Elon Musk osti Twitterin – EU ja Britannia uhkailevat sanktioilla jos sananvapaus sallitaan

Musk kertoo olevansa "sananvapausabsolutisti."

Teknologia

Sananvapautta kannattavan Tesla-miljardööri Elon Muskin ostettua Twitterin, Euroopan unioni ja Iso-Britannia ovat jo uhkailleet sosiaalista mediaa sakoilla ja kiellolla, mikäli se ei taivu näiden vaatimuksiin sananvapauden rajoittamisesta.

Iso-Britannia esimerkiksi suunnittelee lakimuutosta, jolla kielletään sosiaalisessa mediassa laittoman materiaalin ohella myös ”haitallisen” sisällön jakaminen. Lakimuutos on saanut sananvapausaktiiveilta kritiikkiä nimenomaan siitä, että ”haitallinen sisältö” voi tarkoittaa käytännössä mitä tahansa, minkä hallitus keksii olevan haitallista.

”Twitterin ja kaikkien muidenkin sosiaalisten medioiden on puolustettava käyttäjiään. Olemme esittelemässä uusia verkkoturvallisuuslakeja suojellaksemme lapsia, ehkäistäksemme loukkaavaa käytöstä ja SUOJELLAKSEMME SANANVAPAUTTA,” brittihallituksen edustaja oli kehdannut sanoa.

Myös EU-komissaari Thierry Breton, oli sanonut Financial Times ‑lehden haastattelussa muistuttavansa Muskia: ”Me toivotamme kaikki tervetulleeksi ja olemme avoimia mutta meidän ehdoillamme. On sääntöjä, Elon. Ole tervetullut mutta nämä ovat sääntömme, Sinun sääntösi eivät päde täällä.”

Musk oli kommentoinut lausuntoja Twitter-tilillään sanoen. ”Äärimmäiset vastareaktiot sananvapautta pelkääviltä kertoo kaiken oleellisen.”

Lähde

Britannia Elon Musk Euroopan unioni Sananvapaus Sensuuri Sionismi Sosiaalinen media Talous Teknologia Twitter Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Salomon

  Vastaa

  Käytännössä sama. kun nyt pomppaisin valtaan ja ryhtyisin ”jakamaan” sääntöjä. Olis pikkusen kyyti kylmää

 • pöh

  Vastaa

  ”Ole tervetullut mutta nämä ovat sääntömme, Sinun sääntösi eivät päde täällä.”

  Niin näennäisesti on mielipiteen ja sananvapaus, kunhan muistaa olla samaa mieltä kun totalitarismia ajava epädemokraattinen eu.

 • TT

  Vastaa

  EU:n pikkuhitlerit ja ‑köppelssit tietää, mitä saa sanoa. EU:n orjakin saa aikanaan sen tietää. Kiitos Lipponen, kiitos Aho, kiitos Kokoomus, kiitos Hesari. Kivaan porukkaan meidät veitte.

  • goy

   Vastaa

   älä käytä hitlerin ja goebbelsin nimeä väärin kiitos

   • TT

    Vastaa

    Suomalaisilla ei ole mitään syytä lähteä palvomaan Hitlerin Saksaa. Tekivät hyvääkin, mutta myös töppäilivät paljon ja altistivat Saksan suurtuholle ja miehitykselle, joka ei ole vieläkään päättynyt. Sananvapauden tai ihmisoikeuksien mallimaa ei Natsi-Saksa koskaan ollut. Itse en missään nimessä lähde siihen, että Hitler yms. valkopestään eli kiepautetaan juutalaisten propaganda 180 astetta toiseen suuntaan.

    • Matti

     Vastaa

     Taitaa Suomella ja suomalaisilla sitten loppuviimein kuitenkin olla syy kehua A.Hitleriä.
     A.Hitler aluksi myi Suomen ja suomalaiset J.Stalinille mutta niin se mieli muuttui ja hän perui kaupat.
     1944 A.Hitler esti J.Stalinia toteuttamasta Suomen kansanmurhan.
     A.Hitleriä olivat auttamassa C.G.E.Mannerheim ja ratkaisevana tekijänä Suomen Armeijan korpisoturit ja kotirintaman naiset.

     KUNNIA HEILLE JOILLE KUNNIA KUULUU

     • Plääh

      Hitlerhän myi vain Viipuriin asti Kananksen ja tukikohdan Hankoon. Jo Bror Laurla on osoittanut, että näiin sen asian on täytynyt olla. Valtavirtatutkijatkin ovat kääntyneet sille kannalle, että lisäpöytäkirjassa ei ollut annettu oikeutta miehittää kokonaan edes Baltian maita saati Suomea.

      Länsimaat sensijaan yrittivät virallisestikin koko SUomen luovuttamista 1939 ja tosiasiassa salaa luovuttivatkin. Sitten yhdessä kai 1943 päätettiin toisin

    • Plääh

     Vastaa

     Ilman Hitleriä Saksa olisi tuhottu ilman sotaa. Ehkä koko Eurooppa sai lähes 100 vuotta elinaikaa lisää Hitlerin ansiosta. Mitkähän nämä töppäilyt ovat? Niitä on siis paljon? Lähinnä tulee mieleen liian lempeät otteet ja siten sotapetosten mahdollisuus vastarintaliikkeelle.

     Miksi kommunisteilla ja putinisteilla pitäisi olla sananvapaus? Tai rikollisilla vapaus tehdä rikoksia?

     Nimenomaan asioita tarkasteltaessa ilman propagandaa kaikki kääntyy 180 astetta

   • Jupi

    Vastaa

    Sen verran arvokkaita henkilöitä että sopisi ainakin isolla kirjaimella kirjoittaa nimi

 • Tyrsky

  Vastaa

  Sananvapaus on hyväksi. Toivottavasti Partisaani toteuttaa sitä itsekin kun me maltillisemmat kansallismieliset yritämme viesteillämme suitsia joukkomme yli-innokkaita ja ehkä jopa omaisuusvahinkoja toteuttavia hengenheimolaisiamme.

  • Hh1488

   Vastaa

   Mut ku niille maltilisrmille kansallismielisille, eli kabinetti nationalisteille on näitä keskustelu foorumeita joka paikassa.

 • Digitaalinen umpio, näkymätön vankila.

  Vastaa

  Käteisrahaa ei saa lopettaa. Kukaan ei näytä ymmärtävän miten tärkeä käteisraha on. Sen voi rinnastaa äänioikeuteen ja sananvapauteen.

  Digitaalinen yhteiskunta on myös valitettavan epäinhimillinen. Asioita ei saa hoidettua ilman digitaalisia toimintoja, silloin ollaan digivankilassa jossa on virtuaaliset kalterit.

  Digitaalinen raha ei saa lopettaa käteisrahaa!

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Riippumaton media on vallanpitäjille kauhistus ja siksi media halutaan pitää oman peukalon alla.

 • Irmgard

  Vastaa

  Sananvapuden vihollisilla on täysi paniikkimoodi päällä. Juoksentelevat ympyrää itkien ja kiljuen, repien samalla hiuksia päästään. Eu eli Pohjois-Korea 2.0 näyttää sensuuri vaatimuksillaan todelliset totalitaristiset hirviön kasvonsa. Minä pyydän, älkää vaietko sosiaalisessa mediassa vaikka meitä kuinka uhkailtaisiin tyrannien toimesta. Meillä on oikeus mielipiteisiimme sekä ajatuksiimme olivat ne ihan millaisia tahansa. Mikään mahti tässä maailmassa ei päätä meidän puolestamme eikä määrää mitä mieltä me olemme eri asioista ja ilmiöistä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi