EU vaatii viranomaisille urkintaoikeutta kryptattuja viestintäsovelluksia käyttävien keskusteluihin

Viime aikoina tapahtuneet islamilaiset terrori-iskut ovat toimineet EU:lle tekosyynä kryptauskysymyksen käsittelyyn ottamiselle.

Teknologia

Euroopan unioni haluaa julkaisemansa kryptausta käsittelevän asiakirjan mukaan lakimuutoksella pakottaa kryptausta käyttävät viestintäsovellukset, kuten WhatsAppin ja Signalin luomaan palveluihinsa takaportin, jotta viranomaiset pääsevät näin kansalaisten keskusteluihin käsiksi.

Julkaistussa kryptausta käsittelevässä asiakirjassa nimeltä ”Turvallisuutta kryptauksen kautta ja turvallisuutta kryptauksesta huolimatta” EU kauniisti lupailee voivansa urkkia kansalaisiaan ja samalla kuitenkin ylläpitää yksityisyydensuojaa:

”Yksityisyyden ja viestinnän turvallisuuden suojeleminen kryptauksen kautta, samalla ylläpitäen viranomaisten esteetöntä mahdollisuutta oikeutettuun tiedon keräämiseen taistelussa järjestäytynyttä rikollisuutta ja terrorismia vastaan, myös digitaalisessa maailmassa, on äärimmäisen tärkeää. Kaikki käytetyt toimenpiteet tulee tasapainottaa näiden välillä.”

Periaate tulee siis ilmeisesti käytännössä olemaan: ”Jos sinulla ei ole salattavaa, sinulla ei ole pelättävää.”

Viime aikoina tapahtuneet islamilaiset terrori-iskut ovat toimineet EU:lle tekosyynä kryptauskysymyksen käsittelyyn ottamiselle. Sen sijaan, että geeneiltään eurooppalaisille pääosin vieraat muslimit poistettaisiin mantereelta, tai otettaisiin erityisen valvonnan alle, viranomaisille annetaan lisää oikeuksia urkkia tavallisten kansalaisen yksityiselämää.

Lähde: Breitbart

Euroopan unioni Internet Kotimaa Poliisi Poliisivaltio Poliittinen vaino Poliittiset viholliset PolPo Teknologia Terrorismi Tiedustelu Tiedustelupalvelut Vakoilu Yhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ensa no Kuka

  Vastaa

  Tuo takaporttiratkaisu ei aukaise sanomia, jos sanomien lähettäjä ja vastaanottaja kryptaavat sanomansa itse. Voivat vaikka puhua niitä näitä ja sisällyttää puheeseensa ennalta sovittuja arkisia ilmaisuja, joiden todellisen merkityksen he itse tietävät. Sama soveltuu myös netin yli menevään tekstiin, elleivät itse kryptaa. 

  Paras kryptaus lienee sellaista, ettei kryptatun viestin näkijä tajua sen sisältävän jotain erikoista. Jos viestin eri osat kulkevat eriaikaisesti eri kanavia pitkiä ja kootaan yhteen vastaanottajapäässä, niin sanoman aukaisu muuttunee mahdottomaksi. 

  Ihmisillä tulisi olla muuta tekemistä kuin pahanteko ja kyylääminen. Se on loputon suo, joka vie kaiken energian.

 • realisti-49

  Vastaa

  Jukka-Pekka Rahkonen kertoo videolla mitä islam on ja millainen oli muhammed.
  Levittäkää tuota videota, jotta ihmiset ymmärtävät ettei ole olemassa ns. maltillista islamia.

  https://www.youtube.com/watch?v=pmZEi9gOYmw

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi