

   Vastaa

   Äläpä sie Putinisti yhtään yritä! Natoon mennään ja sillä sipuli.Poikotitkin toimii oikeen hyvin kun jaksetaan vaan viettää pari talvea munat huurussa, kyllä se siitä!

   • J M

    Vastaa

    Teidän persuilijoiden putinisti haukkumiset alkaa olemaan jo niin harhaista ja absurdia touhua, mutta minkäs sille mahtaa, koska persuilijat ovat uppoava laiva ja olette mädättäneet kansallismielistä kenttää jo ihan liikaa ja sille tulee loppu. Kukaan täysjärkinen ei halua liittyä kulttuurimarxismia ja mädätystä levittävään kansallismielisiä vihaavaan pellekerho Natoon. USAn johtama länsi on uppoava laiva vaikka mitä nää valtamamedian feministitoimittajat muuta väittävät. Meidän pitää seisoa omilla jaloillamme, eikä lähteä suurvaltojen sekoiluihin mukaan, vain totaaliset typerykset ovat valmiita tapattamaan ja tuhoamaan Suomen USAn kaatuvan imperialismin puolesta.

    • Pate

     Vastaa

     Kyllä NATO:lle! Kyllä IMF:n One World ‑agendalle! Kyllä USA:n pommien muodossa jakamalle demokratialle maailman ääriin. Minä olen valmis sotimaan pankkiirien sodat! Annetaan venäläiselle korville taas kuten 75 vuotta sitten, eiks jeh?

   • enkeksinimee

    Vastaa

    Ei Putinia, ei Natoa. Kansallissosialismi!

  • Jallu

   Vastaa

   Asun itse Utin vieressä ja joka päivähän nuo tuossa pörräävät ihan häiriöksi asti. Niin, että ei ne kovin huonossa kunnossa taida olla. Suomalaisethan ottivat kopterit vastaan hyvin kovien tarkastusten ja vaatimuksien kanssa. Aikataulu kyllä myöhästyi muutaman vuoden. Norjalaiset ovat palauttamassa kopterinsa, koska eivät olleet kyllin tarkkoja. Lentäjä kyllä kehuvat koptereita Venäläisten kopterien jälkeen. Ovat kuin Lada ja Rolls-Royce.

   • Känkkä

    Vastaa

    Juu ainakin huollon ja varaosien hinnan osalta ovat oikeita Rollseja. Englantilaiset autot ovat myös täysiä paskoja korjaajan kannalta. Nuo kopterit olivat epäonninen hankinta, jonka ohittaa vain laivaston ilmatyynyalus (ITA Tuuli) ja ehkä F‑35 tulevaisuudessa, kun siitä ei taida soivaa peliä tulla koskaan.

   • Hh1488

    Vastaa

    väität että nh90 kopterit ovat loistavia vehkeitä,vaikka parhsillaankin kahdestakymmenestä puolet on lentokuntoisia,kun tyypillesesti se on 3 toiminnassa 17 huollossa,päivityksessä yms.hyvä osto oli

    • Jallu

     Vastaa

     Mistäs tämänlaista näin tarkka tietoa saa? Voisin tarkistaa tiedot lähteestä. Vai onko ns. mutu-tietoa? Sitähän maailma on täynnä ja menee totena kuin väärä raha.

 • TT

  Vastaa

  Maailmasta on tullut sotahullu ja psykoosit on joka puolella tulilla. Eipä hyvältä näytä. Vanhat ”natsit” ovat kohta ainoita, jotka kaipaavat rauhaa? Vanha natsi arvelee, että kaiken takana on valittu heimo, joka villitsee kansat vihaan toisiaan vastaan. Maailmanrauhan saavuttamiseen onkin vain yksi varma keino.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Tästä olen niin samaa mieltä.
   Yhä selvemmin on näkyvillä, että tämän kansaan iskostetun psykoosin pääarkkitehtuurista vastaa jälleen likaiset sionistit.
   Tämä ”psykoosit tulilla” meininkin on samaan aikaan jotenkin surkuhupaisaa ja omalla tavallaan sääliä nostattavaa katseltavaa, ihmiset ovat aivan helvetin sekaisin ja vietävissä ihan miten päin tahansa.

   • J M

    Vastaa

    Jep, juutalaismafian sotahan tämä on, Ukraina on täysin juutalaismafian hallussa ja sama mafia vaikuttaa myös Venäjällä. Juutalaismafia on se syöpä joka on poistettava ja jotka usuttavat gojimit tappelemaan keskenään, venäläiset, ukrainalalaiset jne. eivät ole vihollisiamme vaan juutalaismafia ja sionismi, joiden projekti oli myös Neuvostoliitto.

 • Julli

  Vastaa

  Samoja havaintoja myös ryssän kalustosta. Onneksi vielä asteen tai pari enemmän, kun rahaa on käytössä muutenkin vähemmän.

  Tuskin saamme ikinä tietää, mutta olisi kiva tietää, mikä on ryssän monien ydinaseiden kunto. Nämähän ovat tunnetusti paljon teknisempiä ja vaativat enemmän ja kalliimpaa huoltoa. Luultavasti hyvin moni näistä on jo rapistunut käyttökelvottomiksi siiloihinsa. Tai ainakin näin toivotaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi