Malmössa poltettiin Koraani – johti mellakointiin

Islamia on usein mainostettu rauhan uskontona.

Pohjoismaat

Monikulttuurisena tunnetussa Ruotsissa värisee jälleen. Tällä kertaa mellakointiin johti maassa tapahtunut Koraanin poltto. Polttajina toimi ryhmä tanskalaisia kansalaisaktivisteja, jotka kuvasivat teon ja laittoivat videon kiertämään sosiaaliseen mediaan.

Islamia mainostetaan länsimaisille monesti rauhan uskontona, joten loogisena seurauksena pyhän kirjan polttaminen johti mellakointiin, loukkaantuneisiin poliiseihin ja kymmeniin pidätyksiin.

Vastauksena mellakointiin monet sosiaalisessa mediassa toimivat kansalaisaktivistit kehottavatkin polttamaan Koraaneja, kuvaamaan teon ja lisäämään videon sosiaaliseen mediaan.

Islam Koraani Malmö Mellakka Pohjoismaat Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri Rikos Ruotsi Tanska Ulkomaat Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Punavihernatsimafia

  Vastaa

  Somalitkin on kutsuttu kotiin aikoja sitten. Mitä ne vielä täällä tekevät?

  https://www.kansalainen.fi/somalian-ulkoministeri-pyytaa-kansalaisia-palaamaan-kotimaahan/

  Somalian ulkoministeri vetoaa kansalaisiin ja pyytää heitä palaamaan.
  Ulkoministeri Ahmed Isse Awad pyysi Yhdysvalloissa antamassaan haastattelussa maanmiehiään palaamaan kotiin auttaakseen Somalian jälleenrakentamisessa. NPR-radiokanavalla Isse Awad sanoi, että Minnesotan somalialaiset ovat jo auttaneet maataan taloudellisesti. Yksi tapa jatkaa tätä sitoutumista olisi ulkoministerin mukaan palaaminen kotimaahan todistamaan siellä tapahtunutta kehitystä. Al-Shabab ‑terroristiryhmä ei enää hänen mukaansa ole uhka kenellekään, eikä kukaan näe nälkää. – Maa on nyt valmis tyttäriensä ja poikiensa osallistumiseen saavutetun kehityksen säilyttämiseen, ulkoministeri sanoi. Ulkoministeri Isse Awad puhui paluumuutosta ”käänteisenä aivovuotona”, jossa ulkomailla asuvat voimavarat palaavat kotimaahansa mukanaan uusia arvokkaita osaamisia ja tietoja.

  https://www.kansalainen.fi/somalian-ulkoministeri-pyytaa-kansalaisia-palaamaan-kotimaahan/
  https://www.kansalainen.fi/norja-palauttaa‑1–600-somalia-kotimaahansa/
  https://www.vastarinta.com/somalian-ulkoministeri-somalit-voivat-palata-kotiin/
  https://www.kansalainen.fi/tanskan-maahanmuuttoministeri-somalit-menkaa-kotiin-rakentamaan-omaa-maatanne/

  JAKAKAA LINKKEJÄ JA TULOSTAKAA UUTINEN PAPERILLE JA PISTÄKÄÄ KIRJASTOISSA JA KAUPPAKESKUKSISSA ILMOITUSTAULULLE.

 • vihreänsävyinen uni

  Vastaa

  valitettavasti tilanne on menny niin päin vittua jo Ruotsissa että kohta saa polttaa koko maan. Ruotsi on historian suurin sosiaalinen koe, joka jatkuu siitä huolimatta että meni perse edellä pusikkoon jo ennen alkua

 • nimellinen

  Vastaa

  Tällaisina alkusyksyn öinä, kun on lähes yhtä pimeää kuin tontun perseessä, saa ihanteellista kuvamateriaalia kun koraani palaa. Silmiä hivelee ja mieliala kohenee, luulisin näin.
  koraanin voisi esim. käydä lainaamassa läheisestä hinttimoskeijasta jos semmoinen löytyy paikkakunnaltasi, itse en maksaisi penninjeniäkään moisesta paskasta.

 • Alarik

  Vastaa

  Ei kannata käyttää tällaista kielikuvaa ”johti mellakointiin”. Muslimit aina aloittavat mellakat. Muslimit ryhtyvät mellakointiin. Muslimit vastasivat mellakoimalla. Kirjan poltto on kirjan poltto. Tunteet ja tunteiden vallassa toteutetut teot eivät koskaan johdu ulkoisista tekijöistä vaan aina toimijan itsensä aloitteesta. Toimijan valinta ja vastuu. Muslimin ongelma, ei kirjan polttajan.

 • Minna Niemi

  Vastaa

  Tämä tarkoittaa, että Suomessa on aloitettava koraanien polttelu. Nyt.
  – Mitä pikemmin, sen parempi.

  Kansan pitää tietää mitä meille on tulossa. Siirtolaisten mellakointi on saatava niin laajaksi, että informaatio ja varoitus uudesta tulevaisuudesta.
  – Jos jäämme “tuleen makaamaan”, huomenna kaikki voi olla myöhäistä.

  Ei ole mitenkään mahdollista kertoa varoituksen sanoja median kautta. Sen ylen uutisia seuraavan sohvaperunan pitää omasta ikkunasta nähdä todellisuus. TV:stä sitä ei näe.
  – Aikooko hallitus vaatia kansalaisia vielä laittamaan laudat ikkunan eteen, jotta säästyisivät ikkunasta näkyvältä “korona-kuolemalta”.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi