Esittelyssä Elokapina-äärivasemmistojärjestön oululaisia häirikköjä

Tuoreimman kohun järjestön yritti luoda häiritsemällä kuorma-autoliikennettä Oulun Pyyryväissuolla.

Valeoppositio

Äärivasemmiston bulvaaniyhdistys Elokapina on pyrkinyt pysymään otsikoissa jatkuvilla lainvastaisilla toimillaan. Poliisin saamasta suojelusta huolimatta järjestön saavutukset ovat kuitenkin enenevissä määrin rajoittumassa pienten ”some-kohujen” synnytysoperaatioiksi.

Tuoreimman kohun järjestön yritti luoda häiritsemällä kuorma-autoliikennettä Oulun Pyyryväissuolla. Kuorma-auton kuljettajaa pieni joukko äärivasemmistolaisia provokaattoreita ei hätkähdyttänyt, vaan tämä jatkoi ajamista hitaasti mutta määrätietoisesti.

Vaikka Elokapinan taustalla on avoimesti rikollista toimintaa harrastavia kommunisteja, jotka haikailevat ”vallankumouksen” perään, saivat oululaisaktivistit traumoja rekkakuskin epäsensitiivisestä toiminnasta. Twitterissä Elokapina kirjoitti epäonnistuneesta tempauksestaan:

”Viime torstaina Elokapina pysäytti jätemaata Oulun Pyyryväissuolle läjittävän kuorma-autoliikenteen. Protestissa todistettiin valitettavasti vakava tahallinen vaaratilanne. Kuormurikuski ajoi harkitusti mielenosoittajien päälle, ja 1 meistä työntyi auton edessä kymmeniä metrejä. Kaatuminen olisi johtanut luultavasti yliajoon. Kuorma-auton kuljettajan toiminnasta tehdään rikosilmoitus poliisille.

Kuten tavallista, poliisin apu kelpaa äärivasemmistolle erittäin hyvin, mikäli uhoava käytös johtaakin marxistien itsensä kannalta noloon lopputulokseen.

Elokapinan jäsenten nimet julki

Twitter-nimimerkki White Oulu kaivoi häirintätempaukseen osallistuneiden Elokapina-aktivistien nimiä esiin. He ovat Jari-Petteri Suutari, Heidi Niemi ja Elina Rönkä.

Helsinkiläinen varatuomari ja kaupunginvaltuutettu Otto Meri on viime aikoina kummastellut julkisesti, miksei Elokapinaa kielletä lain ja hyvien tapojen vastaisena järjestönä, vaikka käytännössä kaikki sen aktivistitempaukset sisältävät rikollista toimintaa.

”Elokapinan osalta kyse ei ole ollut yksittäisestä lainvastaisesta teosta, vaan lainvastainen toiminta kuuluu järjestön keskeisiin menettelytapoihin. Verkkosivuillaan järjestö kertoo, että se käyttää kansalaistottelemattomuutta ja väkivallatonta suoraa toimintaa saadakseen aikaan tarvittavia yhteiskunnallisia järjestelmätason muutoksia. Yhdistyslaki ei tee lainvastaisuuden osalta eroa sen suhteen, onko kyse väkivallasta vai jostain muusta pakottavan sääntelyn vastaisesta toiminnasta”, Meri muistuttaa.

Lähteet: White Oulu (Twitter), Otto Meri, Elokapina

Äärivasemmisto Elina Rönkä Elokapina Heidi Niemi Jari-Petteri Suutari Kotimaa Oulu Poliisi Poliittinen rikollisuus Poliittiset viholliset PolPo Rikos Valeoppositio Vasemmisto Yhdistyslaki Yhteiskunta

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • 421 dobg bless

  Vastaa

  Työttömiä tyhjäntoimittajia jotka ovat manipuloitu ajamaan EU globalistien intressejä. Ei Suomalaisten. Luulevat tekevänsä oikein, mutta ovat vain pelinappuloita joita käytetään hyväksi ohjailemalla heitä tunteilla

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Arvosana 9+ kuormurikuskille, täyden kympin suoritus vaatisi vain lisää nopeutta. Eloapinoiden eli kommareiden mielestä siis tahallinen kuorma-auton eteen meneminen ajoväylälle ei ole tahallista vaaratilanteen aiheuttamista, mutta kuorma-auton ajaminen on. Sairasta sakkia.

 • Nimetön

  Vastaa

  Toivottavasti kuljettaja kävi pesemässä autonsa.

 • Voi voi

  Vastaa

  Henkisesti 5‑vuotiaan tasolle jämähtänyttä ylijäämäväestöä.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Terroristiryhmä on ilmoittanut murhaavansa toisinajattelijat. Autosi eteen ilmestyy lauma näitä murhaajaterroristeja. Itse painaisin lappu lattiassa yli, mutta toki lain mukaan tulee jäädä uhrieläimeksi näille terroristeille. Syytteen saat joka tapauksessa, terroristit saavat ehkä päiväsakkoja.

 • tulitikkutyttö

  Vastaa

  Suoli24:ssä julistaa tällainen poppoo, liekö samaa lahkoa

  https://keskustelu.suomi24.fi/t/16835862/olemme-anarkistinen-ryhma-

 • Winter War Finn

  Vastaa

  Kukaan ei tainnut huomata, että Valkoiseen Suomalaiseen SISU kuorma-autoon ei tehonnut Oulun Elokapinan Taika-Tumppu?

  Mutta sininen Ruotsalainen Scania pysähtyi peräti 2 otteeseen. 😀

 • juha.

  Vastaa

  Globalistien käsikassaroita, jotka kyllä ”laitetaan viralta” kun hyödylliset idiootit ovat tehtävänsä tehneet!
  Tyypillistä, että joutilaat sosiaaliturvalla elävät nuoret häiritsevät mukamas ”yhteiskunnallisella toiminnallan” niiden ihmisten työtä, jotka pitävät pystyssä tätä jo horjuvaa korttitaloa repien verotuloja valtiolle selkänahastaan!

 • Nimetön

  Vastaa

  Ihmettelen miksi kuljettaja edes hidasti? Yleisellä tiellä toikkaroivan voi surutta ajaa läpi. Oma vikansa jos on aivoton. Jos tiellä on lunta tai ”muuta” estettä se pitää raivat pois.

 • Jorpe

  Vastaa

  Kolmiosymboli kertoo kenen masinoimaa toimintaa.

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Penaalin terävimmät suunnittelivat pientä näyttävää demonstraatiota joka meni reisille.

 • HV

  Vastaa

  Elokapina täytyy kieltää tai sallia PVL,UB/BU etc. Elokapina myöntää tekevänsä rikoksia ja tekeekin mutta Ohisalo fanittaa niitä niin ei kielletä vaikka perustaja haluaisikin politiikkoja ja yritysjohtajia tapettavan. Äärivasemmisto saa ihan rauhassa tehdä mitä vaan… MIKSI ?

 • tulitikkutyttö

  Vastaa

  Jari-Petteri Suutari käyttää myös nimeä Jalmari Suutari, hyvin on saanut mielipiteitään julki mm. puolen Suomen valtalehdessä. Osa kirjoituksista on vapaasti luettavissa, viimeisin ei. Lehden toimittaja Pekka Rahko on kirjoittanut samanhenkisen jutun, ei ole vapaasti luettavissa. Yksi lukijoiden kommentti kertoo oleellisen: ”Eipä ihme,kuka on jutun takana!” Jutussa on myös kuva keloapinoiden tempauksesta.

  Kasvu on yhtä kuin tuho – miksi uhan­alais­ta luontoa tu­ho­taan ja ra­ken­ne­taan turhia rakennuksia?

  Jalmari Suutari

  Vihdoin, 17 vuotta kestäneen yhtäjaksoisen kampanjoinnin juhlallisena päätöksenä järki voitti ja koko Sanginjoen ulkometsä suojeltiin. Toisen puoliskon suojelu mahdollistui, kun siitä tarjottiin mittava summa.

  Suurenmoisesta ratkaisusta on huikean sitkeiden luonnonsuojelijoiden ja upean Koneen Säätiön lisäksi suuri ja vilpitön kiittäminen myös Oulun kaupunkia. Isot taputukset kaikille asianosaisille.

  Kyllä muitakin hyviä päätöksiä tehdään, ja niistä tulisi aina muistaa iloita ja kiittää.

  Ikävä kyllä luontoa koskevissa päätöksissä pääpaino on silti edelleen huonoissa, luontoa tuhoavissa ja ilmastonmuutosta kiihdyttävissä ratkaisuissa. Siksi on vaikea ehtiä antamaan ansaittua kiitosta silloin, kun on tehty hyvää työtä. Se on todella ikävää.

  Viime aikoina Oulun kaupunki on elämän tuhoamisen saralla kunnostautunut uhkaamalla muutamia viimeisiä monimuotoisen metsän rippeitä ja uhanalaisen tyyppistä suota. Muutama esimerkki on paikallaan.

  ”Vastuu elonkehästä kuuluu meille kaikille, mutta päättävässä asemassa olevilla on siitä erityinen vastuu.”

  Vuosi sitten Hietasaaren lintuparatiisista, Oulun lajirikkaimmalta alueelta, innokkaasti raadeltiin neljä hehtaaria vereslihalle.

  Nyt Ritaharjun pieni yli 100-vuotias luonnontilainen metsä halutaan repiä kappaleiksi, koska juuri siihen pitäisi saada tavaratalo – vaikka naapuriin on jo tulossa toinen, lähes identtinen halli, ja vaikka muitakin tontteja olisi.
  Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
  Juttu jatkuu

  Ruskossa hakataan uhanalaisten lajien ja tiukkaa suojelua velvoittavaan EU-direktiiviin kuuluvien lepakoiden metsiä.

  Uhanalaisia luontotyyppejä edustavaa, luonnontilaisen kaltaista Pyyryväissuota tuhotaan läjittämällä rakennusjätemaata sen päälle, vaikka joutomaitakin olisi taatusti tarjolla läjitykseen.

  Miksi ilmaston ja luonnon kriisiä edelleen tietoisesti pahennetaan? Miksi edelleen uhanalaista luontoa tuhotaan ja rakennetaan turhia rakennuksia? Miksi edelleen rakennetaan lisää tavarataloja sinnekin, missä niitä jo on; toisten vastaavien viereen, kuin toistensa kopioina ainoastaan eri logoilla varustettuina?

  Lapsen tasoisella logiikallakin ymmärtää, että suuri osa nykyisestä rakentamisesta on turhaa ja liian vahingollista.

  Taustalla on eittämättä järjetön päättymättömän talouskasvun ideologia, joka edelleen vallitsee Oulussa ja suunnilleen kaikkialla maailmassa. Niin kauan kuin näin on, voimme heittää kaiken toivon elonkehän pelastamiselta. Kasvu on yhtä kuin tuho. Ja tuhoa kohti mennään kieli pitkällä läähättäen. 

  Väkiluvun pitäisi kasvaa, puunkäytön pitäisi kasvaa, rakennetun maan ja rakennusten määrän pitäisi kasvaa, tavaran kulutuksen määrän pitäisi kasvaa, energian tuotannon ja kulutuksen pitäisi kasvaa… pähkähullujen kasvuvaatimusten lista ei ole pitkä vaan se on loputon.

  Vastuu elonkehästä kuuluu meille kaikille, mutta päättävässä asemassa olevilla on siitä erityinen vastuu.

  Mikä saa ihmisen vihaamaan luontoa ja elämää tällä tavalla? Eikö edes omien lasten tulevaisuus paina vaakakupissa minkään vertaa?

  Kuinka herättää ihmiset todellisuuteen? Milloin alamme arvostamaan kohtuutta ja ymmärtämään, että se on ainoa elämän jatkumisen mahdollistava päällimmäinen arvo?

  Jalmari Suutari

  ——————————————————————————————-

  Suo­luon­to peittyy yli­jää­mä­mai­den alle – Maan­lä­ji­tys Oulun Pyy­ry­väis­suol­le tuhoaa vaa­ran­tu­neek­si luo­ki­tel­lun suotyypin

  Pekka Rahko

  Oulun kaupungin aloittama ylijäämämaiden läjitys Pyyryväissuolle on herättänyt paljon kritiikkiä.

  – Kaupunki on linjannut, ettei uhanalaisia luontotyyppejä heikennetä ja tämä toiminta on vastoin kaupungin omaa linjaa, Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistyksen puheenjohtaja Inka Karvonen toteaa.

  – Pyyryväissuon luontoarvot olivat tiedossa ja kaupunki olisi voinut etsiä korvaavaa aluetta muualtakin kuin omistamiltaan palstoilta, Karvonen lisää.

  – Esimerkiksi ojitettua suota tai joutomaata olisi voinut käyttää läjitykseen. Nyt luontoarvot sivuutettiin täysin ja arvokkaasta elinympäristöstä tehtiin kaatopaikka, hän jatkaa. 

  Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen toimintakertomuksiin on kirjattu yhdeksi tavoitteeksi luonnon monimuotoisuuden vaaliminen, ja sen yhteydessä kehitystoimenpiteeksi, että ”suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan luontotyypit ja uhanalaisten eliölajien esiintymät”.

  Tavoitteeseen liittyen ”uhanalaisia lajeja ja luontotyyppejä ei hävitetä eikä niiden olosuhteita heikennetä, ellei se ole yleisen edun kannalta tarpeen”.

  Lisäksi toimintakertomuksen mukaan ”tarvittaessa lajien esiintymisen heikentymistä ehkäistään myös perustamalla kompensaatioalueita suojelutason turvaamiseksi”.

  – Ilman muuta tämä pitää kompensoida, Karvonen toteaa Pyyryväissuon läjitystä. 

  Oulun ylijäämämaille ehdotettujen sijoituspaikkojen vertailussa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus piti Pyyryväissuon ottamista läjitysalueeksi kyseenalaisena alueeseen liittyvien luontoarvojen vuoksi.

  Pyyryväissuon suunnitellulla läjitysalueella havaittiin luontoselvityksissä uhanalaiseksi luokiteltuja suoluontotyyppejä, joka tulisivat jäämään läjitysalueen alle. Suon arvokkain luontotyyppi on vaarantuneeksi luokiteltu minerotrofinen lyhytkorsineva. Samoin suolla kasvavan, kansainvälisiin vastuulajeihin kuuluvan ja alueellisesti uhanalaisen vaaleasaran esiintymä tulisi ely-keskuksen arvion mukaan läjityksen myötä tuhoutumaan.

  Ely-keskuksen mukaan kohteen pienialaisuudesta huolimatta alueella on kuitenkin merkitystä luontotyyppien sekä uhanalaisten lajien kannalta, mikä tulisi ottaa huomioon kohteiden jatkovalinnassa. 

  – Ympäristövaikutusten arvioinnissa meillä oli kuusitoista aluetta selvitettävänä, Oulun vs. yhdyskuntajohtaja Kaija Puhakka kertoo ylijäämämaiden sijoituspaikoista 2010-luvun puolivälissä tehdystä vertailusta.

  Arvioinnissa otettiin Puhakan mukaan huomioon luontoarvojen lisäksi myös kuljetusten aiheuttamat ympäristövaikutukset yhtenä kriteerinä. Kuljetusmatkojen lisäksi huomioon otettavia seikkoja olivat muun muassa kuljetusten aiheuttama rasitus tieverkolle ja häiriöt liikenneympäristöön.

  – Kiimingin suunnassa kaupungilla on paljon isoja hankkeita, joissa syntyy isoja liikuteltavia massoja, Puhakka perustelee Pyyryväissuon sijainnin edullisuutta.

  Luvitusviranomainen oli Oulun seudun ympäristötoimi ‑liikelaitos, joka vuonna 2017 myönsi luvan Pyyryväissuon ottamiseen läjitysalueeksi.

  Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri valitti ympäristöluvasta. Vaasan hallinto-oikeus ratkaisi valituksen syksyllä 2019 ja piti luvan voimassa muutamin tarkennuksin.

  – Oulu on kasvava kaupunki ja tietyissä tilanteissa joudumme menemään niin sanotusti neitseellisille alueille, Puhakka toteaa.

  Tällöin pyritään Puhakan mukaan arvioimaan ja ottamaan huomioon kokonaisvaikutus ympäristöön ja luontoon. 

  Kompensaatioalueita suojelutason turvaamiseksi ei Puhakan mukaan tule tarkastella suoraviivaisesti yksittäisten hankkeiden pohjalta, sillä tämänhetkinen lainsäädäntö ei tunne sellaista menettelyä.

  – Katsomme näitä asioita isompana kokonaisuutena, ja vuonna 2020 Oulu teki historiansa suurimmat suojelupäätökset Sanginjoen metsien tapauksessa, Puhakka kertoo.

  – Katsomme, että Oulun metsäluonnon suojelupäätökset kompensoivat niitä päätöksiä, mitä eri puolella kaupunkia joudutaan tekemään kaupungin luonnollisesta kasvusta johtuen, hän lisää.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi