Italialaiset piispat syytettyinä afrikkalaisten siirtolaisten laittomien kuljetusten rahoittamisesta Eurooppaan

Syytösten mukaan hiippakunnat ovat lahjoittaneet vähintään 2 miljoonaa euroa Mediterranealle, ja osa näistä varoista on päättynyt siirtolaisaktivistien henkilökohtaisille tileille.

Väestönvaihto

Italiassa on paljastunut merkittävä skandaali, joka liittyy katoliseen kirkkoon ja laittomaan siirtolaisuuteen. La Verita ‑lehden mukaan Ragusan syyttäjänviraston tutkimukset ovat tuoneet esiin, että useat italialaiset hiippakunnat ovat rahoittaneet Mediterranea-järjestöä. Tämä järjestö on vastuussa afrikkalaisten siirtolaisten laittomasta kuljetuksesta Eurooppaan.

Syytösten mukaan hiippakunnat ovat lahjoittaneet vähintään 2 miljoonaa euroa Mediterranealle, ja osa näistä varoista on päättynyt siirtolaisaktivistien henkilökohtaisille tileille. Puolalaislehti wPolityce raportoi, että avainhahmoihin lukeutuvat Bolognan kardinaali Matteo Zuppi ja Palermon arkkipiispa Corrado Lorefice, sekä Luxemburgin kardinaali Jean-Claude Hollerich, joka on lahjoittanut 25 000 euroa.

Keskeinen tekijä skandaalissa on vasemmistoaktivisti Luca Casarini, joka on tunnettu osallistumisestaan Genovan G8-huippukokouksen mellakoihin vuonna 2001. Myöhemmin hän on ollut mukana laittomien siirtolaisten kuljetuksessa Lampedusaan. Casarini on herättänyt huomiota suhteellaan paavi Franciscukseen, joka alkoi vuonna 2019. Franciscus kutsui Casarinin osallistumaan Vatikaanin piispojen tapahtumaan, vaikka hänellä ei ole aktiivista roolia kirkon elämässä.

Tällä hetkellä Casarini ja viisi muuta Mediterranea-työntekijää ovat tutkinnan alla Sisiliassa vuoden 2020 tapauksesta, jolloin he laskivat 27 siirtolaista maihin Sisilian satamassa ilman lupaa. He olivat ottaneet siirtolaiset tanskalaiselta huoltoalukselta 37 päivää aiemmin, ja tanskalainen yritys Maersk maksoi heille noin 135 000 dollaria siirtolaisten ottamisesta. Syyttäjien mukaan tämä oli maksu, joka rikkoi Italian maahanmuuttolakeja.

Tutkinnan aikana siepattuja viestejä vuoti lehdistöön, paljastaen, että kirkon viranomaisten rahoittamat Mediterranea-aktivistit ilmaisivat halveksuntaa piispoja kohtaan yksityisesti, samalla kun he olivat kunnioittavia suorissa vuorovaikutuksissa. Tallenteissa Casarini kehuskeli, että hän sai 6 500 dollaria lahjoituksina, pääosin kirkolta, ja siksi hän pystyi ”maksamaan vuokransa käymättä töissä baarissa.”

Mare Jonion laivan kapellimestari, isä Mattia Ferrari, joka tunnetaan pakolaispiireissä työskentelystään, sanoi hämmästyneenä: ”Katolinen kirkko on muuttumassa meidän Sorokseksemme”, viitaten saamaansa rahoitukseen.

Kommentaattorit pohtivat, toimivatko nämä piispat itsenäisesti vai paavi Franciscuksen ohjauksessa, useimmat kallistuen jälkimmäiseen. Heidän toimintansa, joka pyrki tähtäämään paavin näennäisiin intresseihin, saattaa johtaa seurakuntalaisten lahjoitusten vähenemiseen ja piispojen uskottavuuden heikkenemiseen.

Tämä skandaali toimii vakavana varoituksena kirkon osallistumisesta ideologisiin hankkeisiin, erityisesti, jos ne ovat laittomia. Skandaali on herättänyt laajaa keskustelua ja kritiikkiä sekä Italiassa että kansainvälisesti, ja se on nostanut esiin kysymyksiä kirkon roolista ja vastuusta yhteiskunnallisissa kysymyksissä.

Lähde: Remix

Italia Rotu Ulkomaat Väestönvaihto

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Katolilaisesta kirkosta mulla ei taida olla mitään hyvää sanottavaa. Onko niillä vuosituhantiset perinteet pedofiliasta, varmasti on. Onko jok’ikinen paavi pedofiili, toki on, muutenhan se paskaläjä muuttaisi asioita. Vatikaani on valtio ainoastaan sen takia, ettei kukaan kykene puuttumaan pedofiilien toimintaan seuraavaan tuhanteen vuoteen. Jos joku haluaa selittää järjestelmällisen pedofilian vaikkapa pappeuslupauksen avulla, saa suorittaa. En mä saa pimppiä, en silti raiskaa kaikkia vastaantulevia pikkulapsia, riittääkö argumentiksi asti?

  Kommentti on tarkoituksella provokatiivinen, sen on tarkoitus herättää ajatuksia uskonnoista yleisesti, ei yhdestä tietystä suuntauksesta.

 • Jones

  Vastaa

  Piispat ajavat siis samaa asiaa kuin juutalaiset. Suomenkin valtio pakottaa suomalaiset maksamaan siirtolaisten matkat, jos valtio antaa rahaa juutalaisten pakolaisjärjestölle HIAS:kselle.
  https://hias.org/
  https://romanit-info.webnode.fi/news/romanit-israelin-kadonnut-sukukuntako-totta-vai-tarua-/
  ‑Itse asiassa DNA paljastaa, että kansa, joka on geneettisesti lähempänä juutalaisia, ovat kurdit ja eteläitalialaiset, jotka eivät ole seemiläisiä…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi