Huolestuttavaa: Helsingin väestönsuojat suurilta osin käyttökelvottomia

Suojien korjaus maksaisi keskimäärin viisi miljoonaa euroa per suoja. Helsingin kaupunki on lupaillut korjausrahoja vuoden 2030 tienoilla.

Kotimaa

bunker, stairs, upwards

Helsingin uutiset kertoo, että pääkaupungin väestönsuojista suuri osa on käyttökelvottomassa kunnossa. Suojaksi tarkoitettujen kallioluolien tekniikka on kymmeniä vuosia vanhaa, eikä laitteita ole huollettu lainkaan.

Kalliosuojissa on lukuisa määrä vikoja, jotka estävät suojien käytön käytännössä kokonaan. Jäähdytysjärjestelmät ovat epäkunnossa useissa suojissa, varavoimalaitteiden perushuoltoja on kustannussyistä jätetty tekemättä, tiivisteet ovat tulleet elinkaarensa päähän, eikä moottoreita voi käyttää lainkaan.

Helsingin väestönsuojissa on teoriassa paikat 250 000 ihmiselle, mutta käytännössä määrää tulisi tositilanteessa rajoittaa merkittävästi suojien huonon kunnon vuoksi. Käytännössä se tarkoittaa, että ihmiset tulisi evakuoida alueelta luultavasti hyvin nopealla aikataululla, mikä taas johtaa siviilien turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin.

Lähde: Helsingin Uutiset

Helsinki Kotimaa Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Arto Kukkonen

  Vastaa

  Rahat on tiukasti priorisoitu 1991 lähtien johonkin muuhun kuin Suomalaisten etuun.

  • Kgb

   Vastaa

   Totta. Olemme paskoneet suomea pilalle niska limassa, kostona neuvostoliiton romahduksesta ja ryssälle naureskelusta. Näin lietsomme länsivihaa ja lisäämme ryssänrakkautta suomalaisten keskuudessa. Suomi ”liittyi” länteen vain ja ainoastaan meidän tahdosta ja pelkästään sosialistisen internationaalin eli kgb-mafian eli meidän ryöstettäväksi. Terveisin FSB.

   • Arto Kukkonen

    Vastaa

    1991 toki suuri ja mahta lakkasi olemasta
    Tilalle tuli vielä suurempi, mahtavampi ja kalliimpi.
    Venepakolainen.

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Osallistuin aikanaan Helsinkiä pienemmän kaupungin taloyhtiöiden edustajille järjestämään väestönsuojelukoulutukseen. Lopussa olin skeptinen ja rohkenin epäillä että eiköhän käytännössä evakuointiyritykset vain johda vain hirveään ruuhkaan ulosmenoteillä, olipa syynä aseellinen konflikti tai todella iso kemikaali- tms onnettomuus. Helsingissäkin joukkoliikenteen teoreettisesta maksimisuorituskyvystä voi laskea kuinka pitkään evakuointi käytännössä tulisi kestämään.

 • Himmaan ja tuuniin

  Vastaa

  Ja vaikka väestösuojat ovat kiinteistöjen vastulla niin näistäkin korjauskustannuksista varmaan lasku lankeaa koko maan veronmaksajille. 

  Maksaisivat Helsinkiläiset edes joskus omat elinkustannuksensa. Esim. vuokratukien poistolla voitaisiin aloittaa.

 • Zabludowich, nahaton

  Vastaa

  Surullista, niin surullista.

  Näin käy, kun preferoidaan kehitysmaalaisten elättämisen ja suomalaisten turvallisuuden välillä.

  Vielä saattaisi olla pikaisesti aikaa puuttua näihin epäkohtiin, mutta tuskin kaupungin vihervasemmistopas.. korjaan vihervasemmistopoliitikot tähän myöntyvät.

 • TT

  Vastaa

  Viherpunikkien asuttamilla alueilla ei mitään suojia tarvita. Matut voivat kriisin tullessa vaeltaa vaikka takaisin kotomaihinsa. Lähi-Idässä on nykyisin rauhallisempaa kuin Euroopassa. Rikkaat maksakoon itse bunkkerinsa. Problem solved.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Suomella on mennyt liian hyvin liian kauan ja on unohdettu, että hyvät ajat loppuvat ennemmin tai myöhemmin.

 • Herra auttaa

  Vastaa

  Koko tämä NATO vs. Venäjä on pelkkää teatteria. Kuten politiikka suurelta osin muutenkin. Samoja saatananpalvoja vapaamuurareita ovat kaikki johtajat niin idässä kuin lännessäkin. Yhteen hiileen puhaltavat ja tavoitteena fasistinen Uusi Maailman Järjestys. Jos ette huomanneet, niin Australian hallinto jo möläytti, että heillä on UMJ jo voimassa. Kanadan hallinnon toimet rauhallisia mielenosoittajia vastaan ovat myös kaikkea muuta kuin demokratiaa.

  Kaikki sodat ovat pankkiirien sotia ja tämä koko Ukrainan sota-näytelmä käynnistettiin vain siksi, että saadaan ihmisten huomio pois rokotehaitoista ja niistä johtuvista kuolemista. Kaikkialla maailmassa ylikuolleisuus on tilastojen mukaan todella suurta. Suomessa on kuollut näin paljon ihmisiä viimeksi sotavuosina. Tästä faktasta ja varsinkin sen syystä on valta-valemedia hyvin hiljaa.

  Suomen kohtalo ei riipu NATOsta tai Venäjästä tai muustakaan turhasta. Suomen kohtalosta päättää yksin Luoja, Kaikkivaltias Raamatun Jumala. Jos Hänet lopullisesti hylkäämme ja unohdamme, niin Suomen kohtalo sinetöity. Nyt on aika mennä polvilleen ja tunnustaa syntisyytemme ja rukoilla armoa Jumalalta. Aivan kuten sotavuosina presidentti Kyösti Kallio rukouksessaan kehotti. Tuolloin kansa rukoili armoa polvillaan ja Jumala kuuli sydämestä tulleet rukoukset ja Suomi pelastui. Suomen pelastuminen oli täysin Jumalan ihme ja armoa.

  Mutta kun sota oli ohi, ja jälleenrakentaminen alkoi ja maksettiin sotakorvaukset jne. , niin Jumala taas unohtui ja alettiin ajatella, että ”me tehtiin tämä ihan itse”. Synti alkoi rehottaa ja ihmiset unohtivat Herran yhä enemmän ja synnin tie alkoi houkuttaa. Suomi on tällä hetkellä pakanamaa. Kirkolla ei ole merkitystä, koska se opetukset ja julistus on Raamatun vastaista: julistetaan vain rakkautta ja synti ja sen seuraukset on kokonaan unohdettu. Kirkkoon kuuluminen ja kaste ei merkitse mitään eikä pelasta ketään. Ainoastaan oman syntisyyden tunnustaminen ja parannuksen teko ja henkilökohtainen usko Herraan Jeesukseen pelastaa. Kuten Jeesus itse sanoo: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani”.

  Huuda hädän päivänä Herraa avuksesi, niin Hän kyllä kuulee ja auttaa. ”Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut. Niin myös sinun perhekuntasi.”
  Uskonnot johtavat kaikki saman jumalan, saatanan syliin. Ainoastaan Usko Jeesukseen pelastaa. Uskonnot taakoittavat ihmistä ja vaativat suorituksia. Usko Jeesukseen on Jumalan ilmainen lahja, ilman mitään omia tekoja, yksin armosta. Sinun ja minun osa on ainoastaan uskoa ja ottaa vastaan.
  Ihmisen sielu on ikuinen. Voit itse valita missä ikuisuutesi vietät. Taivaan kodissa, Luojasi yhteydessä tai helvetin tulessa.

  Rakas ystävä, valitse elämä, valitse Jeesus!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  bunker, stairs, upwards