Viro torjui Venäjän lähettämät somalit

Näin toimii oikea maa!

Väestönvaihto

Kahdeksan Somalian kansalaista on yrittänyt torstaiaamuna saapua Viroon Venäjältä ilman Schengen-alueelle tuloa oikeuttavaa lupaa, kertoo Viron sisäministeri Lauri Läänemets.

– Schengen-viisumin tai oleskeluluvan puuttumisen vuoksi heille määrättiin maahantulokielto rajalla ja ohjattiin takaisin Venäjän federaation puolelle. Nämä ihmiset eivät hakeneet kansainvälistä suojelua, Läänemets kertoi.

Viron sisäministeri pitää epätodennäköisenä, että kyseiset Somalian kansalaiset olisivat itse keksineet idean lähteä pyrkimään rajan yli. Läänemets totesi myös maansa viestin olevan, ettei Euroopan unionin alueelle tuleminen tällä tavalla Viron kautta ole mahdollista.

Lähde: IL

Rajavalvonta Rotu Ulkomaat Väestönvaihto Venäjä Viro

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  No, nuokin menee Suomeen tai Ruotsiin, sillä ”onhan turvapaikan hakeminen jokaisen oikeus”.

 • Vaikuttamista

  Vastaa

  Juttu on ihan OK mutta otsikointia voisi jatkossa miettiä uudelleen. ”Venäjän lähettämät” viittaa vahvasti kulttuuri–marxilaisen valtamediamme agendaan. Miksei otsikko olisi voinut olla että ”Venäjältä tulevia”??

  Joidenkin keski-euroopan maan uutisia on miellyttävä lukea sen vuoksi että ne eivät pyri vaikuttamaan miepiteesen, vaan antavat lukijan itse muodostaa oman mielipiteen. Ne kertovat vain mitä on tapahtunut.

  • Ei maahantunkeutujia

   Vastaa

   Jos venäjän rajavartiolaitos kuskaa niitä rajalle ja antaa niille polkupyörät millä sotkea Suomeen , niin kyllä silloin voidaan puhua ihan suoraan venäjän lähettämistä maahantunkeutujista. Ihanko luulet, että sattumalta ovat tulleet ilman mitään papereita monien turvallisten maiden halki ja kaikki tämä tapahtuu sen jälkeen kun Venäjä on ihan itse ilmoittanut ettei vaadi enää schengen alueen viisumeita läpikulkuun? Kyllä asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä.

   • JFK

    Vastaa

    Mikä on ongelma? Kaverit takaisin rajan taakse. Polkupyörät voi takavarikoida, joten kävellen takaisin Venäjälle. Ei ole vaikeaa. Herää, hölmö.

    • Suuri tuntematon

     Vastaa

     Onko kukaan kiinnittänyt huomiota Frontexin osuuteen tässä touhussa? Aina kun Frontex hääräilee jotakin, niin mustaa ja ruskeaa sierainparia tulee vääjäämättä Euroopan rajojen sisälle.

 • Että näin

  Vastaa

  Kohta ilmestyvät vaalimaan raja-asemalle paperittomina ja väittävät olevansa ukrainan somaleita, näin sisäänpääsy eu:n alueelle on turvattu, ei kun lihapatojen ääreen ilman velvoitteita.
  Onhan se nähty että lähi idästäkin tuleville on tie paratiisiin asti silattu kelan/sosiaalin ja migrin avustuksilla, ei kummoisempaa nyyhkytarinaa tarvitse kuin että kertoo olevansa syyriassa syntynyt irakilainen kurdi joka on koko elämänsä asunut afganistanin ahdingossa ja on orpona ressukkana yksin tulossa perheensä kanssa kansainväliseen suojeluun (lyhennettynä: asylum) suoraan turkista koska hiekka- ja lapioallergiaan ei ole saatavissa hoitoa.

 • Väärinajattelija

  Vastaa

  Ensin täysin kritiikitön artikkeli tilastoväitteestä, jonka mukaan kannabis olisi tappanut kaksi Suomessa ja nyt sitten jo mielipidevaikutetaan (”..Venäjän lähettämät somalit”) jo täysin hesari-iltalehtityyliin. Jään mielenkiinnolla seuraamaan minkälaista tuhoa Partisaani tekee seuraavaksi uskottavuudelleen.

  • Nimetön

   Vastaa

   Miksi et asu Venäjällä?

 • Kautokeino

  Vastaa

  Kuka tahansa voi kierrättää näitä maahantulijoita. Ei sen tarvitse olla edes Venäjä. Toki on päivänselvää, että totalitaarinen hulluus ja valhetelu on levinnyt ympäri ”vapaata” länttä eikä olisi yhtään ihme vaikka Venäjältä joitain vastatoimia tulisikin. Enpä silti usko, että Venäjällä ollaan niin tyhmiä, että tuhlattaisiin resursseja pakolaisten kokoamiseen. Enemmänkin näyttää ”vapaan lännen” hybridioperaatiolta tarttua tilaisuuteen, kun Venäjän rajaviranomainen lakkaa tekemästä tehtäviä, jotka eivät sille kuulu. Jotkut ovat ilmeisesti onnesta soikeana, kun pääsevät sotimaan venäläisten kanssa mutta minä en, etenkin he joiden ei tarvitse takkiaan liata vaan voivat mussuttaa pullaa ja leikkiä ”vapaan ja demokraatisen”maailman johtajia.

 • Nimetön

  Vastaa

  Venäjältä Suomeen tällähetkellä voi tulla vain Putinia vastustava ja julkisesti tunnettu oppositiovaikuttaja hakemaan turvapaikkaa. Kaikki muut ovat vain läpyttelijöitä, jotka päättävät kokeilla sattuisiko pääsemään. Venäjä on turvalliseksi luokiteltu maa tavallisille siirtotyöläisille Afrikasta tai Lähi-idästä. Ei voi vain tulla rajalle uikuttamaan.

 • Juha

  Vastaa

  Ihme touhua. Jos rajalla ei ole paperit kunnossa niin käännytetään. Ei sen kummempaa

  voitte hajaantua täällä wi ole mitään nähtäåvääm

 • Paul Dittel

  Vastaa

  ”Nämä ihmiset eivät hakeneet kansainvälistä suojelua” eli kuuluisa taikasana puuttui.

  Suomen pitäisi irtisanoutua koko globalistien pakolaistouhusta ja sulkea kaikki rajansa kaikelta ei-toivotulta ainekselta. Hyvinvointialueet ovat valtavien säästöpaineiden alla ja koko ajan puhuvat päät vinkuu, että syy on se kun väestö ikääntyy. Onko kuitenkin niin, että alati kasvavan mutakuonoisen roskaväen hyysääminen kuluttaa resursseja eikä kantasuomalaisten asiat?

  Pakolaisia halutaan kasvattamaan ja ylläpitämään pääkaupunkiseudun asuntokuplaa ja osa Suomen eliitistä toivoo lähtevänsä pakosalle länteen, jos ilkeät ryssänlaumat alkavat vyöryä länteen ja maanpuolustus on tärvelty kaiken maailman globaalin länsipelleilyn (esim. maamiinakielto) vuoksi. Kun otamme pakoloisia, niin meidätkin kelpuutetaan pakolaisiksi – näin siis osa eliitistä ajattelee.

  • GLGL

   Vastaa

   On outoa, että Suomessa ollaan taikasanan suhteen niin joustavia. Pitäisi vaatia, että ”Asylum” ei kelpaa, vaan sama pitää esittää suomeksi.

   mtv3 kaksoisstandardoi taas:
   ”MTV:n toimittaja havaitsi itärajalla paljon puhuvan yksityiskohdan: ”Ei vaikuta sattumalta””
   Nähtiinkö näitä otsikoita vuonna 2015? No ei tietenkään nähty. 35000 militanttia marssi maahan ”aivan sattumalta”. Olisi ollut rasismia epäillä toisin.

   Laittaa arvelemaan, että itä-rajan insidentin takana on ei-julkinen sopimus Venäjän ja Suomen hallituksen välillä. MaTu-rumba pitää saada poikki ja sen saa helpoiten siten, että vihervassarit ja ääriliberaalioikeisto saadaan hankkeen etulijaan. Ja nehän saa sillä, että muutama MaTu tupsahtaa Venäjän kautta. Hypridivaikuttaminen on pelottavampi uhka, kuin katujengit, huumeet, kunniakulttuuri ja muu vieraskoreuden myötä ehkä realisoituva harmi.

 • Ghost

  Vastaa

  Nämä saavat jokainen ”turvapaikan” ja täyden elatuksen loppuiäkseen Suomessa. Huom.: Nämä kuuluu lain mukaan palauttaa kotimaihinsa (ei sinne mistä ovat Suomeen tulleet, vaan KOTImaihinsa), mutta vaikea kuvitella oikeuden tapahtuvan näissä jutuissa. Ennemmin veikkaan, että jäävät notkumaan Suomeen, sillä täältä ei poisteta, vaikka saisi lopulta kielteisenkin päätöksen.

 • Mvä

  Vastaa

  Viron toimissa on sitä kovuutta mitä rajojen valvonnassa pitäisi olla. Eurooppa yleisesti on Unionin maahanmuuttoa koskevien lakien ansiosta pelannut itsensä pois oman kallisarvoisen identiteetin ja kulttuurin suojelusta. Euroopan valtaa pitävät johtajat, ovat asettaneet kolmansien maiden kehitysmaalaiset oman kansan edelle. Kirjoitin vuonna 2015, että maahanmuuton sallimisesta pitää järjestää kansanäänestys. Mutta sitä ei Unionin jäsenmaissa kysytä. Meillä puhutaan demokratiasta, mutta miten demokraattista on olla kysymättä kansalta, haluaako se tulla maahanmuuton saastuttamaksi? Haluaako se kantaa siitä aiheutuvat seuraukset?
  Jos Venäjän armeija hakisi tänne hyökätessään turvapaikkaa se luultavammin myönnettäisiin. Kaikkien muiden maiden rikollisjoukoille se on jo myönnetty.

 • Jarmo

  Vastaa

  Onkohan tässä kuitenkin takana se, että halutaan entuudestaan hankaloittaa venäläisten käyntiä Suomessa ja lopettaa itärajan suomalaisten bensaostosmatkat rajan taa? Pohjoisemmasta pääsee suomalainen yhä yli, mutta ei siellä porukkaa asu samalla tavalla kuin Kouvola–Kotka–Lappeenranta–Imatra-alueella. Venäläisten pääsy esim. kiinteistöilleen Suomeen halutaan kieltää kokonaan.

 • Eugen

  Vastaa

  Ryssän maalta ne ekat sompanssit tänne Suomeen 90 luvulta tulivat.

 • Suuri Tuntematon

  Vastaa

  Nyt tapahtuu Suomessakin: tänne tulee järjestelykeskus, johon ”pakolaiset” laitetaan. Keskus tulee ilmeisesti Ouluun ja sieltä kai siirretään ukrainalaiset pois tieltä. Ennen ”pakolaiset” ovat saaneet tulla ja mennä kuten lystäävät, mutta nyt heidän liikkumistaan aiotaan rajoittaa. Siis siihen asti, kunnes heistä on saatu sormenjäljet, DNA-näyte ja kuvat talteen. Nyt on suuri huoli maassamme siitä, ketä tänne tulee ja onko heillä oikeutta olla täällä. Ennen moinen eli turvapaikanhakijoiden motiivien epäily oli rasismia. Näin sanoi sisäministeri Petteri Orpo vuonna 2015. Kahdeksan vuotta on politiikassa pitkä, pitkä aika, jonka kuluessa mielipiteet ehtivät kääntyä 180 astetta useampaankin kertaan. Ovatko jemeniläiset ja syyrialaiset itärajalla oikeasti keitä väittävät olevansa? Passit nämä ovat polttaneet ennen tänne tuloaan. Arabiaa puhuvat äidinkielenään myös palestiinalaiset, marokkolaiset, algerialaiset, tunisialaiset, egyptiläiset, somalit ja monet muut. On suuri todennäköisyys, että Turun terrori-isku saa piakkoin jatkoa. Suomi siis ei ole ratkaissut ongelmaa itärajalla. Se ei ole ratkaissut maahantulo-ongelmaa, sillä porukkaa virtaa sisään jatkuvasti ja Venäjän puolella on lisää satoja nuoria muslimimiehiä valmiina.

  Palvelu elintasopakolaisille/nukkuvalle ISIS-solulle Suomessa toimii hienosti. Kun he Suomen puolelle pääsevät, tekevät sosiaaliviranomaiset pakolaiskeskuksella heille ensimmäisenä toimeentulotukipäätöksen ja heille käydään pankissa avaamassa tilit sekä haetaan pankkikortit. Saavat myös kaikenlaista pakolaisten sopeutumisrahaa sekä aivan varmasti kaikki mahdolliset harkinnanvaraiset Kelan/sosiaalitoimen tuet eli heille ostetaan vaatteita, puhelimia, liittymiä jne. Entä pysyvätkö he järjestelykeskuksissa selvittelyn ajan? (Miten heidän henkilöllisyytensä saadaan edes selville, sillä heillä ei ole passeja? Oletetaanko heidän puhuvan totta? Turun puukottajaakin ”poliisi seurasi”.) Rajavartijat suullisesti käskyttivät tulijoita, mutta eivät totelleet. Ehkä tulevan järjestelykeskuksen tädit ja sinne mahdollisesti palkattavat vartijat kilistelevät avaimia, jos joku meinaa karata omille teilleen. Tärkeintä on, että näihin uusiin tulijoihin (Suomen pelastajiin; hoitajapulan, huoltosuhteen & eläkepommin ratkaisijoihin) riittää rahaa syydettäväksi. Ja kyllähän EU antaa meidän (suomalaisten veronmaksajien) rahoja näinkin tärkeään asiaan laittaa. Tämä menee taas kerran kaiken muun edelle, sillä Suomi on maailman onnellisin maa. (Tai sitten se itkee ja on.)

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi