Laurean kenialaisopiskelijoiden farssi jatkuu: Prostituutiota ja itsemurha

Kenian mediassa on kerrottu Suomessa opiskelleen kenialaisen itsemurhasta. Laurealla on tiedossa, että yksi korkeakoulun kenialainen opiskelija on menehtynyt, mutta asiaa ei kommentoida tarkemmin.

Kotimaa

Hufvudstadsbladetin (HBL) mukaan opiskelijat ovat puuttuvien rahansiirtojen vuoksi vaarassa menettää opiskeluoikeutensa Suomessa ja siten oikeuden olla maassa. Koulutukseen osallistuvien oli HBL:n mukaan määrä saapua Suomeen opiskelemaan Keniassa Uasin Gishun maakuntahallinnon myöntämän stipendin turvin.

Ongelmat liittyvät Suomen Kuvalehden ja HBL:n mukaan Uasin Gishun maakunnasta saapuneisiin opiskelijoihin, joista valtaosa aloitti viime syksynä opintonsa Laurea-ammattikorkeakoulussa. Opiskelijoista suuri osa opiskelee sairaanhoitajiksi.

Laurea on mukana koulutusvientihankkeessa, joka on solmittu Uasin Gishun hallinnon kanssa. Ongelmat alkoivat, kun Laurea ei saanut maksuja vastapuolelta Keniassa. Tämän seurauksena kenialaisten opiskeluoikeus on ollut vaarassa. Uasin Gishun maakunta jätti maksamatta syksyn lukukausimaksut, yhteissummaltaan noin 200 000 euroa.

HBL:n mukaan opiskelijat perheineen joutuivat maksamaan kotimaassa hankkeeseen osallistumisesta tuhansia euroja. Määrät ovat moninkertaisia maan keskimääräiseen kuukausituloon verrattuna.

Osa lehden haastattelemien opiskelijoiden perheistä joutui ottamaan velkaa tai myymään omaisuuttaan rahoittaakseen opinnot Suomessa.

Lehden mukaan jotkut opiskelijat ovat turvautuneet erilaisten töiden ohella jopa prostituutioon rahoittaakseen opiskelua Suomessa. Kenian 15–49-vuotiaiden HIV-prosentti oli vuoden 2011 tilastojen mukaan 6,2.

HBL kertoo myös, että Kenian mediassa on kerrottu Suomessa opiskelleen tehneen itsemurhan tilanteen vuoksi. Laurealla on tiedossa, että yksi korkeakoulun kenialainen opiskelija on menehtynyt, mutta asiaa ei kommentoida tarkemmin.

Lähteet: SSS

Afrikkalaiset Hyvinvointi Kenialaiset Kotimaa Prostituutio Rappiokulttuuri Rotu Talous Ulkomaat Väestönvaihto

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Koulutus on bisnestä ja koulutusbisnes on kansanvaihdon työkalu. Nämä ”opiskelijat” jäävät Kela Goldin ja Taikaseinän elätettäviksi.

 • Veena

  Vastaa

  Itsemurha on aina traagista ja inhimillisesti on sääli noita opiskelijoita ja heidän perheitään. Mutta toivottavasti tästä tiedotetaan laajasti Keniassa ja koko Afrikassa – mitä enemmän ”mainehaittaa” Suomelle afrikkalaisten silmissä, sitä vähemmän sosiaalimenoja, puoliksi afrikkalaisia lapsia ja muita lieveilmiöitä

  • Jupi

   Vastaa

   halvin ratkaisu olisi Kela-konsulaattien avaaminen planeetan paskimpiin syrjäkyliin niin pysyy Afrikan kädelliset Saharan alapuolella.

 • pöh

  Vastaa

  Kylläpäs olivat hölmöjä, tulla nyt opiskelemaan kun turvapaikanhakijana olisi kaikki ilmaista.

 • USA:n ja brittien vika

  Vastaa

  Afrikkalaisen on paras olla Afrikassa. Jenkit ja britit vaan saisivat lopettaa Afrikan kuppaamisen.

  • Snif

   Vastaa

   Nilitystä, nilitystä, usa, sitä usa tätä.
   Venäjä hyökkää koko eurooppaa kohtaan levittämällä rahaa ja tarvikkeita sudanissa molemmille sotiville osapuille ja järjestää eurooppaan 3 maailman matuvyöryn, siellä odottaa eurooppaan tuloa jo lähes 100000 tulijaa, että aijai kun se ryssä on ihana maa.

   • Nimetön

    Vastaa

    miten venäjä kuuluu tähän, tollo tsuhna, kuin itse otatte niitä tänne Kongosta ? ja minun viesti ei pääsee, tietysti

 • Pekka j

  Vastaa

  En kyllä oikein ymmärrä, meillä pula hoitajista ja lähetetään ihmisiä pois jotka opiskelee sitä? Ei muuta kun nimet sopimukseen työvelvoite Suomessa 5 v , tai ulos maasta heti . Sellainen sopimus tehtävä joka pitää että ei voi livistää ennen kuin 5 v täynnä

 • Julli

  Vastaa

  Pitäisikö neekerien ahdingon kiinnostaa?

 • TT

  Vastaa

  Miksi neekerit eivät opiskele paikallisen poppamiehen johdolla paikallisia parantajataitoja? Näin kulttuurien moninaisuus sekä neekerien sopivan alhainen pääluku maapallolla säilyy.

 • Joku

  Vastaa

  En haluaisi hoitajaksi huonosti suomea ymmärtävää prostituutiolla opintonsa rahoittanutta. Löyhä moraali ei koskaan lupaa hyvää. Toisaalta toivottavasti Suomi ei sorru tähän(kin) nyyhkytarinaan ja kustanna verovaroistamme näiden opintoja.

 • Salomon

  Vastaa

  Mitä vittua! Me maksetaan noille lakuille ihan kaikki kun tänne tullaan ”opiskelee”

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi