Käräjäoikeus: Kankaanpään terrorismiepäily on vanhan rikosepäilyn uudelleentulkintaa

Poliisi kävi hakemassa epäillyt talteen joulukuun alussa, mikä tarkoitti näiden vangitsemista ja kirkuvia otsikoita juuri ennen itsenäisyyspäivää. Moni epäili jo tuolloin, ettei ajankohtaa ole valittu sattumalta.

Kotimaa

Otsikoissa viimeisen kuukauden ajan ollut Kankaanpään terrorismirikosepäily on käräjäoikeuden mukaan vanhan rikosepäilyn uudelleentulkintaa poliisilta. Käräjäoikeus päättikin vapauttaa epäillyt, sillä he ovat olleet samat asiasta vangittuna jo kaksi vuotta sitten.

Poliisi kävi hakemassa epäillyt talteen joulukuun alussa, mikä tarkoitti näiden vangitsemista ja kirkuvia otsikoita juuri ennen itsenäisyyspäivää. Moni epäili jo tuolloin, ettei ajankohtaa ole valittu sattumalta.

Jo tuolloin oli rivien välissä luettavissa, että kyse on saman vanhan rikoksen uudelleen tulkitsemisesta poliisin taholta. Nyt käräjäoikeus on vahvistanut asian.

”Pakkokeinolain 2 luvun 8 pykälän mukaan rikoksesta pidätettyä tai vangittua, joka on päästetty vapaaksi, ei saa uudelleen pidättää samasta rikoksesta sellaisen seikan nojalla, joka on ollut viranomaisen tiedossa sen päättäessä pidättämisestä tai vangitsemisesta”, käräjäoikeus katsoo. Toisin sanoen tällä tiedolla uutta kahden vuoden takaisessa asiassa on vain muuttunut rikosnimike.

Käräjäoikeuden mukaan vangitut eivät myöskään ole olleet vangittuna jatkamisvaaran vuoksi, mikä tarkoittaa, että kahden vuoden takaisen takavarikon jälkeen ei uutta konkretiaa asialle ole tullut.

Media ei tällä kertaa ole revitellyt epäiltyjen nimillä julkisuudessa. Se johtunee siitä, että se on oppinut aikaisemmista virheistään. Media on esimerkiksi leimannut kansallismielisiä aktivisteja syylliseksi henkirikokseen, murhan yritykseen sekä mellakointiin viime vuosina. Syytteet ovat kaatuneet käräjillä, mikä on ollut noloa toimittajille.

Lähde: Iltalehti

Itsenäisyyspäivä Kankaanpää Kotimaa Poliisi Rikos Rikosepäily Terrorismi Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Eikka

  Vastaa

  Jaahas, pidättämiseen tai vangitsemiseen ei ole ollut laillisia edellytyksiä eli toisin sanoen poliisi on toiminut laittomasti tässä tapauksessa. Poliisin motiivi tulisi ottaa lähempään tarkasteluun ja selvittää miksi näin on tehty ja saattaa päätöksentekijä vastuuseen teostaan.

  Aiheettomasti vangityt voivat luonnollisesti hakea ns. koppikorvausta, joka pitäisi suorittaa tässä tapauksessa mediamylläkän ja leimaantumisen seurauksena korotettuna.

  • rellinen

   Vastaa

   Supon ryssien järjestämä poliittinen propagandaoperaatio, jonka tarkoituksena oli edistää vasemmiston rikollisia ja maanpetoksellisia pyrkimyksiä. Näitä riittää ja sellainen porukka toimii rajattomin valtuuksin maamme ylimpänä vahtikoirana.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Sanoin jo tuolloin, kun järjestivät näyttävän tiedotustilaisuudenkin, että tämä juttu nyt vähän haiskahtaa.
  Sopivasti juuri ennen itsenäisyyspäivää saatiin isoja otsikoita, tämä tuli toimittajille kuin tilauksesta PolPon toimesta ja tarkoitushakuiselta irvokkaalta revittelyltähän tuo näytti.
  Kun kyse on vanhasta rikoksesta, niin normaalisti tätä tutkintaa olisi tehty aivan eri tavalla, nyt haluttiin kaikki tehdä suuren maailman tyyliin mahdollisimman näyttävästi.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Eikös Neuvostoliitossa samasta rikoksesta saanut toistuvasti tuomioita? Tässä tapauksessa on vähän sama meininki.

  Tulevaisuudessa Suomessa laitetaan laitokseen, jos et muuta kriittisiä mielipiteitäsi vaikkapa homosaatiosta.

  Milloin Suomen poliisi selvittää 2020 kesällä ravintola Kaivohuoneen edustalla tapahtuneen ulkomaalaisten suorittaman henkirikoksen Vai eikö ”resurssit” riitä?

  • TT

   Vastaa

   Suomihan on jo laitos, jossa on 5,5 miljoonaa ”hoidokkia”. Kaikkein sairaimmat johtavat sirkusta ja yrittävät saada muutkin mukaan psykooseihinsa.

 • TJ

  Vastaa

  Mietin, että voiko poliisista tehdä kunnianloukkausjutun tässä tapauksessa? Pidätys on tietysti yksi asia, mutta ne kun piti näyttävän lehdistötilaisuudenkin aiheesta missä ne leimasivat pidätetyt mm terroristeiksi ja natseiksi yms. Eivät tietysti itse antaneet nimiä, mutta nehän selvisi ihan helposti poliisin antamien tietojen perusteella. Sama koskee tietysti mediaakin, joka kirjotteli useamman herjausjutun pidätetyistä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi