Juutalainen neuvonantaja irtisanoutui tehtävistään Orbánin rotupuheen vuoksi

Juutalaisen mukaan Orbánin puhe oli "puhdasta natsismia", minkä vuoksi yhteistyölle ei ollut enää edellytyksiä.

Rotu

Zsuzsa Hegedüs.

Kuten olemme uutisoineet, Unkarin pääministeri Viktor Orbán piti viikonloppuna historiallisen puheen, jossa hän otti suoraan kantaa rodunsekoitusta vastaan. Orbánin mukaan sekarotuiset kansakunnat eivät ole aitoja kansakuntia.

Puhe on raivostuttanut juutalaiset aktivistit, joiden mielestä vain Israelilla on oikeutta vaalia kansallista rotupuhtautta. Sionistien mukaan eurooppalaisten on sekoituttava muiden rotujen kanssa, koska itsetietoiset valkoiset kansakunnat ovat aina eksistentiaalinen uhka juutalaisille.

Yksi pääministerin puheesta loukkaantuneista juutalaisista on Orbánin henkilökohtainen neuvonantaja, juutalainen Zsuzsa Hegedüs, joka irtisanoutui tehtävistään puheen jälkeen. Juutalaisen mukaan Orbánin puhe oli ”puhdasta natsismia”, minkä vuoksi yhteistyölle ei ollut enää edellytyksiä. Juutalainen vertasi entistä esimiestään saksalaiseen kansallissankari Josef Göbbelsiin.

Rabbikin raivostui

Myös Kansainvälinen Auschwitz-komitea on tuominnut pääministerin isänmaalliset linjaukset. Juutalaiskomitean mukaan Euroopan unionin on pantava Unkari entistä kovempaan paineeseen, jotta toisinajattelulle saataisiin viimein loppu. Juutalaisten mukaan ”Orbánilla ei ole tulevaisuutta Euroopassa”.

Unkarin päärabbi Robert Fröhlich puolestaan sätti Orbánia ja väitti, että ”maan päällä on vain yksi rotu, Homo Sapiens, ja se on jakamaton”. Fröhlich ei kuitenkaan kommentoinut, miksei Israel siinä tapauksessa suostu jakamaan maa-alueitaan palestiinalaisten tai juutalaisiksi kääntyneiden mustien afrikkalaisten kanssa.

Vaikka kansanviholliset ovat tuominneet Orbánin puheen, pääministerin sanat ovat resonoineet tavallisten unkarilaisten riveissä. Maan suurimpiin medioihin lukeutuva Magyar Nemzet esimerkiksi linjasi, että Orbán toimii aivan oikein vaaliessaan kansallisia erityispiirteitä, jotta ihmisistä ei tehtäisi rodunsekoituksella ”harmaata tasapaksua massaa”.

Lähteet: BBC, The Times of Israel, Hungary Today, Zsidotarsadalom

Israel Juutalainen etuoikeus Juutalainen lobby Juutalainen rasismi Juutalaiset viharyhmät Juutalaisjärjestöt Kansainvälinen Auschwitz-komitea Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Maahanmuutto Politiikka Rotu Sionismi Ulkomaat Unkari Unkarin juutalaisyhteisö Väestönvaihto Valkoisten kansanmurha Viktor Orbán Yhteiskunta Zsuzsa Hegedüs

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • gg

  Vastaa

  Oispa meilläkin Orban.

 • Schlageter

  Vastaa

  Orbánilla juutalainen neuvonantaja? Luulin, että Orbán on isänmaallinen mies.

  • GLGL

   Vastaa

   Neuvonantajat ovat yleensä oman alansa asiantuntijoita. On tavallista, että eivät ole kovinkaan vahvasti sitoutuneita työnantajansa tavoitteisiin (ellei ole poliittisesti valittu ”asiantuntija”, kuten Suomessa).
   Tässä asiantuntija paljasti oman tärkeysjärjestyksensä. Asiantuntijat on poliitikolle aina riski, mutta niitä on käytettävä. Taustasidonnaisuudet ja piilotetut agendat kannattaa kuitenkin yrittää tarkastaa.

   • Jyri Laaksonen

    Vastaa

    Orban on jutikoiden kontrollissa, siinä missä muutkin euroopan ”isänmaalliset” puolueet.
    https://miniszterelnok.hu/prime-minister-viktor-orban-had-talks-with-president-of-world-jewish-congress/

   • Julli

    Vastaa

    Juutalaisen tärkeysjärjestys on kaikkien asioiden osalta seuraava:

    1. heimo/rotu eli juutalaiset
    2. raha

    Muilla ei ole merkitystä. Orban sai tämän myös kokea.

    Katolisen kirkon juutalaisvihan taustalla on ollut vuosisatainen epäluottamus juutalaisiin eurooppalaisten yhteiskuntien jäsenenä. Juutalaiset eivät ole tietenkään sitoutuneet katolisen kirkon oppeihin, mutta eivät myöskään katolisen kirkon vasalleihin eli maalliseen valtioon. 

    Miksi näitä olisi pitänyt suvaita eurooppalaisissa yhteiskunnissa? Ainoa positiivinen ajatus sietämiselle oli se, että näitä voitiin käyttää syntipukkeina mille asialle vain jos tarve vaati.

    Samaa paskaa juutalaiset näyttävät tarjoavan nyky-yhteiskunnille.

 • Antisionisti

  Vastaa

  Loistavaa! Nyt vaan samoin tein tuo sekasikiö heitettävä ulos maasta ja sen kansalaisoikeudet evättävä. Sama kaikille sionisteille. Sama täälläkin, niin eiköhän ala olot kansalla paranemaan.

 • Nimetön

  Vastaa

  Israel tarvii lisää neekereitä ja arabeja monikulttuurisuuden nimissä.

 • juha II

  Vastaa

  Tuo nainen? on tavannut henkilökohtaisesti itsensä Mooseksen.

 • Yrjö

  Vastaa

  Se koira älähtää.. Orbanin puhe taisi osua pakolaisaaltojen organisaattoriporukkaan.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  On se kumma, kun ihmisissä ei ole muka rotuja, mutta kun taas kennelliiton mukaan koirissa on rotuja ja sekarotuisia.…

  Jokainen omilla aivoillaan ajatteleva näkee, että rotuja. Yksi koukkunokka rotu on ahne ja kiero. Ja mustat rodut ovat taas niin tyhmiä, että nahkasaapaskin on niitä älykkäämpi.

 • Salomon

  Vastaa

  Ei tarvi hermostuu, mut mietin vaan, että millon livahtaa takki toisinpäin. On vaan nähty tää kikka jo liian monta kertaa.

 • Teemu

  Vastaa

  Älkää luulko ettei Orbánilla ole myös kipa päässä ja rukousaamiaiset plakkarissa. Unkarin soinihan tuo on. Huhtasaaren kaveriksi sopisi oikein hyvin.

 • Goldstein

  Vastaa

  Kyseisen juutalaisen käytös varmistaa vain sen, että (((he))) ajavat valkoisten eurooppalaisten etnistä kansanmurhaa demokratian, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien nimissä.

 • Maan omistaja

  Vastaa

  Ööö… Israelilla ei ole maa-alueita. Ne ovat pakkolunastettuja Palestiinalaisilta. Jos joku, niin Palestiina, voisi jakaa maa-alueitaan.

  Mutta niin tai näin, niin täytyy sanoa että ompa ruma ihminen. Muistuttaa ihan apinaa.

 • Plääh

  Vastaa

  Kylläpäs holokaustiuskovainen ja juutalainen Orban on nyt saanut innostusta nousemaan eri puolilla yhden lausahduksen perusteella

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi