Belgialaispariskunta halusi majoittaa ukrainalaispakolaisia ‑sosiaaliviranomaiset toimittivat heille mustalaisia

Majoitettu mustalaisperhe tuhosi pariskunnan asuntoa aiheuttaen 36 000 euron korjauskulut.

Väestönvaihto

Isompaan asuntoon muuttanut belgialaispariskunta päätti majoittaa ukrainalaisia pakolaisia entiseen kotiinsa Ninoven kaupungissa, mutta heille oltiinkin lähetetty Belgian sosiaaliavun keskuksesta Ukrainan mustalaisia. Keskus oli kysynyt heiltä ensiksi, että voivatko he ottaa vastaan ”ukrainalaisen” naisen ja tämän kaksi lasta, joiden isä oli kuollut.

”Kun tulimme paikalle, meitä odottikin raskaana oleva nainen ja tämän kolme lasta, sekä aviomies. Huomasimme pian, että tämä ei olekaan tavallinen ukrainalaisperhe,” pariskunta kertoi. Kävi ilmi, että ukrainalaisten sijaan perhe olikin Ukrainan mustalaisia.

”Sosiaaliavun keskus kertoi meille heidän olevan mustalaisia. Perheen jäsenet eivät esimerkiksi osanneet käyttää pesukonetta tai uunia. Kaikki kodinkoneet olivat heille tuntemattomia.”

Asuttuaan useamman viikon pariskunnan talossa, mustalaiset olivat aiheuttaneet talossa merkittäviä tuhoja.

”Ikkunoihin oli ilmestynyt hometta, seinille oli kirjoiteltu ja kaikki ovet ja kaapit olivat vahingoittuneet. Myös kaikki keittiön tuolit oli rikottu, valut oli revitty portaista, lattiassa oli reikiä ja lastemme lelut olivat rikottu.”

Pariskunta oli ilmoittanut sosiaaliavun keskukselle ongelmista heti alkuun, jotka olivat käskeneet heitä lähettämään mustalaiset heille takaisin tai jättämään heidät rauhaan. Pariskunta oli jostain syystä jatkanut perheen majoittamista.
Mustalaiset olivat myös salaa ottaneet toisen perheen asumaan taloon, jolloin asunnossa majaili yhteensä 11 henkilöä.

Saatuaan mustalaisista tarpeekseen pari otti yhteyttä sosiaaliavun keskukseen, jotta he siirtäisivät perheet muualle. Toimessa kesti kaksi kuukautta, ja vaikka keskus aluksi ilmoitti korvaavansa vahingot, heille lopulta kerrottiin että he eivät tulekaan saamaan keskukselta senttiäkään korvauksia, vaan he voivat haastaa mustalaisperheen oikeuteen.

”Aiomme tehdäkin sen mutta miten he muka pystyvät maksamaan korvaukset?”

Pariskunnan on turha odottaa yli 36 000 euron maksettavia mustalaisilta, eli majoittamisen lasku koituu heidän itsensä maksettavaksi.

Lähde: Remix

Romanit Rotu Ulkomaat Väestönvaihto

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Suomessa on myös Ukrainasta tulleina pakolaisina mustalaisia. Olen kuullut näiden matkustavan ilmaiseksi junissa ukrainalaisina, koska Ukrainan passilla niin voi tehdä tällä hetkellä junissa. Nämä nyt vain sattuvat myös varastamaan toisten matkatavaroita. Lisäksi junassa ottavat röyhkeästi kahvia maksamatta sitä. Kaupoissa syövät ruokia suoraan hyllyistä ja kun asiaan puututaan, alkavat huutaa ”Ukraine, Ukraine”.

 • pöh

  Vastaa

  Onnea vaan sillekin median aivopesemälle pariskunnalle. Saivat sentään tuplasti rikkautta..

  Suomessa ihmiset ajattelee nykyään että Ukraina on joku länsimaa, kuulemma ihan taistelee länsimaisten arvojen ja demokratian puolesta.
  Ukraina on ihan samanlainen persreikä kun venäjä, ja se Zelenskyi camo t‑paidassaan on jopa pahempi kun putin.
  Ukrainalaiset ne myös aikanaan Suomeen hyökkäsi, niitä omakin isänisä raatteentiellä lahtasi.

  • TT

   Vastaa

   ’Ukraina’ on taikasana, joka avaa kaikkien kukkarot ja sydämet. Vähäinenkin tutustuminen tosiasioihin viilentää kuumasti tunteita. Korruption pilaama maa on ajautunut sisällissotaan, jota erittäin hämärät kansainväliset tahot ovat lietsoneet jopa siinä määrin, että nyt on saatu NATO ja Venäjä keskenään sotimaan ukrainalaisten toimiessa sijaissotilaina. Sen sijaan, että edes jollakin tavoin pyrkisi solmimaan rauhaa tai tulitaukoja, länsiavusta hurmaantunut Ukrainan johto tapattaa ukreja pitkittyvässä sodassa läjiin ihan vain sen vuoksi, ettei avustusten virta katkeaisi. On luotu tilanne, jossa normaali sodasta ja rauhasta tai antautumisesta sopimisen dynamiikka on häiriintynyt. Kyyninen länsi toimittaa aseita ukrien veriuhreja vastaan. Meille kerrotaan marinien suulla, että Ukrainalla olisi oikeasti mahdollisuus tai sen on ”pakko” voittaa sota. Järki on kokonaan hukkunut.

   • Ilmari

    Vastaa

    Venäjä on hyökännyt Ukrainaan ja sinä kirjoitat jotain sekopäistä Naton ja Venäjän sodasta.

    • pöh

     Vastaa

     Venäjä toki on hyökännyt Ukrainaan, ja kaikki sympatia ukrainalaisille siviileille.
     Mutta onko ihmiset oikeasti niin tyhmiä, ettei ymmärrä kaikkea muuta mitä tapahtuu?
     Eikä siellä taistele ukrainalaiset venäläisiä vastaan.
     Media ei meille kerro mitään, mutta tiedän henkilökohtasesti suomalaisenkin joka kuoli Ukrainassa, ja NATO maksoi sille palkkaa 6000 euroa kuukaudessa.
     Ex vaimo sen sitten havaitsi että näin on.

     • Nimetön

      Ukrainassa ei ole kuollut yhtäkään suomalaista, lisäksi tuo puhe NATO:n palkkalistoilla olevasta suomalaistaistelijasta on täyttä paskaa ja tiedät sen itsekin.

     • Topi Jokinen

      Sitten vaan evidenssiä 6 000 liksasta ja maksajasta? Ihan täyttä paskaa.

 • p.grandell

  Vastaa

  jos on niin samperin ”samarialainen” ja menee tuollaisiin apu hommiin, on tyhmä päästään, viranomaisten lausumiin on ihan sama kuin politiikkojen, tyhjä sanan helinää. valitettavasti näin on nykymeininki…

 • Laupiaat samarialaiset

  Vastaa

  Mutta auttamisesta tuli varmasti hyvä mieli. Sehän se on tärkeintä, eikä raha. Eikö?

 • Jami

  Vastaa

  Seinille oli kirjoiteltu? Eivät ne sitten mustalaisia olleet.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Slava mannet!

 • Pasi

  Vastaa

  Mannet on ihan samanlaista paskasakkia,olivat ne ihan mistä maasta tahansa.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Ihme sinänsä, että pariskunta pääsi eroon mustalaisista. Olisivathan nuo voineet kieltäytyä lähtemästä. Pariskunta jäi vain 36000 euroa tappiolle.

 • Nimetön

  Vastaa

  Anoppini naapuriin muutti Ukrainan mustalaisia. Hirveä haju tulee niiden asunnosta. Yläkertaan muutti valkoisia ukrainalaisia mutta vastapäiseen asuntoon laitettiin kööri manneja. Venäjää puhuvat kaikki ukrainalaiset. Nuorisolla hienot matkapuhelimet ja kaikki nuoret polttaa tupakkaa, iloisen näköistä sakkia että liekö tulevat rauhallisilta alueilta kun täällä saa kaiken koulutuksesta lähtien ilmaiseksi.

 • Kale

  Vastaa

  Nigerialaisia ”opiskelijoita” tulee Ukrainasta Suomeen jatkuvalla syötöllä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Näitä on myös Suomessa. ”Ukrainalaisia”

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Saimme Ukrainan matut, mustalaiset ja venäläiset. Taitavat olla enemmistönä tulleissa.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Kolmannella valtakunnalla oli aikoinaan ratkaisu mustalaisongelmaan, jota lämpimästi kannatan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi