Poliisi: Tampereen huumeongelma on pahentunut entisestään

Ylen uutisartikkelista ei ilmene, missä määrin Tampereen huumetilanne on sidoksissa väestönvaihtokehitykseen.

Kotimaa

Vaikka huumausainerikosten määrä poliisin tilastoissa on laskenut vuosi vuodelta, on totuus toinen. Viime vuosina Tampereen päihdehoitoon hakeutuneiden määrä on kasvanut sadoilla. Samalla ryöstöt ja pahoinpitelyt lisääntyneet. Huumekaupan oheisilmiönä tapahtuu entistä useammin törkeitä väkivallantekoja, koska ostajat ja myyjät yrittivät teräasein puolin ja toisin ryöstää toisen osapuolen.

Resurssipula vai motivaatiopula?

Tampereen poliisilaitoksen rikoskomisario Ari Luoto kommentoi Ylen uutisartikkelissa Tampereen huumetilannetta seuraavin sanakääntein:

– Kentältä kuulee sitä, että jos vain hetkeksi pysähtyy auton kanssa jonnekin keskustaan, näkee lähettyvillä heti huumekauppaa. Se kertoo ongelman tasosta jotain.

Samassa artikkelissa surkutellaan useaan otteeseen resurssipulaa:

Huumeita myydään, sekä käytetään kaupungissa runsain mitoin – niin paljon, etteivät poliisin resurssit riitä pysymään perässä.

Mikäli vain hetken odottelu riittää, ei tehostettuun valvontaan pitäisi olla kovin korkea kynnys. Samaan aikaan poliiseilla on kuitenkin pohjattomat resurssit esimerkiksi ”vihapuheen” tutkimiseen, vaikka toiminta ei hyödytä yhteiskuntaa tai ketään muutakaan millään tasolla. Lisäksi poliisit ovat jyrähtäneet vuodesta 2015 lähtien useaan otteeseen kansalaisten katupartiotoimintaa vastaan, vaikka niillä pyritään ennaltaehkäisemään väkivallan lisäksi juuri huumekauppaa ja sen oheisilmiöitä.

Mielenterveysongelmien lisäksi Luoto kuvailee huumeongelman yhdeksi juurisyyksi ”glorian”:

– Jos nuoret vain pysyisivät aineista erossa. Se on haastavaa, koska siihen liittyy monelle tietynlainen gloria. Kuvitellaan että huumekaupalla tehdään nopeasti isot rahat ja se on jotenkin hienoa.

Moneen muuhun maahan verrattuna Suomen lainsäädäntö ja oikeusjärjestelmä kohteleekin huumekauppiaita silkkihansikkain. Lähtisikö asenneongelmaisinkaan ”nuori” enää havittelemaan huumekauppiaan uraa, jos jo perusmuotoisesta huumausainerikoksesta saisi muutaman vuoden ehdottoman vankeustuomion ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen? Saattaa olla, että pitkässä juoksussa moni diileriksi aikova alkaisi miettimään elämänvalintojaan vielä toisenkin kerran.

Lähde: Yle

Huumeet Hyvinvointi Kotimaa Rappiokulttuuri Rikos Tampere Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Bella

  Vastaa

  ”– Jos nuoret vain pysyisivät aineista erossa. Se on haastavaa, koska siihen liittyy monelle tietynlainen gloria. Kuvitellaan että huumekaupalla tehdään nopeasti isot rahat ja se on jotenkin hienoa.”

  Suomessa on jotakin tapahtunut AO:n suhteen: isojen rahojen houkutus menee lavitse, mutta opiskelujen houkutus ei mene. Luojan kiitos oma teinini kyhnaa kotona koneella ja tekee siita itselleen ammatin ensi syksysta lahtien. Matikka ja kieletkin peruskoulun paattotodistuksessa kymppeja. Ai niin, mutta se on se laskupaa, etta tajuaa, etta rosvous ei kannata loppupeleissa. Harmillista on, etta alykkyys on synnynnaista, eika sita voi hirveasti kehittaa.

 • Täytyy ymmärtää

  Vastaa

  Jos joku kuvittelee, että Yle tai Partisaani keksii näitä juttuja omasta päästään, niin Tampereen rautatieaseman takapihalla S‑market Pendolinon ympärillä on narkomaaneilla joka arkipäivä kokoontuminen. Meno on lähes kuten Philadelphian Kensington Avenuella, joka lienee eräs jenkkien pahimmista huumealueista.
  https://www.youtube.com/channel/UCOuf_kStlWnhuauw4ce8l‑w

  Toivottavasti kukaan ei saa päähänsä ryhtyä tekemään samankaltaisia videoita, kuin tuolla kanavalla on. Suomalaiset viranomaiset eivät välttämättä pitäisi siitä, ja voi olla että aikanaan käräjillä selviteltäisiin sananvapauden rajoja.

  • IirisS

   Vastaa

   Hienoja tilannekuvia vihervassareiden utopiasta! 

   Huumeita, kurjuutta, köyhyyttä ja tietenkin rappio-neekereitä!

  • KokenutMies

   Vastaa

   Totta ja siksi ihmetyttää miksi poliisi ei puutu toimintaan. Olen kuullut, että iso osa huumekauppiasta on matuja, myös mustalaisilla on oma roolinsa toiminnassa. Todellinen kulttuurien kirjo, jossa vasemmistolainen, liberaali maailma kohtaa maailman kulttuurit kylässä. Huumeriippuvuus on lopulta ihmisten oma valinta ja se ei tapahdu hetkessä, vaan johtuu huonoista elämänvalinnoista, jotka seuraavat toisiaan. Ainut mikä on valitettavaa ovat ne nuoret, jotka nuoruuden hölmöydessä ajautuvat käyttämään ja tappavat itsensä yliannostuksella ensimmäisillä käyttökerroilla. Näitä tapahtuu jatkuvasti ympäri maata.

 • Kyynikko

  Vastaa

  Tietty osa nisäkäspopulaatioista omaa niin sanotun ”pioneerigeenin”. Kyseinen segmentti, on se porukka joka itseään säästämättä ”tekee sitä omaa juttuaan”, vaikka kaikki kertoisivat että olet hullu raivatessasi korvesta pellon. Sama itsepintaisuus selittää alkoholismin. Monelle on käsittämätöntä, kuinka joku voi juoda itsensä ojan pohjalle, huolimatta muiden mielipiteistä. Tästä johtuen Iranissa juodaan ja narkataan henkensä kaupalla ja poliiseja ammutaan rutiininomaisesti huume- ja viinakaupan liittyessä kuvioon. Kieltolain aikana myös Suomessa virkavalta sai väistellä luoteja.

 • Juha

  Vastaa

  Punainen Tampere on huumridenkäyttäjien paratiisi. Nämä paratiisin parasiitit ovat kaupunginhallituksen erityissuojeluksessa kuten rotumuukalaiset. Joten tervetuloa Tampereelle kaikki parasiitit! 

  Kaupungin lähes kaikki äänestysikäiset veronmaksajat haluavat tukea ja kannustaa teidän siivellä elämistä. He maksavat ilomielin teidän elinkustannukset jotta kaupungista saadaan jännittävämpi paikka asua ja eläå.

 • TT

  Vastaa

  Ei kommunistimaan punikkikaupungissa pärjää ilman tajunnan sumennusta.

 • Jätevedenpuhdistamot

  Vastaa

  Katukauppa ei sinänsä kerro huumeiden käytön muutoksesta. Poikkeuksetta on kyse viihdekäytön kaupasta. Vakiokäyttäjillä on poikkeuksetta vakiodiilerit. Mutta toki, jos sellainen on arkipävää, on se jo räjähätnyt käsiin. Aivan kuten silloin kun kaupunkialueella/lähiöissä näet rottia päivävalossa. Silloin niitä on jo niin paljon että ne eivät pelkää mitään koska niitä on enemmän kuin ihmisiä. Ja ne ovat syrjäyttäneet jo kaikki muut alueen eläimet. Paitsi ihmisen.

  Huumeiden käytön muutos mitataan kaupunkien jätevesilaitoksilta. Sielä näkyy eri huumeiden muutos yksilöittäin. Sielä näkyy myös viikonloppujen ja keskiviikkojen viihdekäytön määrä pitoisuuksien
  muutoksina.

  Tamperelaisten muuttuneesta väestörakenteesta eräs Tampereen kapungin viskaali kirjoittikin Aamulehteen tässä vähän aikaa sitten. Hän sanoi että nyt kun Tampereen kaupungista on tulossa muuttotappio kaupunki, sosialikulujen kuitenkin yhä kasvaessa, on tulevaisuudessa Tampereen kaupungin sosialikulut syytä jakaa ympäristökunten (Tampereen kaupunkiseudun) kanssa. Tämä siksi että Tampere olisi jotenkin ”vetovoiman keskipiste” joka hyödyttäisi jotenkin myös ympäristökuntia. Samaan aikaan kun koulutettu ja hyvätuloinen väestö muuttaa Tampereelta pois, tulee tilalle tulee työttömiä, maahanmuuttajia ja opiskelijoita. Näin talousrakenne vääristyy nopeammin kuin muuttotappio siihen muuten vaikuttaisi.

  Mitä tulee tuohon huumeidenkäyttäjien ja ‑myyjien väliseen ryöstämiseen niin mieleeni nousee tapaus Kangasalan Kaivannosta. Sielä useampi maahanmuuttaja koki kauhun hetkiä kun ”musta farmariauto pysähtyi ja sieltä tuli miehiä pahoinpitelemään heitä”. Kyse oli klassisesta juoksulaskusta jonka ostajat luulivat menevän Suomessa läpi. oppivat kuitenkin nopeasti että Suomessa ostokset pitää maksaa.

 • puolueeton

  Vastaa

  Realistinen Great Reset olisi tarpeen Suomen kulttuurissa

  Suvaitsevainen kulttuuri suvaitsee huumekauppaakin, josta on kansalaisille suurta vahinkoa.
  Helsingissä oli mielenosoitus, jota suvaitsevaisen kulttuurin pääministerikin juhlisti, vaikka tämäkin heikentää kansalaisten elämää ja intoa tehdä työtä elinolojen parantamiseksi.

 • Kaakelinen

  Vastaa

  Taitaa yleensä olla niinkin ettei huomata sitä tosiasiaa, että huumeisiin liittyvät ongelmat eivät ole vain niiden parissa jotka huumeita käyttävät ja ovat niiden kanssa tekemisissä. Joskus peritään ”huumevelkoja”, jotka ovat keksittyjä, Kaikki ”huumevelalliset” eivät suinkaan ole mitenkään tekemisissä huumeiden kanssa. Tällaisesta velasta puhuminen voi aiheuttaa syyllistämistä – eli lyötyä lyödään lisää – luullaan että ihminen on itse aiheuttanut tilanteensa.
  Suomessa on muutaman vuoden aikana vakavasti pahentunut huumeongelma. Siinä on mukana näissä jengeissä yhtälaisesti maahanm,uuttajia kuin aitoja suomalaisiakin. Tilanne on mutkikas; Suomalainen voi näissä jengeissä olla suomalaista vastaan. Meillä on paljon ihmisoikeus rikoksia mutta ihmis oikeudet ovat nykyään yksinomaan pridelipun alaisuudessa – muilla ei ole oikeuksia ja jotkut ovat oikeuttetujampia oikuksiin kuin toiset – näennäis tasa-arvo ja valedemokratia on tuhoamassa lukuisia ihmisiä joilla kuuluisi olla yhtäläiset oikeudet kuin feministi- ja prideväellä. Jotain tähän suuntaan.

 • Ihminen on eläin

  Vastaa

  Moni huumekauppiaaksi ryhtyvän
  valkoisen nuoren syitä voi ”glorian” lisäksi olla myös työttömyys ja näköalattomuus. Kun pahenevassa taloudellisessa ahdingossa eivät kelarahat riitä ruokaan ja jos vanhemmilla ei ole rahaa auttaa lastaan, rikollisuus taikka huoraaminen voivat alkaa tuntumaan houkuttelevilta vaihtoehdoilta. Ihmiselle omien perustarpeiden täyttäminen ajaa kuitenkin usein moraalin edelle.…

  • Seppo Lehto eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaa 2023

   Vastaa

   Pelkkiä tekosyitä kaikki syyt mitä esitetään ”huumekauppiaaksi ryhtymiselle”.
   Aina voi kaupata osaamistaan, jollei sitä ole niin kouluttautuu tai on jossain kisällinä jotta oppii jtkn.
   Jos olisin diktaattori, niin laittaisin kaikki huumejengiläiset raittiuslomalle ilman tupakkia ja muita vankilassa kaupattavia narkoottisia aineita.

   Sopeuttaminen piiskapetäjässä, jos jää kiinni vaikka yhdenkin tupakin poltosta.

   Huumekaupasta pitää saada jokin kehollinen rangaistus, vankila vain näivettää ihmisiä ja toimii ns paskahampaiden opinajona missä toinen toistaan tyhmemmät kuvittelevat rikastuvansa uusilla päättömillä ”huumekauppavinkeillä”, kulkien tatuoinneissaan.

   Vankiloihin pitää saada pakolliset tatuointien poisto-ohjelmat. Jokainen tatuointi missä esiintyy muu kuin hakaristi pitää poistaa 😉

   Seppo Lehto kulttuurihistorioitsija Tampere
   Eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaalla 2023 eduskuntavaaleissa
   https://Eduskuntavaaliehdokas-Pirkanmaa.blogspot.com
   Seppo Lehto eduskuntavaaliehdokas Pirkanmaa 2023

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  USAssa saatu monikulttuuri siedettäväksi vankiloiden saaristolla. 2,3 milj. vankia. Vastaa 40 000 Suomessa.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Helsinki ja Tampere, Suomen Sodoma ja Gomorra. Vedetään huumeita, homostellaan, ahdistellaan lapsia ja eläimiä. Ja sitä haluaa vain lisää Suomen hallitus, kasaarimafian käskyttämänä.

 • Sielu ja parku

  Vastaa

  Poliisihallituksen ihan itse aikaan saama ongelma. Resursseja kun laitetaan tarkemmin määrittelemättömän ”vihapuheen” etsintään ja perustetaan Taposen kaltaisille korruptoituneille toimistokytille suojatyöpaikkoja, tähän vielä päälle ideologisesti normaali maailmasta vieraantunut valtakunnansyyttäjä minkä kaikki aika on mennyt monen vuoden ajan netissä istumiseen ja kyttäämiseen, niin voiko muuta odottaa?
  Surullista että eniten tästä huumetilanteen kasvusta kärsii kaikki muut paitsi tämä edellä mainittu pieni piiri, mikä elää omaa unelmaansa sisätiloissa suojassa muulta todellisuudelta.

 • juha II

  Vastaa

  ”Nuoret” myyvät nuorille. Ongelma ovat nuoret eivät ”nuoret”! Suomen globalisti hallituksen hallitusohjeman toteutus tuottaa tulosta, sillä maan totaalinen alasajo on prioriteettilistan kunkku!

 • Nimetön

  Vastaa

  Tampere mennyt viimeisen 10 vuoden aikana suoraan viemäriin. Matutulva 2015 toi lisää nekruja ja Hämeenkatua kansoittavat koko ajan lisääntyvät narkkarit. En enää muuttaisi takaisin tuonne punikkiparatiisiin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi