PolPo korvasi kansallismieliselle yli 1 000 euroa varastamistaan banderolleista!

Useiden yhteydenottojen jälkeen kävi ilmi, että banderollit oli viranomaisten toimesta hävitetty täysin pakkokeinolain vastaisesti esitutkinnan ollessa vielä käynnissä.

Aktivismi

Kohti Vapautta! -liikkeen banderolli. Kyseessä ei ole PolPon varastama banderolli.

Partisaanin toimitus sai vihiä erikoisesta tapauksesta, jossa PolPo (poliittinen poliisi) joutui maksamaan aiemmin Suomessa toimineen kansallissosialistisen Kohti Vapautta ‑liikkeen aktivistille reilut 1 200 euroa varastettuaan kolme banderollia ja loukattuaan asianosaisten poliittisia toimintavapauksia. Erikoinen selkkaus tapahtui Mikkelissä kaksi vuotta sitten, mutta tuli päätökseen vasta äsken. Olimme yhteydessä paikalla olleisiin henkilöihin ja luimme tapaukseen liittyvät asiakirjat.

Ryhmä kansallismielisiä aktivisteja oli helmikuussa 2020 banderollien kanssa vilkkaasti liikennöidyn tien ylittävällä sillalla. Banderollit olivat nippusiteillä kiinnitettyinä sillan kaiteisiin, jotta ne näkyisivät alla kulkevalle liikenteelle. Tämä on täysin normaali poliittisen aktivismin muoto, mutta kuten lukijamme tietävät, on poliisin suhtautuminen kansallismielisiin muuttunut hyvinkin vihamieliseksi ja yliampuvaksi.

Muutaman minuutin jälkeen sillan alapuolella olevalle parkkipaikalle saapui poliisiauto ja sen kaksihenkinen partio juoksi mäen ylös sillalle pamput kädessään tivaamaan kysymyksiä. PolPo kertoi saaneensa ilmoituksen ”kielletystä järjestötoiminnasta”, minkä osallistujat kiistivät. Missään kolmesta banderolleista ei ollut mitään lainvastaista. Yhdessä luki ”Yhteisön etu yksilön edun edellä”, toisessa ”KohtiVapautta.com” ja kolmannessa ”Soldiers Of Odin”.

PolPo joutui maksumieheksi

Poliisit alkoivat irrottaa banderolleja sillasta ilman perusteluja ja kysyttäessä vastasivat, että syy selviäisi myöhemmin. Tässä yhteydessä poliisi meinasi vahingossa myös tiputtaa isoimman banderolleista autotielle liikenteen sekaan ennen kuin liikenneturvallisuudesta huolestuneet aktivistit neuvoivat turvallisen tavan poistaa kiinnitykset nostamalla järjestömainos akselinsa ympäri sillan kaiteiden sisäpuolelle ennen kiinnitysten avaamista. Paikalle saapui tällä välin myös toinen partio, joka kirjasi paikalla olleiden henkilötiedot ylös.

Lähes kaksi vuotta tapauksen jälkeen, tammikuussa 2022, kaikki osalliset saivat ilmoituksen syytteeseen saattamatta jättämisestä. Tämän jälkeen PolPoa pyydettiin antamaan perusteetta takavarikoimansa banderollit takaisin omistajilleen. Pitkällisen pallottelun ja useiden yhteydenottojen jälkeen kävi ilmi, että banderollit oli viranomaisten toimesta hävitetty täysin pakkokeinolain vastaisesti esitutkinnan ollessa vielä käynnissä.

Tämän jälkeen alkoikin keskustelu laittomasti hävitetyn omaisuuden korvaamisesta. Keskustelujen jälkeen lopputulos oli, että poliisi joutui korvaamaan banderollit valmistaneelle aktivistille 1 283,50 euroa!

Aktivismi Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kansallissosialismi Kohti Vapautta! Kotimaa Mikkeli Poliisi Poliittinen vaino PolPo Soldiers of Odin Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • suomalaisasiamies

  Vastaa

  Seppo Lehto sai korvauksia kun poliisit haki kotoa illalla jotta ei päässyt seuraavana päivänä Venäjä vastaiseen mielenosoituksen. Nyt tällä hetkellä ei varmaan pidättäisi. Vaalityötä Lehdon mahdoton tehdä koska poliisi pidättää aina. Itse kannatan itsenäistä ja puolueetonta Suomea.. Haluan vain osoittaa että kuka tahansa voidaan pidättää 23 t ilman mitään syytä. Oikeuteen voi yrittää vetää. Siviilikanteena saat ehkä korvauksia. Rikospuolella ei etene.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Erinomaista. Vaihteeksi näinkin päin.

 • Pirkkalainen

  Vastaa

  Toivottavasti lasku menee suoraan kyseisten poliisien palkasta.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Kysymyksessä eivät ole suuret rahat. Tarpeellista oli kuitenkin selvittää oikeudessa poliisin tekemät virheet, vain voisiko sanoa kiihottamiset, tiettyä kansanryhmää kohtaan. Teossahan uhattiin (nostettiin syyte) kansallismielisiä näiden vakaumuksen tähden. Olisi varmaan aiheellista antaa tilanteen poliisijohtajalle ainakin huomautus tehdystä virheestä.

 • Zardex

  Vastaa

  Suomalaisen käsityön laadusta voi joutua maksamaan, näemmä monessa merkityksessä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Hyvä homma, että joskus näin päin.
  Polpon toiminnasta on jo vuosia paistanut läpi todella suuri viha kansallismielisiä ihmisiä kohtaan.
  Polpon toiminnasta olisi ehdottomasti pitänyt tehdä rikosilmoitus tai vähintään kantelu.

 • Arto P

  Vastaa

  Eikö tätä samaa oikeudenkäyntien taktiikkaa voisi käyttää myös siihen, kun poliisit mielenosoituksissa varastavat ja turmelevat Suomen lippuja.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi