Nordea asetti koronakriittiset analyytikot kirjoituskieltoon

Kielto jatkuu ainakin niin kauan, että pankki on ehtinyt saattaa tapahtumasarjaa koskevan "sisäisen tutkinnan" valmiiksi.

Yhteiskunta

Partisaani uutisoi viime viikolla yllättävästä sijoittajakirjeestä, joka julkaistiin monikansallisen Nordea-pankin kotisivuilla. Tekstissä pohdittiin, kuinka rahoitusmarkkinaosapuolet voivat saada taloudellista hyötyä tutkimalla länsimaiden hallitusten koronapolitiikkaa.

Teksti aiheutti suuren kohun, koska sen suhtautuminen niin sanottuun koronakriisiin oli sävyltään kriittinen. Tekstin kirjoittaneet analyytikot muistuttivat esimerkiksi, että koronaan liittymätöntä sairaalahoitoa tarvitsevia ihmisiä on valheellisesti tilastoitu ”koronapotilaiksi”. Lisäksi artikkelissa otettiin kantaa pakkorokotuksia ja karanteeneja vastaan sekä referoitiin tilastoja, joiden mukaan tehosterokotusten myötä koronatartuntojen määrä on kasvanut.

Sijoittajakirje herätti hämmennystä, sillä Nordea on johtavien poliitikkojen kanssa tiiviisti verkostoitunut eliittipankki. Valtavirtaisen koronapolitiikan kritisointia pidettiinkin Nordean julkiselle profiilille sopimattomana toimintana.

Nordea hiljensi analyytikot

Nordea päättikin pian sensuroida sijoittajakirjeen. Aihetta käsitelleessä anteeksipyyntöviestissään pankki ei kuitenkaan kyennyt kumoamaan ensimmäistäkään analyytikoiden esittämää argumenttia. Sensurointipäätös tehtiin yksinkertaisesti siksi, että johtopäätökset olivat ristiriidassa poliittisen eliitin levittämän propagandan kanssa.

Nyt Nordea on ilmoittanut asettaneensa analyytikot kirjoittamiskieltoon. Kielto jatkuu ainakin niin kauan, että pankki on ehtinyt saattaa tapahtumasarjaa koskevan ”sisäisen tutkinnan” valmiiksi.

Nordean päätiedottaja Tuomas Forsellin mukaan analyytikot eivät saa julkaista tutkimustuloksiaan lähitulevaisuudessa. Suuryhtiöistä ja instituutioista vastaava Nordea-johtaja Martin Persson puolestaan pyysi koko pankin puolesta anteeksi sitä, että kohuteksti oli päätynyt julkisuuteen.

Lähde: Reuters

Koronarajoitukset Koronavirus Kotimaa Lääketeollisuus Nordea Pakkorokotukset Pankit Politiikka Rokotepassi Rokotteet Sananvapaus Sensuuri Talous Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Eläköön sananvapaus! Hienoa että erilaisia mielipiteitä julkaistaan ja asioista saa keskustella ja myös kyseenalaistaa! Meillä on kaikki hyvin, Pohjois-Koreassa ei ole. Jes!

 • TT

  Vastaa

  Markkinoita ammatikseen seuraavat ovat olleet jo pitkään jyvällä siitä, että korona on tarkoituksella luotu kriisi eli ’plandemic’. Taustalla on kansainvälisen pankkikartellin juonittelua ja mukaan on liittynyt vihreä ilmastoaate sekä digitalisaatioon tähtäävä transhumanismi. Median ”valistama” tavis ei ymmärrä näistä mitään ja hänet voi palauttaa kuriin kertomalla, että vain salaliittohörhöt uskovat koronan olevan jotain muuta kuin mitä valtamedia siitä kertoo. Lampaat haluavat kuulua laumaan ja uskovat, että hallitukset ja suuret lääke- ja teknologiayhtiöt ovat vilpittömästi suojelemassa heitä vaaralliselta virukselta ja sen loputtomilta ”varianteilta”. Tilastomanipulaatio ja valehtelu jää huomiotta, kun ollaan sopivasti pelossa ja paniikissa.

  Markkinammattilaisten terävin kärki ei voi olla näin tyhmää, muuten menevät sijoitukset ’vituralleen’. He kuitenkin tietävät, ettei koronakommunismin saloja saisi paljastaa suurelle yleisölle. Yritys valistaa vaalikarjaa suurpankki Nordean suojista oli tuhoon tuomittu, koska se on tiivis osa pankkikartellia.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Kummallinen ja vääristynyt tämä nyky-yhteiskunta, kun totuuden kertomisesta on tullut rangaistava teko. Rohkea teko analyytikoilta, kun toivat näitä asioita julkiseksi, arvostan.
  ”Sisäisessä selvityksessään” rikollispankki Nordea voisi selvittää myös sitä, että mikä analyysin osuus ei mukamas pitänyt paikkansa.

 • Suosi suomalaista

  Vastaa

  Ei kai kenelläkään valveutuneella ole enää rahojaan tässä ruotsalaisessa pankissa? Moni pitää sitä suomalaisena mutta eihän se edes maksa veroja voitoistaan Suomeen. Ja toisaalta, kun katsotte päätiedottajaa ja Nordea-johtajaa niin eivät ne kovin suomalaisilta nimiltä vaikuta. 

  Pidetään oman maan talous vahvana. Ja turvataan pankkiemme vakavaraisuus.

 • EV

  Vastaa

  Kävinkin tuossa pari viikkoa takaperin sulkemassa Nordean tilini, eikä takaisin olekaan mitään tarvetta mennä.

 • Pertsa

  Vastaa

  Voi helvetti,nyt sitten Nordeakin pyytää anteeksi omilla aivoillaan ajattelemista.

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Anteeksi, että puhuimme totta.”

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi