Marinin hallitus tarjoaa luonnonsuojelualueita ulkomaisille kaivosyhtiöille

Kaivosyhtiöt ovat tehneet Suomessa varauksia yhteenlaskettuna pinta-alalle, joka on kolme kertaa Uudenmaan verran.

Tiede & luonto

Kaivosprojektit ovat aiheuttaneet Suomessa merkittäviä ympäristötuhoja.

Sanna Marinin ja Maria Ohisalon johtama ”vihervasemmistolainen” hallitus jatkaa suomalaisen ympäristön raiskaamista sekä kansainvälisen rahaeliitin nöyristelemistä. Hallituspuolueet ovat karsineet poliittisista strategioistaan pois vähävaraisten sekä luonnon suojelemisen, joiden sijaan vallanpitäjät ovat keskittyneet yksinoikeudella massamaahanmuuton sekä homolobbauksen edistämiseen.

Yleisradion mukaan Suomi on jo pitkään ollut ”kaivosteollisuuden unelmamaa”, eikä tälle näy loppua nykyisen hallituksen aikana. Suomalaiset ovat myyneet kerta toisensa jälkeen pilkkahintaan maaperäänsä ulkomaalaisille kaivosyhtiöille, jotka ovat riistäneet luonnonrikkautemme, siirtäneet voittonsa veroparatiiseihin, myrkyttäneet ympäröivät metsät ja vesistöt sekä jättäneet saasteiden siivoamisen suomalaisten veronmaksajien kontolle.

Yleisradio selvitti, että kaivosyhtiöt ovat tehneet Suomessa varauksia yhteenlaskettuna pinta-alalle, joka on kolme kertaa Uudenmaan kokoinen. Varaus on ensimmäinen askel varsinaiseen malminetsintään liittyvässä prosessissa. Varauksen tekemällä yhtiö saa maaperään etuoikeuden suhteessa kilpailijoihinsa.

Kaivosyhtiöt ovat tehneet varauksia jopa luonnonsuojelualueille, esimerkiksi kansallispuistoihin sekä Natura-alueille. Kaivaukset luonnonsuojelualueilla voidaan aloittaa, mikäli upporikkaat kaivossijoittajat onnistuvat lobbaamaan poliitikkoja purkamaan suojelustatukset.

”Eläimet löytävät uuden kodin”

Marinin hallituksen ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Hannu Hoskonen ei pidä luonnonsuojelualueilla suoritettavia kaivauksia ongelmana. Hänen mukaansa esimerkiksi malminetsijöiden uhreiksi joutuneet eläimet kyllä löytävät uudet kodit tuhottujen tilalle.

”En jaksa uskoa, että joku juuri nimenomainen alue on tärkeä. Jos nyt joku linnunpesä tuhoutuu, se lintu löytää kyllä pesän jostain muualta – – Natura on semmonen karttapiirros, että tietojen luotettavuus on niin ja näin. En pidä Natura-luonnonsuojelualueiden perustamiskirjoja luotettavina”, Hoskonen tiivisti.

Korruption ansiosta Suomen luonnolle tuhoisa bisnes tulee vain kasvamaan vastaisuudessa. Kaivosteollisuus ry:n ja Mining Finland ry:n selvityksen mukaan ”alan investoinnit nousevat noin miljardiin euroon vuosina 2021–23”.

Lue myös: ”Vihervasemmistolainen” hallitus raiskaa Suomen metsiä

Lähde: Yle

Hannu Hoskonen Kaivosteollisuus Keskusta Korruptio Kotimaa Lobbaus Luonnonsuojelu Maria Ohisalo Metsä Poliittiset viholliset Politiikka Sanna Marin SDP Taloudellinen riisto Talous Tiede & luonto Vasemmisto Vasemmistoliitto Veronkierto Vihreät Yhteiskunta Ympäristörikos

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jamppa

  Vastaa

  Milloin tälle tulee loppu? Pelkään että sitten kun vihdoin tulee ”vallankumous” joudumme huomaamaan että maamme luonto on ikuisesti tuhottu. Emme saa enää suostua tähän. Se ajattelutapa että joku muu hoitaa ei vain enää käy. eilen Fixit mielenosoituksessa olisi pitänyt olla paljon enemmän ihmisiä ottaen huomioon elvytyspaketin saaman suuren mediahuomion.
  Näinä aikoina on vihdoin päätettävä olemmeko lampaita vai emme?

  • Pitää iskeä rahahanohin

   Vastaa

   Tälle ei ole tulossa loppua. Ei niin kauan kuin ne voivat tehdä suomalaisilla suurinta voittoa koko euroopassa. Vasta sitten kun suomalaiset lakkaavat ostamasta näiden ulkomaalaisten yritysten tuotteita ja vasta sitten kun suomalaiset laskuttavat isoilta enemmän kuin pieniltä tai työntekijöinä vaativat suurempaa palkkaa, vasta sitten nämä lähtevät maasta pois.

   Raha on ainoa asia mitä ne kunnioittaa. Ja voittojen romahdus ainoa asia jota ne pelkää. Mutta niin kauan kun ne saavat kunnon voitot toimimalla Suomessa, ne toimivat.

   Eli, joka kerta kun ostatte (jos on pakko ostaa ulkomaalaisia tuotteita), ostakaa vain sellaisia tuotteita jotka kestävät pitkään (vuosikymmeniä) tai ovat niin edullisia, että niistä saatava voitto on minimaalinen. 

   Kun voitot tyrehtyvät, ulkomaalaiset yritykset lähtevät täältä pois. Siihen ei auta kapina/kansannousu sillä silloin raaka-aineista on huutava pula. Ja aina kansannousujen aikoihin pankkiirit tekevät suurimmat voittonsa.

 • aikataistella33

  Vastaa

  Annammeko hallituksen tuhota maamme luonnon? Sitä on melko vaikea saada takaisin kun se kerran on tuhottu. Emme saa luovuttaa näinä aikoina vaan meidän pitää taistella maanpettureita vastaan.

 • juha

  Vastaa

  Ja NATURA oli erääseen aikaan niin suurta AIKUISEN TÄRKEETÄ että!!!
  Vieläpä, jotkut yksityismaanomistajat LAJOITTIVAT maitaan ja toiset pelkäsivät kuollakseen, että heidän tilkkunsa katsotaan LUONTOARVOILTAAN niin arvokkaaksi, että se otetaan. Mm. ”susi-pulliainen” vihreiden kansanedustaja henkeen ja vereen ja suurin syyllinen susi ‑ongelmaan hakkuutti avohakkuilla puhtaaksi omat metsänsä kun sai hajua siitä, että mennevät NATURAAN!!! Siinä sitä vihreää kaksinaismoraalia. Mutta tiedättehän TE kommunistit!!! Tärkeintä on olla kiväärin piipun oikealla puolella!
  Globalistit ryöstävät maat ja vedet ”hymytyttömme” ilakoidessa ”hyvästä tuloksesta”. Olihan itse Josif Stalinkin tyytyväinen – kenties – ammuttujen ”kansanvihollisten” röykkiöihin.
  Edes Afrikan kehitysmaat eivät päästä tuosta vain raiskaamaan maataan!?

 • Spherical Sapphire

  Vastaa

  Suomi on hälyttävässä (selvitys)tilassa oleva banaanivaltio, jossa päästä varpaisiin korruptoitunut valtaeliitti ei keinoja kaihda. Valta on kuin varkain hivutettu lähes kokonaan viherkommareille, joiden agendan keskeinen sisältö on matujen liukuhihna maahantuonti ja kantasuomalaisten kurjistaminen ja kurittaminen. Siinä sivussa maan rikkaudet ryöstetään mm. idioottikaivoslain turvin ja käytännössä lahjoitetaan globalistikeinottelijoille. Mutta viherkommarien tähtäimessä on kantasuomalainen autoilija, josta on saatu leivottua pahin ilmastotuholainen hengiltä verotettavaksi. Nyt ei ole enää aikaa parlamentaariselle vaikuttamiselle, nyt on aika ulkoparlamentaariselle vaikuttamiselle, vallankumoukselle. Onko tästä kansasta enää vastarintaan nousijaksi? Kommarit on ennenkin nujerrettu tästä maassa? Mikä nyt on, että viherkommareita ei saada pois vallasta? Jos mitään ei tehdä asian korjaamiseksi, niin pian tulee se päivä, jolloin siellä sohvalla makoillessa tulee pirun kylmä ja nälkä! Siinä tilanteessa ei paskalaatikon (TV:n) tuijottaminen paljoa lämmitä.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Kansanpetturihallitus on syrjäytettävä keinolla millä hyvänsä! Nämä eliitin selkärangattomat nilviäiset ja Rahavallan pyrkyrit vielä väittävät ”suojelevansa luontoa ja ilmastoa”! Ympäristökriisi (luonnon tuhoaminen ja saastuttaminen), ilmastonmuutos, väestönvaihto ja SARS-CoV‑2 virus pandemia ovat ihmiskunnan pahimpia uhkia! Kansallissosialismi onkin ainoa vaihtoehto ja tie kansojen vapauteen!
  Suomi Herää! 🇫🇮
  Kohti Vapautta! 🏴

  • Anonyymi

   Vastaa

   Kuolema kapitalismille ja sionismille! Muuten kansat eivät vapaudu kahleistaan ikinä! Vapautta symboloisi tulevaisuudessa kun kansanpetturit ovat hirtettyinä lyhtypylväistä roikkumassa kyltit kauloissaan.

 • Maajussi ajaa Valtralla

  Vastaa

  Menkää töihin täältä vinkumasta parraaseen työaikaan notkutte ja kirjoitatte joutavia.

  • Anonyymi

   Vastaa

   Kiitos Partisaanin toimitukselle. Teette arvokasta journalistista työtä. Tälläisiä uutisia ja artikkeleita ei valemedian sivuilta löydy.
   ”Yleisen petoksen aikoina totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko”
   ‑George Orwell

 • Robulus

  Vastaa

  Onneksi korona on laskenut kuolleisuutta suomessa ‑5.6%, pandemia(kausiflunssa)joka säästâä henkiä on ihan jees

 • Juoppo

  Vastaa

  No miksi kaivostoiminta ei kelpaa suomalaisille. Ainakaan ei rahasta ole puutetta, koska sitæ riittææ EU:n tukipaketteihin ja kehitysapuun miljardeja. Kannattaisi jatkaa Hornettien pæivitystæ ja sillæ aikaa panostaa tuottavaan kaivostoimintaan. Silloin valtio saisi uudet Hornetit omilla rahoilla. Kuinka paljon kultaa tarvitaan yhteen Hornettiin ?

  • Roktolooki

   Vastaa

   Siihen ei riita koko suomen kultavaranto. Jotta saadaan kauppa tehtya, pitaa ottaa parikymmenta miljardia uutta velkaa jotta saadaan veronmaksajat pidettya tyoteliaina ja uusille maahantulijoille (toihintulijoille) kannykat, autot asunnot ja vahan taskurahaa.

 • susanna

  Vastaa

  Ei kynän terämppi😀

 • tutkiva lukija

  Vastaa

  Jo Aadolf Hitler sanoi aikoinaan, että Suomi voidaan jättää valloittamatta, ja jättää se viljelemään kaalimaitaan, ja toimaan eurooppalaisten valtioitten raaka-ainevarastona. Tämä on jo toteutunut jo suunnitelmien mukaan. Metsäteollisuus on suurelta osalta ruotsalaisten hallussa, kaivosteollisuus on systemaattisesti kolmansien maitten (suurpääoman) hallinnassa. Telakkateollisuus on myyty ( Bruntta Wahroos) ulkomaille, missä sitä on edelleen myyty ympärimaailmaa. samalla on kaikki se huikea valmistutekniikka ja patentit levitetty kaikkien hyväksi. Illuminati Jorma Ollilan päätös hoitaa mahtava NOKIA keksintöineen kilpailijoittensa käsiin on rinnastettava maanpetokseksi.
  Kaiken tuon kurjuuden lisäksi itsenäisyys on luovutettu EU,n alaisuuteen, ja maanpuolustus isäntämaasopimuksen solmimisen myötä kolmansien maitten asevoimien käyttöön ilman kansanäänestystä. Ylipäällikkö luopui vallastaan kenraalin hyväksi, joka sitten allekirjoitti ”antautumis sopimuksen” USA,n ja NATO,n asevoimille. Kansalaiset jotka istuvat pyramidin alemmilla rappusilla näkevät ylös katsoessaan vain p—reikiä, mistä sataa p ‑skaa niskaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi