Ruotsissa Isisin terroristeja työskentelee lasten ja nuorten parissa

Lisäksi Ruotsissa on herättänyt huolta terrorijärjestöjen, kuten Isisin ja al-Qaidan, kehotukset iskeä ruotsalaisiin kohteisiin, sekä hiljattain tapahtuneet terrori-iskut ja niiden mahdollinen yhteys maahan palanneisiin Isis-taistelijoihin.

Väestönvaihto

Ruotsissa on herännyt huolestuttava paljastus: merkittävä osa Isisin kalifaatista palanneista ”ruotsalaisista” on työllistynyt päiväkodeissa, nuorisotaloissa ja kouluissa. Ruotsalaislehti Expressen on julkaissut selvityksen, jonka mukaan noin neljäsosa heidän tarkastelemistaan 83 Isis-terroristista työskentelee lasten ja nuorten parissa.

Nämä palaajat ovat osa laajempaa ryhmää, johon kuuluu satoja ruotsalaisia muslimeja, jotka lähtivät Syyriaan Isisin riveihin vuonna 2014. Monet palasivat Ruotsiin, kun Isisin kalifaatti kaatui vuonna 2019.

Ruotsin opetusministeri Lotta Edholm on ilmaissut syvän huolensa tilanteesta. Edholmin mukaan Ruotsin yhteiskunnan ja koulujärjestelmän suhtautuminen Isisin riveistä palanneisiin on ollut liian naiivi. ”Sitä ei voi millään tasolla hyväksyä, että ihmiset, jotka ovat olleet Isis-terroristeja, työskentelevät ruotsalaisessa koulujärjestelmässä ja muissa lapsia palvelevissa instituutioissa”, Edholm totesi. Hän korosti myös tarvetta parantaa tiedonvaihtoa viranomaisten välillä ja tarkastaa paremmin koulutuksen ja lastenhuollon työntekijöiden taustat.

Expressenin mukaan on mahdollista, että osa Isis-palaajista on hakenut töitä tarkoituksellaan vaikuttaa nuoriin. Tämä huoli on herättänyt keskustelua turvallisuudesta ja siitä, miten estetään radikaalin ideologian levittäminen nuorempien sukupolvien keskuudessa.

Terrorismintutkija Magnus Ranstorp on pitänyt paljastettuja tietoja ”shokeeraavina” ja on vaatinut, että Isis-palaajien ei tulisi työskennellä lasten ja nuorten parissa. Sekä Ranstorp että opetusministeri Edholm ovat yhtä mieltä siitä, että vaikka työelämään integroiminen on tärkeää, lasten ja nuorten parissa työskentely ei ole oikea paikka terrorijärjestöihin liittyneille.

Lähde: HS

Isis Pohjoismaat Rotu Ruotsi Ulkomaat Väestönvaihto

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Johnny

  Vastaa

  Euroopan lentokentillä islamisteilla on vankka edustus myös. Suomessa järjestäytyneen rikollisuuden hahmojen tyttöystäviä ja vaimoja taas on paljon virastoissa, poliisilaitoksilla, terveyskeskuksissa jne.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Koulun opetussuunnitelmat ovat muutenkin isoksi osaksi propagandaa, mutta nyt se propaganda, aivopesu ja vihamielisyys valkoisia kohtaan viedään näiden terroristien toimesta jo ihan uudelle tasolle.

  Tuota kautta ne saavat myös tietoonsa lasten kautta perheiden kotiosoitteitakin ja he voivat käyttää niitä milloin mihinkin tarkoituksiin.

  Viranomaisethan ovat vakuutelleet, että he kyllä tietävät taustat, hyvinhän Suomessa se Nerg näytti myös tietävän, lopputuloksena tuhansia laittomia matuja, joista kukaan ei tiedä yhtään mitään, ei taustoja, ei olinpaikkaa tiedossa.

  Se mitä nämä viranomaiset päästävät suustaan julkisesti, älkää ihan oikeasti uskoko niitä juttuja.

 • p.grandell

  Vastaa

  jos tom of finlandiassa viranomaiset päästävät suustaan jotain, 99% varmuudella ihan sceidaa…

 • TT

  Vastaa

  Terroristi iskee, jos Mossad käskee.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi