Soldiers of Odin 5 vuotta – Mika Ranta kommentoi

Järjestö vietti 5-vuotis syntymäpäivää vastikään Kemissä.

Kotimaa

päivitetty

Mika Ranta perusti Soldiers of Odin -järjestön ja on johtanut sitä vuodesta 2015 saakka.

Kansallismielinen katupartiojärjestönä aloittanut Soldiers of Odin vietti vastikään 5‑vuotis syntymäpäiviään. Partisaani otti yhteyttä järjestön perustajaan Mika Rantaan kysyäkseen hänen kommenttiaan merkkipäivän johdosta.

Järjestö aloitti pelkkänä katupartiojärjestönä, mutta on sittemmin kehittänyt toimintaansa esimerkiksi hyväntekeväisyyden ja pienimuotoisen poliittisen tiedottamisen saralla. Ranta kertookin toiminnan kehittyvän jatkossakin.

”Toimintamme kehittyy koko ajan sitä mukaa, mitä maailmalla tapahtuu. Viiden vuoden päästä olemme voineet muuttaa toimintaamme paljonkin, mutta nimi on edelleen sama.”

Järjestön alkuaikoina valtamedia otti järjestön kynsiinsä repien älyttömiä shokkiotsikoita mustamaalaamistarkoituksessa.

”Käytimme median antamaa ilmaista mainosta hyväksemme. Emme luultavasti olisi kyenneet kasvamaan niin nopeasti ilman mediassa kirjoitettuja juttuja, joten voimmekin kiittää valtamediaa näistä mainoksista.”

Oikeuteen uutislinkin jakamisesta

Ranta on myös saanut vastikään syytteen uutislinkin jakamisesta sosiaalisessa mediassa. Hän ei itse ollut linkin takaa löytyneen tekstin kirjoittaja, ja samaa linkkiä jakoivat sadat muutkin henkilöt. Ranta on kuitenkin ainut, joka on saanut syytteen.

”Tottakai olen huolestunut suomalaisen sananvapauden tilasta. Syyttäjä luultavasti kokeilee kepillä jäätä testatakseen, voiko syyte mennä läpi. On myös outoa, että itse tekstin kirjoittaja ei ole syytteessä.”

Entä näemmekö Odineita vielä seuraavatkin viisi vuotta?

”Töitä tehdään että olemme täällä vielä viiden vuoden kuluttua!”, Ranta kertoo.

Aktivismi Haastattelu Kotimaa Mika Ranta Soldiers of Odin

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sam

  Vastaa

  VK palvelussa oli sama. Toivottavasti poukka jaksais ilmoittaa myös siellä, vaikka ei tulekkaan tuhansia kommentteja ja tykkäyksiä siellä.
  Monelle se on tärkeä some kanava.

 • Timi

  Vastaa

  Hieno järjestö ! Tsemppiä !!!

 • Mievaa

  Vastaa

  https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=32011 Sdp ehdokas Tapio Maja ei vissiin oikein tykkää Odineista.. on Kylla vajaa tyyppi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi