Amerikan öljydynastiat rahoittavat ilmastoaktivisteja

Wall Street Journal raportoi viime vuonna ilmastoaktivismin nostavan öljyn hintaa.

Valeoppositio

Kolme yhdysvaltalaista öljyperijää, Aileen Getty, Rebecca Rockefeller-Lambert ja Peter Case, maksavat vuosittain sadoille ilmastoaktivisteille jopa 25 000 dollaria vuodessa palkkaa mielenosoitusten pitämisestä ympäri maailmaa.

Öljykeisareiden rahoittamiin järjestöihin kuuluu yleisiä järjestyshäiriöitä aiheuttavan Elokapinan ohella myös katumaastureiden renkaista ilmat päästävä Renkaiden tyhjentäjät, sekä ironisesti myös öljyn ja muiden fossiilisten polttoaineiden käyttöä vastustava Just Stop Oil.

Motiivi öljyperijöiden ilmastoaktivismin rahoittamiselle saattaa olla ilmastoahdistuksen sijaan suurempien tulojen ansaitseminen, sillä Wall Street Journal raportoi viime vuonna ilmastoaktivismin nostavan öljyn hintaa.

”Jotkut sijoittajat lyövät vetoa sen puolesta, että Wall Streetin mieltymys vihreään energiaan tulee laskemaan öljyntuotannon kulutusta, luoden näin tarjonnan puutetta ja korkeamman öljyn hinnan. Sijoittajat työntävät biljoonia dollareita tuuli ‑ja aurinkoenergiaan, ynnä muihin uusiutuvan energian ohjelmiin öljyprojekteihin sijoittamisen laskiessa. Laskusta fossiilisiin polttoaineisiin panostamisesta on tulossa niin vakavaa, että energiayhtiöt voivat olla vaikeuksissa yrittäessään tyydyttää maailman öljyntarvetta, jotkut analyytikot sanovat.”

Lähde: Free West Media

Äärivasemmisto Elokapina Kapitalismi Poliittiset viholliset Taloudellinen riisto Talous Ulkomaat Uutiset Valeoppositio

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Hukassa ne on

  Vastaa

  Kumma juttu. Ne istuu kaduilla muotivaatteissaan ja kelloissaan sekä kännyköissään. Ja menevät mielenosoitusten jälkeen syömään roskaruokaa. No, ehkä ne joskus ymmärtää kokonaisuuksia.

 • TT

  Vastaa

  Ihmisen aiheuttamien kasvihuonepäästöjen ratkaiseva osuus ilmastonmuutoksessa on yhä kiistanalainen ja todistamaton väite. Ilmasto on ollut aina muutoksessa ja suurelta osin auringon aktiivisuusvaihtelujen vaikutuksesta. Niin tai näin, fossiilisten energian tai lannotteiden lähteisiin perustuvaa tuotantojärjestelmää ei voida WEF-poliitikkojen asettamilla pika-aikatauluilla ajaa niin vain alas, vaan pitää odottaa, että uusiutuvia energian lähteitä on ensin riittävästi saatavilla.

  Sen sijaan, että aidosti kehiteltäisiin uusia lähteitä, kuten vaikkapa maalämpöä tarpeeksi syvältä, niin Vihreän Siirtymän ohjelmasta on tullut yhä selvemmin malttamaton, olemassaolevan teollisen tuotantojärjestelmän pika-alasajo-ohjelma. Ratkaisevassa osassa ovat fiat-velkarahaa painaneiden bankstereiden rikolliset intressit. He arvelevat saavuttavansa Vihreän Siirtymän avulla fasistisen kommunismin, jossa peruskansa ei omista mitään ja vuokraa kaiken tarvitsemansa finanssieliitiltä. Tämä omistaisi kaiken ja valvoo, etteivät moukat tuhlaa resursseja turhaan (mm. Bilderberg-kävijä Björn ”Nalle” Wahlroos on puhunut tällaisen järjestelyn puolesta).

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Maidanin mielenosoittajillekin maksettiin aikoinaan palkkaa. Ja saatiin nykytilanne aikaiseksi…

 • otto suni

  Vastaa

  Sairaassa maailmassa on monta ihmeellistä asiaa ja yksi niistä on rahan merkitys ihmismielen muokkaajana!

 • juha II

  Vastaa

  Kaikki amerikkalaiset suuryritykset öljyalan ja muidenkin vastaavien monopoliasemassa olevat suuryritykset rahoittavat ja tukevat anarkistisia järjestöjä, jotka suoraan laittomassa toiminnassaan hyökkäävät järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi