Amazon sulki asiakkaansa älykodin laitteet lähetin väärien rasismisyytösten takia

Digitalisaatio ja älylaitteet mahdollistavat myös kotisi valvonnan ja hallitsemisen.

Teknologia

Amazon sulki Brandon Jacksonin älykotijärjestelmän viikon ajaksi, kun pakettia tuonut Amazonin lähetti oli virheellisesti syyttänyt miehen herjanneen häntä rasistisesti ovikellon sisäpuhelimen kautta. Älykodin laitteisto oli suljettu alle 24 tunnin sisällä lähetin raportoitua tapauksesta Amazonille, eikä Jacksonia varoitettua asiasta ennakkoon.

Mies oli käynyt läpi kotinsa valvontakameroita ja huomannut hänen älyovikellonsa sanoneen kuskille automattivastauksensa: ”Anteeksi, voinko auttaa teitä?” Lähetti käveli juuri poispäin talosta sillä hetkellä ja käytti korvakuulokkeita, jolloin hän kuuli väärin ja oletti heti, että hänelle sanottiin juuri jotain rasistista.

Mies kertoi tukevansa sitä, että Amazon tekee varotoimia lähettiensä turvallisuuden takaamiseksi mutta piti kyseenalaisena sitä, että hänen älykotijärjestelmänsä lukittiin viikon ajaksi sisäisen tutkinnan tapauksesta ollessa käynnissä.

”Vaikka toimitin videotodisteet tapauksesta välittömästi, siltikin tilini oli viikon ajan jäädytettynä,” Jackson sanoi.

Lähteessä ei mainita, oliko Jacksonin asunnon ovessa älylukko, eli pystyikö Amazon sulkemaan miehen kotinsa ulkopuolelle.

Lähde: NY Post

Amazon Rotu Teknologia Ulkomaat

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Salomon

  Vastaa

  Anna nyt vielä elimes amazonille vitun aasi

  • Amazon boikottiin

   Vastaa

   Juuri näin. Jos joku antaa koko elämänsä jollekkin Amazonille joka ei edes maksa veroja voitoistaan, niin voi voi.

   Euroopassakin Amazon teki voittoa tässä männä vuonna ~42 miljardia euroa. Mutta Luxemburgiin pääpaikkansa sijoittaneena ei joutunut maksamaan millekkään EU-maalle veroa pennin jeniä. Jo pelkästään tämä on asia jonka vuoksi Amazonia pitää boikotoida.

   Tuosta voitosta olisi saatu yksin EKP:n velkoihin jo melkoinen verokertymä.

 • Juuda Mäkelä

  Vastaa

  ”Pilvipalvelu on jonkun toisen tietokone”
  Kannattaako Amatzonille WEF:lle WHO:lle YK:lle €U:lle Hallituksille pankeille antaa tuollaista valtaa?

  • Muukalaisvalta pois Suomesta

   Vastaa

   EU:n digitaalisen identiteetin ja lupalompakoiden avulla, jossa digieurot tulemme antamaan tällaisen vallan tälle samalle kansainväliselle porukalle.

   • Jupi

    Vastaa

    kohta saa jokainen vapaaehtoisesti sakon uhalla ostaa EUn hyväksymän valvontalaitteen, kohta varmaan pakollinen palovaroittimen ohella.

 • Minä

  Vastaa

  Ei ole Amazonin asia jakaa rangaistuksia uskomistaan rikoksista tai rikkomuksista, joten ei kun oikeuteen vaatimaan miljoonia amerikanmalliin.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Rasismi on tervettä järkeä. Ainoa oikea vastaus on: Kyllä, minulla on ja tulee olemaan rasistisia mielipiteitä, koska se on minun oikeuteni.

  Kenelläkään ei ole mitään velvollisuutta esimerkiksi rakastaa neekereitä. Tai työllistää heitä siksi, että he ovat neekereitä.

  Neekerit voisivat näyttää nyt ensin maailmasta EDES SWIDU YHDEN YHTEISÖN, jossa he elävät hyvin ilman ainuttakaan valkoista, tai ilman pienintäkään apua valkoisilta.

  Kenties Haiti? Kongo? Chicago? Tai mikä tahansa Kolmannen Maailman Perseenreikä?

  No, missä se on, se Musta Paratiisi? Kertokaa nyt, missä Musta Mies ja Nainen voi hyvin ympärillään vain mustia, ilman swidu ainoatakaan Valkoista? Siis Musta Mustassa Maassa ?

  Ei ole, se on illuusio, se on Juutalaisen Ylivallan Saatanallinen Sosiaalinen Swidun Konstruktio.

 • TT

  Vastaa

  Teknokommunismia pahimmillaan. Kohta myös Suomessa.

 • Musta ase

  Vastaa

  Tämä uutinen tuskin innoittaa älykodin rakentamiseen.

 • Nimetön

  Vastaa

  Digitalisaatio ja elektromagneettiset aseet mahdollistavat myös ihmisten kiduttamisen omissa kodeissaan. Monellekohan täälläkin on jo aiheutettu ”sydänkohtaus” tai ”aivoverenvuoto” näillä menetelmillä.

 • Jupi

  Vastaa

  todellinen älykäs veto on se saaressa oleva mökki ilman juoksevaa vettä eikä sähköä. On mukavaa, kunpa siellä pystyisi ympäri vuoden asua

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi