Iltalehti: Ohisalon ”kiemurtelu Elokapina-asiassa on kiusallista”

Iltalehden kolumnisti Mika Koskisen mukaan Ohisalon kiemurtelu Elokapina-aktivistien ja järjestäytyneen yhteiskunnan välillä on kiusallista.

Politiikka

päivitetty

Maria Ohisalo.

Iltalehden kolumnisti Mika Koskinen arvostelee sisäministeri Maria Ohisaloa kolumnissaan. Hänen mukaan Ohisalon kiemurtelu on kiusallista ja aiheuttaa kysymyksiä.

”Helsingin ydinkeskustassa ovat olleet aikamoista kiemurtelua. Ohisalo yrittää tasapainoilla virkatehtäviensä ja perinteisen kannattajakuntansa odotusten muodostamassa jännitekentässä. Jälki on sen mukaista”, hän aloittaa tekstinsä.

Elokapina kertoo avoimesti olevansa valmis rikkomaan Suomen lakia tuodakseen huomiota ajamalleen asialle. Elokapina-aktivistien kaltaiset ihmiset ovat Ohisalon edustaman Vihreiden ydinkannatusväkeä, mutta koska sisäministerin kuuluu roolinsa vuoksi pyrkiä samaan aikaan miellyttämään myös järjestäytynyttä yhteiskuntaa sekä kulissien takana toimivia lobbareita, on lopputulos kiusallinen.

Ohisalo on poliisin korkein esimies

Koskinen jatkaa:

”Tätä taustaa vasten luulisi, että poliisiministeri Ohisalolta saa selvän vastauksen, kun häneltä kysytään, hyväksyykö hän laittomuudet mielenosoitusten yhteydessä.

Ohisalolta kysyttiin maanantaina Ylen A‑studiossa, onko Elokapina-liikkeen toiminta hyväksyttävää.

– Demokraattisessa oikeusvaltiossa ihmisten täytyy voida osoittaa mieltään eri tavoin, ja he ovat valinneet tällaisen tavan. En minä voi ministerinä määritellä sitä, että miten ihmiset voivat mieltään osoittaa oikeusvaltiossa, Ohisalo kiemurteli.”

Ohisalo ei siis viitsi suoraan sanoa, että hänen mukaansa on olemassa tahoja, joilla on oikeus rikkoa lakia. Mikäli kyse olisi kansalaistottelemattomista – tai edes lakia noudattavista – kansallismielisistä, olisivat sisäministerin puheet paljon suorasanaisempia.

Lopuksi Koskinen vielä arvostelee Ohisaloa siitä, ettei tämä ole osoittanut ymmärrystään poliiseille, vaikka on näiden korkein esimies:

”Ohisalon lausunnoista kuultaa läpi toinenkin ikävä asia. Ohisalo on poliisien korkein esimies, mutta hän ei ole osoittanut Kaisaniemessä järjestystä ylläpitäneille alaisilleen oikeastaan minkäänlaista ymmärrystä toisin kuin mielenosoittajille.”

Lähde: Iltalehti

Äärivasemmisto Elokapina Hallitus Kotimaa Kulttuurimarxismi Maria Ohisalo Marxismi Poliisi Poliittinen rikollisuus Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Rikos Valeoppositio Valtamedia Vihreät Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Esimerkki:
  Jos PVL olisi toiminut samoin kuin Elokapina toimi viikonloppuna, niin Ohisalo ei olisi puolustellut ”mielenosoitusoikeutta”, hän olisi vaatinut järjestön kieltoa.
  Maria Ohisalo on suurimpia sisäisen turvallisuuden uhkia tässä maassa.

 • sotatila

  Vastaa

  Ulkoministeri Pekka Haaviston kohtalonhetket ovat käsillä.

  Syytekynnys ylittynee:

  Syyte Haavistoa nostetaan jos hänen katsotaan ’tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta olennaisesti rikkoneen ministerin tehtävään kuuluvat velvollisuutensa tai menetelleen muutoin virkatoimessaan selvästi lainvastaisesti.’

  Ei muuta kun valtion ”monopolisviittiin” kaltereiden taakse unelmoimaan virkistysretkestä Al-holin leirille.

  • Nieminen

   Vastaa

   > Syyte Haavistoa nostetaan

   Haaviston kohdalla on otettava huomioon, että hän on USA:n valitsema Suomen nukkehallitsija ja NATON hybridikeskuksen suojeluksessa oleva poliitikko.
   – Ei Häntä voi asettaa syytteeseen.

   Maailmanhallitus tarvitsee jokaiseen kuvernementtiin paikallisen nukkehallitsijan “malli Venezuelan” mukaisesti.
   – Venäjälle asetetaan Navalny.
   – Valkovenäjälle on valittu.
   – EU-maissa nukkehallitukset ovat jo vallassa.

   Nämä nukkehallitsijat siirretään omasta kohdemaastaan “turvaan” eli koulutukseen johonkin NATO:n miehittämään maahan. Psykologisen ja kemiallisen käsittelyn jälkeen he jäävät odottamaan missiota, jota ei ehkä koskaan tule mutta henkilön “suojelemiseksi” heitä ei myöskään koskaan päästetä vapauteen.

   Jos yksittäinen nukkehallitsija-projekti epäonnistuu niin henkilölle käy “Skripalit”: hänet luovutetaan Amerikkaan, joka tarjoaa “ikuisen suojelun” ja henkilö häviää lopullisesti.

   • Aaltonen

    Vastaa

    No, eiköpä juuri John Brennan jatkanutkin kommenttiani kohti uutta maailmanrauhaa, uutta tulevaisuutta ja uutta mmailmanhallitusta:

    Kuveitelkaapa maailmanrauhan, vaurauden ja turvallisuuden ihania näkymiä, jos Joe Biden olisi Yhdysvaltain presidentti ja Aleksei Navalny Venäjän presidentti.

    Olemme kohta puolivälissä matkalla sinne.

 • sotatila

  Vastaa

  Halusiko ulkoministeri Pekka Haavisto(vihreät) salakuljettaa, tai ohi virallisten kanavien kuljettaa Suomeen terroristeja jotka tänne päästyään olisivat käynnistäneet tuhotyönsä.

 • Amalek

  Vastaa
 • Zeikki

  Vastaa

  Mä en ymmärrä.Suomessa on näin surkeat ministerit,eikä kansa silti nouse kotisohviltaan ylös esim. jalkautumalla kaduille.
  Suomi on ehkä maailman auktoriteetti uskovaisin kansa.
  Marin,Ohisalo ja Haavisto,siinä on kolmikko joka on viemässä Suomen täydelliseen tuhoon,silti kansa ei lähde liikkeelle.
  Monet kansallismieliset tekee kyl hyvää duunia,niinku tämänkin lehden toimijat.
  Jatkakaa samaa malliin.
  Tämä ei riitä mitä hyvää työtä kaikki kansallismieliset tekee Suomen hyväksi.Ihmisiä pitäisi saada enenmmän liikkeelle.

 • sotatila

  Vastaa

  Suomelle vaarallinen ulkoministeri Pekka Haavisto(vihreät) – aikaisemmin hallituksen omistajaohjauksesta vastannut ministeri Pekka Haavisto esitteli Caruna-kaupan 2013 hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

  Nyt ulkoministerinä toimiva Pekka Haavisto perusteli sitä sillä, että ”Fortumin sähkön jakeluverkolla ei ole strategista merkitystä ja sen vuoksi se voidaan myydä”.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/211235-maailmanpankin-varakuvernoori-pekka-haavisto-ja-caruna-kauppa/

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi