Rintamaveteraaniliitto lopettaa toimintansa

Rintamaveteraaniliiton toimintaa on pyöritetty jo muutamien vuosien ajan kannattajajäsenten voimin.

Kotimaa

Rintamaveteraaniliitto lopettaa toimintansa. Syynä on jäsenten korkea keski-ikä, joka on 97 vuotta. Korkean iän vuoksi järjestötoiminta ei oikein suju.

”Yhdeksänkymmentäkahdeksanvuotiaat eivät jaksa enää juosta kaiken maailman kokouksissa ja pippaloissa. Joihinkin kulttuuritoimintoihin ovat mielellään tulossa, mutta järjestötoiminta ei enää suju”, liiton puheenjohtaja Matti Louekoski sanoo STT:lle.

Rintamaveteraaniliiton toimintaa on Louekosken mukaan pyöritetty jo muutamien vuosien ajan kannattajajäsenten voimin. Kyseessä ei ole ensimmäinen veteraaniliiton päättyminen, sillä Rintamanaisten Liitto lakkautettiin vuonna 2013.

Veteraanien edunvalvonta ja veteraaniperinteen vaalimistyö siirtyvät hiljalleen Tammenlehvän perinneliitolle, joka tulee jatkamaan valtakunnallisena veteraanijärjestönä. Suomessa toimii vielä kaksi veteraaniliittoa: Sotainvalidien Veljesliitto sekä Suomen Sotaveteraaniliitto.

Lähde: HS

Kotimaa Veteraanit

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Ainoa toisessa maailmansodassa kärsinyt ryhmä, jonka pääluku ja merkitys ajan myötä vain kasvaa, ovat holokaustiselviytyjät. Holo-selviytyjäksi tosin lasketaan myös omainen tai ”omainen”.

  • Että näin

   Vastaa

   Eikös nuo julkistaneet että 3. vaiko 4. sukupolvi liitetään näihin selviytyjiin, joten rahastus voi jatkua.
   Saksa maksaa lähemmäs miljardia korvauksia ”uhreille” ja joka vuosi summa korottuu muutamalla sadalla miljoonalla.

 • Kari k

  Vastaa

  matti louekoski on ollut ministerinä kolmeen otteeseen jossa työntekijöitten asioita on ajettu näennäisesti.

 • Enkko

  Vastaa

  Pikku hiljaa alkaa oikeat suomalaiset veteraanit olla tiensä päässä, heille kaikki kunnia minkä he isänmaansa eteen tekivät. Mitä tapahtuu näille järjestöille tämän jälkeen, on kiinteistöjä, rahastoja yms. onko pesien puhdistus jo alkanut, ihminen kun ahne eläin on. Vai alkaako tuonti veteraanien hoito tämän jälkeen, heitähän lappaa tänne läpsyttelemään kaiken aikaa.

 • Salomon

  Vastaa

  Kohta saadaan nato veteraaneja

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi