Sosiaalisessa mediassa mullistuksia – ihmiset virtaavat sensuroimattomiin palveluihin

Etenkin Gab ja Telegram ovat olleet kovassa nosteessa viime päivinä.

Teknologia

Sosiaalisessa mediassa vanhat jätit kokevat parhaillaan massiivista käyttäjien siirtymää uudempiin, sensuroimattomiin palveluihin. Syynä tälle on pitkään jatkunut epäkunnioitus vanhojen jättien käyttäjiä kohtaan, sillä ihmisiä sensuroidaan, vaikka nämä eivät rikkoisi mitään lakia. Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin sensurointi lähes kaikilta alustoilta laukaisi nyt laajan siirtymisen uusiin palveluihin.

Etenkin sensuurista vapaat palvelut Gab ja Telegram ovat kokeneet varsinaisen kävijäryntäyksen viimeisen viikon aikana. Molempiin palveluihin on tullut miljoonia uusia käyttäjiä. Molemmat palvelut lupaavat, etteivät ne sorru painostuksen alla sensuroimaan ihmisten mielipiteitä.

Gab on Twitterin kaltainen palvelu, kun taas Telegram on WhatsAppin kaltainen palvelu sillä erotuksella, että se toimii avoimella lähdekoodilla ja lupailee vahvaa kryptausta chateissaan. Lisäksi palvelussa voi perustaa oman ”tykkäyssivun”, jolloin kuka tahansa voi seurata sivulla julkaistavaa materiaalia, vastaavasti kuten Facebookissa. 

Telegramista löytyykin hyvin paljon kansallismielisiä sivuja niin suomeksi, englanniksi kuin muillakin kielillä. Lisäksi Telegram mahdollistaa anonyymin käyttämisen, jolloin vakoileminen sitä kautta on merkittävästi hankalampaa kuin vaikkapa Facebookin kautta.

Twitterin osakkeet laskivatkin Donald Trumpin ulos heittämisen jälkeen niin paljon, että yhtiö menetti arvostaan ainakin viisi miljardia dollaria. Myös muut somejätit ovat kohdanneet osakkeiden arvon laskua.

Myös WhatsApp vastatuulessa

Myös WhatsApp on kokenut käyttäjäkatoa. Palvelu ilmoitti vastikään muuttavansa käyttöehtojaan. Vaikka Facebookin omistama WhatsApp lupaa käyttäjilleen tietoturvallista viestintää, sai uudet käyttöehdot monet vakuuttuneeksi siitä, ettei asia ole näin. Ihmiset eivät luota palvelun kryptaukseen ja moni hylkäsikin sen.

Ainakin tietoturvallisena markkinoitu Signal on kokenut jättiläismäistä kasvua viimeisen viikon aikana. Moni suositteleekin WhatsAppin käyttäjiä siirtymään muiden chat-palveluiden pariin tietoturvan vuoksi. Sosiaalisessa mediassa suositellaan ihmisiä esimerkiksi siirtämään WhatsAppin ryhmächatit muille alustoille.

Myös Partisaani suosittelee tukemaan muita palveluita

Myös Partisaanin toimitus suosittelee lukijoitaan tukemaan kansallismielisille ystävällisiä palveluita ja näin äänestämään jaloillaan. Somejättien sensuuri on käynyt nyt käsiksi isolla profiililla myös maltillisiin konservatiiveihin, mikä pakottaa heidät siirtymään muihin palveluihin.

Uudet palvelut toimivat hyvänä alustana tavoittaa radikalisoitavaa väkeä rakentamalla siltoja maltillisempien ja radikaalimpien välille sensuroimattomalla alustalla. Olisi typerää olla käyttämättä mahdollisuutta hyväkseen!

Donald Trump Facebook Gab Poliittinen vaino Politiikka Sensuuri Signal Teknologia Telegram Twitter Whatsapp Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Use Signal ‑Elon Musk

 • ni

  Vastaa

  Onko Partisaani Gabissa?

 • joku

  Vastaa

  Myös Firefox ilmoitti tekevänsä kaikkensa poistaakseen konservatiivit netistä /1/. Tästä uutisesta voi spekuloida alkaako Firefox estämään konservatiivisiä sivuja selain tasolla. Itse latasin vihdoin Brave-selaimen, koska tällaisten uutisten jälkeen ei Firefoxin softaan voi enää luottaa. Ties vaikka Firefox alkaisi taustalla keräämään käyttäjätietoja ja vierailtuja sivuja.

  /1/ https://www.breitbart.com/politics/2021/01/10/mozilla-chairwoman-we-need-more-than-deplatforming/

 • Evplasse

  Vastaa

  Sen lauluja laulat kenen leipää syöt, eli pavelinkeskusten omistajat määrittelevät käyttäjät. Toivon itsekkin pystyväni siirtymään pois google sta ja youtube sta signaalin käyttäjäksi jo siirryin. Olemme menossa kohti idioluutiota ja ties mihin.

  • Patrik

   Vastaa

   Missään ei kerrota yhtiön kotipaikkaa ja vaatii toimiakseen tunnistautumisen. Eli ujo oy säätiö toimii usassa ja omaa takaportin pentagon valvoo. Telegram parempi muttei varma

 • Huppelis

  Vastaa

  Tänne ei pääse mikäli haku on partisaani.com. Sivustolla https://vk.com/partisaanimedia on linkki https://vk.com/away.php?to=https%3A%2F%2Fwww.partisaani.com%2F&cc_key= joka on ainoa keino päästä tänne.

  • Vielä pääsee

   Vastaa

   Öööö… nyt en ymmärrä. Jos kirjoitan selaimen osoitekenttään partisaani.com niin tulee perille. Tai jos kirjoitan hakukoneeseen (startpage.com) partisaani.com niin se on ensimmäisenä. Ja jos kirjoitan vk:ssa partisaani niin se on ensimmäinen yhteisö.

   Siis, mistä ei pääse ja mihin?

  • "selaimen osoitekenttään partisaani.com"

   Vastaa

   Käytössä Tails Linux. Kolmas päivä peräkkäin kun sivustolle partisaani.com pääsen kivutta. Cloudflare taitaa olla partisaani.com sivustolla käytössä ja olettaisin tähän liittyvän kokemani. Ehkä serverillä on ruuhkaa mutta kirjoitettuani tänne kommentin (Huppelis
   13.1.2021 klo 21:27) kaikki ongelmat katosivat.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi