Yhdysvallat saa käyttöönsä 15 sotilastukikohtaa Suomesta

Asiaa perustellaan julkisuuteen puolustuksellisena apuna, vaikka todellisuudessa kyse on imperialistivaltion sotilaallisen vallan vahvistamisesta Euroopassa suomalaisten kustannuksella.

Kotimaa

Suomen ja Yhdysvaltain välille on solmittu merkittävä puolustusyhteistyösopimus, jonka myötä Yhdysvallat saa käyttöoikeuden 15 sotilasalueeseen Suomessa. Asiaa perustellaan julkisuuteen puolustuksellisena apuna, vaikka todellisuudessa kyse on imperialistivaltion sotilaallisen vallan vahvistamisesta Euroopassa suomalaisten kustannuksella.

Yhdysvaltain joukot, jotka ovat jo aiemmin harjoitelleet Suomessa, saavat nyt oikeuden käyttää Suomen maa‑, meri- ja ilmavoimien sotilaskohteita, mukaan lukien useita merkittäviä ilmavoimien tukikohtia kuten Lapin lennosto Rovaniemellä ja Karjalan lennosto Siilinjärvellä. Lisäksi amerikkalaiset merivoimat alkavat käyttää Upinniemen tukikohtaa Kirkkonummella, ja maavoimien läsnäolo vahvistuu Niinisalon varuskunnassa Kankaanpäässä.

Sopimus mahdollistaa myös amerikkalaisen sotilaskaluston, kuten panssarivaunujen ja hävittäjien, varastoinnin Suomessa. Sopimukseen sisältyy myös amerikkalaisten joukkojen pysyvä läsnäolo maassa, sillä he vartioivat ja huoltavat itse kalustoaan.

Amerikkalaisilla joukoilla on valmiit suunnitelmat Suomen puolustamiseksi, ja ne on sovitettu yhteen Suomen kansallisen puolustussuunnitelman kanssa. Sopimukseen ei sisälly mainintaa ydinaseista.

Puolustusministeri Antti Häkkänen korostaa sopimuksen merkitystä vastapelotteena Venäjän toimia vastaan ja painottaa, että Suomi ei ole yksin, vaan sillä on ”maailman vahvin liittolainen” Yhdysvallat, joka vain pari vuotta sitten joutui pakenemaan Afganistanista. Sopimus allekirjoitetaan Washingtonissa 18. joulukuuta ja on voimassa ”10 vuotta”, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Lisäksi Ruotsi antaa amerikkalaisille käyttöoikeuden 17 sotilasalueeseen, mukaan lukien kaikki Ruotsin ilmavoimien päätukikohdat.

Lähde: Iltalehti

Kotimaa Nato Politiikka Yhteiskunta

Keskustelu

27 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Suomi Oy Ab on täysin lahjoitettu vieraiden valtojen ja ylikansallisten instituutioiden käsiin.
  Kansanpetturit, joita jotkut myös kansanedustajiksi sanovat, jatkavat kaiken ulkoistamista ylikansallisille toimijoille.
  Jenkkien ”vapaus ja demokratia” on nähty useissa kymmenissä maissa, kyseessä on rikollinen imperialistivaltio, jonka käsikassarana toimii nyt myös Suomi ja Ruotsi edistäessään tämän maailmanpoliisin omaa agendaa, jälleen kaukana omalta maaperältään.
  Vain totaalinen idiootti hurraa tällaiselle toiminnalle.

 • president

  Vastaa

  Sotilastukikohtien luovuttaminen on merkki miehityksen aloittamisesta ja samalla loputkin itsenäisyyden merkit häviävät. Olemme sionsitien nöyrä palvelija sotaan saakka!

 • Schlageter

  Vastaa

  Kiitos artikkelista, jota jo odotinkin. Toistan kantani, että vieraiden joukkojen sabotointi kaikin keinoin on jokaisen isänmaallisen suomalaisen pyhä velvollisuus.

  • Nimetön

   Vastaa

   Aivan ja lisään vielä että veronkierto on jokaisen suomalaisen velvollisuus. Kuka haluaa maksaa oman miehityksensä

 • Että näin

  Vastaa

  Ja nämähän ovat täysin vastuuvapaita paskomaan paikat, jotka suomalaiset kiltisti kustantaa ja siivoaa, puhumattakaan työturvallisuusnormeista yms. säädöksistä.
  Tämähän on kuin Sote, karvan isommalla kaavalla.

 • antinato

  Vastaa

  Suomi ei ole enää itsenäinen. Suomen kohtalo on sama kuin Ukrainan – kuolla juutalaisten sodissa. Ihme, että partisaani fanittaa tätä. Suomen valtiojohto ottaa käskyjä Natolta Ja eu:lta. molemmat organisaatiot ovat vaaleilla valitsemattomia. Suomi on sodassa ja jamalit ja liberaalit saa mennä tykin ruuaksi partsiaanin kanssa.

  • holokaustin kiistäminen on laitonta venäjällä

   Vastaa

   Partisaani on vastustanut Natoa koko tämän prosessin ajan.

   Te putinistit taas kannatatte ryssien mongoliarmeijan joukkoraiskauksia Euroopassa. Tämän takiahan te voitonpäivääkin juhlitte. Olette judentumin puolella.

  • Nimetön

   Vastaa

   Ukraina ei ole natomaa.

 • Mikko

  Vastaa

  Yhdysvaltoja hallitsee juutalaiset ja tämän sopimuksen kautta juutalaiset hallitsevat Suomea. Juutalaisethan haluavat hävittää tuhota valkoisen rodun ja mikä onkaan paras tapa, kuin järjestää sota Venäjän kanssa, jotta saadaan tuhottua yli miljoona suomalaista. Tilalle sitten 2 miljoonaa kehitysmaalaista. Globalistit eli juutalaiset hallitsevat länttä. Suomi on täysin juutalaisten komennossa ja hallinnassa.

 • TT

  Vastaa

  Missä vaiheessa orjaisäntää on alettu kutsua liittolaiseksi? Mutta näinkin voi valtiolle siis käydä. Se vähä vähältä menettää kykynsä toimia itsenäisesti ja tulee vahvempi taho ja ottaa sen holhoukseensa. Saksan ja monen muun maan kohtalo antaa selkeitä viittauksia siitä, että kerran antauduttuaan USA:n holhoukseen, niin mikään maa ei koskaan tule vapautumaan sen miehityksestä ja sen ohjauksen vaikutuksesta omassa politiikassaan. Maan asema ja kehitys riippuu sen jälkeen pelkästään sen ulkopuolisten voimien vaikutuksesta.

 • Follow the money

  Vastaa

  Suomen hallitukset ovat suunnattoman velkaantumisen kautta luovuttaneet Suomen itsemääräämisoikeuden monikansallisille suuryrityksille, jotka vuorostaan rahoittavat mieleisiään poliitikkoja. Olemme nappuloita suuressa monopoli-pelissä, jossa pieni rahaeliitti haluaa hallita ja kahmia itselleen monopoliaseman.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Viimeisimpien tietojen mukaan Ukrainan juutalaisjohto ja sen globalistijuutalaistukijat ovat tapattaneet n. 400.000 ukrainalaista tässä perinteisessä sionistien sodassa valkoisia kansoja vastaan.

  Traagista nähdä Suomen presidentti ja joukko tolvanaministereitä kulkemassa ympäri maailmaa vaatimassa lisää kuolleita, lisää raajarikkoja tähän juutalaisten Molokin kitaan.

  Ja tietenkin samaan aikaan päivästä päivään Israelin urhea armeija jatkaa Gazassa kansanmurhaa.

  Elämme Suomen historian synkintä, surkeinta aikaa. Maatamme hallitsevat sionistien huorat, jotka ilmeenkään värähtämättä toistavat sionistien keksimää narratiivia: ”Whatever it takes!”

  And it takes: Miljoonia kuolleita.

  Nyt on hyvä. Niinistö kiittää, kyyneleet silmissä.

 • Vanhat tavat

  Vastaa

  Ja isäntämaa sopimuksen vuoksi me verovaroista kaikki maksetaan, sutki-sauli molemmat maanpetokset tehnyt, vaikka laittanut toiset allekirjoittamaan sopimukset. Ja kiihtyvyys kansallisomaisuuden myynnissä on kammottava, Euroopan suurin kullan tuottaja ollaan, vaikka joku myi pikkurahalla kaiken, ilman mitään hyötyä. Maanpetokset ja valtiopetokset olisi aika ottaa tutkintaan, eurovelat kaikki pätemättömiä laittomina. Päättäjät tuhonneet luottamuksen, pyyhkien sopimuksilla perseensa…

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Olen tuossa lueskellut tuota DCA-sopimusta ja aika hurjaa tekstiä näyttää olevan. Selkosuomeksi sanottuna tuohan on aivan selvä miehityssopimuksen esisopimus eikä mikään muu. On aivan NAURETTAVAA väittää että 15 tukikohtaa amerikkalaisille (joista osa täysin amerikkalaisten haltuun) muka tarvittaisiin Suomen puolustamiseksi. Vuosikymmenien ajan suomalaiset poliitikot ja kenraalit ovat nimittäin hokeneet että meillä on muka uskottava puolustus. MIHIN SE YHTÄKKIÄ KATOSI???.Minulla ainakin tuli ensimmäisenä mieleen että eikö se ole ollutkaan uskottava puolustus koska noin raju sopimus piti amerikkalaisten kanssa tehdä?.

  Vihervasemmisto saa Natosta ja DCA:sta tietenkin hyvän keppihevosen kun ryhtyvät aikanaan ajamaan alas yleistä asevelvollisuutta ja tuomaan tilalle miesvahvuudeltaan olematonta ammattiarmeijaa. Itsestään selvää on että yleisen asevelvollisuuden myötä myös reserviläisjärjestöt ajetaan (ainakin niiden aseellinen toiminta) alas. Vihervasemmisto ja polpo ovat tietenkin iloisia kun pääsevät keräämään aseita pois kansalaisilta.

  Yksi ainoa hyvä puoli sopimuksesta löytyi. Se on tehty nimittäin sekä suomeksi että englanniksi, mutta EI RUOTSIKSI, vaikka ruotsi on toinen virallinen kielemme. Jos se nyt sattuu jotakuta ilahduttaan!

  • Ruotsi on veljesmaamme edelleen

   Vastaa

   Mitäs pahaa Ruotsi on ikinä tehnyt suomalaisille? Ruotsi antoi Suomen Venäjälle 1809. Sen jälkeen Venäjä miehitti ja loi oman hallintomallinsa Suomeen, josta edelleen kärsitään.

   • pää määrää

    Vastaa

    Tämä ruotsiystävän kommentti on niin tökeröä ajattelua, että pitää muistuttaa historiasta. Suomalaiset kärsivät 600 vuotta Ruotsin valla alaisina. Monia Ruotsin ja Venäjän välisiä sotia käytiin tänä aikana Suomen alueella. 1700 luvulla Venäjä vahvistui ja valloitti osan suomalaisten alueesta 1808 ja antoi autonomia 1809, jona aikana olimme nykyistä itsenäisempiä. Vasta nyt suomalainen kulttuuri pääsi viriämään ja virisikin nopeasti. 1800 luvun lopulla ilmeisesti ruotsinkieliset pyrkivät valtaan ja alkoi haitallinen venäläistäminen. Syynä oli uhka Suomen liittymisestä takaisin Ruotsin vallan alle.
    Nyt on toisenlainen uhka samasta ilmansuunnasta, johon artikkeli vastaa hienosti, jos lukija ymmärtää lukemansa lauseen lopun.
    ”Puolustusministeri Antti Häkkänen korostaa sopimuksen merkitystä vastapelotteena Venäjän toimia vastaan ja painottaa, että Suomi ei ole yksin, vaan sillä on ”maailman vahvin liittolainen” Yhdysvallat, joka vain pari vuotta sitten joutui pakenemaan Afganistanista.”
    Meidän häkäpäät eivät ole selvillä historiasta ja maailman muuttumisesta. 200000 saksalaista sotilasta ei riittänyt Suomen alueella maamme puolustamiseen, mutta riittivät komentajan vaihtamisen jälkeen Lapin tuhoamiseen. Miten monta jenkkiä maahan tulee, ei ole tietoa.
    Valitulle presidentille voi tulla ystävällinen kehotus poistaa Yhdysvaltojen tukikohdat. Jos ette siinä onnistu, joukomme tulevat auttamaan ja poistamaan ne uhkaamasta suomalaisten tulevaisuutta ja antamaa teille uuden autonomian.

 • Salomon

  Vastaa

  Lisää leikkauksia luvassa, myös esinahkojen.

 • Luciferian Enlightenment

  Vastaa

  Amerikka lukuunottamatta suuria järviä ja metsäalueita ympärillä voisi vaikka vajota mereen langenneen ja korruptoituneen Atlantiksen lailla. Etenkin Manhattanin vajoaminen olisi kaunista katseltavaa, silloin voisin avata jopa telkkarin. Jos se on Isän Tahto, niin minulla ei ole ainakaan sitään mitään vastaan. Venäjälle voisi iskeä vaikka meteoriitti.

 • Teemu Hynynen

  Vastaa

  Juutalaisilla on kiire avata toinen rintama, koska Ukraina ei kestä enää pitkään. Siksi toinen rintama avataan 2024 ja se tehdään Suomen kautta false flag iskun tai iskujen kautta.

  Kenenkään on turha kuvitella, että Pentagonissa saneltu DCA-sopimus liittyisi Suomen puolustamiseen, koska se liittyy aivan muuhun eli ”toisen rintaman” avaamiseen Venäjää vastaan. Ukrainan rintaman luhistuessa seuraavana vuorossa on suomalaisten uhraaminen viimeiseen mieheen (ja naiseen) Venäjän heikentämiseksi. Taustalla on vuonna 2014 käynnistetty ja Suomen osalta Naton isäntämaasopimuksella käynnistetystä ”Operation Atlantic Resolven” aktiivisesta vaiheesta Venäjää vastaan.

  Pentagonin sanelema DCA-sopimus runnotaan lävitse allekirjoituksineen ennen kuin asiasta on laadittu lainsäädäntöä. Ruotsissa myönnettiin, että saneltu Yhdysvaltojen miehityksen salliva DCA-sopimus on perustuslain vastainen, joten se voidaan 6.12.2023 suoritetusta allekirjoituksesta huolimatta hyväksyä voimaan vasta mutkikkaan perustuslakiuudistuksen jälkeen. Suomessa ei myönnetä, että DCA rikkoo Suomen perustuslakia.

  Suomi – Hybridisodan uhrilammas
  Muistettakoon, että Reutersin luoma absurdi propaganda suomalaisista ”maailman onnellisimpana kansana” aloitettiin pian Suomen allekirjoitettua Naton isäntämaasopimuksen. Ennakkoon valmisteltu mielikuva ”urheista suomalaisista ilkeän Venäjän kynsissä” on pohjustettu laajasti koko maailmalle. On pelkästään tosiasia, että korruptoitu Ukraina verisine vallankaappauksineen ja natsimilitantteineen ei onnistunut luomaan täydellistä uhrikuvaa ja kiinnostus jatkaa Ukrainan sisällissotaa on nopeasti loppumassa, mutta suomalaisissa on uusi mahdollisuus.

  Tarvitaan siis täydellinen uhrikuva ja sen pääosaan, suomalaiset ja mahdollisesti ”aina niin viattomalta tuntuvat” ruotsalaisetkin. Jopa kaukaisimmat länsimaalaiset pitää nostattaa vihaan ja aseisiin nousevia idän suurvaltoja vastaan, länsimaat on saatava sotatalouteen hegemonian puolustamiseksi, mutta täyteen militarisaatioon tarvitaan motiivi – onnistunut pelkoihin ja myötätuntoon sitoutunut sotapropaganda.

  Suomi elää nyt historiansa pahinta painajaista, teuraaksi valmisteltuna lännen laajentumistavoitteiden uhrilampaana. Kreml ilmaisi juuri huolensa ja pahoittelunsa, että Venäjä pakotetaan vastaamaan Suomen suunnalta kasvavaan uhkaan. Mitäpä muuta kukaan järkevä voi asiasta ajatella?

  Suomi on tuuditettu Nato-uneen, lupauksineen 5. artiklan turvatakuista ja Yhdysvaltojen sotilaallisesta tuesta sen marssiessa suurvaltaa vastaan, mutta tosiasiassa Suomen hyväksyminen pikakiireellä lännen sotilasliittoon tehtiin kaikki lait, joka Naton omat säännöt, kansainväliset sopimukset, säännöt ja lait sekä Suomen perustuslain rikkoen.

  Luuleeko joku oikeasti, että länsi ryhtyy kollektiivisesti sotaan Suomen puolesta, joka kenties vain vuotta aiemmin hyväksyttiin sotilasliittoon? Tarvitaan vain esimerkiksi Turkin johtajan viitisen minuuttia kestävä puheenvuoro koko maailmalle, jonka aikana sotilasliiton jäsenmaille selvitetään törkeimmät sopimus- ja sääntörikkomukset, jotka Suomen kiirehtimiseksi Natoon rikottiin.

  Kun Suomen liittäminen Natoon on laajasti kyseenalaistettu, jokainen jäsenmaa ryhtyy pohtimaan, että haluavatko he tulla vedetyksi mukaan Venäjän kanssa lietsottuun konfliktiin. Osa antanee apua, mutta suurin osa ei. Eihän kuuluisa 5. artikla lopultakaan ole Naton jäsenmaita sitova.

  DCA-sopimuksessa ei ole kyse lopultakaan Suomen tai Naton puolustamisesta. EU-jäsenyys muuttuu veteläksi väittelyksi jostain aivan muusta, koska EU ei omaa valtiollisia oikeuksia eikä sillä ole myöskään sitovia kansallisia vastuita. DCA-sopimuksessa on kyse konfliktin eskaloinnista kohti geopolitiikan seuraavaa vaihetta, joka saattaa tulla mahdolliseksi lännelle, mutta uhraamalla ensin suomalaiset.

  • pää määrää

   Vastaa

   Teemun kommentti on niin hyvää ajattelua, että tulee mieleen historian hyvä tuntija. Toivottavasti aikaa kuluu ja Yhdysvaltain politiikka muuttuu presidentin valinnan jälkeen ennen kuin sytty tappamisia ja infrastruktuurin tuhoja..

 • IZMyTube Pöyristely

  Vastaa

  Vasallivaltio-suomi täyttää vasallin velvollisuutens vasalli-isännilleen, niin kuin tunnollinen vasalli aina tekee. Mihinkä vasalli pääsee vasalliudestaan?

 • Kasaarit kaiken takana

  Vastaa

  Jutikat ovat jälleen kaiken tämän takapirut niin täällä Suomessa kuin jenkeissäkin. Voimme odottaaa sadan prosentin varmuudella että jenkit lähtevät hakemaan Venäjän Pohjoiskalotin öljyjä ja kaasuja jenkkijutikoiden omaisuudeksi ja se taasen tarkoittaa Venäjän tekemiä iskuja tänne. Kinzhaleja vastaan ei jenkeillä ole mitään mahdollisuuksia ovat sen verran vikkeliä ilotulitusraketteja ne. Ja suomalaiset sotilaat kelpaavat tykinruoaksi jutikoiden himolle kun luonnonvaroja lähdetään ryöstämään. Ukrainasta alkaa olla tykinruoka loppu mutta täällä sitä on vielä jokunen miljoona jäljellä. An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.

  • Mikko

   Vastaa

   Asiat ovat juuri niin kuin sanot. Jutikat haluavat hallita koko maailmaa ja kaikkia maailman luonnonvaroja ja kaikkia maailman ihmisiä. Ne valtiot, jotka vastustavat tätä, niin niiden maiden hallitukset yritetään vaihtaa/kaataa ja jos se ei onnistu niin sitten tulee sota. Ei ole ihme, että pian näemme kolmannen maailmansodan länsi vastaan Kiina, Venäjä, Iran.…

 • Suuri tuntematon

  Vastaa

  Kun puhutaan ”vieraan vallan vaikuttamisesta” ja ”hybridioperaatiosta”, niin olivatko rajoilta 2014–2015 tulleet kymmenet ja kymmenet tuhannet valepakolaiset juuri näitä hyökkäyksiä?

  • Kettulan väen nalli on kuivaa

   Vastaa

   Olivat. Mutta oliko takana CIA vai KGB vai molemmatko yhdessä ohjasivat 35000 aseikäistä pakolaista Suomeen 2015. USA:n ja Venäjän etu on hajottaa pikkuvaltiot ja tehdä niistä sotiensa näyttämöitä. Kumpikaan ei käy sotia omalla maaperällään. Suomi sopii molemmille vallan hyvin sotatantereeksi. Tapetaan suomalaiset ja jaetaan maa puoliksi USA:n ja Venäjän kesken.

 • Teemu

  Vastaa

  Mitä jos Suomeen tulisi sellainen mieliala ja ”poliittinen johto”, joka haluaisi rauhaa Venäjän kanssa? Yritettäisiinkö sitä lähentymistä estää USA:n tai mikseipä myös vaikka Venäjän todellisen johdon puolelta? Olisiko Suomessa tuossakin tilanteessa valloillaan edelleen myös se sotaa äänekkäästi uhitellen vaativa nuorista miehistä koostuva porukka? Pelkään tämän päättyvän huonosti riippumatta siitä mitä Suomi tai sen kansalaiset tahtovat, sillä jokainen kai tahtoo eri asiaa ja lopullisen kohtalomme ratkaisevat kuitenkin pankkiirit ja teollisuusjohtajat. Ja eihän se koskaan päätykään, vaan pysyy jatkuvassa kiehunnan tilassa, kuten Israelin konfliktikin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi