Iran lähetti aluksia Punaisellemerelle huthien tueksi

Huthit ovat laukaisseet kymmeniä droneja ja ohjuksia Punaisenmeren yläpuolella Bab El-Mandebin salmen lähellä viime viikkoina.

Sionismi

Iran siirsi sota-aluksia Punaiseenmereen Yhdysvaltojen tuhottua kolme Iranin tukemaa huthi-militanttiryhmän alusta, kertoo Iranin valtiollinen media.

Huthit ovat laukaisseet kymmeniä droneja ja ohjuksia Punaisenmeren yläpuolella Bab El-Mandebin salmen lähellä viime viikkoina. Militanttiryhmä, jota Yhdysvallat aiemmin piti terrorijärjestönä ennen kuin presidentti Joe Biden poisti sen listalta vuonna 2021, on uhannut laivakuljetuksia alueella painostaakseen Israelia sen sodassa Hamasia vastaan, jota Iran myös tukee.

Iranin valtiollinen media raportoi maanantaina, että Alborz-alus oli ylittänyt Punaisenmeren. Bloombergin mukaan muita yksityiskohtia ei annettu.

Viikonlopun aikana tapahtunut välikohtaus kiristi merkittävästi jännitteitä Punaisellamerellä, mikä sai Maerskin, maailman toiseksi suurimman laivayhtiön, keskeyttämään laivakuljetukset Punaisenmeren kautta toisen kerran muutaman viikon sisällä.

Jatkuvia iskuja sionisteja vastaan

Maerskin alla purjehtiva konttialus osui huthien vartioimalle alueelle lauantaina. Alus lähetti hätäkutsun, johon vastasivat kaksi Yhdysvaltain alusta. Yhdysvaltain alukset ampuivat alas useita muita alueella laukaistuja ohjuksia. Yhdysvaltain viranomaiset antoivat Maersk-alukselle luvan jatkaa matkaansa tarkistettuaan sen vauriot huthi-hyökkäyksen jäljiltä.

Yhdysvallat käynnisti Operaatio Prosperity Guardianin 18. joulukuuta suojelemaan laivakuljetuksia Punaisessameressä, joka käsittää noin 12 % maailmankaupasta, huthi-kapinallisten varalta. Vaikka Yhdysvaltojen johtama aloite helpotti jonkin verran huolia laivakuljetusten turvallisuudesta alueella, huthien väliintulot eivät ole loppuneet ja ne pakottavat jälleen kauppiaat etsimään vaihtoehtoisia reittejä.

Laivat, jotka ohittavat Punaisenmeren ja Egyptin Suezin kanavan, purjehtivat tyypillisesti Afrikan sarven ympäri, mikä voi lisätä matkaan jopa kaksi viikkoa. Tämä tarkoittaa haasteita sionistiselle talousjärjestelmälle.

Yhdysvallat pelkää suoraa konfliktia

Yhdysvallat on syyttänyt Irania huthi-hyökkäysten tukemisesta Punaisellamerellä, vaikka Yhdysvallat on ollut haluton toimimaan suoraan Irania vastaan huolenaan konfliktin laajeneminen Lähi-idässä. Israelin entinen pääministeri Naftali Bennett kehotti viime kuussa julkaistussa The Wall Street Journalin mielipidekirjoituksessa Yhdysvaltoja ja Israelia toimimaan Irania vastaan.

”Irania voi heikentää monin tavoin: voimistaa kotimaista vastarintaa, varmistaa internetin jatkuvuuden mellakoiden aikana hallintoa vastaan, vahvistaa sen vihollisia, lisätä sanktioita ja taloudellista painostusta”, Bennett sanoi suunnitellen värivallankumousta Iraniin.

”Iranin tyrannit ovat pehmeämpiä kuin voisi odottaa. He lähettävät mielellään muita kuolemaan puolestaan. Mutta kun heitä lyödään kotona, yhtäkkiä heistä tulee arkoja”, juutalainen uhosi.

”Yhdysvaltojen ja Israelin on asetettava selkeä tavoite kaataa Iranin paha hallinto. Tämä ei ole vain mahdollista. Se on välttämätöntä Lähi-idän – ja koko sivistyneen maailman – turvallisuuden ja turvan kannalta”, juutalainen vauhkosi tarkoittaen, että amerikkalaisten tulisi maksaa sota Irania vastaan ja myös kuolla Israelin puolesta.

Lähde: Daily Wire

Huthit Iran Israel Jemen Palestiina Sionismi Sota Talous Yhdysvallat

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • chairman

  Vastaa

  Suomessa sionistit ovat vallassa ja eivät halua ymmärtää Iranin olevan teollisesti ja sotilaallisesti erittäin vahva valtio, joten kuvitelma USA-Israel yhteisvoimin suorittamasta sotilaallisesta interventiosta milä johtaisi Iranin tuhoon on pahasti virheellinen.

  Muslimien maailma on nähnyt sionistien politiikan tulokset ja tuhon arabimaissa, joten mitään USA:n kunnioitusta ei enää ole ja nyt voidaan luottaa siihen, että useimmat arabimaat plus Turkki ja Iran ovat samalla puolella. Suomen politiikot pelkäävät todella Kolmannen Maailmansodan olevan pian myös meillä ja liittolaisemme on 8.000 km:n päässä!

 • TT

  Vastaa

  Sionismi, sille myönteisyys tai kriittisyys on alkanut jakaa maailmaa yhä selvemmin. Tämä jakolinja ei noudata perinteisiä poliittisia jakolinjoja. Yhä useampi on herännyt siihen tosiasiaan, että juutalaiset sionistit ovat barbaareja ja elävät yhä pronssikaudella, vaikka niillä on tukenaan tehokkaita moderneja aseita kuten USA:n FED-rahakone, maan massiiviset sotavoimat ja tietenkin Israelin oma sotakoneisto, joka on nähtävästi erikoistunut naisten ja lasten tappamiseen. Huthit ovat melkein ainoa porukka, joka vastustaa sionismia teoissa eivätkä pelkästään puheissa. 377.000 kuollutta jemeniläistä vuoden 2014 jälkeen onkin hyvä syy vastustaa sionismia.

 • Leif

  Vastaa

  Yhtä asiaa tässä sionistien touhussa en ymmärrä. Miksi he pyrkivät heikentämään länsimaita homopropagandalla, väestönvaihdolla, velkaannuttamisella, syntyvyyden vähentämisellä, feminismillä, kemikaaleilla jne. siitäkin huolimatta, että Israel on täysin riippuvainen vauraiden länsimaiden tuesta? Etenkin Yhdysvaltojen. Miten käy kohta kun USAn mahdin hiipumisesta alkaa olemaan jo merkkejä ilmassa? Ja onko israelin edun mukaista, että isoissa Euroopan maissa on kohta muslimienemmistö, jotka tuskin ovat halukkaita tukemaan israelia? Sen sijaan Iran vaurastuu jatkuvasti ja tuntuu olevan täysin immuuni kulttuurimarksismille? Tällainen liittolaisten heikentäminen samalla kun potentiaalinen vihollinen vahvistuu johtaa väistämättä myös Israelin tuhoon. Edes heidän vahvimmasta liittolaisesta ei ole nytkään käymään sotaa Irania vastaan.

  • Sakke

   Vastaa

   ”Kun isäntä kuolee, kuolee myös vampyyri” – levanttilaisesta mielenmaisemasta nyt on vain turha alkaa hakemaan jälkiä nk. maalaisjärjestä tai sen käytöstä. 

   Miksi suomalainen hurraa kun Ruotsi putoaa arvokisoista ja miksi ruotsalaisella ei ole vastaavia kaunoja vahingoniloa siivittämään? Isoja eroja mentaliteetissa jopa (maailmanhistoriallisessa perspektiivissä) näinkin mitättömillä traumoilla!

   Eihän isäntäkansojen ylenpalttisessa kuppaamisessa ja järjestelmällisessä pilaamisessa ja tuhoamisessa mitään meikäläisen ymmärryksen mukaista järkeä olekaan. 

   Mutta sen sijaan että ryhdytään nokkeloimaan miten oman järkevyysvinkkelimme mukaan heidän tulisi toimia voisi kenties keskittyä siihen mitä he teoillaan itsestään todistavat. 

   Historiallinen kostonhimo ja maan kaivaminen kulloisenkin isäntäkansan jalkojen alta tuntuu olevan jo jonkinlainen geneettinen automaatio. Olemassaolonsa mahdollistajana vaikuttaisi oleelliselta myös vihaamansa valkoisen ”arjalaisen” hävittäminen potentiaalisena uhkatekijänä. Sekarotuinen, keskenään eripurainen väestö ei muodosta samanlaista hidastetta kuin homogeeniset kansat (joskin näidenkin usuttamisesta toistensa kimppuun on heillä runsaasti kokemusta) joiden yhteiskuntien murtamiseen onkin viimeinen vajaa vuosisata omistettu, alati kiihtyvällä tahdilla. Ikäänkuin joillakuilla olisi pakottava tarve saada nähdä historian loppu omana elinaikanaan? 

   Ja tässä onkin se positiivinen kääntöpuoli; Parasiitista on vaikea saada kuoriutumaan isäntää ja hubris tulee väistämättä nostamaan päätään. 

   Jos oman toiminnan elinehto on perustunut näkymättömyyteen, kulisseissa piileskelyyn ja olemassaolonsa julkiseen kieltämiseen ja joutuukin päivänvaloon, todenäköisesti vielä itseaiheutetusti, voi käydä nk. ohraisesti. Tämän he tietänevät itsekin ja siksi näennäisen ristiriitaiselta vaikuttavat toimet, kuten Euroopan hukuttaminen muslimeihin alkaakin vaikuttamaan loogiselta pitkällä tähtäimellä. Kognitiivisen kyvykkyyden nk. tasapäistämisestä heillä on myös paljon kokemusta, mm. Bolshevismin ”inklusiivisen tasa-arvon” arkkitehteina! 

   Historiaa ja toimiaan seuraamalla ei voi kuin todeta että he mitä ilmeisimmin ja meidän kannaltamme katsottuna kirjaimellisesti hallitsevat mieluummin helvettiä kuin palvelevat paratiisia.

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Lännelle käy huonosti, jos se joka paikassa pelkää kuollakseen suoraa konfliktia. Pian tietyt fundamentalistiääliöt ja idän ihmeet alkavat ajatella, että Länsi on heikko. Ja sitä se tietysti onkin siinä mielessä, että kammoaa sotaa kuten kaikki järjelliset ihmiset. 

  Sotaa sietääkin kammota, koska siitä seuraava inhimillinen kurjuus on mittaamatonta. Mutta tarpeen tullen on myös noustava puolustamaan omia arvoja.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi