Venäjä perustaa 12 uutta tukikohtaa läntiseen sotilaspiiriinsä

Puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoitti "asianmukaisista vastatoimista" sen jälkeen, kun Suomi ja Ruotsi jättivät Nato-jäsenhakemuksensa ilman kansanäänestystä.

Ulkomaat

tank, russia, military

Venäjä on ilmoittanut aikovansa perustaa läntiseen sotilaspiiriinsä uusia tukikohtia vastatoimena Suomen ja Ruotsin aikeisiin liittyä puolustusliitto Natoon, uutisoivat BBC ja Reuters.

Reutersin mukaan puolustusministeri Sergei Shoigu sanoi Suomen ja Ruotsin todennäköisten Nato-jäsenyyksien lisäävän sotilaallista uhkaa Venäjän rajan lähettyvillä. Venäjä vastaa tähän ”asianmukaisilla vastatoimilla”. Shoigu puhui Reutersin mukaan 12 uudesta tukikohdasta läntisessä sotilaspiirissä, joka ulottuu Ukrainan koillisrajalta Suomeen asti ja kattaa niin Pietarin kuin Moskovankin.

Lähde: Kauppalehti

Kansanäänestys Kotimaa Maanpuolustus Nato Politiikka Ruotsi Suomi Ukraina Ulkomaat Venäjä

Keskustelu

19 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  saablarin tom of finlandian päättäjät, aina tunaroimassa, kansalta ei kysytä mitään, kansan veri se vuotaa kun tulee rähinät, herrat lähtee karkuun taskut täynnä fyrckaa..kyllä nyt pitäisi saada koko hallitus eduskunta ulos ja uusi suomalaisen oma hallitus,ei mitään eu.n pelle jönssöneiten mariottinukkeja ‚sionistien lipojia.…

 • pöh

  Vastaa

  Useasti kuulee sanottavan ettei nato ole uhka venäjälle, no venäjällä taas nähdään ettei venäjä ole uhka kellekään.
  Olen sanonut viimeaikoina monta kertaa että pitäisi osata asioita katsoa myös sen toisen osapuolen näkökulmasta, vaikka erimieltä olisikin.
  Sotaahan koko maailmaan ollaan lietsomassa, se on täysin selvää.

 • otto suni

  Vastaa

  Suomen hallitus on selkeästi asemoinut Suomen Venäjän viholliseksi ja kaikki Venäjän vastatoimet kohdistuvat tulevaisuudessa Suomen kansaan. Globalistien hännystelijät joiden ykkönen on Sauli haluavat Suomen tuhoutuvan toimiessaan USA:n aseteollisuuden uusien aseiden koekenttänä kuten Ukraina.

  Suomen kansa joutuu ennen varsinaista sotaa kärsimään suoranaista nälkää ja kurjuutta, silloin ei auta EU tai USA. Poliittisesti lahjaton kansa ovat suomalaiset ja siksi tulemme joutumaan jälleen sijaiskärsijöiksi!

 • Täysin odotettua

  Vastaa

  Ja se on ihan oikein. Monet ihmettelevät miten Ukrainassa tankkeja tuhottiin tuollaisia määriä. Vaikka niissä on itsepuolustusjärjestelmät jotka pystyvät ampumaan niihin suunnatut ohjukset ja singot. No, kun katsotte noita tankkeja niiden ”tiiliskivien” takana niin nehän ovat T‑55:ia ja T‑72:ia.

  Jos kuka on ajamut Venäjällä M9 tietä niin tietää sen panssarivaunujen ”testiradan” siinä tien vieressä. Suurin osa on varmsti ihan näytöstä ulkomaalaiskilpisille ajoneuvoille mutta totta toinen puoli. Meinaan, jos uudemmat tankit ajavat tien viertä pomppuisella radalla samaa nopeutta kuin auto maantiellä, hyppäävät pompusta ilmaan sellaiset 3–4 metriä ja ilmalennon aikana ampuvat kolme kertaa maalitauluun, niin ei ne nyt ihan huonoja vehkeitä ole. Ja kun se muutaman kilometrin mittainen rata loppuu ja ne kääntyvät sinne varikolleen, niin sielä on niitä tankkeja sitten varmaan tuhansia. 

  Veikkaisin että jos ne laittaisi peräkkin niin niitä riittäisi koko Suomen rajan pituudelta. Joten, vaikka sitä rajaa on valvottavana monta kilometriä. Ja Suomen nat-jäsenyyden jälkeen kaksinkertainen määrä, niin kyllä sieltä riittää se 10 mistä ja vaunua. Mutta miten käy kun tulee se 11:sta?

 • Pressa

  Vastaa

  Ei mitään vaikutusta suomalaisiin. Ovat aina ajelleet vanhentuneella kalustollaan rajan pinnassa. Siinäpähän tuhlaavat rupliaan ruostuvaan kalustoon. Suomi ja Nato eivät hyökkää ryssiin, mutta suta armias jot tulette tälle puolen. Karjalan pojat laittaa taivaan tulipunaiseksi ja Nato säestää ilmavoimilla ja ohjuksilla. Moskovasta jää vain savuavat rauniot.

 • Snif

  Vastaa

  Suomesta ei ole ollut koko historiansa aikana mitään uhkaa neukuille eikä tule vaikka natoon liittytään, sen sijaan neukut on koko historiansa ajan uhkaileet ja hyökänneet ilman mitään syitä moniin, moniin maihin.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Jätä se valtamedian lukeminen vähemmälle.
   Jenkeillä on omat intressinsä tässä sopassa, eivät he ”hyvää hyvyyttään” ole tässä näkyvästi mukana.

   • Snif

    Vastaa

    En lue enkä käytä valmediaa missään muodossa, joten turha luulla putinisti että menee läpi.

    • Nationalisti

     Vastaa

     Juttusi ainakin ovat samalla tasolla.
     Ai että oikein ”putinisti”, mitä jos kokeilisit vaihtaa levyä, kun tuo on tässä lyhyessä ajassa jo kovin kulunutta tavaraa.
     Kertoo hyvin paljon ihmisestä, joka kategorioi Naton vastustajat automaattisesti ”putinisteiksi” tai ”Kremlin kätyreiksi”.

  • Suomen soturi

   Vastaa

   Ai miten niin ei muka Natoon liityttyään ole uhkaa? Kyllähän ne Ukrainaankin hyökkäsi pian heti Nato-hakemuksen sisään saatuaan. Nytkin rajojen molemmin puolin ollaan ihan muuten vaan varustautumassa?!

 • Nationalisti

  Vastaa

  Suomen valtiojohto koostuu kansanpettureista.
  Vuosikymmeniä puhuttiin kansanäänestyksestä ja mielipiteen mittaamisesta ”legitiimillä tavalla”, lopputulos oli se, että tilattiin räätälöity gallup ja ”kansan laaja mielipide” olikin vähän reilu 1000 tarkoin valittua vastaajaa.
  Ihmisten pitäisi lopettaa valtamedian lukeminen kokonaan tai vaihtoehtoisesti enemmän naureskella niille uutisille kuin ottaa tosissaan, kansaa kusetettiin ”pandemiassa” mennen tullen ja kampanja sen kuin vain jatkuu Nato-kiimana, kunnes tästä maasta on hävitetty se nimellinenkin itsemääräämisoikeus.

  ”Edustuksellinen demokratia” on nyt nähty mitä se on, Suomi on eräänlainen kleptokratia.

 • TT

  Vastaa

  Meillä on kaksi turvallisuuspoliittista koulukuntaa. Natottajien mielestä ilman nato-jäsenyyttä Venäjän invaasio olisi vain ajan kysymys. Anti-natottajien mielestä puolueettomuus ehkäisee parhaiten Venäjän invaasiota. Itse olen jälkimmäisen kannalla. Virhe kuitenkin tehtiin ja eletään nk. harmaata kautta eli olemme hylänneet näyttävästi puolueettomuuden, mutta emme ole täysjäsen.

  Aivan varmasti Suomi saa Venäjän niskaansa, jos maahan alkaa ilmestyä iskukykyisiä Naton ohjuksia esim. ydinkärjellä. Tämä on Putinin suulla ilmoitettu fakta. Olen melko varma, että Suomen nato-kiimaiset tulevat näitä asentamaan. Liekö asia edes suomalaisten itse päätettävissä? Suomen kansalaiselta ei kysytä enää mistään mitään, vaan se on täysorja tai karjaelukka.

 • Narsismi on mielen sairaus

  Vastaa

  Jopa 90 prosenttia kertoo olevansa luottavaisia sotaan liittyvän informaation laatuun Suomen mediassa. Lukema on ylivoimaisesti tutkimuksen korkein.

  Toiseksi eniten median tietoihin luotetaan Kanadassa, jossa 64 prosenttia vastaajista pitää informaatiota luotettavana. 

  YLE VASTAAN KANADA kummeli vitsi 

  ON SE IHME KUN SUOMEN VALTAMEDIA ON AINA
  KAIKKA MUITA LUOTETRAVAMPI HEIDÄN **ITENSÄ **TEKEMISSÄ KYSELYISSÄ
  TÄMÄ HEHKUTUS EI OLE IKÄVÄ KYLLÄ USKOTTAVAA
  SEN VERRAN ÖVERIÄ Narsismia havaittavissa

  Suomi on tilastossa** ylhäisessä yksinäisyydessään** myös kysyttäessä arviota viranomaisten kertoman informaation luotettavuudesta Venäjän hyökkäyssotaan liittyen.

  KYSY JOTAIN ASIAA ITESELTÄSI NIIN OLET AINA TOP 1

  HYVYYDESSÄ LUOTETAVUUDESSA HUMANITÄÄRISYYDESSÄ
  100 METRIN PIKA AIDOISSA

  • Nationalisti

   Vastaa

   No, kuten feikkipandemiasta näki, iso osa suomalaisista on henkisesti kehitysvammaisia.
   Valtamedia lobbaa parilla uutisella jotain asiaa, niin valtaosa suomalaisista alkaa uskomaan siihen ”totuutena”, eikä sijaa minkäänlaiselle kyseenalaistukselle enää ole.

 • Tykkimies

  Vastaa

  Eikö ne tehneet juuri samoin ennen hyökkäystä Ukrainaan? Lisäsivät sotilaita Ukrainan ja venäjän väliselle rajalle ja sitten aloittivat hyökkäyksen?
  Kiitti vaan vitusti Marin, Niinistö ja kumppanit. Olisi kannattanut järjestää se luvattu kansanäänestys liittymisestä Natoon. Olisi voitu joko välttää koko tilanne tai ainakin olisi vielä motivaatiota puolustaa Suomea ja meidän ”demokratiaa”.

 • Nimetön

  Vastaa

  Kannattaa vilkaista mitä nykyisen Venäjän pääideologi Aleksandr Dugin kirjoittaa Suomesta Geopolitiikan perusteet ‑kirjassa:

  ”The second approach involves the creation of a Karelian-Finnish geopolitical zone, culturally and partly economically united, but representing a strategic pillar of the Eurasian Center. In European languages, there is the term ”Finlandization”, which appeared during the Cold War. It is understood as a nominally neutral state with a capitalist economy, but strategically leaning towards the USSR, i.e. to heartland. Finland as a state is a highly unstable and far from autarky formation, naturally and historically included in the geopolitical space of Russia. This manifested itself at various stages in history. The center could agree to broad autonomy of the Karelian-Finnish unification with the only condition of strategic control over the Gulf of Bothnia and the deployment of Eurasian border troops on the Finnish-Swedish and Finnish-Norwegian border. The length of the border would be cut in half despite the fact that the Finnish-Swedish and Finnish-Norwegian borders are much less homogeneous and easily passable in relief than the Karelian-Finnish ones. In addition, Russia would be able to control the Baltic from the North.”

  Myöskään mamuista ei päästä eroon, koska rajaväki täytyy pitää kaaoksessa:

  ”The second approach is preferable in all respects, and it is this tactic that should be used by the Continental Center in all ethnically and culturally mixed zones on the borders of the state. A split ethnic unity automatically means the instability of the border zone, the instability of the borders. The Atlantist adversary will sooner or later try to take advantage of this circumstance in order to carry out ethnic integration for his own purposes, i.e. increase control over rimland and weaken heartland. Therefore, continental forces should actively and aggressively use similar tactics and not be afraid to concede cultural and even economic sovereignty to border peoples in exchange for a strategic presence and political loyalty.”

  Lähde: https://archive.org/details/Dugin.Geopolitika/mode/2up

 • Observer

  Vastaa

  Hyvin ovat itärajan poistoa ja ruplaan siirtymistä kannattavat esillä näissä mielipidekirjoituksissa.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Miltä osin?

 • Herrenvolk

  Vastaa

  Venäjä on aina ollut uhka ja tulee aina olemaan. Harmi ettei kolmannen valtakunnan saksaa enää ole. Voisimme tukeutua heihin, jos ryssä tulee. Nykyinen koko Euroopan häpeä moku Saksa ei meitä auta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  tank, russia, military