Ruotsin puolustusvoimien komentaja kadehtii suomalaisten maanpuolustustahtoa

Nyt Venäjän uhan kasvaessa myös jopa Ruotsissa on alettu pohtimaan puolustusvoimien roolia yhteiskunnassa, ja se onkin saanut valtiolta enemmän resursseja käytettäväkseen.

Pohjoismaat

Kuvassa Karjalan prikaatin varusmiehiä.

Ruotsin puolustusvoimien komentaja Micael Bydén kertoo kadehtivansa suomalaisten maanpuolustustahtoa. Suomalaisten maanpuolustustahto on tilastojen mukaan huippuluokkaa.

Bydén on toiminut vuodesta 2015 lähtien maan puolustusvoimien komentajana. Vasemmistohallituksen aiheuttaman moraalirappion vuoksi Ruotsin puolustusvoimat ovat kärsineet valtavista leikkauksista ja esimerkiksi asevelvollisuudesta luovuttiin maassa vuonna 2009. Asevelvollisuus tosin palautettiin vuonna 2017, mutta väkeä ei siltikään kouluteta kuin muutamia tuhansia vuodessa.

Nyt Venäjän uhan kasvaessa myös jopa Ruotsissa on alettu pohtimaan puolustusvoimien roolia yhteiskunnassa, ja se onkin saanut valtiolta enemmän resursseja käytettäväkseen.

Lähde: Yle

Maanpuolustus Pohjoismaat Puolustusvoimat Ruotsi Ulkomaat Venäjä

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Allaolevan videon kohdalta 5:50 alkaa selvitä, missä mennään Ruotsin puolustusvoimien suhteen. Nämä hörhöt ovat kuulemma tulossa apuun, jos ja kun Veli Venäläinen hyökkää:

  https://www.bitchute.com/video/XIyVwI94avVt/

  • Aika selvää

   Vastaa

   Tuosta videosta kävi tuskallisen selväksi että pienimmällä tappiolla päästään kun antaudutaan heti Venäjälle. Ei tule tuhottuja voimalaitoksia eikä miehistötappioita.

   Tuskin Sanna ja muutkaan politikot sinne etulinjaan ryntää. Joten, miksi meidän pitäisi niitä suojella?

 • Terhomatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  Ruotsin ”puolustus” on ihan rappiolla, samalla tavalla Saksan ja monen muunkin maan. Kun moraalisäteily saa vallan, niin reaalipolitiikka jää!

 • Matutulva 2015

  Vastaa

  Eipä ainakaan tuolloin liiemmin maanpuolustustahtoa löytynyt, mutta matujen pikkoloiksi löytyi tahtoa sitäkin enemmän.Hyvesingalointi ei ole maanpuolustustahtoa.

 • Pertti

  Vastaa

  PM Marin näyttäköön ensin maanpuolustustahtoa korjaamalla kaikki tekemänsä virheet ja tekemättäjättämisensä ja aletaan sitten ehkä puhua maanpuolustuksesta. Sitä ennen koko aihe on täysin absurdi. Häpeä Marin. Et ole johtaja.

  Suomi vie panssarikalustonsa Ukrainaan romutettavaksi ja kohta ilmoitetaan, että Suomi ottaa miljardilainan ostaakseen panssareita Jenkeistä. Näin sitä apinaa koijataan.

  Parolan panssarimuseosta voi lahjoittaa pari Sotkaa. Pääsevat takaisin kotikonnuille.

  • Pokerinaama

   Vastaa

   Israelilla on tehokkaita Merkava IV ‑merkkisiä panssarivaunuja. Eikö ne voisi vähän antaa jeesiä? Onkohan Zelenskyi kysellyt? Vai onko Israelille tärkeämpää Venäjän ja Israelin kaksoiskansalais-oligarkkien edut?

 • Nimetön

  Vastaa

  Kelleköhän Ruotsin ”moniarvoinen” sotaväki on lopulta uskollinen kun paska iskee tuulettimeen?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi