Suomesta lähetettiin rajavartiolaitoksen väkeä Liettuaan – eivät palauta laittomia takaisin rajan yli

Sisäministeriön kansliapäällikkö Kirsi Pimiän mukaan Suomesta Liettuaan lähetettyjen rajavartiomiesten tarkoitus ei ole estää maahantunkeutujien saapumista, vaan ottaa nämä avosylin vastaan nauttimaan Eurooppalaisista veroeduista.

Väestönvaihto

Liettuassa niin viranomaiset kuin myös kansalaisaktivistit ovat alkaneet torjua siirtolaistulvaa.

Suomi on lähettänyt maahan neljä rajavartiolaitoksen partiota ”auttamaan rajavalvonnassa”, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että laittomia maahantunkeutujia ei ainakaan suomalaisten toimesta käännytetä takaisin Valko-Venäjälle, mistä tunkeutujat saapuvat.

Pimiä kirjoittaa:

”Maahantulijoita on kohdeltava heidän perus- ja ihmisoikeuksiaan kunnioittaen kaikissa tilanteissa. Raja-alueella toimivat suomalaispartiot eivät palauta maahantulijoita takaisin Valko-Venäjän puolelle. Jos tällaista toimintaa havaitaan, siitä raportoidaan asianmukaisesti.”

Eli vaikka Liettuan ja liettualaisten tarkoituksena on estää maahantulo, ei se ole ainakaan Suomen valtion lähettämien partioiden tarkoitus. Suomen valtio on lähettänyt paikalle partioita varmistaakseen, että mahdollisimman moni pääsee rajan yli ja jatkamaan siitä matkaa Liettuaa varakkaampiin maihin, kuten Suomeen, elämään veronmaksajien kustannuksella.

Paikalla myös vapaaehtoisia

Liettuaan on mennyt myös vapaaehtoisia Suomesta, joiden tarkoitus ei ole tarjota laittomille tunkeutujille lämmintä keittoa ja turvapaikkaa, vaan lähettää nämä takaisin sinne mistä tulivatkin.

Liettua on aktiivisesti käännyttänyt tunkeutujia takaisin rajaltaan, mikä on johtanut esimerkiksi siihen, että Irak on lennättänyt jo oman maansa kansalaisia takaisin Irakiin Minskistä. Toisin sanoen Lukashenkon ihmiskauppapeli onnistuu ainoastaan sillä, että raja pidetään auki ja aiheutetaan näin Euroopassa maiden sisäistä jännitystä tunkeutuja-aallon tiimoilta.

Lukashenko kiristää Euroopan Unionia lennättämällä maahantunkeutujia Valko-Venäjälle ja lähettämällä nämä siitä eteenpäin EU-alueelle, jossa se aiheuttaa skismaa. Vaikka operaation onnistuminen on siitä kiinni, pääsevätkö tunkeutujat alueelle, on EU-fanaatikkojen johtama Suomi päättänyt ottaa strategiakseen rajojen avaamisen toisen valtion alueella.

EU on asettanut Valko-Venäjälle taloudellisia sanktioita, minkä vuoksi maan presidentti on ottanut maahantunkeutujat kiristysvälineekseen.

Lähde: Twitter

Aktivismi Elintasopakolaisuus Euroopan unioni Hyvinvointi Kotimaa Liettua pakolaisaalto Pakolaiset Poliittiset viholliset Politiikka Rajavalvonta Rappiokulttuuri Rikos Rotu Suomi Talous Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto Valko-Venäjä

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä Suomen linjaus on todella säälittävä ja typerä, parempi olisi, kun yksikään suomalainen viranomainen ei menisi lähellekään, heistä on vain haittaa.

  Tietysti laittomien tunkeutujien pyrkimysyritykset rajan yli täytyy estää ja tehdä tunkeutujille selväksi, että tänne ei ole asiaa.
  Kansanpetturi Pimiän ajatuksena on ilmeisesti haalia nuokin rotumuukalaiset Suomeen.

 • pöh

  Vastaa

  Kyllähän tuon tiesi jo etukäteen.
  ”rajavartiointi” tarkoittaa nykyään laittomasti maahan tunkeutuvien matkalaukkujen kantamista.
  Mutta yritäppä suomalaisena ”eu kansalaisena” lähteä muutaman tunnin risteilylle jolla ei edes mennä ulkomaille niin ei onnistu ilman passia.

 • Late

  Vastaa

  Disco läpsyttely ja discoraha on ihmisoikeus

 • TT

  Vastaa

  Hölmölä on uskollinen linjalleen aina loppuun asti.

 • Juha Pekkala

  Vastaa

  Antaa nyt punavihreiden naarassusien riekkua oma aikansa, että kansa näkee (halutessaan) näiden hulluuden asteen. Tällaiselle touhulle laitettiin stoppi 1918 ja tarpeen tullen se onnistuu uudestaan.
  Itse salassa rukoilen, että saisin olla se henkilö, joka tulevaisuudessa jakkaran Pimiän alta potkaisee…

 • Sirkka R

  Vastaa

  Miten tuo edes on mahdollista? Miten Liettualaiset oikein katsovat moisia ”avustustyöntekijöitä”, jotka tekevät päinvastoin kuin heitä on ohjeistettu???

  Ja toisekseen: eikö Liettualla ole omia rajavartijoita/armeijaa tarpeeksi omasta takaa ilman ulkopuolista ”apuakin”?

 • Jupi

  Vastaa

  Milloin keksitään avata suurlähetystöjen sijaan Kelan toimipisteitä lähtömaihin? On jo todistettu että kuukausittainen sossuraha vähentää merkittävästi vainoa ja pahaa oloa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi