Eduskunta osallistuu säästötalkoisiin – uima-altaan lämpötilaa lasketaan

Eduskunnan kansliatoimikunta kertoi säästötoimenpiteistä torstaina. Osa toimista otetaan heti käyttöön, osa vasta talvella.

Politiikka

Parliament of Finland in Helsinki, Finland

Eduskunnassa on päätetty uhrautua kaikkien puolesta ja ryhtyä säästötalkoiden osallisiksi. He ovat päättäneet säästää sähkökuluissa laskemalla uima-altaan lämpötilaa. Lisäksi saunojen käyttöaikaa lyhennetään. Kirsikkana kakun päällä huonelämpötilaa lasketaan yhdellä asteella.

Eduskunnan kansliatoimikunta kertoi säästötoimenpiteistä torstaina. Osa toimista otetaan heti käyttöön, osa vasta talvella. Lisäksi yleisvalaistuksen päälläoloaikoja lyhennetään osassa rakennusta ja ulkoportaiden lämmitystä vähennetään tai poistetaan kokonaan.

Eduskunnan mukaan tästä tulee arviolta 70 000 euron säästöt. Rahalla voidaan vaikka sitten lyhentää hallituksen ottamaa kymmenien miljardien velkaa.

Lähde: Turun Sanomat

Eduskunta Energiansäästö Kotimaa Politiikka Talous Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Ei ole kuin vuosikymmen, pari siitä kun tavallinen kansalainen saunoi huoneiston saunassa tai kylpi kylpyammeessa lähes päivittäin. Samalla hän asensi valaisimiin 60 ‑100 watin lamppuja ja väänsi huoneiston termostaatin 23 asteeseen, joka on normaali huoneiston lämpötila. Myöskään bensiini tai diesel ei Suomessa maksanut mitään varsinkaan ennen vuoden 1973 öljykriisiä, mutta varsinainen hinnannousu on tapahtunut polttoaineita verottamalla. Vihreät ja kommunistit ovat tietoisesti toimineet rivikansalaisen energiaköyhyyden eteen. Hiilipäästötarinat ja niistä muka johtuva ilmastokatastrofi ovat olleet se veruke, jolla kurjistaminen tehdään. Myös vedenkulutuksen sääntely tuhansien järvien Suomessa on pelkkää masokistista mielettömyyttä varsinkin, kun on olemassa teknologiaa käyttö- ja jätevesien puhdistamiseksi. 

  Kuinka tällaiseen voidaan edes ryhtyä maassa, jossa edullinen energia on aina ollut teollistamisen ja kilpailukyvyn perusedellytys ja selviämisen edellytys läpi pitkän, pimeän ja kylmän talvikauden? Energian säästökampanjat eivät vaikuta mitään, ovat pelkää huijausta kansalaisten huomion pois siirtämiseksi olennaisista kysymyksistä, tekopyhää vouhottamista muka talvisodan hengen luomiseksi. Itse kieltäydyn uskomasta mihinkään yhteiskampanjoihin ja kulutukseni laitetaan muutenkin minimiin ryöstöhinnoittelulla. Energian ylenpalttinen säästö Suomessa on tarpeetonta, mieletöntä ja vaarallista. Voidaan erottaa tilanteeseen syylliset ja syyttömät ja edelliset tulee kokona riisua vaikutusvallasta, erityisesti ilmastokultistit, jotka kuuluivat mielisairaalaan. Ne, joiden viheraivopesua ei voi purkaa, täytyy eristää yhteiskunnasta. Emme kaipaa mielisairaiden masokistien läsnäoloa, jotka kaiken lisäksi suosivat kaikenlaisia perversioita.

  • Karbidia lämmitykseen

   Vastaa

   No, ite aion pitää kämppäni lämpötilan siel 24 asteen tietämillä. Jos sitä rupeaa laskemaan näin syksyisin niin kosteus hiipii sisätiloihin. Eikä muutenkaan ole mukava kävellä sisällä villasukat jaloissa. Pidetään siis kämppä lämpöisenä vaikka roskia poltellen.

   Olen myös ihmetellyt mikseivät ihmiset ota käyttöön kaasukehittimiä? Vanha kunnon karbidikivi kaasukehittimeen ja vettä perään niin saa noin 1bar paineella asetyleeniä. Sillä liekillä lämmittää torppaa vaikka koko vuoden. 200l tynnyri kestää vuosia. Varastoinnissa kannattaa kuitenkin olla tarkkana ettei sinne pääse vettä.

   Ei ennen vanhaan ostettu asetyleeniä tehtaisiin tai pajoihin pulloissa. Kuka senkin rahtailun olisi maksanut. Se tehtiin itse kaasukehittimillä. Ja happikin tehtiin itse hapettimilla. Seinustoilla vain kiersi putkistot joihin laitettiin kiinni letkuja aina kun jonnekkin tarvittiin happi-asetyleeniä.

 • Mitta on täynnä

  Vastaa

  Kuten Ano Turtiainen on jo kirjoittanut tuo on pelkkää kusetusta taas kerran. Eduskunnan parkkihallissa ladataan kansanedustajien sähköautoja veronmaksajien rahoilla eikä niistä makseta edes mitään veroja.

 • otto suni

  Vastaa

  Suomi oli Kekkosen aikana täysin omavarainen sähkön tuottaja ja Neste Oy takasi edullisen polttoaineen kaikille. Suomessa kehitettiin toimiva muoviteollisuus ja Suomi oli merkittävä viejä paperiteollisuuden osalta globaalisti.

  Likainen puoluepeli ja maanpetturi Koiviston presidenttikausi johti Suomen vähitellen nykytilanteeseen eli kipapäisten rahastamisen kohteeksi. Suomen kansa on myös kansanmurhan kohteena, kiitos rokotukset!!

 • Juha

  Vastaa

  NASAn asiantuntijat ja tiedemiehet ovat ihan tosissaan huolissaan siitä, että alienit rankaisevat meitä, jollemme heti luovu uusiutumattomien polttoaineiden käytöstä.

  https://www.foxnews.com/science/aliens-could-attack-earth-to-end-global-warming-nasa-scientist-frets

  Siis nyt oikeesti herätkää pahvit.. nää foliohatut ympärilläsi luulee että sun saunan lämmitys lämmittää koko maapallon ilmaston.

 • Piikivi

  Vastaa

  Vois lakkauttaa koko nykyisen eduskunnan. Siinä vasta säästöjä tulisikin. Ei noilla tarvi olla mitään etuja saati uima-altaita. Ei muillakaan työpaikoilla ole tuollaista meininkiä. Ei niiden tekemä työ ole sen arvokkaampaa kuin muidenkaan ihmisten työ, jos senkään arvoista. Vai onko Suomi riippuvainen tuhlailevista poliitikoista. Pelkkää vahinkoa maalle ovat aiheuttaneet tämä nykyinen hallitus ja eduskunta

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Ihan vakavasti sanottuna, eduskunnan saunat saisi sulkea ja uima-altaan tyhjentää sillä ei eduskunta mikään helvetin kylpylähotelli ole vaan työpaikka. Vaikka peli siellä eduskunnassa on likaista, niin ei se työ niin likaista ole että saunaa tarvitsisi työpäivän jälkeen. Wikipedian mukaan eduskunta sai saunatilat vasta 1978, ja siihen asti kansanedustajat pärjäsivät ihan hyvin ilman saunaakin.

  • Tekijämies

   Vastaa

   Kuka täyspäinen edes käyttää Saunaa, jossa on mahdollisesti käynyt bile-Ilmari, Pekka Haavisto, Jani Toivola, Oras Tynkkynen.…

   • Jallu

    Vastaa

    Olisiko se niin, että kun on päässyt tiettyyn asemaan (ministeri, kansanedustaja) niin p*******n ei enää haise.

 • On on

  Vastaa

  Onhan Suomi vieläkin omavarainen sähköntuottaja. Mutta hinnoittelu vaan tehdään euroopan taksojen tapaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  Parliament of Finland in Helsinki, Finland