Tuore yliopistotutkimus: Partisaani on ”ääritoiseuttamisen alusta”

Tutkijat puhuvat "strategisesti hyödynnetystä ällötyksestä", jota voidaan "mobilisoida konkreettisten tulosten saavuttamiseksi".

Kotimaa

Tuija Saresma.

Kesällä 2022 julkaistussa Valtioneuvoston tutkimuksessa Partisaani-julkaisuamme kuvattiin ”vihapyramidin huipulla” paistattelevaksi yhteiskuntavastaiseksi toimijaksi. Asiasta uutisoinut Helsingin Sanomat puolestaan luonnehti meitä ”verkkovihan ekosysteemin suurpedoksi”.

Nyt Tuija Saresman ja Urho Tulosen tuore tutkimus on lanseerannut Partisaanille jälleen uuden tittelin: ”ääritoiseuttamisen alusta”. Vihapuhetutkija Saresma tunnetaan muun muassa siitä, että hänet valittiin vuoden tieteentekijäksi 2022. ”Vuoden tieteentekijän” ammattitaidosta kertonee kaiken oleellisen se, että hän spekuloi takavuosina akateemisissa julkaisuissa, että sittemmin edesmennyt kansallismielinen aktivisti Tiina Wiik ei olisi oikea ihminen vaan ex-poliitikko James Hirvisaaren alter ego.

Saresma valitsi Partisaanin uuden tutkimuksensa kohteeksi todennäköisesti siksi, että paljastimme viime vuonna hänen tukevan transuaktivisti Sophie Labellea, joka piirtää aitojen lasten valokuviin pohjaten vaippaikäisiä taaperoita ja eläimiä seksualisoivaa pedofiili-”taidetta”. Tuoreessa tutkimuksessaan Saresma suomii Partisaania toistuvasti siitä, että yhdistämme poliittiset vihollisemme erilaisiin pedofilia- ja seksuaalirikosskandaaleihin.

Saresman ja Tulosen tutkimuksen otsikko on ”Performing Disgust: Affective Intersections of Misogyny, Racism, and Homophobia in Radical-Right Online Discussion”. Tutkimus keskittyy yksinoikeudella Partisaanin uutistuotantoon ja sen keskiössä ovat inhoa, vihaa ja muita vahvoja tunteita tutkijoiden mielestä ruokkivat mediasisältömme.

Demokratian heikentämistä

Tutkijat pitävät Partisaanin propagandaa tehokkaana nimenomaan siksi, että sisältömme vetoavat voimakkaasti lukijoiden tunteisiin erityisesti silloin, kun uutisemme aiheuttavat esimerkiksi maahanmuuttajiin ja homoihin kohdistuvaa inhoa. Tutkijat puhuvat ”strategisesti hyödynnetystä ällötyksestä”, jota voidaan ”mobilisoida konkreettisten tulosten saavuttamiseksi”.

Julkaisun mukaan Partisaani saattaa esimerkiksi ”transu”-sanan viljelyllä usuttaa lukijoitaan konkreettiseen väkivaltaan naisiksi pukeutuvia miehiä kohtaan. Saresma ja Tulonen kritisoivat Partisaania myös siitä, että julkaisumme kirjoittaa sarkastiseen sävyyn ”vapaasta ja demokraattisesta lännestä”, mikä voi muodostaa uhan demokraattisia arvoja kohtaan.

Saresma ja Tulonen viittaavat myös juutalaisia koskeviin teksteihimme. Tässä yhteydessä he joutuvat toteamaan, että uutisemme ovat ”uskollisia alkuperäisille lähteille”. Tämä on kiertoilmaus sille, ettei Partisaani ole valeuutissivusto. Tutkijoita kuitenkin harmittaa se, että ylipäätään kirjoitamme aiheista, joiden julkinen ruotiminen voi lietsoa kapinahenkeä kulttuurimarxismia, globalismia ja sionismia vastaan.

Yhteenveto-osiossa tutkijat summaavat, että Partisaani käyttää inhoa aseena, jonka avulla lukijoita voidaan motivoida poliittiseen väkivaltaan. ”Inho on vahva negatiivinen tunne, joka voi ajaa ideologisia päämääriä: inho sekä puhtauden, saastaisuuden, ylivertaisuuden ja alemmuuden käsitteet vahvistavat ja uusintavat sosiaalista hierarkiaa,” tutkijat kirjoittavat ja jatkavat: ”[Partisaanin] retoriikka voidaan tulkita vihapuheeksi, jonka tavoite on horjuttaa yhteiskunnallista järjestystä – – ja näin heikentää demokraattista järjestelmää.”

Lue myös:

Valtioneuvosto ja Helsingin Sanomat Partisaanista: ”Viheliäinen öyhöttäjä vihapyramidin huipulla”

Helsingin Sanomat puolustelee vaippaikäisiä seksualisoivan antifasistisen transun ”taidetta”

Lähde: Saresma & Tulonen. (2023). Performing Disgust: Affective Intersections of Misogyny, Racism, and Homophobia in Radical-Right Online Discussion

Kansallismieliset Kansallisradikalismi Kotimaa Partisaani Pedofilia Tiina Wiik Tuija Saresma Urho Tulonen Yliopisto

Keskustelu

29 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kimmo Leino

  Vastaa

  Tämä ”tutkija” voi lukea Suomen hallituksen 2005 tilaaman ”tutkimuksen” : ”Media ja demokratia Suomessa / kriittinen näkökulma”

  Tutkimuksessa suoraan sanotaan : ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE.” ”Tärkeää on myös pienten, mutta merkittävien lehdistötukien käyttö.”

  YLE-veron suunnittelu YLE:n ottamiseksi propakandakäyttöön aloitettiin välittömästi ”tutkimuksen” valmistumisen jälkeen.

  Näiden asioiden 20 vuotta kestäneen dokumenttien keräämisen seurauksena tällaiset ”tutkijat” eivät enää halua keskustella kansalaisten kanssa vapaassa mediassa !

  Ilman tätä ”median” haltuunottoa salaiset maanpetokset eivät olisi olleet mahdollisia: Esim. 2011 Suomen ”perustuslain” 118 § 3 momentti : ”Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.”

  Tämä YLE-haltuunottoa on myös asia, joka tulisi käsitellä Valtakunnanoikeudessa.

  Kuten myös EOA päätös 876÷2÷05 … Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

  Tai Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus” sekä Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.”

  • On haitallista asua yliopiston naapuristossa

   Vastaa

   Marxilaista tutkimusta. Ei tuota pidä ottaa tosissaan, eikä toisaalta vähätellä. Kyse on tieteellisestä harhaopista. Nuokin huuhaatyypit elätetään toisten rahoilla, se on veronmaksajien toiseuttamista.

 • Partimami

  Vastaa

  Luin vahingossa, että uutisenne olisi uskollisia alkuperäisille lahtareille. Saresman ja Tulosen tutkimus ei ota huomioon sitä todellisuutta, että nämä taisteluklubilaiset todennäköisesti saisivat isän kädestä, mikäli koskaan hyökkäisivät ketään naiseksi pukeutuvaa miestä vastaan.

  • Observer

   Vastaa

   No jos sinulla isukki vielä vahtii tekemisiäsi ja antaa tukkapöllyä kun tuhmailet, niin voin vakuuttaa että Partisaanin porukalla tilanne on hiukan paremmin hallussa.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Pisteet Saresmalle, että lukee Partisaanin nerokkaita artikkeleja!

  Toivottavasti Saresma motivoituu kuntoiluun liittyvistä artikkeleista ja aloittaa urheilemisen. Näin hän saa pudotettua muutaman liikakilon. Esim. Active club voisi tehdä Saresmalle tehokkaan treeniohjelman.

  Tieteen näkökulmasta kiinnostaisi Saresman mielipide apinarutosta, jota homot ovat levittäneet adoptiolapsiinsa ja lemmikkieläimiin. Onko apinarutto hyvä vai paha asia ja miksi siitä on nyt vaiettu?

 • TT

  Vastaa

  Suomen asutushistoriaa leimaa mobilisoitunut inho ja ällötys nälkää ja vilua kohtaan. Villi erämaa piti muuttaa sivistyneeksi viljelysmaaksi ja taajamiksi. Sittemmin terve inho vilua ja nälkää kohtaan on laantunut ja maamme kehitys kohti punavihreää takamaata on alkanut kiihtyä. Välivaiheena on suon, kuokan ja Jussin avulla asutetun maanpiirin väliaikainen luovutus erinäisille neekereille ja roadmaneille temmeltää.

 • Salomon

  Vastaa

  Tuija! Omaat piirteitä

 • Nationalisti

  Vastaa

  Partisaani on laatumedia, jota lukee mielellään.
  Kulttuurimarxistitkin lukevat ja samalla kadehtivat ammattitaitoisesti toteutettua mediasivustoa.

  • Marttyyrikurxisti

   Vastaa

   Lähinnä analysoin, mikä teitä vaivaa. Teillä on kuitenkin myös hyviä puolia, joillakin on kiinnostusta luonnonsuojeluun ja ehkä joillakin on vielä kiinnostus ruumiinkulttuuria kohtaan. En ole lähtenyt tähän kehopositiivisuushommaan.
   Mutta noin yleisesti te vihaatte vain juutalaisia ja tummempi-ihoisia. Tämä on pelkkä kultti ja tarjoaa hyvin vähän lisäarvoa elämään. Kun aikuistutte, niin ruvetkaa rehellisiksi kommareiksi ihan oikeasti ajamaan työväen asiaa.

 • pää määrää

  Vastaa

  Läntisiä nykysivilisaatiota johtavat massahypnoosissa olevat etupäässä naiset, jotka sitten massahypnotisoivat virkailijansa ja kansan samaan tilaan, jossa näkö ja havaintokyky on hyvin rajoitettua. Jotkut kansalaiset muistavat hupiohjelmat, joissa osaa kansalaisista hypnotisoija sai tekemää huvittavia ja hävettäviä tekoja. Näissä ohjelmissa vain hypnotisoija oli itse hereillä. Massahypnoosissa on se ero, että hypnotisoijat ovat itse aatteensa hypnoosissa, näkemättä todellisuutta.
  Käsite on vielä uusi, siitä on julkaistu vastaa viime vuonna kirja Mattias Desmet, Psychology of Totalitarianism. Valitettavasti suuri osa väestöstä vaipuu massahypnoosiin ja menettää itsenäisyytensä ja oman realistisen näkemyksen asioista.

  Tämä tulee esille artikkelista ja ennen kaikkea siitä, että lakeja tulkitaan ristiriitaisesti. On olemassa sananvapauden määrittely perustuslaissa, mutta rikoslaissa on ehkä tarvittaviakin poikkeuksia, joita niitäkin tulkitaan ristiriitaisesti. Pahan ristiriidan näen sananvapauden ja uskonnonvapauden välillä. Tiettyjen uskomusten (totuutena pidettyjen) kritisointi jopa johtaa joissain maissa linnatuomioon. Pahinta lienee holokaustin kriittinen arviointi, mutta samaan johtanee lähitulevaisuudessa ilmastonmuutoksen kritisointi, mikä vielä kuuluu sananvapauteen, jota virkailija tai valtamedian toimittaja ei kuitenkaan voi toteuttaa, koska potkut uhkaisi.

  Modernin sumean logiikan mukaan minkään luonnon tapahtuman selitys ei ole täysin totta tai täysin virheellinen, kaikessa on epämääräisyyttä ja jatkuvasti tutkittavaa. Suomenkielinen nimitys sanalle fuzzy logic keksittiin Turussa aamuyöstä, kun matemaatikot olivat keskustelleet logiikasta ja olivat kävelemässä kotiin ravintolasta viime vuosituhannella.

  • Anonyymi

   Vastaa

   Kiitos Mattias Desmetin esille tuomisesta täällä. Googlaamalla löytyi aiheesta enemmän, muun muassa videoita. 

   Johtopäätökseni. Maailman väestöt ovat jonkinlaisessa harhaisessa unitilassa, hypnoosissa. Ehkä se on ihmislajin ominaisuus.

 • Suuri tuntematon

  Vastaa

  Jännää, miten kaikenlaista epämääräisintäkin; harmaalla alueella liikkuvaa transu- ja pedomeininkiä saa ja pitää avoimesti tukea, mutta isänmaallisuus ja maahanmuuttokriittisyys leimataan heti rasismiksi, terrorismiksi, vihapuheeksi, nazzismiksi jne. Lyhyesti sanottuna: ikävistä aiheista ei saisi uutisoida, ei edes neutraaliin sävyyn. Sitä voi jokainen miettiä, miksi näin on. Eihän siinä mitään järkeä ole, että on olemassa suojeltuja ryhmiä, ja että näitä suojellaan vielä rikosten takia, joiden pitäisikin aiheuttaa ihmisissä oikeutettua vihaa ja inhoa eli juuri niitä normaaleja tunteita, joita tilanteessa tulisikin kokea. Mutta tämä koko maahanmuuttoa syleilelvä ideologia perustuu siihen, että kaikenlainen kansallismielisyys on väärin, eikä mitään rajoja, rotuja tai kulttuureja ole koskaan ollut olemassakaan. Suomi pitäisi siis välittömästi luovuttaa Venäjällä, sillä eihän mitään rajoja ole olemassa. Suomen puolustaminen on täten aina ollut inhottavaa ksenofobiaa ja rasismia. Mitä veikkaatte: kuinka kauan menee, että AfD ja jopa PS kielletään lailla?

 • Jatkan julkaisun lukemista päivittäin

  Vastaa

  Tossahan on mädättäjä globoilta oikeen ylistyslauseita Partisaania kohtaan.

  • Observer

   Vastaa

   Joo, kehuina pitää ottaa. Pieni pelko persiissä pitää piilokommarin mielen virkeänä seuraavaa ”tutkimusta” suunnitellessa.

   • Konservatiivi

    Vastaa

    Niinpä: seuraavaa veronmaksajien rahoilla suunniteltua tutkimusta suunnitellessa.

  • Konservatiivi

   Vastaa

   Onhan tämä tietysti tavallaan ilmaista mainosta. 😉

 • Nimetön

  Vastaa

  Totuus on uhka demokratialle, kun demokratialla tarkoitetaan kulissien ylläpitämistä ja kansan sumuttamista.

 • Jupi

  Vastaa

  pienmedian yksi törkeä tehtävä on uutisoida juuri niitä aiheita jota valtamediassa ei käsitellä, ja kysyä kirpeitä kysymyksiä silloin kuin itseään ’aitoina toimittajina’ pitävänsä, eivät sitä tee

 • Amalek

  Vastaa

  Tietää heti, että kyseessä on kielimagiaa käyttävän feministipinkon teksti, kun siinä toistuu aivan saatanan ärsyttävä sana ”uusintaa”.

 • ampu tulee!

  Vastaa

  Tällainen puhtaaksiviljelty hevonpaska ei ainoastaan toiseuta, vaan jopa kolmostuttaa ajattelevaistoon kuuluvat öyhöttäjät niin takajaloilleen, että vaikea heitä enää tämän jälkeen on saada normaaleille jalkojensa sijoille (Volter Kilpi: Alastalon salissa).

 • Kulttuurimarxismi nurin

  Vastaa

  Partisaanilla on syytä olla iloissaan, sillä kulttuurimarxistien itku ja vollotus on parasta viihdemusiikkia. Se osoittaa että olette osuneet arkaan paikkaan.

 • Heikki Salama

  Vastaa

  Tämän maan kansa on jo kolmiutettukin ja sen on tehnyt jokin muu aate kuin kansallismielisyys. Kansallismielisyys kun ykseyttää.

 • Konservatiivi

  Vastaa

  Voi hyvä luoja mikä ”tutkimus” taas. Ei se minua sinänsä haittaisi, mutta vaivaa kun tiedän kuinka paljon rahaa tällaiseen hölmöilyyn hassataan. Kaikki apurahat ja muut tukiaiset, joilla ”tutkijat” elävät ja pysyvät punaviinissä ja vegesapuskoissa. Saa taas Pate Postinkantaja ja Laura Lähihoitaja painaa töitä niska limassa, että tämä sakki tulee elätettyä!

 • Bjorn

  Vastaa

  Silmäsin tuota sontaa muutaman sekunnin… ”Jako ’meihin’ ja ’heihin’ ”, ”syytetään raiskaajien ja pedofiilien puolustamisesta”… Eivätkö suvakit itse tee jakoa meihin ja heihin? Miten he määrittelevät sitten maailmaa ja sen arvoja? Eihän nyt kukaan usko tuohon hiton ”kaikki ovat samanlaisia” ‑lööperiin! Ei kukaan usko oikeasti, että mies mekossa ei ole mies. Edes pahin suvakki ei todellisuudessa ajattele mekkomiehen nähdessään mitään muuta kuin: ”Tuo tuossa on mies mekossa!” Jos se mekkomies on kaveri, niin ymmärrän, että häntä voidaan kohdella ikään kuin naisena, mutta ei kukaan OIKEASTI pysty itseään jallittamaan. Tämä on vain peliä; leikkiä. Ja jos faktuaalisesti ollaan puolustettu pedofiileja tai raiskaajia—joko tiedostamatta tai tiedostaen—niin sitten niitä ollaan puolustettu. Mitä vääntämistä tuossakaan on? Kyllähän ihminen kaveriaan usein puolustaa. Joidenkin mielestä pedofilia tai raiskaaminen on väärin, joidenkin mielestä ei. Jos hyvinvointi-Suomi on Euroopan kärkiveturina menossa niin pitkälle, ettei pedofiilejakaan saa enää verbaalisesti vihata, niin ollaan erittäin syvällä. Ikäviä uutisia… paitsi tietysti pedofiileille ja raiskareille.

 • Selviö

  Vastaa

  Samalla PunkInFinland tms. alustoilla lietsotaan ja suunnitellaan aitoa ja välillä konkretisoitunutta väkivaltaa.
  Saman hyvesignaloivan väkivaltaverkoston tarroja voin löytää yliopiston omistamissa tiloissa kenenkään poistamatta.

  Kommunisti näkee mitä haluaa ja ideologisesti läpeensä ehdollistetut aivot tekevät tepposet.

  Ei Partisaani saa minua tekemään yhtään mitään tai ohjaa mielipiteitäni vaikka tätä luenkin.
  Sen sijaan itse globalistien ja sosialistien törkeä yhteiskunnallinen tuhoaminen ottaa nemmän ja enemmän päähän.
  Ainoa hyödyllinen projektin rahoitus olisi ostaa autoritaariselle ”tutkijalle” peili.

  Se ei ole yhtään mitään radikalisoitumista jos kansalaiset pysäyttävät uusmarxilaisten tuhoisia touhuja tai kuten tässä tapauksessa kun herättelevät nukkuvia näkemään uusbolsujen touhua.

  ”Tutkija” itse kytkeytyy ääriradikalisoituneeseen porukkaan jonka taipale vielä loppuu kunhan tämä heidän sodomiittinen touhu saavuttaa kriittisen pisteensä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tämä kaikki kertoo että Partisaani tekee laadukasta uutisointia ja työ alkaa tuottaa tulosta!

 • Luciferian Enlightenment

  Vastaa

  Jokainen rehellinen työntekijä ja yrittäjä voi siis jatkossakin lapioida tyytyväisenä paskaa ja puurtaa niska limassa saadakseen verot maksettua, tietäessään, että jokaisesta lapiollisesta maksettu verokertymä menee kaapattujen akatemioiden avaruus-kommunistien nollatutkimuksiin, kuten vaikkapa ”trans-seksuaalisten maahanmuuttajien kohtaaminen pedofiileille suunnatussa turvallisessa tilassa”. Kyllä siinä työinto kasvaa, kun tietää sydämessään ettei ainakaan ole ’toiseuttaja’ ja raskaalla työllä ansaitut verorahat menee koko kansakuntaa hyödyttävään toimintaan.

  Vaikken Partisaanin julkaisujen kanssa aina yksimielinen olekaan niin onhan tämä parhaita uutissivustoja Suomen maassa.

 • Jonne

  Vastaa

  Aika härskiä. – Partisaani itse on usein sensuurin ja vainon kohteena täällä väitetysti sananvapauden oikeutta parhaiten kunnioittavassa maassa, Suomessa. 

  Partisaanin juttuihin ja uutisiin linkityksistä bännitään ja poistetaan tunnukset monilla sivustoilla, kiitos Mediapoolin tekemän yhteistyön tässä asiassa. Jopa vihapuheesta usein parjattuna oleva Ylilauta estää partisaani ‑linkit usein, vaikka sivusto on muuten varsin sananvapausmyönteinen.

  Ehdottakaapa partisaani.com tänne kisaan:

  https://suurijournalistipalkinto.fi/

  palkinnonsaajaksi.

  Te olette minusta ehdottomasti ansainneet palkinnon. Ikävä kyllä raatina siellä on suoraan Mediapooli, joten palkinnot jaetaan varmaan HVK:n tukirahoista nauttivien Mediapoolin herroille itseilleen, ottaen huomioon että he ovat nimenneet itsensä palkinnonmaksajiksi ja tuomareiksi kisaan:

  ”Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme. Tällä kaudella kilpailun järjestämisestä ja tämän sivuston sisällöstä vastaa Yle. Palkinnon jakaa ja rahoittaa Päätoimittajien yhdistys kumppaneinaan Alma Media, Sanoma Media Finland, MTV, Keskisuomalainen, Otavamedia, A‑lehdet, Kaleva, Viestimedia, Hufvudstadsbladet ja Yleisradio.”

  Palkintoa tuskin on siis luvassa tuolta poppoolta.

  https://www.huoltovarmuuskeskus.fi/files/bd803c5f6ba0a46ccd9c9e825cf8637e00373907/hvk-informaatiovaikuttamisen-torjunta-esiselvitys.pdf

 • Konsta

  Vastaa

  Partisaani on kylläkin 5/5.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi