Twitterin toimitusjohtaja salaa kuvatulla videolla: Sensuuri tulee kasvamaan

Jopa miljoonat ihmiset ovat siirtyneet pois Twitterin kaltaisista palveluista ja liittyneet muun muassa Gabiin ja Telegramiin.

Teknologia

Jack Dorsey.

Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey tunnustaa salaa kuvatulla videolla, että palvelun sensuuri tulee vain kasvamaan Donald Trumpin tilin jäädyttämisen jälkeen. Videon on kuvannut Dorseyn oma alainen.

”Olemme keskittyneet tällä hetkellä yhteen tiliin [Donald Trumpin tili], mutta se tulee olemaan paljon suurempaa ja pitkäaikaisempaa, kuin vain yksi tili, ja se tulee jatkumaan pidempään kuin vain yhden päivän – – Meidän tulee ajatella tätä paljon pidemmällä aikavälillä.”

Vaikka Twitter markkinoi itseään sananvapautta kunnioittavana alustana, suunnittelee se siis pitkäaikaista sensuurikampanjaa, jonka uhreja ovat konservatiiviset ihmiset.

Tekopyhä suhde sensuuriin

Vastikään Twitter tuomitsi internetsensuurin liittyen Ugandan vaaleihin. Tekopyhä tuomitseminen julkistettiin vain muutama päivä sen jälkeen, kun Twitter laittoi uuden vaihteen silmään omassa sensuurikampanjassaan.

Sensuurin kannattajien mukaan Twitter voi yksityisenä yhtiönä päättää itse, minkälaista sisältöä se antaa alustallaan julkaista. Kuitenkin käytännössä jättimäisillä somepalveluilla on valtavaa valtaa ihmisten tavoittamisen suhteen, minkä vuoksi sensurointi on käytännössä esimerkiksi vaaleihin vaikuttamista.

Jopa miljoonat ihmiset ovat siirtyneet pois Twitterin kaltaisista palveluista ja liittyneet muun muassa Gabiin ja Telegramiin.

Jos alla oleva video ei näy selaimellasi, katso se suoraan tästä linkistä: https://mobile.twitter.com/Project_Veritas/status/1349857189641510912

Donald Trump Gab Internet Jack Dorsey Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Sananvapaus Sensuuri Sosiaalinen media Teknologia Telegram Twitter Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Los6666

  Vastaa

  fuck twatter…

 • Puolueeton

  Vastaa

  Twitter kannattaa tietenkin niitä yhteisöjä, jotka maksavat witterin kulut ja jakamat osingot. Twitter on ilmainen käyttäjilleen, pitää vain kirjautua ja antaa kirjautujan tiedot. Kun kirjautuja kirjoittelee witteriin tai lukee twitteriä, twitterin aliohjelmat panevat kaiken muistiin ja analysoivat kirjoittajaa ja twitterin käyttäjäryhmien tavoitteita ja haluja. Twitter saa sitten rahoitusta myymällä tietoja kaupallisille yrityksille. 

  Elleivät kaupalliset yritykset hyötyisi tiedoista, ostot loppuisivat. Kun tietojen ostajat hyötyvät myymällä tarpeellista tai tarpeetonta tavaraa saamiensa tietojen tähden, ne jatkavat maksamista. On siis selvää, että twitter halua ylläpitää globaalia vapaakauppaa ja toimii sen mukaisesti ja sensuroi, jos katsoo siitä olevan rahallista hyötyä toiminalleen. Vain typerykset liittyvät ilmasiin internet palvelimiin, kaikkai ne käyttäjät liittyjää hyväkseen myymällä tietoa kaupallisille yrityksille.

 • Luusalmi

  Vastaa

  On se rohkee mies, tollasten lausuntojen jälkeen joku herkkä hermosempi voi kaivaa mut kansa esiin ja tähän hänen tykönsä.. Ristus että tää on naurettavaa..

 • Luusalmi

  Vastaa

  On se rohkee mies, tollasten lausuntojen jälkeen joku herkkä hermosempi voi kaivaa mutkansa esiin ja tähdätä hänen tykönsä.. Ristus että tää on naurettavaa..

 • Eikka

  Vastaa

  Twitter ei ole osa sosiaalista mediaa, vaan osa sosialistista mediaa.

 • Jami

  Vastaa

  Vaikka kuinka kannattaisi sananvapautta, niin aivan kaikkea sontaa ei silti tarvitse – eikä pidäkään – julkaista.

 • Suomen Radioamatööriliitto

  Vastaa

  Morsen aakkosia voi hyödyntää myös salakirjoituksissa.

 • Tauski

  Vastaa

  James Hirvisaaren toteamuksella:Vain valhe tarvitsee sensuuria suojakseen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi