EU pyrkii aloittamaan kansalaisten tiukennetun valvonnan ”digilompakolla”

Kansalaiset voivat luovuttaa myös kaikki salasanansa Brysselin ylläpitämän lompakon "suojattuun" salasananhallintaohjelmaan.

Teknologia

Euroopan unioni tahtoo kiristää entisestään kansalaisiin kohdistuvaa digitaalista vakoilua, joka on ottanut merkittäviä harppauksia koronakriisin aikana. Unioni kaavailee kansalaisille ”digilompakkoa”, jossa yhdistyisivät muun muassa liikkumiseen, viranomaisasioihin ja kuluttamiseen liittyvä data.

Digilompakko toteutettaisiin kännykkäsovelluksena, jonka avulla kansalaiset voisivat esimerkiksi tunnistautua viranomaisille, allekirjoittaa dokumentteja, äänestää ja hoitaa maksuja. Yksityisen palveluntarjoajan sijaan tietokantaa ylläpitäisi Euroopan unioni, joka voisi tiedonkeruun avulla rakentaa ennennäkemättömän tarkat profiilit kansalaisten tekemisistä, mieltymyksistä, sosiaalisista verkostoista ja poliittisista suuntautumisista.

Digilompakko säilöisi kuittien ohella esimerkiksi viranomaisten asiakirjoja. Lompakosta itsestään muodostuisi jokaisen EU-kansalaisen ”digitaalinen identiteetti” Brysselin kaavailujen mukaan. Sen avulla kansalaiset voisivat ”tunnistautua luotettavasti kaikissa EU-maissa”.

Kansalaiset voivat luovuttaa salasanansa sovelluksen hallintaan

Kansalaiset voivat luovuttaa myös kaikki salasanansa Brysselin ylläpitämän lompakon ”suojattuun” salasananhallintaohjelmaan. EU ei ole tahtonut kertoa suoraan, voiko esimerkiksi poliisi hyödyntää digilompakkoa kohdistaessaan pakkokeinoja kansalaisia kohtaan. Hiljaisuus merkinnee sitä, että lompakon todellinen tavoite on kuin onkin kansaan kohdistuvan vakoilun tehostaminen.

Vaikka kansalaisten yksityisyys rapautuisikin ennennäkemättömällä tavalla lompakon käyttöönoton yhteydessä, lupaa EU, että lompakon hyödyt kompensoivat haitat moninkertaisesti. Brysselin mukaan digilompakko tulee luomaan esimerkiksi 27 000 uutta työpaikkaa ja leikkaamaan EU:n hiilijalanjälkeä merkittävästi.

Lompakko tullaan todennäköisesti ottamaan käyttöön noin vuoden päästä. EU:n mukaan lompakon käyttö ei ainakaan alkuvaiheessa ole pakollista, mutta se on suositeltavaa kaikille kansalaisille.

Lähde: Yle

Euroopan unioni Poliisi Poliisin pakkokeinot Poliisivaltio Poliittiset viholliset Politiikka Talous Teknologia Tiedustelu Vakoilu Yhteiskunta Yksityisyydensuoja Yksityisyys

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • 421 god bless

    Vastaa

    Mistä nämä työpaikat oikein syntyvät. Ovatko oikeasti tuottavia vai pelkästään kohdistuvat tuotekehitykseen ja hallintoon. Vittu mitä paskaa

  • Vielä on vaihtoehtoja

    Vastaa

    Tämä on samanlainen kuin google-lompakko jonne ihmiset ovat jo nyt tallettaneet salasanansa ja tietonsa. Mutta nyt siis EU ajaa samaa asiaa, joka tarkoittanee että alusta on googlelta. Sitten voidaan vähän vaihdella tietoja ja hupsista, yksi taho tietää kaikki maailman ihmiset ja heidän tuttavansa. Ja helvetti on valmis.

    Eiköhän vaan nosteta sitä käteistä automaateilta jotta saadaan lisää rahaa kiertoon ja kulutukseen. Se on harmaa talous joka pitää rattaamme pyörimässä.

  • Erwin Vega

    Vastaa

    Lännessä me luulemme olevamme turvassa Neuvostoliiton kaltaiselta kommunismiyhteiskunnalta, mutta se on käytännössä jo tapahtumassa. Neuvostoliiton ihanneyhteiskuntaan pääsemiseksi oli teloitettava pienviljelijä-kulakkeja ja muita toisinajattelijoita, rakennettava vankileirejä ja vakoiltava jatkuvasti kansaa. Kirkot muutettiin navetoiksi. Vuoden 1917 vallankumouksen johtajat tulivat lännestä, amerikkalaiset pankit ja teollisuusyritykset rakensivat Neuvostoliittoa. Stalin oli vapaamuurari kuten Leninkin. Valtaosa vallankumouksen johtoportaasta ei edes ollut venäläisiä, joita kuoli kymmenin miljoonin. Mitä sitten? Sitä, että samat taustavoimat yrittävät uudestaan rakentaa uskontonsa temppeliä, nyt ensiksi mm. euvostoliittoa luciferiaanisen vapaamuurariuden ihanteiden mukaan. Muut maanosat seuraisivat perässä, askel askeleelta. Se on uusi maailmanjärjestys, jossa saat olla olemassa jos sinua pystytään vakoilemaan 247. Pakenimme kommunismia suoraan Salen ja Sannan ajamaan ansaan, lumedemokratiaan jota ollaan muuttamassa koko ajan enemmän ja enemmän Orwellilaiseksi dystopiaksi. On ihanaa kun kaikki palvovat loistavaa johtajaa, käyttävät bittirahaa ja ovat samaa mieltä. He piikittävät itsensä vuosittain nanoteknologiaruiskeilla 5G-pilvessä ja saattavat säilyä hengissä ellei sitten bittirahatili ja vuokra-asunto mene FB-bannin johdosta tauolle. Omaa asuntoa ei enää kuulemma tarvitse, olet onnellinen muutenkin.

  • Sakari P

    Vastaa

    Täydellinen siirtyminen digirahaan mahdollistaa, että valtio voi rajattomasti verottaa kansalaisiaan: nostetaan vain kansalaisten tililtä rahaa sen minkä «tarve vaatii».
    – Totaalinen kontrolli edellyttää myös kaikkien muiden maksuvälineiden kieltämistä. Esimerkiksi ulkomaan valuutan hallussapidon.

    Seuraavan vaiheen totaalinen kontrolli tarkoittaa kaiken vaihtokelpoisen omaisuuden hallussa pitämisen tekemistä luvalliseksi.
    – Esimerkiksi kauppaostosten kuljettaminen kaupasta kotiin vaatii erillisen luvan. Lupatodistuksena toimii digirahalla maksettu ostokuitti.
    – Reitiltä poikkeaminen on rangaistavaa, koska on mahdollista, että sukkahousujen ostamiseen oikeutettu henkilö poikkeaa naapurissa ja vaihtaa sukkahousut perunoihin tai purukumiin.
    – Tätä valvotaan «internet of things» ‑järjestelmän avulla. Siinä jokainen peruna on koodattu yksilöllisellä tunnuksella ja tunnuksettoman perunan hallussapito on rangaistavaa.

    Seuraava vaihe ei ehkä tule koskaan sillä järjestelmä romahtaa sitä ennen, mutta tyrannia silti on mahdollinen «lännessä».
    – Kannattaa tehdä pakosuunnitelma ja valmistelut, että tarvittaessa pystyy pakenemaan nopeasti rautaesiripun taakse.
    – Lapset pitää laittaa opiskelemaan kiinaa ja venäjää, koska juuri he ovat ne, joihin «suuri nollaus» iskee pahimmin. Eurooppalaiset kielet ovat vain kurjalistoa varten.

    On syytä jo nyt varautua tilanteeseen, mikä tulee vastaan digirahan myötä.
    – Varaa helposti piilotettavaa ja vaihtokelpoista omaisuutta: kultaa, hopeaa, …
    – Vanhat tietokoneet tulevat arvokkaiksi, koska niihin ei oltu vielä istutettu vakoiluhaittaohjelmia.

    – Yritä saada haltuusi ulkomaista valuuttaa ja digirahaa.
    – Kiinan ja Venäjän digirahakortti pitää yrittää hankkia heti ennen kuin sen hallussapito kielletään.

  • J. Jörgensen

    Vastaa

    Siinä vaiheessa jos tai kun tuommonen kyttäysviritys tulee pakolliseksi, on aika todeta, että nyt haatana riittää, ja haistattaa unionilla ja komissiolla p…t. Tai olisihan se itse asiassa ollut jo aikaa sitten, mutta kun meillä on päättäjinä ollut kiilusilmäisiä federalisteja, joiden päätösten ainoa motiivi on hillotolppa ryssälässä, niin eihän se ole mitenkään ollut mahdollista.

  • VMP!

    Vastaa

    Mikä helvetin pakkomielle näillä kusipäillä on kytätä ihmisten yksityiselämää?
    Eikö näillä oikeasti ole muuta puuhasteltavaa?

  • Minä

    Vastaa

    Salasanojen keruun motiivit kyllä ymmärtää ja osaa varoa niiden antamista moiselle kaalimaata vartioivalle pukille.

  • Seppo Lehto

    Vastaa

    Otan tilauksia vain käteisellä edeten, maksan vain käteisellä. Näillä opeilla jatkoon 😉 ja jatkossakin 😉
    Kuntavaaleissa Tampereella samoin mallina muille
    https://Valkoinen-kuntavaaliehdokas.blogspot.com

  • sotatila

    Vastaa

    ÄLKÄÄ KOSKAAN, ÄLKÄÄ IKINÄ LUOPUKO KÄTESRAHAN KÄYTÖSTÄ!

    Tämä on punainen viiva jonka yli järjestelmä ei saa jyrätä! Sillä ei ole merkitystä mitä joku pankki, viranomainen tai petturi lainsäätäjä sanoo. Vain sillä on merkitystä mitä ME sanomme. Ja päättäjien on yksinkertaisesti tätä meidän tahtoa noudatettava. Joko hyvällä tai pahalla.

    ”Kuinka onkin aina niin, että ne jotka haluavat taata ”turvallisuutemme” haluavat palkaksi vapautemme? Vastaus piilee siinä, että tuon kaltaisten toimijoiden päämääränä on tehdä ihmisistä tarkkailun ja valvonnan orjia sekä kytkeä kansalaiset pankkiriippuvuuteen.”

    http://jukkahankamaki.blogspot.com/2019/07/ala-koskaan-luovu-kateisen-rahan.html?m=1

  • VP

    Vastaa

    Jos sä käytät Googlen, Microsoftin tai muun ison teknojätin maksupalveluita niin sä käytät jo vastaavaa palvelua. Ainoa ero on, että et voi kontrolloida tietojasi palvelussa samalla tavalla. Mikä ihmeen helvetti tässä nyt on ongelmana? Se että EU tekee tämän? Onko se parempi että joku Amerikkalainen vittusaatanayritys tekee tämän?

  • Martti Taimen

    Vastaa

    Ei ole älypuhelinta ei nettiä

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi