Nyt se on virallista: Poliittinen vakaumus näkyy kasvoista

Tutkimustulokset tukevat myös monien kansallismielisten tekemiä arkisia havaintoja poliittisten vihollistensa kasvonpiirteistä.

Teknologia

Tunnistatko tämän rouvan poliittisen vakaumuksen?

Tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa, että tietokone pystyy ennustamaan ihmisten poliittisen suuntautumisen kasvokuvien perusteella hämmästyttävällä todennäköisyydellä, uutisoi Helsingin Sanomat. Tutkimuksessa käytetty algoritmi erotteli yhteensä yli miljoona ihmistä konservatiiveihin ja liberaaleihin näiden kasvokuvien perusteella.

Kuvat ja tiedot henkilöiden poliittisesta vakaumuksesta kerättiin muun muassa treffisivustoilta ja muilta sosiaalisen median alustoilta. Tietokone erotteli ihmiset poliittisiin leireihin kasvojen perusteella, minkä jälkeen tiedemiehet vertasivat tietokoneen valintoja henkilöiden itse ilmoittamiin poliittisiin kantoihin.

Algoritmi ennusti poliittisen kannat kasvojen perusteella 72 prosentin tarkkuudella. Tarkkuuden kannalta eroa ei juurikaan ollut siinä, mistä maasta kohdehenkilö oli kotoisin tai miltä sosiaalisen median alustalta hänen tietonsa oli otettu.

”Algoritmit käyvät läpi niin suuria tietomääriä, ettei kukaan ihminen pysty vastaavaan. Siksi tällainen teknologia päihittää ihmisen visuaalisissa tehtävissä”, tutkimustiimiä johtanut Michal Kosinski kommentoi Psypost-lehdelle.

Kasvotunnistusteknologia on tutkijoiden mukaan esimerkiksi sadan kysymyksen persoonallisuustestiä tarkempi ennustamaan kohdehenkilön poliittisen vakaumuksen. Tutkimustulokset tukevat myös monien kansallismielisten tekemiä arkisia havaintoja poliittisten vihollistensa kasvonpiirteistä.

Lähde: Helsingin Sanomat

Algoritmit Kasvojentunnistusteknologia Konservatiivit Liberaalit Poliittiset viholliset Politiikka Teknologia Tiede & luonto Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Joo

  Vastaa

  Näkeehän sen nykyään jo kaukaa jos jollakin on joku älyttömällä värillä värjätty tukka (kuten sininen, vihreä & punainen jne) ja naama norsunvitulla että kyseessä on joku uusmarxisti.

 • Minä

  Vastaa

  No nyt voidaan se kuuluisa pärstäkerroin hoitaa tietokoneella mitaten.

 • peku

  Vastaa

  Suomessa taas asuinalue jotenkin vaikuttaa miten koronaa on sairastettu. Tuolta löytyy Helsingin tiedot kartalla miten eri alueilla Koronaa on: https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/sote-palvelut/korona-tilanne/
  Postinumeroalueet löytyy taulukosta: https://www.hel.fi/static/helsinki/korona/koronavirustartunnat-20210310.pdf
  Useampia satoja uusia (ja tietysti myös vanhoja) tartuntoja löytyy Etelä-Vuosaaresta (mm. Meri-Rastila, Rastila), Kontulasta ja Myllypurosta. Muilla alueilla tautia on reilusti vähemmän?!

  Vantaalla julkaistut tilastot on vähän huonommassa muodossa, mutta ”mielenkiintoinen asia” sieltäkin selviää: https://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut/paivystys/koronavirus/vantaan_koronavirustilanne Tartuntoja on eniten Myyrmäessä, Hakunilassa ja Tikkurilassa. 

  Turussa tilastoja ei ole julkaistu ollenkaan vaan sieltä löytyy tietoa missä kaupungin laitoksissa on ollut tartuntoja: https://www.turku.fi/korona/tartunnat-ja-altistukset Tuossa ei oikein ole informaatiota, mutta Varissuon koulun 7 uutta tartuntaa 15.2. ”pomppaa silmään”. Turun Sanomissa asiaa on uutisoitu 4.3. : https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5242308/Naille+Turun+alueille+koronatartunnat+keskittyvat++erityisesti+kolme+postinumeroaluetta+dominoi+tilastoja Sieltä näkee ilman rekisteröitymistä alkutekstin, jossa sanotaan, että tilastojen kärkeen tartunnoissa nousee Varissuo ja Pääskyvuori. Kolmatta aluetta ei enää näe jutusta. Tuolla kuitenkin kerrotaan, että viime vuoden lopulla koronaa on torjuttu yhteistyössä ”erilaisten” toimijoiden kanssa: https://aamuset.fi/artikkeli/5136261/Turku+taltuttaa+koronaepidemiaa+yhteistyolla+imaamien+ja+muiden+maahanmuuttajien+vaikuttajien+kanssa noilla samoilla alueilla.

  Nuo Helsingin alueet on erittäin tunnettuja ’rikkaasta kulttuuristaan’ ja vauhdikkaasta menosta. Samoin Vantaakin alueet on melko ’monimuotoisia’. Vaikkapa Hakunilasta on juttua tuolla: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201809042201165874 Turunkin alueet on ’rikkaita seutuja’.

  Pitääköhän nyt sitten noiden muutamien ”ei-kontrollissa pysyvien” alueiden vuoksi vaaleja siirrellä ja alkaa julistamaan muitakin alueita koskevia ulkonaliikkumiskieltoja? Uutisointi on pitkälti sitä, että Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa koronaa esiintyy valtavasti, mutta ‑pääosa- Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueista on samassa tilanteessa kuin muu Suomi. Minkähän takia noista ”paljon sairastavista asuinaleista” ei ollenkaan uutisoida. Tosin rivien välistä tarkkaavainen on huomannut, että asia on tiedossa. Nimittääin useamman kerran on puhuttu rokotusten painottamisesta alueille, joissa niillä olisi eniten merkitystä. Eli siis alueille, joilla Koronaa on paljon. Puhuttiin kauniisti tietyistä ’postinumeroalueista’. Olisiko oikea termi ollut muutamat ”ghetto alueet”?

 • ms

  Vastaa

  Poliittista suuntautuneisuutta mittaava tietokoneen algoritmit tulee olemaan loistava terrorin väline valtioiden suorittamaan poliittiseen vainoon, josta stasi saattoi vain unelmoida. Skinheadien hävittyä katukuvasta on kansallismielisten ja yleisesti väärinajattelevien ihmisten tunnistaminen kadulla vaikeaa. Valtioiden muuttuessa enemmän uuskommunistisiksi on tärkeätä tietää kansalaistensa poliittinen vakaumus, jotta ”valtion viholliset” saadaan eliminoitua.

  Kun katselee näitä uuskommari vässyköitä, joiden kasvoista paistaa (mielialalääkkeidenkin takaa) inho, puhdas ja patoutunut ihmisviha,
  tulee tietokoneen algoritmit tunnistamaan heidät todennäköisesti konservatiiveiksi, ellei tietokone sekoa heidän ristiriitaisesta olemuksesta.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Onko jossakin nyt onnistuttu risteyttämään marsu, sika ja palokärki..? Mutta joo, ruma aate vetää puoleensa rumia ihmisiä ja päin vastoin, siksi oikeistolaiset eli menestyjät ovat pääsääntöisesti hyvännäköisiä ja vasemmistolaiset kateelliset luuserit rumia. 

  https://sarastuslehti.com/2018/09/27/miksi-me-naytamme-niin-hyvalta/

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Ei mikään yllättävä uutinen. Homoilla sanotaan olevan ”gaydar” /homotutka, jolla tunnistavat toisensa ja samoin on myös olemassa ”jewdar” juutalaistutka, jolla juutalaisen tunnistaa väkijoukosta.

  • Seppo Lehto

   Vastaa

   Ei mitään kummallista, minä olen haistanut neekerin sisätiloissa n 20 m päästä Tampereen yliopiston naulakoilta kun oli aulan tietokoneilla, ryssän aistinut ennenkuin on sanonut sanaakaan n 10–15 m päästä, tänään viimeksi Prismassa. Kiinalaisen yhteistyökumppanin haistoin oven läpi (teentuoksu)

   Seppo Lehto

   • Tikkakosken Manne

    Vastaa

    Mustat dunkkaa tykimmin.

 • sotatila

  Vastaa

  Eduskunnassa on vain yksi lainsäätäjä joka ymmärtää historian suurimman vedätyksen, koronakusetuksen.

  Ollaan rehellisiä itsellemme ja todetaan että todennäköisesti tästä tilanteesta ei ole ulospääsyä poliittisella ratkaisulla.

  Toisin sanoen vaaleilla ja äänestämisellä ei päästä tästä tilanteesta kuin vielä syvempään kuoppaan. 

  Suomessa ei ole yhtäkään puoluetta joka olisi valmis lopettamaan korona vedätyksen.

  Uskaltakaa ajatella että joudumme käyttämään muita keinoja – ennen kuin on liian myöhäistä, ennen kuin petolliset päättäjät ovat tuhonneet tämän maan. Hallituksen mielenvikaiset puheet siitä että tilanne voi jatkua vielä vuosia pitäisi laittaa liikkeelle kaikki jotka ovat valmiita hakemaan ratkaisua muilla keinoin kuin äänestämällä. 

  Ainakin Suomessa johtavat poliitikot ovat osa ongelmaa, eivät ratkaisua.

 • Kyynikko

  Vastaa

  Armahtihan Breivik Norjalaisella saarella nuoren naisen todeten tälle suoraan, ettei hän näytä demarilta.

 • Latukone

  Vastaa

  Kas kas, uskaltaakohan sama pulju tutkia näkyykö älykkyys ihonväristä? Eikö nämä kaksi asiaa olisi suhteessa vastaavia tutkimuskohteita. Vanhasen Tatu tosin on jo tutkinut ja tulokset on tieteellisesti tarkistettu.

 • juha.

  Vastaa

  Tämä merkitsee valvontayhteiskunnassa kuten jo Kiinassa tapahtuu ihmisten jaottelemista pärstän perusteella valvontakameroiden toimesta poliittisesti. Eli poliittiselle totalitarismille ”vahingolliset” ja ”vaaralliset” yksilöt voidaan ottaa eritysvalvontaan ja heidän harmittomat liikkeensäkin muuttuvat 1930-luvun stalinmaisessa harhaisuudessa rikokseksi hallintoa ja kanssaihmisiä vastaan, joka yltää leikiten terroristi luokkaan!!!
  Pitänee sitten muutua ”suvakiksi” ulkoisesti. Kumpa Jouko Turkan teatterikoulu olisi vielä voimissaan. Sen kun olisi L:n papereilla suorittanut niin olisi saanut Nobelin R(ä)auhanpalkinnon pelkällä oven pieleen nojaamisella!

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   ”Kumpa Jouko Turkan teatterikoulu olisi vielä voimissaan.” – No kyllähän ainakin koulukunta näyttää olevan voimissaan sikäli mikäli kun vihervasemmiston ja kaiken maailman Black Lies Matter- ja eloapinoita katsoo; alkukantaiset, kuin vauvan primaali-ilmeet kommunikoinnissa voimakkaita tunteita ilmentämässä siinä missä tunteet myös toimintaa ohjaamassa, rääkyminen ja räkä sekä ylielehdintä keskustelukeinoina.

 • sotatila

  Vastaa

  Tämän pitäisi olla etusivun uutinen kaikissa medioissa. Mutta se ei ole koska valtavalhe media on rikollisen globaali eliitin hallinnassa.

  Rokote on hengenvaarallinen.

  Se huomataan nyt viiveellä kun rokotteen tappavat vaikutukset niittävät ruumiskasoja.

  Videossa on tekstitys suomeksi. 

  https://tokentube.net/v/2237910868/Tietoa-uudesta-koronarokotteesta—Dr–Sherri-Tenpenny—Rapsodia-fi–tekstitys

  (Se joka vaatii pakkorokottamista syyllistyy joukkomurhan avunantoon ja/tai terrorismiin)

 • Mistä tiedätte että se on rouva?

  Vastaa

  Mutta tunnistan kyllä.Veikkaan että Polpolla duunissa, kyllä vihapuhejahti selvästi näkyy naamasta.

 • Eikka Kettunen

  Vastaa

  Kyseessä on perin agressiivisesti käyttäytyvä feministi, joka tykkää lipitellä viiniä toisten ylijäämäsiskojen seurassa ja hokea toimittajille mielenosoituksissa ” shut to fuck up ” kuin mielipuolinen papukaija.

 • Juha

  Vastaa

  Kyllähän näistä kommunisteista tiettyjä yhteisiä piirteitä löytyy.. 

  https://communismblog.wordpress.com/2014/12/11/list-of-communist-jews/

 • Manna Surin Surin SeSeSeko

  Vastaa

  Sanna tervehtii tätä totalitaristien märkää unta suurin Stalin tervehdyksin! Nyt on todella helppoa jatkossa punavihreiden ryhtyä toteuttamaan fantasiaansa opposition ja väärin ajattelevien leirityksestä. Mitähän hallinto keksii kun leirit täyttyvät? Yli puolet suomalaisista kun ajattelee väärin. Ehkä huulikiilto-hallituksella on jokin lopullinen ratkaisu jo katsottuna oppositio-ongelmaan?

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Koska edes vassari ei voi olla niin tyhmä että suunnittelisi ja alustaisi ”lailliset” keinot ja polut tiedotuksen haltuunottamiseen, liikkumis- ja kokoontumis- eli käytännössä mielenosoituskieltoineen, eli totaalisen vallan anastamiseen ”poikkeustilan” nojalla ja jättäisi nämä työkalut jollekin seuraavalle hallinnolle, voi jo pahaa pelätä että juuri vassarit tulevat näitä kohtapuoliin käyttämään. Ja sama lainsäädäntöprojektihan tämän ”koronan” varjolla on jo tapahtunut lähes jokaisessa (länsi) maassa.

 • *Sarkasmivaroitus*

  Vastaa

  Pystyn 100% osumatarkkuudella tunnistamaan demari, kepu, kokkari, vihervasemmisto ja persuäänestäjät. Kaikki näyttävät yhtä fiksuilta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi