Vihreiden Osmo Soininvaara: Maalaiset takapajuisia, kaupunkilaiset moderneja ja koulutettuja

Osmo Soininvaara on entinen kansanedustaja ja nykyinen kaupunginvaltuutettu.

Kotimaa

Osmo Soininvaara on helsinkiläinen vihreiden kaupunginvaltuutettu.

Vihreiden pitkäaikainen poliitikko Osmo Soininvaara kertoo Twitterissään maalla asuvien olevan ”takapajuisia ja uskonnollisia”, kun kaupunkilaiset ovat ”moderneja ja koulutettuja.” Ilmeisesti hän viittaa maalaisten myös olevan kouluttamattomia. Twiitti liittyy Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, joissa Donald Trump hallitsi maaseudulta tullutta äänisaalista.

”New Yorkin osavaltio on menossa ylivoimaisesti Bidenille. Tältä se näyttää kartalla. Takapajuisella ja uskonnollisella maaseudulla vastustetaan moderneja ja koulutettuja kaupunkilaisia. Jos hehtaarit äänestäisivät, Trump voittaisi ylivoimaisesti”, hän kommentoi Twitterissä.

Cityvihreä kupla

Soininvaara on Helsingissä asuva cityvihreä, jolle maalla asuvien panos yhteiskunnan toiminnoille on täysin vieras käsite, sillä hänen mukaan ilmeisesti ruoka tulee kaupasta, raha seinästä ja sähkö pistorasiasta. Hän edustaakin maalaisia kohtaan tuntevan asenteensa perusteella yleistä vitsiä vihreistä aktivisteista.

Vihreiden äänisaaliit vaaleissa tulevat perinteisesti suurista asutuskeskuksista, sillä niissä vihreiden pääoppien mukaan eläminen on merkittävästi helpompaa kuin harvaan asutuilla seuduilla. Soininvaaran ”erikoisala” onkin vihreä markkinatalous, mikä ei kuitenkaan ilmeisesti heijastu mitenkään ”takapajuisiin maalaisiin” suhtautumisessa.

Donald Trump Joe Biden Kotimaa Osmo Soininvaara Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Vihreät Yhteiskunta

Keskustelu

19 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • veke

  Vastaa

  Heheee, tuollainen homehtunut viherkorva antaa lausuntoja.
  Lataamoon mokoma haisuli.

  • Nimetön

   Vastaa

   ”Realisti” Kyllä tuolle homekorvalle kelpaa kuitenkin meidän maalaisten kasvattamat ja tuottamat ruuat,kehtaakin puhua tuommoisia,mokomaki kusimuki.Paskaajauhamalla ei ruokita yhtään ketään.

 • Jari L

  Vastaa

  > Soininvaara on Helsingissä asuva city-
  > vihreä, jolle maalla asuvien panos yhteis-
  > kunnan toiminnoille on täysin vieras käsite

  Kyse on vallasta; ennen kaikkea yli­vallasta. Maalla asuva ja keski­valtio­lainen on hyväksyttä­vissä niin kauan kuin se pysyy hiljaa ja alistuu kaupunki­laisen komentoon.
  – Toisten komentaminen jo itsessään on politiikan tarkoitus; alistaminen.
  – Keski­valtio­lainen sietää muitakin vaikka he olisivat eri mieltä.

  Yhdysvaltojen keskiosa on hyvin erityinen alue, jonka väestöä hallitsevat „vanhan Amerikan“ paradigmat, joissa vallitsee „vanha demokratia“, „vanha individualismi“ ja „vanha vapaus­käsitys“. Tällä arvo­järjestelmällä ei ole mitään tekemistä muukalaisvihan, rasismin, rotu­erottelun tai minkään muun halventavan nimityksen kanssa, jolla ylimieliset älymystöt ja pää­kaupunki­seudun toimittajat ja kansalliset mediat yleensä kuvaavat tavallisia amerikkalaisia.

  Kaupunkilainen on tyytyväinen niin kauan kuin maalla asuva alistuu orjan osaan eikä nosta päätään. Niin kauan kuin ruoka, autot, teollisuuden tuotteet, sanalla sanoen elintaso virtaa maalta kaupunkiin kaikki on hyvin, mutta jos yksikin tuosta ali-ihmisten, deplorables, joukosta nostaa päätään, tekee Trumpit, niin sota alkaa. Se sota ei lopu ennen kuin toinen osapuoli on hävitetty tai siirtynyt omaan valtionsa.
  – Jo nyt USA:ssa kerätään nimi­listoja tuhottavista ihmishylkiöistä. Näin on toimittu kaikissa vallankumouksissa tähän asti.
  – Bidenin hallinto ei tule tuomitsemaan ketään Trumpin kannattajan murhaamisesta. Näin tulee lihaksi sana, että vain aseistettu kansa voi pysyä yhtenäisenä ja elää sovussa keskenään.

  Innokkaimmat globalistit saattavat nähdä USA:n huippuunsa vietynä moni­kulttuuri­suutena, valtiona, jossa on kaksi presidenttiä, kaksi lakia, kaksi mieli­pidettä ja vain tasan kaksi mielipidettä.
  – Vain sitä odotetaan, milloin jompikumpi käyttää ydin­asetta toista vastaan.

  Kyse saattaa olla vieläkin laajemmasta, globaalista ilmiöstä: sisävaltojen sivilisaatio vastaan merivaltojen sivilisaatio.
  – Nämä kaksi erilaista sivili­saatiota eivät voi elää samassa valtiossa.

 • sotatila

  Vastaa

  Demokraatti operatiivit joista Soininvaara näyttää tykkäävän, saavat tutustua amerikkalaisessa vankeinhoitojärjestelmässä lähemmin ruohonjuuritasolla miten maanpettureille käy.

  Sitä ennen kuljetusala pysäyttää koko maan Trumpin tueksi vallankaappauksen torjumiseksi ja valtavat kansan autokolonnat ajavat USAn pääkaupunkiin Trumpin tueksi.

 • Aappa

  Vastaa

  Yhtä älykäs kuin on näköinenkin, jos pikku kevennys sallitaan.

 • jupi

  Vastaa

  Ne on nämä Osmot vähän sellaisia. Osmo voisi vaikka näin alkuun Vihreän puolueen perustajan poliittinen päämäärä: Että maaseutua ja viljelyä koskevat päätökset tehdään maaseudulla, maalaisten toimesta. Vihreät ovat nykyään valtapuolueiden sisäsiisti puudeli. Menis Osmo ja kaltaisensa maatilalle viikoksi lapioimaan lantaa ym. Oppisi mitä tarkoittaa olla vihreä

 • Minä

  Vastaa

  Modernin katsotaan olevan jotenkin fiksumpi ja parempi, vaikka nykyisessä ideologisessa muotitotuudessa moderni on todellisuustajun kadottanut ideologisesti koulutettu tollo. Ovat hyvin uskovaisia, suorastaan kiihkouskovaisia, joiden uskonto on ideologia.

  Takapajuinen on tässä yhteydessä maalaisjärjellä varustettu ja todellisuudessa elävä henkilö. Ovat usein uskonnollisia. Oltakoon uskonnosta mitä mieltä vaan, niin se on ollut ihmisten ajattelun pohja ja ne ihmiset ovat rakentaneet Amerikan siihen kukoistukseen missä se on ollut jo pitkään.

  Siksipä pitää sanoa, että on se uskonto kuitenkin parempi kuin nykyinen moderni ideologinen kiihkouskonto, joka on rauniottamassa Yhdysvaltoja ja muutakin maailmaa täysin elämälle vierain opinkappalein.

 • Sami Hutera

  Vastaa

  Härskiä vihapuhetta haavoittuvassa asemassa olevaa kansanryhmää kohtaan. Soisin nyt valtakunnansyyttäjän osoittavan nollatoleranssia toimissaan ja hoitelevan eltaantuneen pihatontun telkien taakse.

  • LapuanLaki

   Vastaa

   Jospa maalaisetkin näyttäisivät yhtä edustavilta kuin tämä kaupunkilaisuuden valioyksilö Soininvaara.

 • Tenu

  Vastaa

  Moderni kaupunkilainen ja koulutettu citykansa ei kykene ymmärtämään miten talous toimii, eikä edes sitä mistä ruoka kauppoihin tulee ja miten. Itse kun olen kotoisin Koijärveltä voin sanoa että porkkanat, perunat ja muut juurekset yritettiin hukuttaa kurkien vuoksi −79−81 jolloin virheet perustivat puolueensa. Mikäli he olisivat onnistuneet silloin olisi huoltovarmuus kadonnut liki 100km säteellä. Eli juurekset olisi pitänyt kuljettaa kauppoijin kumipyörillä todella kaukaa. Samalla olisi usean maatalous yrittäjän elanto vaipunut historiaan ja he olisivat joutuneet kulkemaan töihin vastaavasti kumipyörillä kymmeniä kilometrejä. Kysynkin kuka on takapajuinen ja minkälainen koulutus pyrkii tuhoamaan toimivan elintarviketuotannon? Mitäpä jos me takapajuiset maalaiset lopetamme toimittamasta elintarvikkeita sinne kehä kolmosen sisälle? Sekin on jo kohta mahdollista koska itse siihen meitä järjettömyyksillänne pakotatte..

 • EV

  Vastaa

  Yhteiskuntamme tärkeimmät työntekijät ajavat puimureilla ja traktoreilla pelloilla sekä kasvattavat karjaa ja lypsävät lehmiä. Mitä nyt Helsingissä töissä tulee käytyä ja näitä vihreitä öyhöttäjiä tulee nähtyä, niin ovat hyvin kaukana älyköstä ja todellisuudesta. Kaupungit kaatuu, kun maaseutu kaatuu. Vihreiden logiikan mukaan rasisti saa olla, kunhan kohteena on valkoinen väestö.

 • Juha6

  Vastaa

  Heh.. Yhdysvalloissa normaalit ihmiset jättävät rappeutuvat vasemmistolaiset suurkaupungit. Muuttoliike esim demarivetoisista Kalifornian kaatopaikkakaupungeista kuten Los Angeles ja San Fransisco vain kiihtyy. Mm punaisissa Seattlessa, Portlandissa ja Philadelphiassa vasemmistoanarkistit tuhoavat kaupunkiaan hajoittamalla ja ryöstelemällä. Vasemmiston Baltimore ja Detroit ovat kuin pommin jäljiltä..

  Ruotsin vasemmistokaupungit mm Göteborg, Malmö ja Tukholma ovat sotatantereena.. autot palaa, automaattiaseet ja käsikranaatit tuovat tunnelmaa pimenevään kaaokseen.. siis kaamokseen.

  Suomessakin muuttoliike on alkanut. Yritä löytää etuovi. com sivuilta kohtuuhintainen maatila 50 km etäisyydeltä Turusta, Treelta tai Tsadista. Ei onnistu.. mädäntykää pieniin ylihintaisiin betonikoppeihinne kommarit..

 • rahaa tyhjästä

  Vastaa

  Soininvaara on globaali teknokraatti. Nämä eivät tajua, että alintarviketuotanto on tärkeintä elämää yllä pitävää työtä. Elintarviketeknologia on vain elintarvikkeiden hintaa korottavaa toimintaa, bisnestä. Keskustapuolueestakin on tullut elintarviketuotantoa aliarvostava globalismin kannattaja.

 • Maalaiset kaupungeissa töissä

  Vastaa

  On se kumma miten tätäkin maalaista pyydetään kaupunkiin töihin. Äkkiseltään voisi kuvitella että nämä joka-aamuiset autojonot kaupunkeihin tarkoittavat sitä että kaupunkilaiset eivät pysty hoitamaan omia asioitaan. Ja tarvitevat niihin maalaisten parempaa osaamista. Muutenhan ne tekisivät ne itse.

  • Soilikki63

   Vastaa

   Tämä Soininvaara on itse kyllä kuin metsästä juuri luolastaan noussut tonttu-ukko! Sekä ulkonäkö että puheet viittaavat täysin metsäläiseen, joka ei ymmärrä yhtään mitään mistään. Vihreät ovat muutenkin vieraantuneet täysin tavallisesta elämästä ja nk. maalaisjärki on täydellisesti niiltä hävinnyt.

 • Rahaa tyhjästä

  Vastaa

  Soininvaara ”Jos Yhdysvallat jakautuisi niin, että siniset ja punaiset osavaltot muodostaisivat omat liittovaltionsa, punaisia leimaisi huono koulutus ja vanhanaikaisuus, sinisiin jäisivät huippuyliopistot ja modernin talouden veturit.”

  Joo totta kai. Vanhanaikaisuutta on pitää kiinni kahdesta sukupuolesta ja tiedosta kulttuurien eroista ja yksilöiden välisistä eroista. Sensijaan on opiskeltava uutta tiedettä, jossa fossiilista karannut hiiliodioksidi lämmittää ilmakehää, uusiutuvan energian välttämättömyydestä ja sukupuolia on kymmeniä. On opittava, että kaikki etniset ryhmät ovat samanlaisia (tasa-arvoisia kyvyiltään).
  Soininvaara ei näe, että juuri koulutuksen kuusi ja tieteen tammi ovat lahoamassa, mutta ikivanhoja keloja vielä olemassa ja tekniikka käyttää edelleen vanhanaikaista tiedettä. Uusin tekniikka mikroälyineen on antanut hassahtaville laajat mahdollisuudet levittää typerää uskontoaan ympäri maailmaa, ja onhan se mennyt perillekin suurimaksi osaksi.

 • juha.

  Vastaa

  On olemassa käsite: ”Ajattelu maalaisjärjellä”, joka edustaa kaikin tavoin korkeampaa ja realismiin pohjautuvaa ajattelutapaa kuin korkeasti koulutettujen kaupunkilaisten, joiden käsitys ”edistyksellisyydestä” haiskahtaa pahasti rappiolta ja etääntymisestä kauaksi elämän perusarvoista, jotka ovat kantaneet länsimaista yhteiskuntaa aina näihin päiviin saakka. Kunnes vihreät muiden kommunistien ohella ovat julistaneet ”junttiudeksi”, jolla ei nykymaailmassa enää olisi mitään arvoa tai sijaa. Tämä seikkailu tulee johtamaan viimekädessä sivilisaatioiden tuhoon aivan kuten kävi Rooman valtakunnankin, joka lopulta suistui kansainvaellusten jalkoihin ja loputtomiin irstailuihinsa vailla mitään kunniaa ja ylevyyttä, jotka se oli hylännyt ilmeisen wanhan aikaina, koska vain korkea taide ja ihmismielen pinnallisuus nautinnonhaluineen oli se kaikkein tärkein arvo koko ihmiselämässä, joka ei kuitenkaan merkinnyt mitään muuta kuin kokonaisen valtakunnan murenemista silmissä!

 • Sakke

  Vastaa

  Osmolla on ihan oma kosmos jossa se elää.

  Mitään osaamaton ja (uus)avuttomin ihmisaines löytyy nimenomaan kaupungeista. 

  Asetelma on juurikin päinvastoin kuin joissakin 1900 ‑luvun alun stereotypioissa.

  Mutta ehkä siellä Helsinginkin keskustassa on nyt kiva pyöräillä ja vedellä dullaa kun on saatu paikka VIHREÄLLÄ politiikalla autioitettua. Ja Viikissä on nyt ihanaa monimuotoisuutta ja hälinää kun on saatu DDR ‑tyylistä asuntotaidetta aiemmin Osmoa kiusanneen ampumaradan tilalle. 

  Mitähän muuta voitaisiin tehdä Osmon mieliksi?

 • Adolf-sika

  Vastaa

  Soininvaaran juuret ovat Kainuussa, Suomen sisäsiittoisimmalla alueella. Varsinainen cityihminen, jolla on periytyviä sairauksia mm. sydänvika. Ei tuosta olisi toimimaan yhtään haastavimmissa olosuhteissa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi