Jari Taponen katujengeistä: ”Olisimme epäonnistuneet pahasti” – kiistää edelleen jengien olemassaolon

Taposen mukaan katujengit eivät ole katujengejä, sillä jollain paperilla Euroopan Unionissa lukee toisenlainen juridinen määritelmä katujengeille.

Kotimaa

Jari Taponen.

Kaikkia Suomen poliiseja aktiivisesti nolaava Jari Taponen laukoo jälleen vähintäänkin mielenkiintoista tulkintaa todellisuudesta julkisuuteen. Hänen mukaansa Suomessa ei edelleenkään ole katujengejä, sillä katujengit ovat hänen mukaan todiste yhteiskunnan epäonnistumisesta.

Taponen toisaalta myöntää kaduilla kauhua levittävien nuorisoporukoiden olemassaolon. Hän kuitenkin halkoo hiuksia ja yrittää hämätä kansalaisia termistöön liittyvällä silmänkääntötempulla: Taposen mukaan katujengit eivät ole katujengejä, sillä jollain paperilla Euroopan Unionissa lukee toisenlainen juridinen määritelmä katujengeille. Poliitikot sekä kaikki muut poliisit itse tosin tulkitsevat jengit jengeiksi, eli Taponen on yksin näkemystensä kanssa.

”Painotan vielä sanojen ja määritelmien tärkeyttä ilmiöiden tunnistamisessa. Se, miten ilmiöt sanoitetaan, määrää myös niihin kohdistuvia interventioita. Mikäli määritelmät eivät vastaa todellisuutta, interventiot saattavat kohdistua väärin”, Taponen valistaa kansaa.

”Sen sijaan meillä on ilmiö, jossa väkivallalla uhoavat ja sitä käyttävät ryhmät ovat syytteessä vakavista rikoksista. Niihin pitää puuttua varhaisessa vaiheessa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ryhmät hallitsisivat katuja. Jos näin olisi, olisimme epäonnistuneet pahasti”, hän kirjoittaa.

Mikäli Suomessa olisi katujengejä, olisi monikulttuurinen yhteiskuntakokeilu Taposen mukaan epäonnistunut. Tämä tarkoittaa sitä, että Taponen tuskin on lähiaikoina tunnustamassa jengien olemassaoloa, vaikka nuorisoa jahdataan pitkin suurten kaupunkien katuja harva se päivä rikollisuuden koventuessa koko ajan.

Lähde: Iltalehti

Euroopan unioni Jari Taponen Katujengit Kotimaa Monikulttuurinen rikollisuus Monikulttuurinen väkivalta Poliisi Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

19 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Vai että paperilla määritelty kriteeri vasta tekee katujengin, sitten kun nämä ”kriteeritkin” täyttyy, niitä voidaan aina laajentaa.
  Taponen varmasti kiistäisi katujengien olemassaolon, vaikka niitä olisi hänen omassa asuinympäristössäänkin.
  Lähinnä mietityttää tämä yhteiskunnan tila, kun tuollainen saa jatkaa virkatehtävissä edelleen…

 • Julkinen kysymys!

  Vastaa

  Jari Taponen, ”Onko kaksi viikkoa tai 14 päivä/vuorokautta kaksi eri asia?”

 • TT

  Vastaa

  Suomessa katujengejä on siis vasta, kun jonkun katujengin lippu liehuu valtioneuvoston talon katolla. Taposen mukaan meidän pitäisi olla vähintään Meksikon tasolla, kun tarkastellaan rikollisporukoiden ja valtiovallan välisiä suhteita. Meksikoa on tosin kehuttu siitä, että jos rikolliset pitävät poliitikot ja virkamiehistön kurissa, niin kansallakin on mukavampaa. Ehkä pitää alkaa suosimaan jengejä. Mieluummin itse katselen jonkun jengipäällikön naamaa kuin vaikkapa nykyhallituksen tai Taposten kaltaisten aivokääpiöiden.

 • Kaunistelematon totuus

  Vastaa

  Miksi myös Partisaani kaunistelee poliisia, poliisilaitosta instituutiona.

  Onko Taponen poikkeus joka vahvistaa säännön että poliisi olisi jotenkin reilu. Ei. 

  Kentällä toimiva poliisi ei todellakaan ole mikään ystävä kun se kirjoittaa kovia sakkoja mitättömistä rikkeistä tavallisille ihmisille.

  Poliisi valtion edustajana suojelee ja toimenpanee valtion vainoa ”hankaliin” yhteiskunnan jäseniin 

  Poliisi kuten oikeuslaitos on täysin politisoitu. 

  Onko poliisi aloittanut tutkinnan kaikista niistä laittomuuksista mihin viranomaiset ja maan hallinto syyllistyivät koronarajoituksilla?

  Poliisi ei puolusta vapautta. Päinvastoin, se puuttuu ihmisten vapauksiin kun valtio ei noudata perustuslakia, joka onkin lähinnä kokoelma säädöksiä jotka on alistettu kulloisellekin hallinnon mielivallalle.

  Kannattaa myös lukea kommentit jutusta poliisin kannanotto aseelliseen itsepuolustukseen ja aseenkanto oikeuteen.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Partisaani ei kaunistele poliisia instituutiona ja huomaat sen lukemalla muitakin artikkeleita aiheeseen liittyen.

 • Liirum laarum

  Vastaa

  Varmaan se toinen määritelmä on ”löyhä kaveriporukka”.

 • Salomon

  Vastaa

  Maistuisiko neekerilauma paremmin

 • Taponen ois saanu mennä reisille

  Vastaa

  Taponen on itse epäonnistunut. Silmät ja katse kuin apinalla tai gorillalla.

 • MiKey

  Vastaa

  Taponenlappuliisaks !

 • nimellinen

  Vastaa

  Ai, se onkin vain ”ilmiö” kun ”ryhmät” uhkaavat vakavalla väkivallalla ja käyttävät sitä? Eihän tässä sitten ole mitään pelättävää kenelläkään koska joutuvat siitä syytteeseen. Kyllä ne luunmurtumat, aivovammat, nöyryytys, teho-osastohoito, varastetut kännykät ja rahat ja vaatteet unohtuvat nopeasti kun tiedetään tämä taposen jartsan viisaus; ”Tämä on vain ilmiö”

 • Bella

  Vastaa

  Jari Taponen on selvasti tutustunut humanististen tieteiden ajatteluun, mutta soisin tutustuvan viela syvemmaltikin, silla esimerkiksi Marc Bloch on kirjoittanut sanojen merkitysten muuttumisesta ajan varrella, ja toisaalta saman sanan sisallon muuttumisesta ajan kuluessa, samoin tasta on kirjoittanut myos Simone de Beauvoir. Eli suomeksi: ”katujengi” on joskus maaritelty tietylla tavalla tietyssa ajan ja paikan pisteessa, mutta sanan merkitys (siis maaritelma) voi muuttua (samoin EU:n maaritelman katujengin sisallolle voi ajan kuluessa kehittya monta eri termia), kun siirrytaan ajan ja paikan pisteista muualle. Klassisia esimerkkeja tallaista sanoista on muun muassa ”historia”–sanan kaytto: ennen kuin se siirtyi tarkoittamaan meille nyt tuttua sisaltoa, se tarkoitti kasvitieteilijoiden ja laaketieteiljoiden termistossa aivan muuta, eika sanaa historia kaytetty tuolloin lainkaan viittaamaan silla tavalla, etta silla olisi viitattu ihmisten kirjoittamaan historiaan tai ihmisten historiaan ylipaataan. Toinen esimerkki on ”esoteria”–sanan kaytto, silla termi ”esoteerinen” loytyy jo antiikin lahteista, mutta ei termia ”esoterismi”, jonka keksivat saksalaiset kirjoittajat 17oo–luvulla. Samalla muotoutui meille tuttu esoterismin sisalto, jota ei siis ennen 17oo–lukua ollut kenenkaan tietoisuudessa. ”Esoteerinen” tarkoitti antiikin lahteissa viitaten pythagorisiin salaseuroihin lahinna eliitin hullutteluja… Kirjallisuudessa on valaisevaa akateemista (historianfilosofista) metodologista debattia aiheesta ennen toista maailmansotaa, ja samoin uudempaa tutkimusta esimerkiksi esoterismin alalta.

  • nimellinen

   Vastaa

   Taposella on todellakin aikaa tuollaiseen, poliisin hommat sillä on jäänyt vain jostain syystä päälle lapsuuden ”rosvo ja poliisi” leikeistä. Joku kommunisti kuitenkin halusi sen Suomen poliisiin hoitelemaan kansallismielisiä..

 • Huru-ukko

  Vastaa

  EU:n määritelmän mukaisia jengejä ovat vain kansallismieliset, kuten Saksan AfD, jota sikäläinen polpo vainoaa ja yrittää sen kieltää.
  Sam oli Ruåtsissakin Ruosidemokraatit, niitäkin vainottiin ja painostettiin. Kiellettykin olisi vaan ei ehditty, kas kun kansa äänesti liikaa väärin ja ovatkin porvarihallituksen takaajina. Ja vassarivirheporukat sai pitkän nenän. Mitäs olivat hitaita)

 • Cuck Cristensen

  Vastaa

  No eipä poliisien älyllinen taso ainakaan kateeksi käy. Mites tommonen on edes pollarikouluun päässyt? Peruspöhkö punavuoresta

 • juha II

  Vastaa

  Taponen on mennyt jo kauan aikaa sitten rasittavuuden puolelle. Onko ”pilkun nussijalle” vielä omaa lippua niinku sellaista seksuaalivähemmistö ja vieläkö on isoja buukstaaveja jäljellä vai pitääkö niitä tehdä lisää? No, piankos sellainen ”tekijä” löytyy täältä ”mielisairaala” ‑nimiseltä planeetalta.

 • Teme

  Vastaa

  Jommankumman paskalehtemme lööpissä huomasin tänään ruokaostoksilla käydessä, että maatamme vaivaa ”nuorisorikollisuus” ja vanhempien olisi tehtävä asialle jotakin. Hah-haa, sanon minä ja toivotan hyvää viikonloppua sekä lähestyvää ensimmäistä adventtia kaikille.

 • Potanen

  Vastaa

  Tämä sketsihahmo on edelleen olemassa? Se menetti hauskuutensa ajat sitten muututtuaan liian epäuskottavaksi.

  Tuon kuvan voi muuten laittaa sellaisenaan sanakirjaan kohtaan ”cuck”.

 • Joonas

  Vastaa

  Taponen on peräreikä!!!

 • kysyvä

  Vastaa
 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi