EU: Kansalaisten autojen sijainteja valvottava reaaliajassa

Autojen valvonta tarkoittaa käytännössä kansalaisten vakoilua.

Teknologia

Euroopan unioni pyrkii kiristämään kansalaisiin kohdistuvaa vakoilua ilmastonmuutoshysterian varjolla. Euroopan komission mukaan ajoneuvojen ilmastohaittoja voitaisiin ”torjua” seuraamalla jokaisen auton liikkeitä langattomalla vakoiluteknologialla.

Suomen valtioneuvosto on alkanut käsitellä aihetta tänä kesänä. Komission ehdotuksen mukaan henkilöautojen ja kevyiden hyötyajoneuvojen ajonaikaisia polttoaineen tai energian kulutusta tulisi alkaa valvoa entistä tehokkaammin. Autojen valvonta tarkoittaa käytännössä kansalaisten vakoilua.

EU vaatii, että hiilidioksidipäästöjen leikkaamiseksi jäsenmaiden on ryhdyttävä ilmoittamaan ajoneuvojen seurantatietoja yhteiseen tietokantaan.

Kohti poliisivaltiota

Suomen hallitus puolestaan vaatii Verkkouutisten mukaan oma-aloitteisesti, ”että EU:ssa voidaan entistä paremmin seurata ajoneuvojen todellisia ajonaikaisia kulutustietoja suhteessa tyyppihyväksyntätietoihin”.

Käytännössä seuranta suoritetaan suoraan ajoneuvoista tapahtuvalla langattomalla tiedonsiirrolla. Suomen hallitus toimii jälleen EU:n mallioppilaana ajaessaan kansalaisten yksityisyydensuojan purkamista.

Käytännössä kyse on jälleen yhdestä askeleesta kohti poliisivaltiota. Kun kaikkien ajoneuvojen sijaintihistoria on tallennettu yhteen tietokantaan, on poliittisen poliisin (PolPo) helppo selvittää ”ei-toivottujen” kansalaisten rutiinit, ystäväpiiri ja elämäntavat. Vakoilemalla kansaa eliitti pyrkii tekemään toisinajattelijoiden elämästä päivä päivältä hankalampaa ja vaarallisempaa.

Lähde: Verkkouutiset

Euroopan unioni Poliittiset viholliset Politiikka Teknologia Tietoturva Vakoilu Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Vuosi 1984 on myöhässä mutta lähenee joka päivä.

 • Immo Ikonen

  Vastaa

  Vakoilu NL tyyliin,autoilija maksaa polttoaineen itse tekosyillä ei tarvitse alkaa valvomaan. Ei ole oikeusvaltion mukaista.

 • Yleislakko

  Vastaa

  Tätä on yritetty ajaa tyrannien toimesta EU:ssa jo monta vuotta. Vaadittiin vain tappiin asti epäisänmaallinen hallitus, että tätä nostetaan uudestaan esille.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi