Sinimusta Liike: Puheenjohtajan mietteet eduskuntavaaleista 2023

Partisaani julkaisee Sinimustan Liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kurun artikkelin puolueen ensimmäiseen vaalikampanjaan ja eduskuntavaalien tulokseen liittyen.

Politiikka

Eduskuntavaalien tulos selvisi eilen illalla, ja Sinimustan Liikkeen potti jäi näissä vaaleissa 2382 ääneen. Yksikään pienpuolueista ei ollut näissä vaaleissa lähellä läpipääsyä, ja edustamamme puolue oli pienpuolueidenkin keskinäisessä sijoituksessa lähempänä listan loppua kuin sen alkua. Osaltaan tähän lopputulokseen vaikutti se, että puolueemme ehdokkaat oli tietoisesti keskitetty neljään vaalipiiriin, joka rajasi 60% potentiaalisista äänestäjistä pois. Varsinainen tavoite, eli yhden ehdokkaan läpipääsy, ei olisi kuitenkin ollut yhtään sen todennäköisempi, olisi listamme saanut maanlaajuisesti pari tuhatta ääntä enemmän tai ei.

Äänestystuloksen todettuamme meidän tulee voida arvioida näissä vaaleissa tehtyjä onnistumisia ja epäonnistumisia. Selvä enemmistö puolueemme jäsenistä on poliittisesti kokemattomia, mikä näkyi varsinaisen vaalikampanjan myöhäisenä alkamisena, sillä melkein puolet ehdokkaistamme ilmoittautui kisaan mukaan vasta vuodenvaihteen jälkeen, siinä missä isot puolueet olivat käyneet eduskuntavaalikampanjaa tosiasiallisesti jo parin vuoden ajan. Perinteiset vaikuttamisen keinot, kuten oman profiilin tietoinen rakentelu vaaleja edeltävinä kuukausina ja vuosina esimerkiksi paikallislehtien mielipidepalstoilla tai toritapahtumissa, olivat näissä vaaleissa vielä harjoittelun tasolla, ja liikkeen paikallinen näkyvyys jäikin välillä täysin yksittäisten aktiivisten toimijoiden harteille. Kun otetaan vielä huomioon, että nämä samat henkilöt toimivat itse ehdokkaina, järjestivät toritapahtumat, tuottivat liikkeen julkitulot, korjasivat julisteet, suunnittelivat grafiikat ja jakoivat kymmeniä tuhansia lentolehtisiä, niiden ohessa vielä kohdaten toiminnasta kiinnostuneet uudet jäsenkandidaatit, kuormitus oli ymmärrettävästi valtaisa. Kuormituksesta huolimatta nämä jäsenet vetivät kampanjan kunnialla loppuun normaalin päivätyön, opiskelukiireiden ja perhearjen ohessa. Aktivisti taipuu, vaan ei murru.

Se, missä puolueemme onnistui loistavasti, oli näkyvyyden varmistaminen somen ulkopuolisessa mediakentässä käytännössä täysin ilmaiseksi. Puoluettamme käsitelleet uutisjulkaisut kuvasivat liikkeemme yhteiskunnallisia päämääriä rehellisesti, joka toi sanomamme näkyviin myös niille ihmisille, joita emme ole tavoittaneet puolueemme omalla viestinnällä. Suurin yksittäinen näkyvyyden tuoja oli ylen järjestämä pienpuoluetentti, jonka näki tänä vuonna sadat tuhannet suomalaiset jo ennen ennakkoäänestyksen alkamista. Sinimustan Liikkeen tentissä saama näkyvyys oli pääosin positiivista, joka oli nähtävissä useiden keskusteluryhmien suorastaan ihmettelevissä reaktioissa. Lisääntynyt näkyvyys käynnisti myös piikin puolueen jäsenhakemuksissa, joita hallitus käy kootusti läpi vaalien jälkeen. Näistä uusista jäsenistä muodostuu toivottavasti tulevien vaalikoitosten tarvittavat lisäkädet ja ehdokkaat myös niihin piireihin, jotka jäivät tällä kertaa ilman puolueemme ehdokasta. Seuraava koitos puolueellemme tulee olemaan eurovaalit, joihin valmistautuminen alkaa jo tänä kesänä. Vaikka kyseisten vaalien ankara äänikynnys ei palvele pienpuolueiden pyrkimyksiä, tarjoaa kyseiset vaalit loistavan mahdollisuuden keskustella kansallisen itsehallinnon ja talouspolitiikan tärkeydestä tulevaisuuden monikulttuuristuvassa ja sateenkaareutuvassa EU-liittovaltiossa.

Poliittinen oikeisto menestyi näissä vaaleissa loistavasti. Vaalitulos avaa mahdollisuuden kokoomusjohtoiselle konservatiivihallitukselle, jossa perussuomalaiset toimivat todennäköisesti valtiovarainministerin ja monen muun raskaamman salkun kantajana. Vaikka perussuomalaiset saivatkin hienon tuloksen, on kyseisen puolueen edustajissa nähtävissä profiilin muutos – perinteisten maahanmuuttovastaisten ja konservatiivisten toimijoiden sijasta eduskuntaan nousivatkin nuoret ja liberaalihenkisemmät toimijat. Oli tulevan hallituksen kokoonpano sitten konservatiivihallitus tai sinipuna, joutuu se kehittämään ratkaisut niihin samoihin haasteisiin, joista suomalaiset ovat puhuneet jo kuluneen kevään ajan, kuten maamme väestölliseen muutokseen, EU-integraatioon, ympäristökriisiin, yleiseen turvallisuustilanteeseen ja kasvavaan vieraantuneisuuden tunteeseen, joka työntää nuoria sukupolvia tuottavan työn ja perheenperustamisen ulkopuolelle.

Tulevaisuus näyttää sen, ovatko tulevan hallituksen esittämät korjaustoimet riittäviä. Sinimusta Liike perustaa ajattelunsa kansallismieliseen maailmankatsomukseen, jonka mukaan jokainen yhteiskunta on sen alaisuudessa elävien ihmisten peilikuva. Niin kauan, kun valtavirtapuolueet eivät keksi ratkaisua nykyiseen väestöpoliittiseen kriisiin, nykyistä yhteiskunnallista muutosta lieveilmiöineen ei saada pysäytettyä. Vierasmaalaisten määrä suomalaisessa yhteiskunnassa tulee kasvamaan, oli hallituksessa mikä eduskuntapuolue tahansa.

Sinimusta Liike haluaa kiittää kaikkia jäseniään ja äänestäjiään tästä kokemuksesta, ja toivoo mahdollisimman monen liikkeemme äänestäjän löytävän kotinsa riveistämme lähitulevaisuudessa. Tekeviä käsiä ei ole koskaan liikaa, ja puolueemme täytyy olla voimavaroiltaan ja toimintakyvyltään iskussa seuraaviin eduskuntavaaleihin mennessä. Liikkeemme eduksi todettakoon, ettei yksikään esittämistämme huolenaiheista tule katoamaan tulevina vuosina, sillä suuret väestölliset, taloudelliset ja kulttuurilliset ilmiöt ovat olleet yhteiskunnassamme läsnä jo vuosikymmenten ajan, ja ne tulevat vaikuttamaan lopulta jokaisen suomalaisen elämään ja elinympäristöön. Tietyn pisteen jälkeen tätä edellä kuvattua muutosta ei voikaan enää kivuttomasti paeta pelkkää koulupiiriä vaihtamalla.

Sinimusta Liike on jo nimensäkin perusteella enemmän kuin perinteinen puolue, mikä tulee näkymään sen vaalien jälkeisessä toiminnassa. Uudet jäsenet tullaan sitomaan osaksi jo valmiiksi olemassa olevia paikallisryhmiä, joiden kokoontuminen alkaa tulevaisuudessa olemaan vähintäänkin kuukausittaista, sisällyttäen niin liikuntaa, kulttuuria, kirjallisuutta, musiikkia kuin yhdessä luonnossa toimimista. Liike tulee järjestämään jälleen perinteisen vappumarssin, sekä kokoontuu tänäkin kesänä viikonlopun mittaiselle leirille kehittämään puolueen ja laajemman kansallismielisen liikkeen tulevaisuuden toimintaa. Vaalituloksen edessä lamaantuminen ei kuulu meidän joukkomme toimintatapoihin, sillä helppous ei ollut missään vaiheessa toimintamme tarkoitus. Olemme tietoisesti valinneet pitkän ja kivisen tien, koska tiedämme sen olevan pitkällä aikavälillä ainoa kestävä ratkaisu kansamme, luontomme ja isänmaamme suojelemiseksi.

Kamppailu jatkuu. Tampereella tavataan!

Tuukka Kuru

puheenjohtaja

Lähde: Sinimusta Liike

Aktivismi Eduskunta Eduskuntavaaliehdokkaat Eduskuntavaalit Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kotimaa Politiikka Sinimusta Liike Tuukka Kuru Vaalit Yhteiskunta

Keskustelu

36 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Todella hyvä yhteenveto vaalityöstä, sekä itse vaaleista.

  On totta, että äänimäärä oli suorastaan pettymys, mutta ei auta sen kauempaa harmitella, kovasta työstä ja aktiivisuudesta se ei ainakaan jäänyt kiinni ja nämä olivat vasta ensimmäiset vaalit, medianäkyvyydesta (mustamaalauskampanjoista) huolimatta puolue oli lopulta aika tuntematon monelle.

  Seuraava hallitus ei tämän maan suuntaa käännä paremmaksi, sikäli olisi toivottavaa, että Persut päätyvät hallitukseen, niin ihmisille, ainakin joillekin, avautuu se populismi ja Persujen todellinen linja. Se voi olla monelle pettymys ja sitä kautta alkavat katselemaan muita vaihtoehtoja, siksi on hyvä, että Sinimustilla on nyt yhdet vaalit käytynä, niin ihmiset huomaavat, että kyseessä ei ollut mikään yksien vaalien testikoitos, vaan vakavasti otettava vaihtoehto, joka edustaa sitä aidointa kansallismielisyyttä.

  • Snif

   Vastaa

   Onhan se ”ikävä” että ei yksikää ryssäpuolue päässyt läpi..
   Totuus persuista, no, sehän siellä vituttaa kun persut ei ole lääpällään ryssiin senttiäkään. Miltäs tuntuu että putinis tuhoaa kohta maansa jos jatkaa suomelle vittuilemistaan ja päättää hyökätä, sen jälkeen ryssistä ei jää enää mitään jäljelle.

   • X

    Vastaa

    Ryssä voi omalla puolellaan puhua paskaa ja pitää paraateja, tänne on huono tulla ja ne tietää sen. Mielestäni Nato jäsenyys selkeyttää tilannetta, ryssän ei tarvitse käyttää energiaa Suomen uhkailemiseen. On nyt turhaa.

    • GLGL

     Vastaa

     X: ”ryssän ei tarvitse käyttää energiaa Suomen uhkailemiseen.”

     Paljonkos se Venäjä on käyttänyt energiaa Suomen uhkailemiseen tähän asti? Tasan nolla. Maailman rauhallisin raja. On se kumma, kun isoista miehistä kuoriutuu hysteerisiä idiootteja. Laita se televisio kiinni ja ajattele omilla aivoillasi.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Mikä sinua vaivaa?

   • Sotapsykoosi on pahasta

    Vastaa

    Vuonna 2010 yli puolet suomalaisista oli sitä mieltä, että Suomella on hyvät mahdollisuudet puolustautua, jos Suomi joutuu tavanomaisin asein käytävään sotaan. Nyt tuo usko on romahtanut alemmas kuin kertaakaan 30 vuoteen. Enää vain joka kolmas uskoo Suomen pärjäämiseen.

    Kestäisikö alivoimaisen suomalaisen puolustajan selkäranka ylivoimaista vihollista eli Venäjää vastaan?

    Puolustusvoimat haki vastausta tähän kohtalonkysymykseen suuressa tutkimussarjassa. Tutkimukset tuottivat kerta toisensa jälkeen lohduttoman lopputuloksen. Suomen jalkaväkiarmeija ei pystyisi torjumaan Venäjän sotakonetta.

    Venäjän ydinasearsenaali on suurempi kuin yhdelläkään toisella maalla, mukaan lukien Yhdysvalloilla. Itse asiassa Venäjällä on enemmän ydinaseita kuin puolustusliitto Natolla, sillä Yhdysvaltain, Ranskan ja Ison-Britannian ydinkärkien ja ‑aseiden yhteismäärä jää Venäjän taakse.

    Herää pahvi.

    • Nationalisti

     Vastaa

     Sionistien kanssa yhteistyö, eli heidän huorana oleminen ja päätäntävallan siirtäminen ulkomaille on sitä ”itsenäistä politiikkaa”? Herää pahvi, ajattele asioita muutenkin kuin putkinäöllä.

    • Paul Dittel

     Vastaa

     Mistä tämä johtuu? Mielestäni se johtuu eurosta eli yhteisvaluutta on johtanut kurjistumiseen ja talouden kantokyvyn heikkenemiseen kummine tukipaketteineen. Sotilasmenoista on ollut helppo säästää hyvän sään vallitessa. On toki nyt rehennellen velkarahalla tilattu uusia hävittäjiä ilman aseistusta, mutta kun DDR-aikainen ja halvalla Saksasta kylmän sodan jälkeen ostettu jo vanhentunut maavoimien massa-arsenaali poistetaan käytöstä, on edessä lopullinen alasajo. Tähän saumaan NATO-ratkaisu sopii eliitille hyvin. Armeija ja eritoten maavoimat tulee muuttumaan palkka-armeijan kaltaiseksi nopean toiminnan suppeaksi ryhmäksi. Tarvitseeko tähän muistuttaa, että Suomella oli 1941–1944 yli 16 divisioonaa enemmän tai vähemmän asiallisesti varustettuja maavoimien yhtymää.

     Pienpuolueet kokivat nyt suuren vaalitappion ja osasyy on vaihtoehtoväen tavaton riitaisuus. En usko mihinkään myyriin tai soluttautujiin, vaan yksinkertaisesti ei ole oikeaa johtajaa kokoamaan kaaderit yhteen taisteluun vastustajaa vastaan. Ns. globalistit pystyvät marssimaan yhtenä joukkona ‑toki teennäisesti riidellen- kohti suurta päämäärää, mutta vaihtoehtoväki päätyy kiemurtelemaan ja rähinöimään marginaalin marginaalissa.

   • Kehari

    Vastaa

    Nytkö sinimustatkin on ryssiä? Ryssä ryssä ryssä, voi jumalauta mikä kehari sinä olet. Jutku

    • Snif

     Vastaa

     Missä niin kirjoitin? Aika suppea tuo lukukyky teillä putinisteilla.
     Eikö ole ikävää että ryssät kusee nyt yksin verta kun ei voi enää miettiä suomeen hyökkäystä muuta kun märissä unissaan. Lyödäänpä vetoa olenko jutku, sukuni on ollut todistetusti suomessa yli 300 vuotta, kaikki on historian papereissa.

     • tymä

      Taitaa sinä olla se joka tässä ei osaa lukea. Missä vaiheessa SML on ollut joku ryssä puolue?

 • Pena

  Vastaa

  Kuten olen todennut aikaisemmin, niin pienpuolueet pilaavat aina toistensa kannatuksen. Ennustin aivan oikein, että sinivihreäliike saa 0,5% kannatuksen maksimissaan. Ei ne pornokiellot, autoilun kallistumisen puolesta ja vihreän siirtymän, sekä hiilineutraalius 2035 liputtamiset ja metsät luonnonsuojelualueiksi vakuuta äänestäjiä ja siksi aivan ansaitusti ei tullut kannatusta. Kukaan järkevä autoileva maaseudulla asuva ei tällaisia puolueita äänestä ja tässä se tuli selväksi. Utopistiset kaikille kaikkea eivät vetoa äänestäjiin.

  • Nimetön

   Vastaa

   Tämä! En ainakaan ikinä äänestä SML:ää kun ”vähäpäästöinen” lukee puolueohjelmassa ja taisi siitä olla puhetta pienpuoluetentissä. SML:n pitäisi ymmärtää että ilmastohuijauksella suomalaisia halutaan hallita ja orjuuttaa.

  • tymä

   Vastaa

   Juurikin näin!! Nämä vaalit osoittivat miten kuplaantuneita kansallismieliset ovat. Tosissaan SML luuli että viherjargonialla pääsee läpi, toisin kävi. Todellisuudessa ihmiset olivat saaneet ihan tarpeekseen viherhihhuloinnista ja äänestivät siksi muita puolueita.
   Eräillä kansallismielisillä marginaaliporukoilla ei ole mitään käsitystä että ei pienituloisia ihmisiä, joilla muutenkin vaikea elää korkeiden polttoainehintojen riivaamassa maassa, kiinnosta äänestää jotain uutta vihreää liikettä.
   Eli tosiasiassa kansallismielisiä marginaaliryhmiä ei muu kiinnosta kuin hyvesignalointi ja omien harhaisten utopioiden pönkittäminen, eikä oikeasti tuoda ratkaisuja mitä ihmisiä oikeasti hyödättäisi ja saisi heidän elämänsä oikeasti taas kuosiin.

 • tulee kylmää kyytiä

  Vastaa

  Eikös juuri Kokoomus ole lberaali puolue? Nehän myy kaiken rahasta ja kumartaa joka suuntaan jos siitä on niille etua. Jo Kekkonen sanoi aikoinaan että Kokoomusta ei koskaan saa päästää hallitukseen sillä ne myyvät maan. Ja mitäs muuta tapahtui Stubb-Katinen-Virkkunen vuosina.

  Niin että meillä on jälleen tuhoajat liikkeellä.

 • GLGL

  Vastaa

  Hyvä analyysi.
  Nuorelle pienpuolueelle harjoitteluvaihe on välttämätön. EU-vaalit on hyvä seuraava harjoitus, kuten PJ Kuru mainitsi.

  Karu fakta on kuitenkin, että niin kauan, kun valtamedia päättää, kuka Suomessa on vallassa, ei SML:llä ole juurikaan mahdollisuuksia edetä päättäviin asemiin. Voisi ajatella, että PS, jos pääsee hallitukseen, alkaa lunastamaan lupauksiaan valtamedian (erit. YLE) täysremontista, mutta taitaa asia käytännössä olla niin, että valtamedia osti itselleen suojelun varmistamalla PS:lle vaalivoiton. Eli sieltä päin lienee turha toivoa mediakentän tervehtymistä. PS on valtamedian taskussa.

  Vihertuhon tukeminen ja sotilaallisen puolueettomuuden hylkääminen eivät ole nationalismia. Niissä asioissa olisi toivonut jämäkämpää otetta. Saattoi maksaa valtavan määrän ääniä.

  • Sinivihreä liike

   Vastaa

   Sinivihreäliike tukee tuota vihertuhoa oikein kovalla innolla, Onneksi tämäkin vitsipuolue on varmasti muisto vain ensi eduskuntavaaleissa. Ei hallitukseen päästä 0,07% kannatuksella, mikä oli tälle vitsipuolueelle odotettavissa. Ei tällaista voi kukaan ottaa kovin vakavissaan. Ihan oikein että Perussuomalaiset saivat yli 20% kannatuksen ja sekö sitten sinivihreän liikkeen muutamaa kannattajaa harmittaa.

 • Santeri

  Vastaa

  Soon oikein. Sisua pitää olla ja kova kon kirveen silimä. Tämä sniffari voi mun puolestani heittää voltin ja vetää kuivat ilimas- Ei tämä maa tommosia ruikkeja kaipaa.

 • Köyttä myytävänä

  Vastaa

  Suomessa on hyvin vähän NATOa ja juutalaisia vastustavia puolueita. Vähäiset äänet keskittyvät äärivasemmistolaisille NATOn vastustajille, jotka ovat itse asiassa saman porukan ohjauksessa kuin SML. 

  Välillä epäilen ymmärtääkö puolue eron globaalin järjestyksen ja globalismin välillä? 

  Juuri tämä NATOn ja (rodullisten) juutalaisten älyvapaa vastustaminen estää täysin puolueen äänestämisen. Jos Venäjä joskus romahtaa, ehkä silloin voi pohtia uudelleen NATOn tarpeellisuutta. 

  Oikeastaan hyvä, että SML pitää kiinni NATOn ja EU:n vastustamisesta. Näin se ei uhkaa persujen reaalipoliittista linjaa.

  • Nimetön

   Vastaa

   Suomessa on hyvin vähän NATOn kannattajia. Siksi kansanäänestystäkään ei järjestetty.

 • Munasistiliike

  Vastaa

  Takaisin runkkaamaan hakaristeille internetissä, vaikka ei runkkaamisessa itsessään mitään väärää ole. Katselin, että teikäläisten vaalimainoksia oli pistetty paskaksi kaikkialla, ettekä pystyneet estämään mitään siitä. Sen lisäksi annoitte Varisverkolle jälleen uuden gallerian kasvoja suomalaisista oikean laidan mitättömyyksistä ja rikollisista.
  Vaalien tuloksista voi olla montaa mieltä, mutta hävisitte juutalaisille, venäläisiile, transihmisille, vasemmistolle ja kaikille muillekin poliittisille vihollisillenne, kuten lakien noudattajille. Eikö kannattaisi hankkia elämä.

  • Nationalisti

   Vastaa

   ”Annoitte varisverkostolle uuden gallerian”
   No hui, mt-transut saivat lisää suoraselkäisten kansallismielisten nimiä. Mitä sitten?

   ”Vaalimainoksia pistetty paskaksi, ette pystynyt estämään”.
   Mikä kehitysvammainen sinä olet?
   Eiköhän melkeinpä jokaisen puolueen mainoksia tuhottu. Jokaisen mainostelineen vieressäkö olisi vaalien ajan pitänyt olla seisomassa?

 • Mitä vittua tässä maassa tapahtuu?

  Vastaa

  Noniin, kansa on siis äänestänyt Kokoomuksen suureksi. Petteri Orpo, tuo syksyn 2015 pakolaisaallon päästäjä ja suomivihaaja paska, ei mitään poliittista muistia enää tuosta ajasta. Sitten kaikki Nato Hybridi ukot sisään ekalla kerralla – kuka helvetti noita vanhoja pieruja äänesti? Ei voi käsittää Suomen tyhmyyttå – Kyllä nyt Kok ja PS tämän maan pistää pakettiin. Duunarit kyykkyyn ja Hurstit tuhoon. Vaalit oli jutkujen juhlaa. ”Demokratia” on toteutunut.

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Nyt on sellainen orkesteri koossa että Suomi on kahden vuoden sisällä sodassa. Juutalaiset/cabal/deep state (jokainen valitkoon mitä nimeä tuosta SAATANAN porukasta haluaa käyttää) voitti suomen vaalit ja kyyti tulee olemaan sen mukaista. Mitään seuraavia EK-vaaleja ei tule, koska meitä ei enää silloin ole. On oltava täysin sokea jos ei näe mihin tämä ns.”vaalitulos” (uskoo ken tahtoo että tämä oli äänestäjien aikaansaama) tulee johtamaan. Sotahulluja maanpettureita koko eduskunta täynnä ‑edes sanallista vastavoimaa ei ole enää saatavilla kun maamme ulkopuolelta annettuja käskyjä paukutetaan läpi. Tilanne on täydellinen katastrofi.

   Todellakin: Mitä vittua tässä maassa tapahtuu?

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Kyllä Sinimustilla on vielä paljon opettelemista ja oppimista siinä miten vaaleja käydään ja voitetaan. Puolueen näkyvyys ja suosio on ERI ASIA kuin ehdokkaan näkyvyys ja suosio. Kun nämä asiat yhdistetään niin alkaa tulosta syntyä. Otetaan sellainen ajatuskoe että vuoden 2019 eduskuntavaaleihin ensikertalainen Mauri Peltokangas olisi perustanut oman pienen protestipuolueen, niin hän olisi todennäköisesti kerännyt kasaan syntymävuotensa (1966) verran ääniä ja jäänyt vaalien jälkeen rannalle ruikuttaan, mutta sen sijaan hän etsi valmiin suosiossa olevan puolueen eli Perussuomalaiset ja meni Perussuomalaisten listoilta rymisten läpi eduskuntaan ja sai vielä yli 13000 ääntä, mikä oli huipputulos ensikertalaiselta Vaasan vaalipiiristä. Mitä Perussuomalaisten nykytilaan tulee, niin kumpaa on mielestänne helpompi muuttaa sinimustempaan suuntaan, kokonaista Suomen valtiota kerralla, vai Perussuomalaisten puoluetta pikkuhiljaa?. Miettikääpä sitä!.

  • olipa tyhmä kysymys

   Vastaa

   Usko pois, koko Suomen muuttaminen ”sinimustempaan suuntaan” on helpompaa. Kuinka monta kertaa annatte perusseemiläisten kusettaa itseänne?

   • Pena

    Vastaa

    Sinimustaliike on aivan vitsi, kuten kaikki pienpuolueet ja tärveli kannatuksensa vihreää siirtymää tukemalla sekä naurettavilla pornokielto ideoillaan. Tätä puoluetta ei kansa tule äänestämään jatkossakaan. Ilmastopolitiikka on kuin Vihreillä, joten kuinka kävi heilläkin vaaleissa, rökäletappio sieltä tuli kuten sinivihreille. Usko pois, ei se alle 4000 ääntä riitä hallitukseen. Ääni pienpuolueille menee nyt ja aina täysin hukkaan. Sama kuin ei äänestäisi ollenkaan.

    • Nimetön

     Vastaa

     ääni persuille on sama kuin heittäisi äänensä vasemmistoliitolle. liekö edes punikeilla yhtä paljon neekereitä puolisoina? homoprosenttikin aika samoissa

    • Nationalisti

     Vastaa

     Pena vaikuttaa jotenkin katkeralta persoonalta.

 • Luottamus hyvä, kontrolli parempi

  Vastaa

  Missä on pienpuolueiden raivoisa vaatimus että vaalitulos ja äänten laskenta hylätään.

  Missä ovat ne yli 156 000 ääntä jotka olisivat muuttaneet merkittävästi eduskunnan kokoonpanoa?

  Paljon jäi myös oleellisia asioita tekemättä. Pienpuolueiden yhteinen suuri vaaliliitto. Se on tehtävä koska äänten laskenta vertauslukuineen jättää yksittäiset pienpuolueet rannalle. Puuttui myös näyttävä ja mieleenpainuva vaalijuliste. Ja vaalilehti jaettavaksi suoraan suomalaisiin koteihin.

  Ellei tuohon vaalipetokseen nyt reagoida voimakkaasti, antaa se signaalin että se hyväksytään.

  • GLGL

   Vastaa

   Siinähän se vaalijulisteen laatija ja lehden jakelija sitten ilmottautui.
   Vaalipetoksen tutkiminen olisi paikallaan, mutta siihen tarvittaisiin lakimiehiä ja rahaa (tämä on sitä demarien rakastamaa demokratiaa). Pelkkä SoMessa petoksesta huutelu ei johda mihinkään.

  • Anonymous

   Vastaa

   Äänestin Sinimustaliikettä, samoin pari kaveria ja jännä homma kun katsoin vaalituloksista kunnan äänestystuloksia, niin näytti ettei Sinimustaliike ollut saanut YHTÄÄN ääniä minun kunnassa! Mitä vittua? Tällästä ”demokratiaa”! Kuten jo aiemmin oon sanonut, se on ihan yksin paskan hailee äänestäminen. Pelkkä vitsi. Teatteria! Äänestä väärin niin äänesi hylätään.

  • Murre från Skogsstible

   Vastaa

   ”Paljon jäi myös oleellisia asioita tekemättä. Pienpuolueiden yhteinen suuri vaaliliitto. Se on tehtävä koska äänten laskenta vertauslukuineen jättää yksittäiset pienpuolueet rannalle. ”

   Hyvä pointti.

   Yhteiseen vaaliliittoon voisivat mennä kaikki pienpuolueet, myös sellaiset, jotka ovat jopa toistensa vastustajia. Näin menetellen kaikkein suosituimmat pienpuolueet voisivat saada edustajiaansa läpi. Yhteiseen vaaliliittoon osallistujat eivät häviä mitään. Vaaliliittoon osallistumattomat pienpuolueet voivat vain hävitä.

 • Anonymous

  Vastaa

  Suomalaiset ovat niin vitun tyhmiä että he oikein haluavat kurjistaa omia olojaan äänestämällä jotain vitun kokoomusta, joka haluaa tehdä köyhien elämästä vielä surkeampaa ja raahata maan täyteen rotumuukalaisia. Ihan yhtä paskoja vaihtoehtoja nämä kaikki, SDP, valeoppositiopuolue perussuomalaiset yms, mutta urpot äänestävät näitä vuodesta toiseen. Miksi? Ovatko ihmiset noin vitun tyhmiä vai mikä siinä on?

 • GLGL

  Vastaa

  ” ettei Sinimustaliike ollut saanut YHTÄÄN ääniä minun kunnassa!”

  Eikö olekin jännä juttu. Meillä on 5G:t, tekoälyt, itseohjautuvat autot, jne., mutta silti äänestysmenettely on 1800-luvulta.

  Sille on syynsä. Vallassa oleville puolueille ei ole intressia muuttaa vaalijärjestelmää sellaiseksi, että se olisi immuuni diskriminaatiolle ääntenlaskennan aikana. Hulluhan sellainen puolue olisi.
  Teknologia äänten häviättömyyden varmistamiseksi on jo olemassa, mutta sitä ei haluta käyttää.

 • Schlageter

  Vastaa

  Kiitos herra Tuukka Kurulle ja kaikille ehdokkaille, jotka asettivat itsensä likoon ns. demokraattiseen peliin.
  Suomella on enää kolme toivoa. Kaksi niistä ovat:
  1. Euroopan imperiumin luhistuminen ulkoisten tekijöiden tuloksena.
  2. Suomessa tapahtuva sotilasvallankaappaus – valitettavasti sen mahdollisuus on vähäinen, sillä upseerikuntaa eivät enää muodosta jääkärien tapaiset patriootit, vaan arkajalkaiset virkamiehet, joille turvallinen työpaikka on tärkeämpi kuin turvallinen isänmaa, ja joiden henkisenä kotina ovat vapaamuurarilooshit.
  Kolmas mahdollisuus suomalaisen isänmaan pelastamiseen on se, että suomalaiset lopulta heräävät ja pelastavat maansa itse – sitä varten pitää tehdä erittäin kovaa työtä.
  Voimia!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi