Tietoturva-ammattilaiset varoittavat: EU voi pyrkiä asentamaan haittaohjelmia vakoillakseen kansalaisten puhelimia

Euroopan johtajat ovat aiemmin kritisoineet muun muassa Kiinaa kansalaisten automatisoidusta massavalvonnasta, mutta nyt he itse tavoittelevat täysin samoja päämääriä.

Teknologia

Digitodayn mukaan Euroopan unioni saattaa kaavailla haittaohjelmien asentamista kansalaisten puhelimiin, jotta salatun viestiliikenteen vakoileminen helpottuisi. EU on tiukentanut viime vuosina kansalaisiin kohdistuvaa valvontaa ja kontrollia, jotta antiglobalistiset poliittiset liikkeet eivät kykenisi saamaan Euroopassa jalansijaa.

Huolet liittyvät EU:n chat control ‑lakialoitteeseen. Eurokraatit tahtovat kyetä purkamaan puhelinten ja muiden laitteiden välisen salatun viestiliikenteen, jotta viranomaiset kykenisivät seuraamaan, mitä poliittisesti ei-toivotut kansalaiset kulloinkin suunnittelevat.

Salatusta viestiliikenteestä on muodostunut eliitille ongelma, koska yhä useampi ihminen on vaihtanut tietoturvaltaan kehnot viestintätyökalut, kuten tekstiviestit, sähköpostit ja Facebook-viestit, tietoturvallisempiin vaihtoehtoihin, kuten Signaliin. Tämän vuoksi kansalaisten vakoilu on muuttunut haastavammaksi.

Kohti automatisoitua massavalvontaa

Digitoday kirjoittaa, että lakihankkeen ”pelätään purkavan pikaviestimien sekä muiden nettiviestimien salauksen ja antavan viranomaisille ja mahdolliselle automatisoidulle massavalvonnalle ’yleisavaimen’ nettiliikenteeseen”. Euroopan johtajat ovat aiemmin kritisoineet muun muassa Kiinaa kansalaisten automatisoidusta massavalvonnasta, mutta nyt he itse tavoittelevat täysin samoja päämääriä.

Digitodayn mukaan EU on ilmoittanut, että se ei tule kieltämään viestimien päästä päähän ‑salausta. Tämä tarkoittaa sitä, että valvonta tullaan mahdollisesti toteuttamaan asettamalla hakkerimaailmasta tuttuja vakoiluohjelmia kansalaisten puhelimiin.

”Yksi vaihtoehto on lukea viestintää ihmisten laitteilta käsin. Tämä edellyttäisi puhelimiin istutettavia ohjelmistoja, joita voitaisiin luonnehtia seuranta- tai vakoiluohjelmiksi,” Digitoday kirjoittaa. Muun muassa suomalainen F‑Secure-yhtiö on kritisoinut EU:n suunnitelmia ankarin sanoin.

Lähde: Digitoday

Euroopan unioni Massavalvonta Poliittinen vaino Teknologia Tietoturva Ulkomaat Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Nimetön

    Vastaa

    Taitaa applen teknologia olla ainut mihin viranomaiset eivät pääse käsiksi. Steve Jobs vihasi säännöstelyä ja viranomais kontrollia. Jos viranomainen takavarikoi puhelimen, iphone on ainut minkä suojauksia ei pysty murtamaan

    • Jupi

      Vastaa

      tuo koskee ainoastaan uusimpia malleja jossa viimeisin päivitys, eikä niissä yleensä mene muutamaa kuukautta enempää, niin aukeaa nekin

  • Testivakoiltu

    Vastaa

    ”Digitodayn mukaan EU on ilmoittanut, että se ei tule kieltämään viestimien päästä päähän ‑salausta. Tämä tarkoittaa sitä, että valvonta tullaan mahdollisesti toteuttamaan asettamalla hakkerimaailmasta tuttuja vakoiluohjelmia kansalaisten puhelimiin.

    ”Yksi vaihtoehto on lukea viestintää ihmisten laitteilta käsin. Tämä edellyttäisi puhelimiin istutettavia ohjelmistoja, joita voitaisiin luonnehtia seuranta- tai vakoiluohjelmiksi,” Digitoday kirjoittaa. ”

    Eiköhän tuollaiset ohjelmistot ole jo olleet monta vuotta vähintään ”testikäytössä” vaarallisimmaksi koettuja henkilöitä kohtaan ennen kuin ne lanseerataan laajemman kansanosan vakoiluun.

    Aivan samaa metodia käytti supo; ensin se vakoili laissa kielletyllä tavalla muutamaa kohteekseen valitsemaansa ja haki sitten näitä keinoja luvallisiksi eli eduskunnan hyväksymiksi laeiksi.

  • Nimetön

    Vastaa

    En paljoa tiedä tämän aiheen tiimoilta mutta luulisin että jos urakalla kaikki lähettelis massoittain turhia viestejä avainsanoilla höystettynä niin siinähän kyttäysmekanismi olisi ylityöllistettynä.. Joku viisaampi osaisi kertoa minua paremmin 🤔

  • Nimetön

    Vastaa

    Ensimmäistä ja viimeistä kertaa tulivat näkyviin Partisaanin jutut .
    ”Artikkeli” on mielestäni
    Venäläistä propagandaa.

    • Kyynikko

      Vastaa

      No jos näin on, niin sitten ”löysi sokeakin kana jyväsen”… Vai venäläistä propagandaa… Kenties sinun järjenjuoksullasi on parempikin, että jätät Partisaanin lahjakkaammille. Saattaa muuten tulla hankala diabetes olkapäähän.

    • GLGL

      Vastaa

      Vai propagandaa…

      Lännen valtamedia kouhkaa suut vaahdossa kiinalaisten vakoilevista verkkoliikennevehkeistä, mutta, jos jenkit tekevät samaa, siitä ollaan täysin hiljaa. Miksi? Kaksoisstandardit tympäisee.
      Käytännössä kaikki kännykät lähettävät identiofoitavaa tietoa ”kotiin”.
      (Toivottavasti Partisaani sallii linkin tässä)
      https://www.nitrokey.com/news/2023/smartphones-popular-qualcomm-chip-secretly-share-private-information-us-chip-maker

    • Late Lammas

      Vastaa

      Kannattaa pysyä aitauksessa, kun aidan ulkopuolella on paljon vaarallisempaa.

  • TT

    Vastaa

    Keskiverto kansalainen on digiorja. Ne jotka vielä potkivat vastaan, ovat jonkinlaisia muinaisjäänteitä ajalta, jolloin arvostettiin vapautta tai vaihtoehtoisesti kauneusarvoja. Esimerkiksi rakennuksissa oli paljon ylimääräisiä koristuksia. Ihmisillä oli tehokkuusjärjestelmän ulkopuolista aikaa näperrellä ”turhia” ulokkeita rakennuksiin ja käyttöesineisiin. 

    Maankiertäjistä puheenollen Suomessa näitä oli jossain vaiheessa aika paljon. Ne elättivät itseään luontaistaloudella metsästäen ja kalastaen tai satunnaistöillä, Viimeinen kulkujätkä kuoli kai pari vuosikymmentä sitten. Muutama alkoholisti tai nisti yrittää surkeasti jatkaa perinnettä. Muualla yhteiskunnassa naismainen ja äärisopeutuva orjamentaliteetti on täydellisesti voittanut. On turha rimpuilla vastaan.

  • Stasi 2.0

    Vastaa

    Massavalvonta ja kansalaisten kyttääminen tulee vain kasvamaan

    Ranska aloittaa kansalaisten valvonnan tekoälyn avulla
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d2829ad9-3f58-444f-a46a-d00b8519cea7

    Valtaosa on tietämätön esimerkiksi siitä, että maatalouden peltovalvonta toteutetaan tänä vuonna eusat satelliitilla, jonka kuvaamaa aineistoa tekoäly analysoi. Tekoalyn lähettämiin pyyntöihin pitää vastata Vipu-Mobiili ohjelman välityksellä älypuhelimella. Satelliitti valvontaa on tehty jo vuodesta 2021.

    Kehitys on erittäin huolestuttava ja se tulee lopulta johtamaan kiinan kaltaiseen kyttäämiseen ja sosiaaliseen pisteytysjärjestelmään. Kaiken tarkoitus on ihmisten hallinta. Lyhytnäköiset ja typerät, lobatut ja korruptoituneet virkamiehet sekä poliitikot eivät näe nenäänsä pidemmälle. Myös he ja heidän lapsensa ovat lopulta tämän sortokoneiston uhreja.

  • Salomon

    Vastaa

    Ööh.. noita luureja on kuunneltu siitä asti kun se keksittiin

  • Metsäkulman Murre

    Vastaa

    Puhelujen ja viestien tekoälyvalvonta johtaa viestinnän sisällön salaamiseen muilla keinoin. Viesti voidaan kätkeä näennäisesti täysin neutraaliin sisältöön. Mutta miten käy niille, jotka eivät koskaan ole ilmaiseet mitään poikkipuolista ajatusta hallintoa kohtaan. Voidaan päätyä tilanteeseen, jossa täydellistä poliittista oikeaoppisuutta pidetään epäilyttävänä ja rangaistuksen perusteena.

  • Nimetön

    Vastaa

    Keskuspankit ovat ottamassa rahankäytön kontrolliinsa.

    Näin se meille kaupataan:
    https://yle.fi/a/74–20028976

    Tulevaisuuden näkymiä:
    Keskuspankkien digitaaliraha CBDG ja digitaalilompakko mahdollistaa täyden kontrollin. Tähän yhdistetään tekoäly valvonta ja myöhemmin kansalaispalkka ja sosiaalinen pisteytys järjestelmä sekä henkilökohtainen hiilijalanjälkilaskuri. Digitaalilompakko sisältää lisäksi ajokortti, passi, vakuutus, vero, ja terveys ym. tietosi, jotka ovat halusit tai et järjestelmää hallitsevan keskuspankin käytössä.
    Digitaaliraha ja lompakko ”pakotetaan” käyttöön lisäämällä ”epäkäytännöllisten” ja ”epä- ekologisten” muovikorttien käyttömaksuja ja lopulta poistamalla ne käytöstä kokonaan.
    Käteinen raha, joka on jo nyt ilmaista ja anonyymiä poistetaan vähitellen käytöstä. Lopulta ei jää muuta, kun kännykkä aplikaatio, joka myöhemmin korvataan käteen asetettavalla sirulla.

    Hiilijalanjälkeen perustuva sosiaalinen pisteytysjärjestelmä palkitsee kiinan malliin kuuliaisia kansalaisia ja rankaisee niitä, jotka eivät suostu järjestelmän orjiksi. Voi vain kuvitella mitä tästä seuraa. Pakollisia hiiliveroja, jotka perustuvat reaaliaikaiseen tietoon ostoksistasi. Liikaa lihaa, liikaa yksityisautoilua, liikaa lentomatkustelua jne. Pakollisia terveysveroja, jotka perustuvat vakuutus ja terveystietoihin, paino-indeksiin tai ottamiesi rokote boostereiden määrään jne. jne. Pakollisia omaisuusveroja, mikäli et suostu olemaan onnellinen ja elämään korporaatioiden omistamassa vuokrasolussa ilman omaisuutta. 

    Whitney Webbin haastattelu: Digitaalinen vankila
    https://www.youtube.com/watch?v=G5sgbeLQLS4

    Loppu”kevennys” Beyond The Reset
    https://www.youtube.com/watch?v=vWkepoLUZfs

  • Suo sielä...

    Vastaa

    Ei tarvitse murtaa koska sielä on takaportti sepposen selällään amerikkaan koko ajan. Se nauhoittaa ja seuraa kaikkea mitä Iphonella teet.

    Sanoisin että AYYA on puhelin jota ei voi vakoilla. Varsinkin sillä viranomaisten omalla käyttiksellä. Tilasin jo sellaisen.

    Siihen asti käytän ATDT-komentoihin perustuvaa prosesori-puhelinta.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi